Začátek akrobacie.

Začínáte nebo chcete začít s vrtulníkem.
Zpráva
Autor
dj_krata
Kontaktovat uživatele:

nastaveni

#16 Příspěvek od dj_krata »

sportak píše:Jestli to správně chápu,tak křivku na Idlu 1 nastavim asi tak 100-75-50-75-100 třeba?Governor zapnutý nemám,aspoň si to myslím,protože ho nastavil Petr Novotný a mám origoš regulátor pro Rexe a jak se tu nesčetněkrát psalo moc u něj governor nefunguje .

pochopil jsi sprave... :D akorat myslim ze tato krivka bude malo, zalezi natom jaky mas pastorek na motoru,nastaveni kolektivu,jaky mas motor regulator ... tech prvku je dost , jinak kdyz nastavis kolektiv a krivky plynu tak kdyz roztocis rotor a das plny kolektiv do plusu i do zaporu nemeli by ti klesat otacky na rotoru.. ja mam ide normal 0-0-0-0-0 , ide 1 95-90-85-90-95 ide 2 100-100-100-100-100
JR DSX7, T-Rex 450PRO FBL beastX , T-Rex 600 EFL beastX , RC-Factory Sbach , DJI f550 naza-m V2
2lizard

Re: nastaveni

#17 Příspěvek od 2lizard »

dj_krata píše:ja mam ide normal 0-0-0-0-0 , ide 1 95-90-85-90-95 ide 2 100-100-100-100-100

To ale lítáš s governorem, ne?? V tom případě nechápu, proč máš IDE1 tak jak máš.
Spectrum DX6iBlade mSRT-Rex250, T-Rex450PRO, T-Rex500Hyperion 0610i Duo IIa mnoho dalšího.
dj_krata
Kontaktovat uživatele:

nastaveni

#18 Příspěvek od dj_krata »

ne litam normalne na krivky..... ide normal vubec nepouzivam... proto mam vsude nulu... .ja at :visim,litam normal let po obloze, nebo zakladni akrobacii pouzivam ide 1,na 3d ide 2 ale to zatim neletam... kdy bych mel governor mel bych vsude treba 90-90-90-90-90
JR DSX7, T-Rex 450PRO FBL beastX , T-Rex 600 EFL beastX , RC-Factory Sbach , DJI f550 naza-m V2
Mikelo

#19 Příspěvek od Mikelo »

Děkuju že jsi se mně zastal, náčelníku. (Nebo jak to v tom Dobití severního pólu Čechem Františkem Němcem je...) Neříkám že můj recepis je jediný a nejlepší, ale funguje mi dobře.
Lítání na křivkách nastavených takl jak psal dj_krata nechápu. Jaké to má kromě rychlého vycucnutí akumulátorů a kolísání otáček rotoru klady? Máš vůbec otáčkoměr?
sportak

#20 Příspěvek od sportak »

Tak jsem dneska zkoušel přemet podle návodu Mikela,funguje to výtečně,teda na simulátoru,krásný rádius :lol:
T-REX 450S ,FUTABA T6EX,sim Phoenix
dj_krata
Kontaktovat uživatele:

nastaveni?

#21 Příspěvek od dj_krata »

Mikelo píše:Děkuju že jsi se mně zastal, náčelníku. (Nebo jak to v tom Dobití severního pólu Čechem Františkem Němcem je...) Neříkám že můj recepis je jediný a nejlepší, ale funguje mi dobře.
Lítání na křivkách nastavených takl jak psal dj_krata nechápu. Jaké to má kromě rychlého vycucnutí akumulátorů a kolísání otáček rotoru klady? Máš vůbec otáčkoměr?

otackomer mam vse je ok (otacky mam 2800) -- v com vydis problem ?

kdyz chces s heli torchu vyvadet nemuzou ti klesta otacky na rotoru pri ruznem zatizeni...

myslim nastaveni krivek plynu. normal 0 50 80 90 100(jak uz jsem psal letovy rezim normal nepouzivam tak ze mam vsude 0 na krivkach plynu!) ide 1 100 95 90 95 100 ide 2 100 100 100 100 100

kolektiv mam v rozsahu cca + 11 / - 11 linelarni pruheh 0 25 50 75 100

dobre popisuje nastaveni krivek plynu a kolektivu zde... http://video.helifreak.com/?subpath=fin ... ves101.wmv

PS: vse zalezi na stylu litani a ktomu se prispusobi nastaveni kolektivu a plynu

:D
Naposledy upravil(a) dj_krata dne stř 08.07.2009 22:47, celkem upraveno 1 x.
gamer007
Kontaktovat uživatele:

#22 Příspěvek od gamer007 »

Taky jsem si rikal ze uz bych mohl vyzkouset nejakej premet, kdyz v simu dam uz plno figur. Tak jsem to s titaten minulej tejden zkusil a po letu jsem byl nastrelenej adrenalinem. Zacal jsem souvratama, pak jsem udelal skoro ukazkovej premet, zavisel rotorem dolu, premet po predu(v tom jsem trochu zazmatkoval) a po pruletu z osmicky i pekne rovnyho flipa. To jsem na jare teprve zacal zatacet. Proste jde to na ostro skoro jako v simu, fakt mi moc pomohl. Vim ze ted po zvyseni sebevedomi asi prijdou rany, ale zatim jsem nic nerozsvihal. Titana mam nastavenyho na rovnej plyn 100% s govikem( bat A123), kolektiv 0-100. Je to ale porad takovy liny nez s lipolkama, tak asi zvetsim pastorek. Jaky mam otacky, to nevim, ale podle jinych majitelu titana nizky. Nevim nekdo rika ze je to lepsi-pomalejsi , ja bych asi pridal.
T-rex 600EFL, Prôtos 500, Miniprôtos, Solo Pro 180, Ansmann X2, Beatle110BS
Futaba T8FG,GT3C
BLC EgrO

Re: nastaveni

#23 Příspěvek od BLC EgrO »

2lizard píše:
dj_krata píše:ja mam ide normal 0-0-0-0-0 , ide 1 95-90-85-90-95 ide 2 100-100-100-100-100

To ale lítáš s governorem, ne?? V tom případě nechápu, proč máš IDE1 tak jak máš.

To tak dělám taky... Regl nemam nastavenej na governor ale otáčky mam na křivce furt na 100%. TO je protože ani muj regl BLC-40 (nebo tak něco, je to z titana) ten governor moc neumí). Tak se to dohání takhle. Podle mě to funguje.
Radši lítám než šroubkuju...
BLC EgrO

#24 Příspěvek od BLC EgrO »

Jinak pokud jde o to jestli jde dělat tuhle "akrobacii" s vrtulníkem seřízenym na běžný lítání tak podle mě to jde. Lítám to na IDLE1 i 2 a pohoda. Jen když nejsou nastavený obří výchylky (začínal jsem to lítat s vyýchylkama 60% než jsem měl větší) tak ten looping bude obří to znamená, že i vejška musí bejt obří jinak to bude obří krtek :-D.

O tom jestli by to někdo měl nebo neměl dělat a jestli je na to dost připravenej... :-D To jsou žvásty lidí co jsou z toho sami tak podělaný, že pak ještě straší ostatní. Jediný co je na to potřeba je umět to zavěsit, když se něco podělá (což se v tomhle případě stejně nestane). Já lítám nějakou základní akrobacii a neumim ani viset ocasem od sebe. Mam pocit, že mě to nijak nesvazuje...

Takže jestli looping tak nějakou normální rychlost hodně vysoko. plnej kotel a klopení k sobě. ALE BACHA TEĎ MĚ FAKT POSLOUCHEJ JINAK TO ROZSEKÁŠ!!! Kdybys do toho nááááhodou nalít trochu křivě tak ten looping bude trochu šikmej a to by se asi zhroutil svět :-D
Troll

#25 Příspěvek od Troll »

BLC EgrO píše:Jinak pokud jde o to jestli jde dělat tuhle "akrobacii" s vrtulníkem seřízenym na běžný lítání tak podle mě to jde. Lítám to na IDLE1 i 2 a pohoda. Jen když nejsou nastavený obří výchylky (začínal jsem to lítat s vyýchylkama 60% než jsem měl větší) tak ten looping bude obří to znamená, že i vejška musí bejt obří jinak to bude obří krtek :-D.

O tom jestli by to někdo měl nebo neměl dělat a jestli je na to dost připravenej... :-D To jsou žvásty lidí co jsou z toho sami tak podělaný, že pak ještě straší ostatní. Jediný co je na to potřeba je umět to zavěsit, když se něco podělá (což se v tomhle případě stejně nestane). Já lítám nějakou základní akrobacii a neumim ani viset ocasem od sebe. Mam pocit, že mě to nijak nesvazuje...

Takže jestli looping tak nějakou normální rychlost hodně vysoko. plnej kotel a klopení k sobě. ALE BACHA TEĎ MĚ FAKT POSLOUCHEJ JINAK TO ROZSEKÁŠ!!! Kdybys do toho nááááhodou nalít trochu křivě tak ten looping bude trochu šikmej a to by se asi zhroutil svět :-D

No nazdar, tohle je teda skutečně příspěvek hodný odborníka.Asi jako ta chytrost o lepení listů, že? Obří výchylky a obří přemet spolu vůbec nesouvisí. Velký přemet se naopak létá s malými výchylkami. Létat přemety a souvraty na režim NORMAL skutečně jde, o tom není pochyb. Ale na tomhle režimu to pravidelně létá jenom hlupák.Já naopak využiju všechno co jde , aby se mi létalo lépe a bezpečněji. Vrhnout se bez bázně a hany do akrobacie bez jakékoli přípravy pilota i vrtulníku taky jde, jenom to má někdy výsledek poněkud horší než je ten očekávaný. No ale každému co jeho jest. Tebe bych skutečně rád viděl letět, možná že Tobě šikmý přemet nevadí, zato já se snažím létat tak, aby vrtulník dělal to, co chci já a ne aby se motal po obloze jako postřelené prase.
BLC EgrO

#26 Příspěvek od BLC EgrO »

Troll píše:No nazdar, tohle je teda skutečně příspěvek hodný odborníka.Asi jako ta chytrost o lepení listů, že? Obří výchylky a obří přemet spolu vůbec nesouvisí. Velký přemet se naopak létá s malými výchylkami. Létat přemety a souvraty na režim NORMAL skutečně jde, o tom není pochyb. Ale na tomhle režimu to pravidelně létá jenom hlupák.Já naopak využiju všechno co jde , aby se mi létalo lépe a bezpečněji. Vrhnout se bez bázně a hany do akrobacie bez jakékoli přípravy pilota i vrtulníku taky jde, jenom to má někdy výsledek poněkud horší než je ten očekávaný. No ale každému co jeho jest. Tebe bych skutečně rád viděl letět, možná že Tobě šikmý přemet nevadí, zato já se snažím létat tak, aby vrtulník dělal to, co chci já a ne aby se motal po obloze jako postřelené prase.

Co se týče lepení listů... :) Dodnes je mam doma a drží parádně. Jestli jsi to nezkoušel tak neremcej. To je právě problém totohle fóra. Je tu spousta pseudoodborníků a vonnabe profíků, který si někde načtou haldy teorie a pak radí o věcech co sami ani nezkusili. Ty jseš prostě přesvědčenej, že to je hloupost ale nezkusil jsi to tak proč to soudíš?? Jeden muj známej se mi smál taky. Vzal jsem ten list a začal s nim mlátit o stůl v místech kde je slepenej a víš ty co?? Nepovolil!!!

Co se týče loopingu a lítání tak v tom máš asi taky bordel... Asi sis to špatně přečet. Napsal jsem to samý co ty. Když NEJSOU nastavený obří výchylky tak ten looping bude taky obří. Když už trávíš čas kecánim a čtenim těhle věcí tak to aspoň čti pořádně. A to, že ty něco děláš jinak přece neznamená, že každej jinej je hlupák, ne? Leda, že by jsi byl fakt profík :-D :-D

Pokud jseš z Prahy tak se klidně můžeme sejít... Rád si názory vyměnim osobně ale uvědom si, že tu neřešíme nic jinýho než nastavování a ovládání HRAČEK :) Je to jen hračka pro dospělý, který si tim pak léží svoje mindráky :-D
lada.T
Kontaktovat uživatele:

#27 Příspěvek od lada.T »

......To je právě problém totohle fóra. Je tu spousta pseudoodborníků a vonnabe profíků, který si někde načtou haldy teorie a pak radí .......

Docela jsi trefil a to vystizne problem tohoto fora.Naprosty souhlas.
Naposledy upravil(a) lada.T dne pát 10.07.2009 17:56, celkem upraveno 1 x.
T-rex 450S
Dx7 + AR6100e + FU 401 + S3153
http://galerie.rcserver.cz/index.php?sum=742&amode=
Troll

#28 Příspěvek od Troll »

Tak pojdme chlapi ( jestli teda chlapi už jste) , kdo první dokáže že není jenom žvanil ale má i odvahu stát si za svým slovem.Kdopak první konkrétně napíše : Trolle, jsi blbec co o vrtulnících nic neví, hloupě žvástá, je připosraný z přemetu a to co ví, má jenom teoreticky načteno. :D . Chtělo by to trošku konkrétnosti , tak jenom směle do mne . Moc se na to těším. :D
lada.T
Kontaktovat uživatele:

#29 Příspěvek od lada.T »

Ode me to nebylo nic konkretniho proti tobe, ale kdyz se po foru clovek trochu porozhlidne tak je zde obecnym jevem,ze par jedincu se takhle chova kdyz se nekdo na neco zepta ci kdyz nekdo ma neco jinak nebo se snazi temto "chytrolinum"oponovat.
T-rex 450S
Dx7 + AR6100e + FU 401 + S3153
http://galerie.rcserver.cz/index.php?sum=742&amode=
BLC EgrO

#30 Příspěvek od BLC EgrO »

Troll píše:Tak pojdme chlapi ( jestli teda chlapi už jste) , kdo první dokáže že není jenom žvanil ale má i odvahu stát si za svým slovem.Kdopak první konkrétně napíše : Trolle, jsi blbec co o vrtulnících nic neví, hloupě žvástá, je připosraný z přemetu a to co ví, má jenom teoreticky načteno. :D . Chtělo by to trošku konkrétnosti , tak jenom směle do mne . Moc se na to těším. :D

Trolle, jsi blbec co posuzuje věci, který sám nezkusil. Trolle jsi blbec protože ses do mě navážel skrze lepení listů, snažil se ze mě udělat vola ale sám o tom víš jen teorii. Trolle jsi blbec protože než aby jsi uznal pravdu někoho jinýho tak nutíš lidi aby ti řikali, že jsi blbec. Trolle a ještě jedna věc, jsi blbec protože se vztekáš uplně zbytečně. Nenapsal jsem, že mluvim o tobě, když jsem popisoval jak to tu chodí ale potrefená husa se vždycky ozve...
Jen bych rád dodal, že napsat sem těhle pár vět není otázka odvahy. Právě, že psát na fórum, že je někdo blbec umí každej. Ale když jsi psal, že tak dokážu, že jsem chlap tak proč si to komplikovat???
Odpovědět

Zpět na „Heli - začátečník“