Rozšíření paměti počtu modelů u vysílače H.Optic 6

Všechno co souvisí s modelářskými vysílači, výběr, programování, napájení
Zpráva
Autor
Namor
Kontaktovat uživatele:

#16 Příspěvek od Namor »

Tak sem to risknul. Už je tam, nová další přidaná paměť.
Obrázek
Sice se ukázalo, že mám ve vysílači jinou paměť než je v tom návodu na netu (prý mám lepší), ale nakonec to snad dobře dopadlo. To "snad" znamená, že data uložená v obou pamětech se po jejich editaci uchovávají v nastavených hodnotách. To je samo dobře. Teď už jen "zalétnout vysílač" pod oběma paměťma. Jsem optimista a věřím, že i to bude v poho. Přepínač jsem umístil tak, aby byl sice po ruce, ale nemohlo dojít k jeho nechtěnému, náhodnému přepnutí. Ten přepínač na boku vysílače (jak ho udělali na netu) mi přijde dost zranitelný. U antény je místa dost, ničemu vevnitř nepřekáží a srušením . . . , to se musí právě vyzkoušet.
Obrázek

Děkuji za pomoc a rady a po té poslední fázi, záletu vysílače, dám taky vědět.
jirad
Kontaktovat uživatele:

#17 Příspěvek od jirad »

Namor píše:Tak sem to risknul... nová další přidaná paměť ...
Teda pane, klobouk dolu :-) jeste teda radeji pockam, az to zalitnes - ale tam by snad nemel bejt zadnej zadrhel, do pameti by se mely ukladat i trimy - vylozene lakava uprava, dik :-)
Toro 900 a par dalsich poletuch ... - Optic 6 Assan
zdzd

#18 Příspěvek od zdzd »

Lákavá? Kdyby to aspoň bylo pořádně zapájené...
Namor
Kontaktovat uživatele:

#19 Příspěvek od Namor »

zdzd píše:Lákavá? Kdyby to aspoň bylo pořádně zapájené...

Pro informaci: ten šváb má rozměry 3x5mm a má po čtyřech nožičkách na každé straně.
Takže příště, až bude potřeba něco tak titěrného připájet a nedokurvit přitom to původní, tak budeš pájet ty :?: Fajn, ozvu se.
Billy Bob Bean
Kontaktovat uživatele:

#20 Příspěvek od Billy Bob Bean »

Namor píše:
zdzd píše:Lákavá? Kdyby to aspoň bylo pořádně zapájené...

Pro informaci: ten šváb má rozměry 3x5mm a má po čtyřech nožičkách na každé straně.
Takže příště, až bude potřeba něco tak titěrného připájet a nedokurvit přitom to původní, tak budeš pájet ty :?: Fajn, ozvu se.
No fakt to je dost hnusně zapájený. 3x5 mm je ještě celkem velký pouzdro který se bez problémů dá pájet trafopájkou.

Je fajn že to někdo zkusil, za to máš palec nahoru.
Extra VA330
Toro 900 Brtutale
malcomx

#21 Příspěvek od malcomx »

Billy Bob Bean píše:No fakt to je dost hnusně zapájený. 3x5 mm je ještě celkem velký pouzdro který se bez problémů dá pájet trafopájkou.

samozrejme vsichni letuji SMDcka trafopajkou pripadne pajeckou na okapy,
skutecne si cenim nazoru cloveka, ktery dokaze stezi zaletovat okap letlampou a SMD videl pouze na obrazku...... :lol:
a bezne si kazdy koupi pajeci stanici za 30000 pro naletovani 1 integrace
aby to bylo pro pany "chytre" v poradku....
pro priste doporucuji:
pokud nezaletuju mrizku ze smaltovaneho dratu=drzim zobak
marbar

další paměť

#22 Příspěvek od marbar »

funguje tedy způsob jakým to dělal uživatel Namor? :?:
flubber
Kontaktovat uživatele:

Re: další paměť

#23 Příspěvek od flubber »

Nevím, jak to dělal Namor, já jsem se inspiroval tady. Použil jsem FM25C160-G a S6P, obojí z www.tme.cz. Funguje to bez problému.
Namor
Kontaktovat uživatele:

Re: další paměť

#24 Příspěvek od Namor »

flubber píše:Nevím, jak to dělal Namor, já jsem se inspiroval tady. Použil jsem FM25C160-G a S6P, obojí z www.tme.cz. Funguje to bez problému.

Inspirace od stejného zdroje. Protože nejsem elekteromechanik nechal jsem si zásah udělat. Vysílač funguje přes rok bez jediného problému. Jen s tím přepínačem pamětí teď budu hýbat, protože chci modul pro 2,4 integrovat do vysílače a ten přepínač je v cestě jeho antény, která bude provlečená místo prutu. Modul na 35 jsem už v podstatě přestal používat.

TO marbar: FUNGUJE :D
marbar

#25 Příspěvek od marbar »

takže máte 16 modelů?

Já mám optic 6 SPORT a tak nevím jaký SMD použít... SPORT oproti normální 6tce se liší hlavně 10 modely...
Namor
Kontaktovat uživatele:

#26 Příspěvek od Namor »

Chápu, že je to sprostý vůči jiným vysílačům, ale ano, mám paměť na 16 modelů. Na Hitec Optic6 mi to přijde slušný. :D
Jak jsem napsal už několikrát, těm trpaslíčkům, co běhaj v těch drátech nerozumím ani slovo a už vůbec se nevyznám v těch jejich různejch domečcích. Kdyby to jezdilo aspoň na 240V, pak možná, ale všechny ty odpory, šváby a podobná havěť . . . brrr. 8O
Odpovědět

Zpět na „Vysílače“