hi tec eclipse 3 kanál
hi tec eclipse 3 kanál
Zdravím všechny poletuchy!
Pánové mám dotaz , zřejmě pro majitele hi-tec eclipse 7.
Po přečtení všech možných referencí a rad jsem se rozhodl pro tohle rádio. Vypadá nádherně, zdá se , že i funguje, ale mám neustále problém s nastavením plynu na třetím kanále. Používám přibalený přijímač hi-tec.
Abych vůbec zapnul motor, musím nastavit reverz na 3. kanál. Potom , ale nejde motor do plných otáček , při max. výchylce páky. Když dám plnou výchylku a zmáčknu engine cut, tak motor zrychlí. Zkoušel jsem to i s nějakým čínským přijímačem a je to pořád stejný. Zřejmě dělám nějakou fatální chybu, ale nemůžu na to přijít. Díky za každou radu.
Jarda
Pánové mám dotaz , zřejmě pro majitele hi-tec eclipse 7.
Po přečtení všech možných referencí a rad jsem se rozhodl pro tohle rádio. Vypadá nádherně, zdá se , že i funguje, ale mám neustále problém s nastavením plynu na třetím kanále. Používám přibalený přijímač hi-tec.
Abych vůbec zapnul motor, musím nastavit reverz na 3. kanál. Potom , ale nejde motor do plných otáček , při max. výchylce páky. Když dám plnou výchylku a zmáčknu engine cut, tak motor zrychlí. Zkoušel jsem to i s nějakým čínským přijímačem a je to pořád stejný. Zřejmě dělám nějakou fatální chybu, ale nemůžu na to přijít. Díky za každou radu.
Jarda
- Streader
- Kontaktovat uživatele:
Jinak k tématu
Možné řešení:
1) zkontroluj trimy
2) zkalibrovat rozsah plynu na regulátoru - liší se to typ od typu, ale v zásadě to zapneš s "plným plynem" a než se přepneš do programování tak plyn stáhneš. Regulátor si uloží rozsah a pak už by měl fungovat normálně. Věetšina reglů z HC takhle funguje.
Co je to za regl?
Možné řešení:
1) zkontroluj trimy
2) zkalibrovat rozsah plynu na regulátoru - liší se to typ od typu, ale v zásadě to zapneš s "plným plynem" a než se přepneš do programování tak plyn stáhneš. Regulátor si uloží rozsah a pak už by měl fungovat normálně. Věetšina reglů z HC takhle funguje.
Co je to za regl?
"Never argue with an idiot - he'll drag you down to his level and beat you with experience!"
Frekvence: 35 Mhz Kanál: 64
Frekvence: 35 Mhz Kanál: 64
3 kanál
jo jo , je ještě v záruce.
Servo, jsem nezkoušel. Ono se v nastavení dá s otáčkami pohnout nahoru i dolu, ale když je zvednu, tak se po stažení páčky zas motor nezastaví. Hlevně je mi divný, že musím zadat reverz. A za druhé s orig přijímačem a reglem graupner, se to chová úplně stejně, jako čínská výbava v éru asw28, kterou jsem k éru dostal a v který jsem jen vyměnil krystal. S původní vysílačkou asw funguje naprosto v pohodě.
Servo, jsem nezkoušel. Ono se v nastavení dá s otáčkami pohnout nahoru i dolu, ale když je zvednu, tak se po stažení páčky zas motor nezastaví. Hlevně je mi divný, že musím zadat reverz. A za druhé s orig přijímačem a reglem graupner, se to chová úplně stejně, jako čínská výbava v éru asw28, kterou jsem k éru dostal a v který jsem jen vyměnil krystal. S původní vysílačkou asw funguje naprosto v pohodě.
Re: 3 kanál
Na tom není nic divnýho -Má FF9 ve spojení s Jeti master reglem je taky zreverzovaná na plynu.meilon píše:Hlevně je mi divný, že musím zadat reverz
ICQ 638556901
Mám nastavený ACRO . reverz tlačítka CUT jsem ještě neobjevil. Pravda je ta, že ten rozsah páčky je jakoby krátký a já ho posouvám jen nahoru nebo dolu. (tzn, asi se fakt bude muset regl naučit vysílač. )
U asw s čínským reglem , se mi to asi nepovede, protože k němu nemám papíry ( k reglu) hm škoda.
U asw s čínským reglem , se mi to asi nepovede, protože k němu nemám papíry ( k reglu) hm škoda.
V Eclipse bych problém nehledal. Je buď v čertvíjakém reglu, nebo ve zmateném nastavení vysílače majitelem. Mám ji skoro rok, se softwarem Palík, a nezjistil jsem žádný problém při spolupráci s regulátory Dualsky, Turnigy, Scorpion a dvěma no name. Některé servotestery umí zobrazit hodnotu impulzů, které lezou z jednotlivých kanálů přijímače. Doporučuji takto ověřit výstup a pak tím servotesterem ověřit regulátor, jinak je to jenom dohadování o ničem.
meilon píše:Mám nastavený ACRO . reverz tlačítka CUT jsem ještě neobjevil. Pravda je ta, že ten rozsah páčky je jakoby krátký a já ho posouvám jen nahoru nebo dolu. (tzn, asi se fakt bude muset regl naučit vysílač. )
Ahoj,
zkontroluj si rozsah plynu v EPA na obě strany.
Jenda