iCharger 106B-plus 250W 6s Balance/Charger
- Alex.Guzun
Alex.Guzun píše:m2, a co je zle koncepcne v tom cellpro?
Nie zle, ale pre mna osobne absolutne nevyhovujuce. CellPro je o tom, ze "pripoj baterku stlac jediny gombik, co na mne je, a nestaraj sa, ako ju nabijem, ja ju nabijem dobre".
To, ako CellPro nabija v automatickom rezime by vedel lepsie vysvetlit coro. Mne sa napr. nepaci, aby najprv niekolko minut prebiehalo nabijanie nejakym prcatym prudom a potom nabehol brutalny prud a "dobiehalo sa zameskane". Dali by sa sice predpripravit ulozene konfiguracie, ale to zabije akukolvek flexibilitu. Mnozstvo veci sa da nastavit iba cez PC, ale ja na letisku nemam PC. Ked potrebujem nabijat bez balancneho konektora (co je u mna dost casto), chcem, aby nabijac nabijal aj bez neho a to maximalnym prudom. Atd. Jednoducho vyzadujem, aby som mal proces nabijania stopercentne pod kontrolou a nabijac robil to, co mu poviem. A neobmedzoval ma ziadnymi obmedzeniami.
Ale pre pouzivatela, ktory chce len stlacit gombik a mat nabite, je to urcite dobry nabijac.
http://galerie.rcserver.cz/index.php?sum=72
- Alex.Guzun
Jednu vec chcem uviest na pravu mieru, aby to bolo jasne pochopene.
Verzia 106B, ktora mi zhorela, zhoreli FETy na primarnej casti. S tym sa neda nic robit, to bola jednoznacne chyba dizajnu, lebo ked to pripojim na napatie, tak tam to napatie je, a dizajn musi zabezpecit, aby nepachalo skody.
Verzia 1010B+ mi zhorela pri velmi nestandardnej situacii, a to na sekundarnej strane, ked som pripajal nabijac na zdroj so zapojenymi baterkami. Toto nemozno brat za bernu mincu nekvality ci chyby dizajnu (inu ako ze JunSi resp. jeho technik sa sekol v poradi krokov kalibracneho manualu, toto sa este overuje v labaku vyrobcu).
Za normalnych okolnosti:
- na sekundarnej strane nie je pri pripnuti na olovo napatie, takze nema co a ako zhoriet
- o verzii B+, ktora zhorela pri pripnuti na olovo a predtym fungovala, som zatial nepocul. Ani ta moja, brutalne vyzuivana pri plnych vykonoch, na primari nezhorela
Z mojho pohladu su teda verzie 106B+ a 1010B+ v sucasnosti uplne OK a osobne nemam ziadnu indikaciu, ze by na tom boli spolahlivostou lepsie alebo horsie ako ine nabijace.
Hyperiony a iCharger 206B maju dajake problemy s aktualizaciou firmware a s mikrokodom samotnym, tam by som este chvilu pockal, kym sa situacia vystabilizuje.
Verzia 106B, ktora mi zhorela, zhoreli FETy na primarnej casti. S tym sa neda nic robit, to bola jednoznacne chyba dizajnu, lebo ked to pripojim na napatie, tak tam to napatie je, a dizajn musi zabezpecit, aby nepachalo skody.
Verzia 1010B+ mi zhorela pri velmi nestandardnej situacii, a to na sekundarnej strane, ked som pripajal nabijac na zdroj so zapojenymi baterkami. Toto nemozno brat za bernu mincu nekvality ci chyby dizajnu (inu ako ze JunSi resp. jeho technik sa sekol v poradi krokov kalibracneho manualu, toto sa este overuje v labaku vyrobcu).
Za normalnych okolnosti:
- na sekundarnej strane nie je pri pripnuti na olovo napatie, takze nema co a ako zhoriet
- o verzii B+, ktora zhorela pri pripnuti na olovo a predtym fungovala, som zatial nepocul. Ani ta moja, brutalne vyzuivana pri plnych vykonoch, na primari nezhorela
Z mojho pohladu su teda verzie 106B+ a 1010B+ v sucasnosti uplne OK a osobne nemam ziadnu indikaciu, ze by na tom boli spolahlivostou lepsie alebo horsie ako ine nabijace.
Hyperiony a iCharger 206B maju dajake problemy s aktualizaciou firmware a s mikrokodom samotnym, tam by som este chvilu pockal, kym sa situacia vystabilizuje.
- Alex.Guzun
m2> neda mi abych se k tobe malinko nepridal. Pujcil sem si od tks Cellpro10s, abych si promeril odpory baterek co mam doma. I pripojil sem doma cellpro na 8A PC zdroj a misto nabijeni byt na 1A - safe code 96. Zkousim starou baterku z motorky a to same. Chyta se az jedine na vyrazene baterce z auta (44Ah).
Kokamku EHD 3S 2100mAh mi nabila na 4,25V na clanek, coz me velmi udivilo. Protoze ostatni baterky nabila na 4,2V. Nastaveni bylo "manual" s urcenym proudem. 4S baterka neni sance, safe code 96 a papa. Ta baterka jeste vklidu natoci motorku, na auto uz to pravda neni. Ale cellpro si mysli ze potrebuje svareci trafo nebo co
Jiste je to kvalitni nabijecka, ale plne se ztoznuji s tvym nazorem. A v podstate mi staci pro to moje rekreacni litani Jeti Char 3.3 - full manual + zajicovadlo. Nak
Kokamku EHD 3S 2100mAh mi nabila na 4,25V na clanek, coz me velmi udivilo. Protoze ostatni baterky nabila na 4,2V. Nastaveni bylo "manual" s urcenym proudem. 4S baterka neni sance, safe code 96 a papa. Ta baterka jeste vklidu natoci motorku, na auto uz to pravda neni. Ale cellpro si mysli ze potrebuje svareci trafo nebo co
Jiste je to kvalitni nabijecka, ale plne se ztoznuji s tvym nazorem. A v podstate mi staci pro to moje rekreacni litani Jeti Char 3.3 - full manual + zajicovadlo. Nak
Nakadah píše:,,,,Chyta se az jedine na vyrazene baterce z auta (44Ah).,,,,
No,,.. ak Tvoj zdroj sa správa v niečom (čomkoľvek) natoľko odlišne od starej baterky, niečo to znamená. Konkrétne, že ten zdroj je určite na ho...no.
O nabjači to možno vypovedá tiež niečo, buď že nemá dostatočne ošetrený vstup, ale skorej tipujem že práve naopak, že ho má narozdiel od iných ošetrený a zobrazí varovanie. Poniektorým len lieta prúd či napäie napríklad o 10 percent, alebo zhoria..
No a na te baterce z auta odmita nabit vice nez 3S LiPol - > 4S baterka - safe code 96. Pripojil sem ji i na baterku v aute a ta ma 85Ah - zase to same. Maximalne 3S clanek a finito.
Takze nevim, kolega si pomoci Accucell6 nabiji z PC zdroje 2x3S LiPol a jede to
Ten jeho zdroj sem meril a sel jeste na 12A pri pouzitelnem napeti. Ten muj na 8A. Ok beru ze se Cellpru ten zdroj nemusi libit, ale aby ani velky akumulator v aute nestacil...hmm. Nak
Takze nevim, kolega si pomoci Accucell6 nabiji z PC zdroje 2x3S LiPol a jede to
Offtopic:
Hele, a nemel tam tks nastavenou nejakou ujetou hodnotu max. odebiraneho proudu (nechci obhajovat CellPro, ale nejak jsem uz byl rozhodnutej ho koupit, tak me takovyhle zpravy trochu desej)?
Nakadah píše:No a na te baterce z auta odmita nabit vice nez 3S LiPol - > 4S baterka - safe code 96. Pripojil sem ji i na baterku v aute a ta ma 85Ah - zase to same. Maximalne 3S clanek a finito.
Hele, a nemel tam tks nastavenou nejakou ujetou hodnotu max. odebiraneho proudu (nechci obhajovat CellPro, ale nejak jsem uz byl rozhodnutej ho koupit, tak me takovyhle zpravy trochu desej)?
Live smart, die happy...
Max proud jsem tam měl nastavený 9,5A. 3S sady jsem nabíjel i proudem 8A ze zdroje 12A (klasický X-Power nebo jak se to jmenuje). V autě ze zapalovačové zásuvky nabíjí bez problémů 4A.
Pokud si dobře pamatuju, tak mi tento chybový kód hlásila, když jsem měl snahu ji napájet z nějakého 12V/3A zdroje notebooku.
Rozhodně si myslím, že se jedná o nějakou nestandardní situaci, případně indispozici mého konkrétního exempláře.
Pokud si dobře pamatuju, tak mi tento chybový kód hlásila, když jsem měl snahu ji napájet z nějakého 12V/3A zdroje notebooku.
Rozhodně si myslím, že se jedná o nějakou nestandardní situaci, případně indispozici mého konkrétního exempláře.
ROZSYP.CZ - Web o modelech letadel v rozsypu
Už sem nechodím, jsem na mailu, viz můj web.
Už sem nechodím, jsem na mailu, viz můj web.
tks píše:...indispozici mého konkrétního exempláře...
To akože je spoločensky unavená? To ste museli dobre vyvádzať...
Aby sme boli féroví, iCharger tiež vo vývoji bojoval s vyhodnocovaním stavu vstupného napätia (chybová hláška "Connection BrakeDown"), robili na tom peknú chvíľu kým analyzovali situáciu, a fixli to vo verzii 3.09:
Julez:
The connection break down issue can happen, when at a very low charge current, voltage fluctuation at the charger input occur. If they happen faster than the charger can regulate, the charge current can become zero for a split second. As this also happens when one breaks the connection, both events trigger the same error message.
Junsi, reacted very helpful concerning this complaint of mine, and changed firmware V3.09 is a way to make the chargers more tolerant against fluctuating imput voltage.
- oskar 007
- Kontaktovat uživatele:
kluci prosím vás, potřebuji Hilfe.... Mám i Charger 106B+. Jak nabíjíte baterku? Já mám 6s 22,2v 2200mAh a 35c. Když jí tam píchnu a dám tam lipo 4 A 22,2v tak mi nejde nastavit Balance Chg.. jenom charge. Baterka se nabije ale mám strach že jí ublížím když se nebude nabíjet přes to balance chg. Prosím poradte

www.hrabanek-sroubky.cz
[img]http://alefnula.wz.cz/modely/rcmania/rcheliholics.png[/img]
[img]http://alefnula.wz.cz/modely/rcmania/rcheliholics.png[/img]
- RiMr
- Kontaktovat uživatele:
Počkej, to je nějaké divné... První přece nastavíš nabíjení Lithiových článků, pak že chceš balancovat, že to budou LiPol, nabíjecí proud a kolik článků. Při spuštění proběhne kontrola/srovnání nastavených a detekovaných článků, potvrdíš a jedeš...
Tak právě nerozumím tomu, jak ti to při nastavení šesti článků "nedovolí" balancovat...
Tak právě nerozumím tomu, jak ti to při nastavení šesti článků "nedovolí" balancovat...