Alex.Guzun píše:jasne.. teda nic realne
no a co sa tyka cellpro, co povies? ci icharger forever?
Teraz padla otázka, čo budeme robiť po roku, keď vyprší na IChargery záruka.
Neviem či Cellpro je ešte FMA Direct a či tam či v Revolectrix sedia tí čo kedysi vymysleli Skyvolt (6s/250W, prúd sa nastavuje potenciometrom od 0,5 do 10A, nabíjač ho zníži keď zistí že ho sada nezvláda, bez displeja len zasvieti zelená led že OK (alebo červená odbliká jeden z 26 chybových stavov), a neskôr Cellpro 4s, ešte vôbec fungujú. 10s je silne ovplyvnený marketingovými stratégiami, a chýba mi tam pocit že proste robí sama presne to čo treba. To že robí sama, to zostalo, ale že či naozaj presne to čo treba?.. Ale fungovať by malo aj Cellpro10s.. Kto iný garantuje aspoň nejakú presnosť merania a zrovnávania? Aspoň nejakú, ale naozaj napísanú v špecifikácii, nie len tak medzi rečami v diskusii?
Hyperion.. Začali jednoducho ale poriadne zatlačili na pomer cena/výkon, a dosť sa nabíjačom venuje práve sám pán najvyšší šéf, takže urobili ozaj kopu roboty, a dnes sú tie nabíjače na úrovni a hlavne aj záruku majú - a to v tuzemsku... (ale ani sa nejak vážne nekazia, teda nie je známe že by horeli ako IChargery, len kde-tu ktosi čosi odpálil, hlavne v balanceri pomocou 3s+3s=6s adaptéru s naopak zapojenými sadami..)..
Mne sa už aj Hyperion 1210i zdala super, a aj bola na tú dobu super (funkčné riadenie prúdu na základe dát z balanceru..). Jeden čas som chcel voziť v modeli meradlo, ktoré by vyplo motor po vybití článku s najnižšpi kapacitou (ala CellShield či Gabi), a jeho data výstup pripájať do nabíjača - pri nabíjaní v modeli to zjednoduší pripojenie na tenký datový káblik.. Mám to v bledo modrom, Robbe PPI3 alias MegaPower 960SR. No namietať nemôžem, ale sakra mať tak zdrojáky a zostať nezamestnaný

a môcť si doladiť pár detailov

- hlavne 3,7V nabíjanie A123 ma štve, a limit na obmedzenie prúdu čo je ešte vyšší.. a vôbec, odpor káblov a poistky v balanceri by to chcelo odrátať , a nabíjanie olova, a podobne..
Na Thunder Power T1010C sa skoro zabudlo, datalinkom spojený s TP205 alebo TP210V balancerom bol tiež oddávna jedným z tých dobrých, ešte v dobre keď zrejme Junsi "ťahal káčera".. Ale 300 usd je asi blbý nápad.
Schulze neberiem do úvahy, nevyhral som v lote.
O Bantam nabíjadlách sa nevyjadrujem, vyhýbam sa im. Stačil mi Shark PB-5 v1
No keby som nič nemal a mal potrebu nabíjať 10s lipo či A123, ja by som možno šiel do laboratórneho zdroja Mastech HY-5020e. Mal by vyjsť cenovo tak ako lepší nabíjač, má 1000W, a nabíjanie 10s lipo aj tak autobaterka neuživí, a prípadný generátor má výkonnejší výstup 230V ako 12V.. Treba zaň dať nejaký Watt meter aby bolo vidno dobitú kapacitu, a diodu, aby nezhorel keď generátor zhasne a je pripojená sada - ja by som to dal do 12s balancera aby bola aj ochrana pred prebitím či rozhádzaním sady.. A lipolky mi aj tak nepripadajú nijak cenovo zaujímavé, a na A123 to je v pohode aj presnosťou.. V podstate to je ideálna platforma pre bastliča...