TORO 900 - AKO NA MIXY (VYSKOVKA/PLYN) ?
-
MIRO_FRIC
- Kontaktovat uživatele:
TORO 900 - AKO NA MIXY (VYSKOVKA/PLYN) ?
Zdravím,
dnes ráno som letel svoj druhý let s Torom 900, a bol to prvý let s odporúčanými fabrickými setingami na výchylky.
A mal som problém, pri pridaní plynu malo Toro snahu ísť hore do premetu, musel som ho neustále potláčať výškovkou.
Pri pomalom lete, resp. pri plachtení sa chovalo úplne pokojne a vyrovnane, žiadne zásahy neboli potrebné.
uvádzam, že mám nastavenú neutrálnu polohu elevono (hádam so to slovo nezmršil) výškoviek tak cca 5mm nad hranou krídla, ako mi bolo odporúčané.
Ďakujem za radu.
Miro
dnes ráno som letel svoj druhý let s Torom 900, a bol to prvý let s odporúčanými fabrickými setingami na výchylky.
A mal som problém, pri pridaní plynu malo Toro snahu ísť hore do premetu, musel som ho neustále potláčať výškovkou.
Pri pomalom lete, resp. pri plachtení sa chovalo úplne pokojne a vyrovnane, žiadne zásahy neboli potrebné.
uvádzam, že mám nastavenú neutrálnu polohu elevono (hádam so to slovo nezmršil) výškoviek tak cca 5mm nad hranou krídla, ako mi bolo odporúčané.
Ďakujem za radu.
Miro
F3A , F3P enthusiast.
Neřeš mixy motor nevyosuj víc než je určeno výrobcem. buď si ho vytrimuj na let s motorem nebo bez. Zbytek se musí řídit o tom to je
Já ho mám seřízené na kluz a tak při motoru musím dávat i vejškovku. Ono to mixem ani pořádně nejde, stačí trocha větru a už se to chová jinak...
Já ho mám seřízené na kluz a tak při motoru musím dávat i vejškovku. Ono to mixem ani pořádně nejde, stačí trocha větru a už se to chová jinak...
Fyziku respektuji, ale nařízení Evropského parlamentu a Rady (EU) 2018/1139 NE = už nelítám
-
were
- Kontaktovat uživatele:
Ahoj,
ja ted uplne nerozumim na co se ptas - jestli si chces nastavit mix na potlaceni vyskovky pri pridani plynu, tak si ho proste nastav at se ti pri pridani plynu zaroven potlacuje vyskovka - po par pokusech si najdes priblizne optimalni hodnotu, ale stejne si to asi budes muset korigovat
Taky to muzes udelat jinak - tak to mam ja a myslim ze je to lepsi - ze neutral vyskovky nastavis ne na kluz, ale na motorovy let - Toro mi leti krasne neutralne pri jakemkoliv plynu, od maleho tesne nad padovkou az po plny pro raketovee stoupani do nebe - pro klouzavy let ale musim hodne pritahnout, tak jsem si udelal prepinac na kluz a kdyz s Torem lovim termiku a uz se mi ho nechce drzet rucne natazene tak ho proste prepnu. Samozrejme da se to udelat i ze se ti vyskovka natahne pokud uplne stahnes plyn - ja ale nerad, kdyz mi vysilacka dela neco moc sama, radsi to litam rukama pripadne si dam prislusne nastaveni ci mix na prepinac.
ja ted uplne nerozumim na co se ptas - jestli si chces nastavit mix na potlaceni vyskovky pri pridani plynu, tak si ho proste nastav at se ti pri pridani plynu zaroven potlacuje vyskovka - po par pokusech si najdes priblizne optimalni hodnotu, ale stejne si to asi budes muset korigovat
Taky to muzes udelat jinak - tak to mam ja a myslim ze je to lepsi - ze neutral vyskovky nastavis ne na kluz, ale na motorovy let - Toro mi leti krasne neutralne pri jakemkoliv plynu, od maleho tesne nad padovkou az po plny pro raketovee stoupani do nebe - pro klouzavy let ale musim hodne pritahnout, tak jsem si udelal prepinac na kluz a kdyz s Torem lovim termiku a uz se mi ho nechce drzet rucne natazene tak ho proste prepnu. Samozrejme da se to udelat i ze se ti vyskovka natahne pokud uplne stahnes plyn - ja ale nerad, kdyz mi vysilacka dela neco moc sama, radsi to litam rukama pripadne si dam prislusne nastaveni ci mix na prepinac.
Naposledy upravil(a) were dne stř 22.07.2009 14:41, celkem upraveno 1 x.
Nejlépe to nosí nad hlavou a ještě ke všemu směrem do slunce.
Nejlepší investice jsou peníze vyhozené do vzduchu.
Žádný učený ještě z nebe nespadl.
were píše:Tak koukam ze jsem napsal to same co kroxigor, akorat delsi (ono se ani nic jineho napsat neda) a tak me predbehl
Jenom o trošku jsem rychlejší...
a protože mám ruce levé tak mám Toro seřízene přesně naopak
Fyziku respektuji, ale nařízení Evropského parlamentu a Rady (EU) 2018/1139 NE = už nelítám
-
MIRO_FRIC
- Kontaktovat uživatele:
chápem, je to začiatočnícka otázka, ale aj ja som začiatočník a nemám s mixami vôbec žiadne skúsenosti.
Viem len toľko, je jeden kanál sa dáva ako master a druhý ako slave.
Mohol by si mi prosím poradiť, ktorý kanál má byť master, zrejme plyn, však ?
Dík za radu a trpezlivosť.
miro
Viem len toľko, je jeden kanál sa dáva ako master a druhý ako slave.
Mohol by si mi prosím poradiť, ktorý kanál má byť master, zrejme plyn, však ?
Dík za radu a trpezlivosť.
miro
F3A , F3P enthusiast.
-
were
- Kontaktovat uživatele:
MIRO_FRIC píše:Meniť vyosenie je pre mňa veľmi komplikované, to radšej budem tlačiť páčku.
Vyoseni nemen, u tlacneho motoru na samokridle by to stejne asi ani nemelo moc vliv
-
were
- Kontaktovat uživatele:
Master (ridici kanal) samozrejme plyn. Kdyz pridas plyn potlaci se ti vyskovka. Kdybys dal jako ridici kanal vyskovku tak bys dosahl toho, ze by ti to stahovalo nebo pridavalo plyn podle toho jestli bys potlacoval nebo pritahoval vyskovku
Hlavne ale bud s tim mixem opatrny a nastav pro prvni pokus nejakou opravdu malou vychozi hodnotu - stane se ti kdyztak akorat to, ze skoro nepoznas rozdil - kdyz ten mix das moc tak se ti muze stat ze dost vydesis nejakeho krtka
Dobre je vsimnout si kolik na pacce vyskovky pri plnem plynu zhruba potlacujes, pak stejne potlacit na zemi, zmerit si na vyskovce o kolik mm se potlacuje a pak podle toho nastavit ten mix + radsi trochu ubrat, pridavat pak muzes postupne
Hlavne ale bud s tim mixem opatrny a nastav pro prvni pokus nejakou opravdu malou vychozi hodnotu - stane se ti kdyztak akorat to, ze skoro nepoznas rozdil - kdyz ten mix das moc tak se ti muze stat ze dost vydesis nejakeho krtka
-
garfield
- Kontaktovat uživatele:
To co popisuješ se mě přesně děje když zapomenu že mám Toro v modu bezmotorové plachtění (letový mód s trochu přitaženou výškovkou) a přidám plyn. Jediné co musíš udělat je trochu zkrátit délku obou táhel, případně použít trim výškovky 
=== VŠECHNO JDE, JEN HADI SE PLAZÍ ===Optic 6 PLL 40 MHz, kanál 53Challenger Pitts (ORACLE) |
-
MIRO_FRIC
- Kontaktovat uživatele:
Garfield, ak som ťa správne pochopil, v nastaveniach elevonom ich mám trošku potlačiť späť, tj, namiesto toho 5mm presahu smerom nahor budú mať napr. len 3 mm?
Alebo si mal na mysli, variantu, že nemám nič meniť v nastaveniach mixu, ale počas letu mám výškovku len jednoducho potlačiť ?
Ak to tak urobím, neznamenalo by to, že ked uberiem plyn, tak sa mi zase rozhodí ten fungujúci "plachtiaci" setup ?
prepáč,možno sa pýtak jak truhlík, ale mám málo skúseností a snažím sa to celé pochopiť.
moc dík za trpezlivosť.
miro
Alebo si mal na mysli, variantu, že nemám nič meniť v nastaveniach mixu, ale počas letu mám výškovku len jednoducho potlačiť ?
Ak to tak urobím, neznamenalo by to, že ked uberiem plyn, tak sa mi zase rozhodí ten fungujúci "plachtiaci" setup ?
prepáč,možno sa pýtak jak truhlík, ale mám málo skúseností a snažím sa to celé pochopiť.
moc dík za trpezlivosť.
miro
F3A , F3P enthusiast.
TomasC píše:Doporučuji přeosit motor, případně kombinaci posunutí těžiště a vychýlení elevonů.
Mix motor -> VOP má jednu VELKOU nevýhodu. Pokud přidáš motor, tak mix IHNED potlačí, ale efekt zrychlení letadla, kdy mix zafunguje nastane později.
A když rychle ubereš, z plného plynu do nuly, Toro vystřelí hodně kolmo k nebi a zase budeš potlačovat.
já bych to udělal tak,že bych ho s plným plynem vytrimroval směrem lehce dolů,abych lítal s přitaženou páčkou výškovky, Odtlačovat se mě OSOBNĚ dělá hůře,než přitahovat.