jak udělat zvuk spalováka u elektry?

Budoucnost klepe na dveře. Zde se diskutuje o různých aspektech elektropohonu - motorech, akumulátorech a regulátorech, klidně i o převodovkách a vrtulích.
Zpráva
Autor
valino
Kontaktovat uživatele:

#31 Příspěvek od valino »

zdar
cestou elektroniky bych asi nešel, kdo ví co by tam začlo rušit a pod... Zkus přilepit na čumák éra něco, co tam bude při letu "pleskat" o trup. Jednou jsem opravoval skelnou páskou EPP mustanga, ta se za letu částečně odlepila a zvuky to byly docela hustý.
Ať to lítá
Valino
RiMr
Kontaktovat uživatele:

#32 Příspěvek od RiMr »

Je to starý téma, ale nedá mi taky "přiložit" :D
V létě jsem si nad hlavou lítal se svým dvouplošasem poháněným třicítkovým Rayem a najednou slyším zřetelný zvuk elektrického jiskření, takové to nepříjemné škrrrk, prostě elektrický oblouk. Polilo mě horko, honem jsem je pakoval od pole se zralým obilím, sednul jsem na cestu a už už hasím a ono nic... Motor skoro studený. Akorát se od něho napůl odlepila samolepka "Ray 3536/5" a brnkala o "klec" motorového lože... A zvuk to byl opravdu výrazný :D :D :D
Nakadah
Kontaktovat uživatele:

#33 Příspěvek od Nakadah »

No a to ja kdyz poradne rozohnim Capriola tak kridelka chytnou takovy flutter, ze uz sem jednu paku serva zlomil :D PFRRRRRRRRRRRR!!! :D Nak
RiMr
Kontaktovat uživatele:

#34 Příspěvek od RiMr »

A já když pořádně rozhoním svého polystyrenového Edge, tak mi upadne ocas !!! :D :D :D Přistání jak za války, ve skluzu a s půlkou výškovky... :D :D :D
Davy
Kontaktovat uživatele:

#35 Příspěvek od Davy »

resi jeste nekdo tohle tema? Ja jsem nad tim zacal premejslet po tom co jsem zjistil ze mi chybi zvuk motoru proste ze zvyku. Jsem naucenej mj. podle toho odhadovat rychlost. Napadlo me nasledujici reseni. Nejakej takovejhle repracek http://www.ges.cz/?page=index&of=1&gcat ... ES07000131 a optickej snimac otacek vrtule. Budto fototranzistor namirenej na vrtuli a pracujici s vnejsim svetlem a nebo nabarvit motor stribrne a cerne, svitit na nej LEDkou a snimat odrazeny svetlo. Napajeni 5V z reglu a pres nejakej BC546, nebo neco takovyho primo budit ten repracek. Jednoduche a mohlo by to fungovat. Do zvuku motoru by to melo daleko, ale lepsi nez mechanicka rehtacka.
Pak by se nabizela modifikace pouzit nejakej jednoduchej proc., treba Atiny a ten zvuk frekvencne vydelit zhruba na pulku a trochu namodulovat. Zaroven by se tam dal treba namixovat zvuk kulometu rizenej kanalem z prijimace. Ten proc by moch trochu prasacky primo budit ten reprak a napajeni 5V by mu vyhovovalo. Odber zanedbatelnej, vaha hlavne reprak.
V zime to zkusim zrealizovat. Nezkousel nekdo uz neco podobnyho?
jyrry
Kontaktovat uživatele:

#36 Příspěvek od jyrry »

Okukuju http://www.hobbycity.com/hobbycity/stor ... rentCat=58
Je to drahý, ale Benedini je dražší...
Karas
Kontaktovat uživatele:

#37 Příspěvek od Karas »

Tak nasyp do motoru trochu pisku a kup poradnou vrtuli :wink:
BacilBA

#38 Příspěvek od BacilBA »

Toto vyzerá dobre. Iba 6g k tomu silný miniatúrny zvukový menič z mobilu, nahrať zvuk vrtuľovej stíhačky, sem tam aj so streľbou a šup to do malého Mustanga, alebo Spitfire. :lol:
A diváci sa budú zohýbať k zemi ako pri nálete.
CESSNA 480 od RCM-Pelikán / SPRINT ľahučký dvojplošník od RCM-Pelikán -v rekonštrukcii / Quick Thunder II 3-kanál mikrovrtulník / TORO 900-vo výstavbe / BLADE mSR_BNF / P51D Mustang Ultra-Micro & SPEKTRUM DX6i
Karas
Kontaktovat uživatele:

#39 Příspěvek od Karas »

BacilBA píše:

Toto vyzerá dobre. Iba 6g k tomu silný miniatúrny zvukový menič z mobilu, nahrať zvuk vrtuľovej stíhačky, sem tam aj so streľbou a šup to do malého Mustanga, alebo Spitfire. :lol:
A diváci sa budú zohýbať k zemi ako pri nálete.

To těžko, takovej malej repracek ti neda takovej zvuk,bude chrastit a spis to divaky odradi.
JENDA01

#40 Příspěvek od JENDA01 »

DAF píše:Ahoy, prohlídni si tohle: http://modely.conrad.cz/ , v příslušenství mají kolonku stavebnice a v nich jsou nějaké generátory zvuku (bohužel převážně lodní, nebo diesel). Nebo se jich zkus pak zeptat.

Ahoj,
a nebylo by to pěkné :lol: kdyby nějaká -pěna - supěla jako lokomotiva :lol:

Jenda
Odpovědět

Zpět na „Elektropohon“