MINI TITAN E325 ARF s mot. a regulátorem
- gamer007
- Kontaktovat uživatele:
Já právě zkoušel nějakej ten loping a výkrut s bílýma a šlo to v poho. Jde mi o to jestli je ta změna fakt hodně znát. No ale nejspíš tam ty zelený dám, mám strašně nízký otáčky s a123 tak to třeba trochu pomůže a nebude to tak líný...
T-rex 600EFL, Prôtos 500, Miniprôtos, Solo Pro 180, Ansmann X2, Beatle110BS
Futaba T8FG,GT3C
Futaba T8FG,GT3C
Díky, mám tam setovej motor a regler. Pastorek má 13 zubů.
Nemáte někdo k tomuto regleru návod? Koupil jsem starší a na netu jsem ho nenašel... Předem díky
Ještě dotaz, když prudce přidám plyn tak se mě začne točit ocasem doprava
napájení 3x A123, co to může způsobovt, při pomalém přidání plynu to nedělá
Nemáte někdo k tomuto regleru návod? Koupil jsem starší a na netu jsem ho nenašel... Předem díky
Ještě dotaz, když prudce přidám plyn tak se mě začne točit ocasem doprava
napájení 3x A123, co to může způsobovt, při pomalém přidání plynu to nedělá
Náhlé přidání plynu nestíhá gyro v normal režimu podchytit. V Head Lock by to mělo být úplně, nebo aspoň skoro OK. Na potlačení tohoto nechtěného jevu se pro gyra bez HL režimu aktivuje ve vysílači funkce revo mix. Pro gyra v HL režimu naopak nesmí být zapnut.
Originál OBL motor asi bude s Li-Fe aku sotva na hranici potřebného výkonu pro běžný let a bude asi nechutně topit. Já jej velmi rychle, z tohoto důvodu, vyhodil i z použití na Li-pol. Jak se to jeví provozně tobě?
Originál OBL motor asi bude s Li-Fe aku sotva na hranici potřebného výkonu pro běžný let a bude asi nechutně topit. Já jej velmi rychle, z tohoto důvodu, vyhodil i z použití na Li-pol. Jak se to jeví provozně tobě?
No, já nemám zkušenosti s jiným ve vrtulníku, ale mám takovej dojem, že jakmile přidám plyn nad určitou mez, že se motor "dusí", jako by neměl palivo, v tomto případě proud. Je to způsobeno buď regulátorm, nebo zdrojem nebo motorem, ale vyzkoušet, čím to je bude finančně náročnější. Co používáš za regulátor? který by si doporučil, a jakou máš zkušenost s 2 A BEC, je to dostatečné na 4 digi serva? Analogová bohatě, ale digi??? nevím nevím....
Na 3 čl Li-pol by to chtělo v ekvivalentu Li-Fe spíš 4 čl. než 3. Napětí v zátěži dávají 3S Li-Fe tak 8,5 až 8,7 V proti 10,7 V z 3S Li-pol.
Nízké provozní napětí ještě více snižuje účinnost už tak slabého setového motoru. Není divu že se snadno dusí.
Řešení -> pastorek 14z (15 už mi příjde jako dost tvrdý převod kdy nárůst zatížení motoru je vyšší než nárůst otáček) a nastavit maximální úhel náběhu listů na 9°.
Maximální palubní odběr Minititana zaznamenaný měřákem je 0,6 A, ale měřák nezachytí špičky, které do 2A můžou vyletět jako nic. Takže pokud chci rezervu volím regl s 3A BEC, zvláště v létě.
Nízké provozní napětí ještě více snižuje účinnost už tak slabého setového motoru. Není divu že se snadno dusí.
Řešení -> pastorek 14z (15 už mi příjde jako dost tvrdý převod kdy nárůst zatížení motoru je vyšší než nárůst otáček) a nastavit maximální úhel náběhu listů na 9°.
Maximální palubní odběr Minititana zaznamenaný měřákem je 0,6 A, ale měřák nezachytí špičky, které do 2A můžou vyletět jako nic. Takže pokud chci rezervu volím regl s 3A BEC, zvláště v létě.
- gamer007
- Kontaktovat uživatele:
Tak jsem vyměnil pádla za ty lehčí zelený a jsem zvědavej jak to bude znát v letu. Jen bych se zeptal, pro jistotu jsem je zakápnul lepidlem na sřoubky, ale je to správně, bude to držet? Jen jestli nemám použít něco jinýho...
Pak jěště dotaz: Když si koupim k mejm A123 a BLC40 lipoky, musím něco přepnout v reglu? V návodu jsem se nic o A123 nedočetl, jen vypínání podle minimálního proudu u lipo, což stejně nevyužívám, protože lítám na bezpečnej čas. Znamená to že můžu lítat jak na A123 tak na lipolky bez změn na reglu? Akorát je blbý, že A123 maj 250g a lipo asi o 40g mín, tím si rozhodim těžiště, nebo to není zas takovej rozdíl?
Pak jěště dotaz: Když si koupim k mejm A123 a BLC40 lipoky, musím něco přepnout v reglu? V návodu jsem se nic o A123 nedočetl, jen vypínání podle minimálního proudu u lipo, což stejně nevyužívám, protože lítám na bezpečnej čas. Znamená to že můžu lítat jak na A123 tak na lipolky bez změn na reglu? Akorát je blbý, že A123 maj 250g a lipo asi o 40g mín, tím si rozhodim těžiště, nebo to není zas takovej rozdíl?
Futaba T8FG,GT3C
Futaba T8FG,GT3C
"Tak jsem vyměnil pádla za ty lehčí zelený a jsem zvědavej jak to bude znát v letu. Jen bych se zeptal, pro jistotu jsem je zakápnul lepidlem na sřoubky, ale je to správně, bude to držet? Jen jestli nemám použít něco jinýho... "
Určitě je to správně. Musí to drrrržet fest!
Určitě je to správně. Musí to drrrržet fest!
Když se zdá, že jde všechno proti tobě, pamatuj, že letadlo vzlétne vždy proti větru a ne s větrem.
- gamer007
- Kontaktovat uživatele:
Tak jsem to odzkousel a drzej pevne. V letu to nejak poznat neni, ale to jsem jen osmickoval. Z lopasu mam zas nejakej strach. Taky se vam to stava, ze jeden den litate super a dalsi den jak priposrany? Me jo
Trochu i zmizel problem s kmitanim ocasu nahoru, dolu, diky vyssim otackam. Akorat to cekani na nabity baterky, jak to vidite s tema lipo a life dohromady?
Futaba T8FG,GT3C
Futaba T8FG,GT3C