hi tec eclipse 3 kanál

Všechno co souvisí s modelářskými vysílači, výběr, programování, napájení
Zpráva
Autor
meilon

hi tec eclipse 3 kanál

#1 Příspěvek od meilon »

Zdravím všechny poletuchy!

Pánové mám dotaz , zřejmě pro majitele hi-tec eclipse 7.
Po přečtení všech možných referencí a rad jsem se rozhodl pro tohle rádio. Vypadá nádherně, zdá se , že i funguje, ale mám neustále problém s nastavením plynu na třetím kanále. Používám přibalený přijímač hi-tec.
Abych vůbec zapnul motor, musím nastavit reverz na 3. kanál. Potom , ale nejde motor do plných otáček , při max. výchylce páky. Když dám plnou výchylku a zmáčknu engine cut, tak motor zrychlí. Zkoušel jsem to i s nějakým čínským přijímačem a je to pořád stejný. Zřejmě dělám nějakou fatální chybu, ale nemůžu na to přijít. Díky za každou radu.

Jarda
Streader
Kontaktovat uživatele:

#2 Příspěvek od Streader »

Nazdárek, sorry za OT.
To jsi koupil nový? A když jo tak kde? podle všeho se Eclipsa už nevyrábí a doprodávají se jenom zásoby. Taky by se mi líbila.
Díky
"Never argue with an idiot - he'll drag you down to his level and beat you with experience!"

Frekvence: 35 Mhz Kanál: 64
Kerberos
Kontaktovat uživatele:

#3 Příspěvek od Kerberos »

a zkoušel jsi jiný regulátor ? taky si zkus třeba to 3. kanálu zapojit servo a asi se bude hejbat v plném rozsahu
Streader
Kontaktovat uživatele:

#4 Příspěvek od Streader »

Jinak k tématu

Možné řešení:
1) zkontroluj trimy
2) zkalibrovat rozsah plynu na regulátoru - liší se to typ od typu, ale v zásadě to zapneš s "plným plynem" a než se přepneš do programování tak plyn stáhneš. Regulátor si uloží rozsah a pak už by měl fungovat normálně. Věetšina reglů z HC takhle funguje.

Co je to za regl?
"Never argue with an idiot - he'll drag you down to his level and beat you with experience!"

Frekvence: 35 Mhz Kanál: 64
meilon

3 kanál

#5 Příspěvek od meilon »

jo jo , je ještě v záruce.
Servo, jsem nezkoušel. Ono se v nastavení dá s otáčkami pohnout nahoru i dolu, ale když je zvednu, tak se po stažení páčky zas motor nezastaví. Hlevně je mi divný, že musím zadat reverz. A za druhé s orig přijímačem a reglem graupner, se to chová úplně stejně, jako čínská výbava v éru asw28, kterou jsem k éru dostal a v který jsem jen vyměnil krystal. S původní vysílačkou asw funguje naprosto v pohodě. :-(
meilon

#6 Příspěvek od meilon »

Teď přesně nevím , co je to za regl. Mám to doma.
meilon

#7 Příspěvek od meilon »

Aha , zkusím to . jinak trimy jsou na nule.
arda1
Kontaktovat uživatele:

Re: 3 kanál

#8 Příspěvek od arda1 »

meilon píše:Hlevně je mi divný, že musím zadat reverz
Na tom není nic divnýho -Má FF9 ve spojení s Jeti master reglem je taky zreverzovaná na plynu. :wink:
ICQ 638556901
meilon

#9 Příspěvek od meilon »

hm, tekže se pokusím progrmovat regl.
Speedy
Kontaktovat uživatele:

#10 Příspěvek od Speedy »

Máš správně předvolený typ modelu (letadlo, heli...)? Jinak tlačítko CUT lze taky reverzovat, možná je problém i tam.
meilon

#11 Příspěvek od meilon »

Mám nastavený ACRO . reverz tlačítka CUT jsem ještě neobjevil. Pravda je ta, že ten rozsah páčky je jakoby krátký a já ho posouvám jen nahoru nebo dolu. (tzn, asi se fakt bude muset regl naučit vysílač. )
U asw s čínským reglem , se mi to asi nepovede, protože k němu nemám papíry ( k reglu) hm škoda.
Mikelo

#12 Příspěvek od Mikelo »

V Eclipse bych problém nehledal. Je buď v čertvíjakém reglu, nebo ve zmateném nastavení vysílače majitelem. Mám ji skoro rok, se softwarem Palík, a nezjistil jsem žádný problém při spolupráci s regulátory Dualsky, Turnigy, Scorpion a dvěma no name. Některé servotestery umí zobrazit hodnotu impulzů, které lezou z jednotlivých kanálů přijímače. Doporučuji takto ověřit výstup a pak tím servotesterem ověřit regulátor, jinak je to jenom dohadování o ničem.
meilon

#13 Příspěvek od meilon »

Jo tak s tím zmateným nastavením bych souhlasil. Proto sem píšu. Není nic jednodušího než reset a začít znovu, ale jak???
JENDA01

#14 Příspěvek od JENDA01 »

meilon píše:Mám nastavený ACRO . reverz tlačítka CUT jsem ještě neobjevil. Pravda je ta, že ten rozsah páčky je jakoby krátký a já ho posouvám jen nahoru nebo dolu. (tzn, asi se fakt bude muset regl naučit vysílač. )
U asw s čínským reglem , se mi to asi nepovede, protože k němu nemám papíry ( k reglu) hm škoda.

Ahoj,
zkontroluj si rozsah plynu v EPA na obě strany.

Jenda
meilon

#15 Příspěvek od meilon »

Hm zkusím to ,ale dostanu se k tomu až večer.
Odpovědět

Zpět na „Vysílače“