Mr. Mulligan od Pelikána
- Bugenhagen
Mr. Mulligan od Pelikána
Ahoj všichni. Sice jsem se registroval až teď, ale diskusi sleduji už dlouho a díky vašim radám a zkušenostem jsem se úplně sám naučil lítat s tímto modelem, včetně setového rádia (mmch rádio nic moc): http://www.rcm-pelikan.cz/index.php?sec=product&id=124
Po několika tvrdých přistáních a posléze už i pár hodinách letu jsem zjistil, že je naprasklá motorová přepážka. Zatím drží, stačilo jen znovu upravit a nastavit vyosením motoru.
Teď bych se chtěl zeptat, máte někdo stejné éro, zkoušeli jste osadit stříďák? Nevím jak půjde upravit lože motoru. Pelikán píše, že nejlépe ještě před slepením trupu...to půjde asi blbě, leda že bych kupoval nový trup.
Jinak to lítá slušně, pohodový maketový let, trochu přestabilizovaný, a už mě začíná trochu nudit.
Takže do bodoucna plánuji dodělat křidýlka a osadit silnější motor.
Po několika tvrdých přistáních a posléze už i pár hodinách letu jsem zjistil, že je naprasklá motorová přepážka. Zatím drží, stačilo jen znovu upravit a nastavit vyosením motoru.
Teď bych se chtěl zeptat, máte někdo stejné éro, zkoušeli jste osadit stříďák? Nevím jak půjde upravit lože motoru. Pelikán píše, že nejlépe ještě před slepením trupu...to půjde asi blbě, leda že bych kupoval nový trup.
Jinak to lítá slušně, pohodový maketový let, trochu přestabilizovaný, a už mě začíná trochu nudit.
- Bugenhagen
Díky za info, asi to teda nebude problém. Mám objednaný tento motor: http://www.hobbycity.com/hobbycity/stor ... oduct=2112 spolu s 30A reglem a 1500 3S Lipo plus nějaké vrtule, 9x4,7 E-SF. Bude to fungovat? Otázka jak od debila, já vím 
Re: Mr. Mulligan od Pelikána
Jesli už si nepleteš páčky tak se na to vykašli kup si lepší vysílačku a jiný model.Bugenhagen píše:... sám naučil lítat s tímto modelem, včetně setového rádia (mmch rádio nic moc):
Jinak to lítá slušně, pohodový maketový let, trochu přestabilizovaný, a už mě začíná trochu nudit. ....
V okmažiku kdy tě začne model omezovat schopnostma a ty se nudíš - začneš vymýšlet kraviny a jsoi na nejlepší cestě jak zrušit v lepším případě jenom model. (Vlastní zkušenost - skylady nazádech do pole)
- Bugenhagen
Re: Fox
Jistě že přemýšlím, chtěl bych jít do Minimaga. Ale rodinné finance jsou dost napjaté (čekáme prcka), takže uvidíme. Zatím musím vystačit s tím co mám, takže zatím budu vylepšovat, snad se povede ušetřit na Dx6i a příští rok bude třeba i ten Minimag, nebo Mentor od Mpx. S tím už se ale bude u nás lítat blbě (starty z ruky a přistání do vzrostlého pole), musel bych na letiště do Zdic 
- Bugenhagen
re: corsair
Obávám se, že rovnou z Mulligana na Mentora by to byl asi dost velký skok. A přistání do úzké polní cesty by nemusel přežít ve zdraví. Nějak extra mi to nejde při bočním větru ani s tim pomaloletem. Holt volšový ruce 
- rbiciste
- Kontaktovat uživatele:
Re: Fox
Bugenhagen píše:Jistě že přemýšlím, chtěl bych jít do Minimaga. Ale rodinné finance jsou dost napjaté (čekáme prcka), takže uvidíme. Zatím musím vystačit s tím co mám, takže zatím budu vylepšovat, snad se povede ušetřit na Dx6i a příští rok bude třeba i ten Minimag, nebo Mentor od Mpx. S tím už se ale bude u nás lítat blbě (starty z ruky a přistání do vzrostlého pole), musel bych na letiště do Zdic
Zdravím,
Možná bych se zkusil podívat na Stinsona od TELINKu (http://www.telink.eu/cz-detail-99915.html. Vybavení použijete stávající. Případně se dívat na modelbazar.cz, pokud se něco objeví.
Hodně štěstí,
Radovan