Začátek akrobacie.

Začínáte nebo chcete začít s vrtulníkem.
Zpráva
Autor
martys

#31 Příspěvek od martys »

Sportaku, ja akrobacii nelílám, ale něco ti přece jen poradím.

Tady to raději neposlouchej, kdyz čtu to vzájemné napadání v anonymitě, bůchví co je to za piloty a co umí.

Vrtulníkem je nejtěžší RC model na ovládání a zároveň velká odpovědnost. Pokud totiž nemáš jen malou hračku, nějaké to picco, tak je to taky velmi nebezpečný a může to někomu velmi vážně ublížit. Z tohoto důvodu je potřeba postupovat opatrně a mít vrtulník pod kontrolou.

Zavolej Krtkovi, nebo Novotnýmu. Určitě ti oba dobře poradí.
Jinak postupy jak se ucit jsou tady http://zd.wwwcity.cz/zd/Files/IRCHA_PracticeCZ.pdf
VBC Racing, Sanwa, Team Orion
Mikelo

#32 Příspěvek od Mikelo »

Ono hlavně nemá cenu zdržovat se čtením příspěvků od lidí co si neumí kvedlačku ani v základu správně nastavit. Natož na ně reagovat :lol:
sportak

#33 Příspěvek od sportak »

Nečekal jsem že tohle vlákno vyvolá takovou bouři.Co se týče základního ovládání vrťasu tak mám odlítáno asi 230 baterek,osmičky a kruh před sebou v jakém koliv směru,myslím tedy čumákem do předu mi nedělá problém.Spíš mě šlo o nastavení pro lehčí akrobacii rádia atd. což mi Mikelo dost podrobně vysvětlil a za to mu děkuju,ale i Blc Ergo už mi poradil,tak tady ty rozepře beru s humorem :lol:
T-REX 450S ,FUTABA T6EX,sim Phoenix
BLC EgrO

#34 Příspěvek od BLC EgrO »

sportak píše:Nečekal jsem že tohle vlákno vyvolá takovou bouři.Co se týče základního ovládání vrťasu tak mám odlítáno asi 230 baterek,osmičky a kruh před sebou v jakém koliv směru,myslím tedy čumákem do předu mi nedělá problém.Spíš mě šlo o nastavení pro lehčí akrobacii rádia atd. což mi Mikelo dost podrobně vysvětlil a za to mu děkuju,ale i Blc Ergo už mi poradil,tak tady ty rozepře beru s humorem :lol:

Však já taky... ;)
Radši lítám než šroubkuju...
Troll

#35 Příspěvek od Troll »

BLC EgrO píše:
Troll píše:Tak pojdme chlapi ( jestli teda chlapi už jste) , kdo první dokáže že není jenom žvanil ale má i odvahu stát si za svým slovem.Kdopak první konkrétně napíše : Trolle, jsi blbec co o vrtulnících nic neví, hloupě žvástá, je připosraný z přemetu a to co ví, má jenom teoreticky načteno. :D . Chtělo by to trošku konkrétnosti , tak jenom směle do mne . Moc se na to těším. :D

Trolle, jsi blbec co posuzuje věci, který sám nezkusil. Trolle jsi blbec protože ses do mě navážel skrze lepení listů, snažil se ze mě udělat vola ale sám o tom víš jen teorii. Trolle jsi blbec protože než aby jsi uznal pravdu někoho jinýho tak nutíš lidi aby ti řikali, že jsi blbec. Trolle a ještě jedna věc, jsi blbec protože se vztekáš uplně zbytečně. Nenapsal jsem, že mluvim o tobě, když jsem popisoval jak to tu chodí ale potrefená husa se vždycky ozve...
Jen bych rád dodal, že napsat sem těhle pár vět není otázka odvahy. Právě, že psát na fórum, že je někdo blbec umí každej. Ale když jsi psal, že tak dokážu, že jsem chlap tak proč si to komplikovat???

Tak jo, už chlap jsi. Uznávám. Odvahu máš, ale to je tak asi všechno. Moudrý ale moc nejsi. Kdybys byl, Tvé tvrzení že jsem blbec by jsi podpořil nějakým skutečným a nezvratným argumentem. Ne jenom tím , co si myslíš. Protože se můžeš mýlit a potom budeš blbem sám.Jak víš že znám jenom teorii, jak víš že se vztekám, proč myslíš že neuznám pravdu někoho jiného pokud to skutečně pravda je? Prosím konkrétně. Logické důvody a argumenty,ne hysterické výkřiky z uražené ješitnosti. A rovněž navrhuji tuto skutečně zábavnou diskuzi ( obávám se ale že jenom pro nás dva) o tom, kdo z nás má většího pindíka přesunout do roviny soukromých zpráv. Kdo prohraje, veřejně se tomu druhému omluví zde, co ty na to ? :D
sportak

#36 Příspěvek od sportak »

tak jsem dneska sebral odvahu a vyzkoušel looping,hodnoceno školní stupnicí tak to bylo za 5 :( ,málem to nedopadlo.Vubec tam nebyl rádius jak zde popisujete,jen při první čtvrtce to trochu vypadalo dobře,ale pak mě to připadalo že motor ochabnul a byl jsem rád že jsem to vrátil do normálního dopředného letu.Vůbec se to nechtělo přetočit na záda,zaváží z pádel mam sundaný.To jediné mě potěšilo,že jsem nezpanikařil a vykroutil to zpátky :) .Rozhodnutí je takové,že počkám do příští výplaty a dám si rande s někým z vás v okolí,pokud bude někdo svolný nebo navštívím Petra Novotného.Zatím se vrátím ke zdokonolování osmiček atd.
BLC EgrO

#37 Příspěvek od BLC EgrO »

Čoveče tak to je na prd... Je dobře, že jsis zachránil helinu. Přemejšlim, že máš možná asi fakt malý výchylky serv. Jaký máš listí?
Pak jde taky o to jak jsi na to šel. Ona jako dělat salto dozadu (takovej parakotoul) jde i z visu ale na tohle je lepší trochu nabrat rychlost. Možná se ti jen zdálo, že to trvá moc dlouho a "zpanikařil jsi". Pokud jsi z Prahy tak se klidně vybodni na vejplatu a můžeme se někdy sejít na letišti a tam to přezkoumáme... :)
Radši lítám než šroubkuju...
Mikelo

#38 Příspěvek od Mikelo »

Tenhle průběh akce opravdu dost nasvědčuje tomu že motor se stoupajícím úhlem náběhu listů ztrácí otáčky. Bylo by dobré to změřit.
sportak

#39 Příspěvek od sportak »

Samozřejmě jsem to zkoušel z vyšší rychlosti,kdyby to bylo z visu tak jsem to asi neukočíroval.Jsem z Rakovníka a Praha zas tak daleko neni.Listí mam to co je HK a to je pěknej šmejd,koupim nějaké lepší.Před tím jsem měl torsion blady,ale ty jsem při prvním pokusu o osmičku rozžtípal což byla škoda :twisted: použít je na začátek.
Kenny McCormick

#40 Příspěvek od Kenny McCormick »

V tomto vlakne je najlepsie popisany navod na pochopenie a naucenie lietania premetu-loopingu od Mikela /dik/, tak ho trosku ozivim :D

Mam vsak problem s tym, ze ked zaletim premet, heli vyleti z kruhu nie v povodnom smere ale mieri do lava asi 30 stupnov. Je to normalne?
Niekde som to uz v niektorom vlakne rozoberal ale nic som sa nedozvedel ani na nic neprisiel preco je to tak.
V podstate to iste sa mi deje aj pri lietani suvratov. Pri navrate zo suvratu je trochu naklonena akoby na lavom "kridle", ci uz ho lietam vpravo od seba alebo na druhej strane vlavo, pricom na kazdej strane otacam pri suvrate v hornej polohe chvost do opacnej strany /vpravo nos do lava a vlavo opacne doprava/.

V sime mi to nerobi /AFPD/
Rozmyslal som ci to nieje nastavenim. Listy su lacne laminaty, ale stopa OK.
Moja vysielacka nema subtrim, paky su maximalne kolmo, ako sa dalo, cyklika kolmo nastavena dlzkou spodnych tiahel od serv, s touto pomockou
http://www.hobbycity.com/hobbycity/stor ... _Tool_(5mm)
bez priecneho trimu v Tx. Zda sa mi ale, ze pri max. kolektive a pritiahnuti klopenia je lave servo vyssie ako prave. Nemam uplnu istotu. Zda sa mi to vtedy, ked mam nasadenu tu pomocku na vyrovnanie cykliky. Serva HD1810.
Alebo moze to byt jemne ohnutym drotom padiel? Je po pade, sice som ho celkkom dobre narovnal, ale nemusi byt 100%-tny.
T8FG - Tarot345PRO BeastX, Protos430 BeastX
http://kennymccormick.rajce.idnes.cz/
AdamProg
Kontaktovat uživatele:

#41 Příspěvek od AdamProg »

Kenny McCormick píše:V tomto vlakne je najlepsie popisany navod na pochopenie a naucenie lietania premetu-loopingu od Mikela /dik/, tak ho trosku ozivim :D

Mam vsak problem s tym, ze ked zaletim premet, heli vyleti z kruhu nie v povodnom smere ale mieri do lava asi 30 stupnov. Je to normalne?
Niekde som to uz v niektorom vlakne rozoberal ale nic som sa nedozvedel ani na nic neprisiel preco je to tak.
V podstate to iste sa mi deje aj pri lietani suvratov. Pri navrate zo suvratu je trochu naklonena akoby na lavom "kridle", ci uz ho lietam vpravo od seba alebo na druhej strane vlavo, pricom na kazdej strane otacam pri suvrate v hornej polohe chvost do opacnej strany /vpravo nos do lava a vlavo opacne doprava/.

V sime mi to nerobi /AFPD/
Rozmyslal som ci to nieje nastavenim. Listy su lacne laminaty, ale stopa OK.
Moja vysielacka nema subtrim, paky su maximalne kolmo, ako sa dalo, cyklika kolmo nastavena dlzkou spodnych tiahel od serv, s touto pomockou
http://www.hobbycity.com/hobbycity/stor ... _Tool_(5mm)
bez priecneho trimu v Tx. Zda sa mi ale, ze pri max. kolektive a pritiahnuti klopenia je lave servo vyssie ako prave. Nemam uplnu istotu. Zda sa mi to vtedy, ked mam nasadenu tu pomocku na vyrovnanie cykliky. Serva HD1810.
Alebo moze to byt jemne ohnutym drotom padiel? Je po pade, sice som ho celkkom dobre narovnal, ale nemusi byt 100%-tny.

Pravdepodobne to bude rukama. Tenhle vikend sem si konecne poradne zaletal, hlavne na akci na Sobince. Par tejdnu sem daval dohromady vrtulnik a temer sem neletal, a ted mi rovne loopingy vubec nesli:( Radej sem to maskoval, a vyletaval ruznymi klikyhaky, aby to nevypadalo tak blbe :-D Pred tolika lidma sem byl dost nervozni. Pritom pred nehodou sem letal loopingy uz docela rovne. Ten looping se musi porad ridit aby byl rovnej.
Ale samozrejme v tom muze byt i jinej problem, naprikald kriva padla(tak jak si psal), nebo silhajici deska cykliky, zkus pohybovat kolektivem(nahoru a dolu), jestli se ti cyklika nekam nenaklani. To je asi vse co me napada, urcite nekdo poradi vic ;)
demolátor

#42 Příspěvek od demolátor »

Ahoj, neznáte nějaký přehledný odkaz, kde jsou popsaný popřípadě namalovaný různé akrobatické prvky jako např loping atd... ???
1ondra9

#43 Příspěvek od 1ondra9 »

BLC EgrO píše:.............
O tom jestli by to někdo měl nebo neměl dělat a jestli je na to dost připravenej... :-D ...................... Jediný co je na to potřeba je umět to zavěsit, když se něco podělá (což se v tomhle případě stejně nestane). Já lítám nějakou základní akrobacii a neumim ani viset ocasem od sebe. Mam pocit, že mě to nijak nesvazuje.......

Sporťáku je to tvuj vrtulník a nechci ti do toho kecat ale od tohle pána bych si vrtulník nastvit a seřídit nenechal....... ale jak říkám je to tvoje věc 8)

Važ si toho, že tu byl někdo ochoten ti poradit a když už radil- tak i u toho přemýšlel -což se v případě BLC EgrO jednoznačně řící nedá- ten jenom radil :cry: aniž by si uvědomil co způsobí svou radou a také si nestihl všimnout komu radí......
a za druhé..... začal zde některé přispěvatele bezdůvodně !! urážet .....
NEBE - PEKLO - RÁJ (...prej zlatá prostřední cesta :roll: ...)

T-rex 500 CF-> po ráně ->GF ;-)
AURORA 9
easy copter XS metal (na domácí acro) :)
AdamProg
Kontaktovat uživatele:

#44 Příspěvek od AdamProg »

1ondra9 píše:
BLC EgrO píše:.............
O tom jestli by to někdo měl nebo neměl dělat a jestli je na to dost připravenej... :-D ...................... Jediný co je na to potřeba je umět to zavěsit, když se něco podělá (což se v tomhle případě stejně nestane). Já lítám nějakou základní akrobacii a neumim ani viset ocasem od sebe. Mam pocit, že mě to nijak nesvazuje.......

Sporťáku je to tvuj vrtulník a nechci ti do toho kecat ale od tohle pána bych si vrtulník nastvit a seřídit nenechal....... ale jak říkám je to tvoje věc 8)

Važ si toho, že tu byl někdo ochoten ti poradit a když už radil- tak i u toho přemýšlel -což se v případě BLC EgrO jednoznačně řící nedá- ten jenom radil :cry: aniž by si uvědomil co způsobí svou radou a také si nestihl všimnout komu radí......
a za druhé..... začal zde některé přispěvatele bezdůvodně !! urážet .....

Ale ty prispevky, sou uz rok stare.
Tak treba uz takovej zacatecnik nebude :)
1ondra9

#45 Příspěvek od 1ondra9 »

AdamProg píše:Ale ty prispevky, sou uz rok stare.
......

:mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: Já to vim ale nasralo mi to :twisted: :twisted: :twisted:
NEBE - PEKLO - RÁJ (...prej zlatá prostřední cesta :roll: ...)

T-rex 500 CF-> po ráně ->GF ;-)
AURORA 9
easy copter XS metal (na domácí acro) :)
Odpovědět

Zpět na „Heli - začátečník“