Staveni Toro 900 - Zpevnovani Kylovek

Budoucnost klepe na dveře. Zde se diskutuje o různých aspektech elektropohonu - motorech, akumulátorech a regulátorech, klidně i o převodovkách a vrtulích.
Odpovědět
Zpráva
Autor
DefUnct

Staveni Toro 900 - Zpevnovani Kylovek

#1 Příspěvek od DefUnct »

Dobry Den Panove,

Mohl by mi nekdo poradit, zda krok v manualu od Telinku na Toro 900 mluvici o zpevnovani Kylovek skelnou paskou ma smysl?

Me vrta v hlave, ze kdyz nejaky ten kousek kylovky zpevnim paskou, a pak prilepim, cast bude lepena ke kridlu spojem Epp - Paska - Lepidlo - a ta paska drzi daleko mene nez nejake lepidlo.

Co doporucujete? Jen teh par centimetru zpevnit jak znaci? vse? nic?
Filip 400 Sport - nechcete nekdo odkoupit Filipa? Bez Vybaveni? Rad bych to zkusil nacpat do normalne 400, ne Sport.

Toro 900 (se stavi)

Podzemni tajnou laborator a anglicko-cesky slovnik.
kroxigor

#2 Příspěvek od kroxigor »

Když už pásku tak jen z vnější strany né mezi lepený spoj.

Já mám kýlovky zpevněné dvouma tyčkama uhlíku 1,5mm. Od předu dozadu ve tvaru < zaříznutý z vnitřní strany. Zatím se mi to osvědčilo je to pružné a pevné.
Fyziku respektuji, ale nařízení Evropského parlamentu a Rady (EU) 2018/1139 NE = už nelítám
DefUnct

#3 Příspěvek od DefUnct »

Diky, to jsem jsi taky rikal, ze na vnitrni strane (ke se spokuju kridlo a kylovka) by byl nesmysl.

Ale to tve zpevnovani me zajima, to je jedine misto co jsi zpevnil? (krome gondoly) Ma to smysl delat nhed od zacatku? nebo se nejdrive kouknout jak to leta dle instrukcich a pak pripadne zpevnit?
Filip 400 Sport - nechcete nekdo odkoupit Filipa? Bez Vybaveni? Rad bych to zkusil nacpat do normalne 400, ne Sport.

Toro 900 (se stavi)

garfield
Kontaktovat uživatele:

#4 Příspěvek od garfield »

Ptal jsem se na to přímo v Telinku a bylo mě řečeno, že se směrovky přesně v tom místě trhají.

Já tam místo skelné pásky, zalepil kousek (6cm) pružné laminátové tyčky, která mě zbyla z výztuh trupu. V horní části směrovky mám po celé délce zaříznutou 1mm uhlíkovou tyčku.

Další výztužení křídel a trupu je dobré udělat dle doporučení pro tuningovou verzi http://www.telink.eu/cz-clanek-27.html
Naposledy upravil(a) garfield dne pát 31.07.2009 9:21, celkem upraveno 1 x.
=== VŠECHNO JDE, JEN HADI SE PLAZÍ ===Optic 6 PLL 40 MHz, kanál 53Challenger Pitts (ORACLE) |
Bizon
Bydliště: Jižní Morava(Veseli n. M.); Praha 10 (Chodov-Kunratice)

#5 Příspěvek od Bizon »

Jo, fakt to má smysl. Taky jsem tomu nevěřil, ale teď po půl roce létání a po mnoha haváriích jsu pekelně rád že jsem to udělal. Bez pásky by se tenké kýlovky určitě trhaly, stačí někde zavadit ve dveřích...

Jestli chceš jistotu tak tu pásku zkus přežehlit (prej to drží jak čert), ale já jsem ji tam nalepil jen tak že to nechám osudu, a drží tam dodnes.

No, a nebo jak píše Kroxigor a Garfield narvat tam uhlík, zní to dobře. Doufám že jsi nacpal dost uhlíku i do trupu, když je to pořádně vyztužené tak se s tím dá lítat skoro ve vichřici.

Jinak Toro je prostě nejlepší...=)
DefUnct

#6 Příspěvek od DefUnct »

No tak to moc dekuju za rady a info panove. Ze zacatku to asi tedy fakt udelam tou paskou jak je psane, s tim ze to chci vsde zkusit co nejvic v originalni provedenim zatim (neplanuju hned do vichrice).

A predpokladam ze casem jsi to muzu vystuzit a dokoncit dle potreby :D

ps. po doporuceni od JR Models kde jsem to koupil (byli super musim rict) tak tam mam 80w stridaka, a snazim se tam dostat 3S1P 1100mAh ale nevypada to zatim nadejne, spis budu muset dat 1600mAh 2S1P (i kdyz jen kvuli tomu se mi to nechce kupovat, to 3S je UPLNE nove)

Co myslite?

Toro 900 (se stavi)

garfield
Kontaktovat uživatele:

#7 Příspěvek od garfield »

tu pásku tam fakt nedávej, nedrží to! Také jsem to tak napoprvé udělal a po slepení jsem jí pak bez problémů zase sloupnul dolů. A to i z místa kde jsem vteřiňákem slepil kýlovku, pásku a trup dohromady 8O

Do starého trupu padne jako ulitý tenhle 3 článek http://www.hobbycity.com/hobbycity/store/uh_viewItem.asp?idProduct=7343
=== VŠECHNO JDE, JEN HADI SE PLAZÍ ===Optic 6 PLL 40 MHz, kanál 53Challenger Pitts (ORACLE) |
Bizon
Bydliště: Jižní Morava(Veseli n. M.); Praha 10 (Chodov-Kunratice)

#8 Příspěvek od Bizon »

Buď to trochu ořež nebo objedej u Telinku nový trup, ten 3-článek v tom stojí za to, fakt...
were
Kontaktovat uživatele:

#9 Příspěvek od were »

Ja tam tu pasku mam, nalepil jsem ji a drzi i bez prizehlovani a hezku mi chrani spodek kylovky pred odrenim nebo orvanim pri pristani. Myslim ze bych ji tam tak nalepil i kdyby to nepsali, prijde mi to uplne logicke
Nejlépe to nosí nad hlavou a ještě ke všemu směrem do slunce.
Nejlepší investice jsou peníze vyhozené do vzduchu.
Žádný učený ještě z nebe nespadl.
DefUnct

#10 Příspěvek od DefUnct »

Pockej, ja myslel ze mam novy trup (gondolu) s tema hrbolama ve predu u baterky - ty jsem seriznul abych tam nacpal tu mou Ray Gold 3S1P 1100mAh baterku - ale it tak je moc tlusta se tam uplne pohodlne vejit, tak zatim jsem nedomyslel jak dal s tim.

Ale zajimalo by me jestli ten motor bude fakt stacit (s 7/6 vrtuli)

Gondola uz je nalepena na trupu, to jsem delal vcera, ale je zalepena jen jeste ze predu a zadu (stred jsem nechal volne zatim jak s tim jeste manipulujju)

Toro 900 (se stavi)

Billy Bob Bean
Kontaktovat uživatele:

#11 Příspěvek od Billy Bob Bean »

Já kýlovky nijak nevyztužoval. Ale do trupu jem natlačil 6mm uhlíkovou trubku. Toro je pevný jako prase. Na můj vkus je 80W stříďák málo. Toro jsem kupoval v JR v Brně a když jsem jim řekl že tam bude 200W vysokootáčkový motor tak mi borec říkal, že jsem magor.
Toro v sobě bez problémů vozí 3S 1800mAh. Chtělo to udělat díru aji trošku do trupu, ale to přece není problém. takže se vyprdni na 2S a natluč tam tu 3S. Jinak přilepit gondolu a pak tam cpát baterky nebyl moc dobrej nápad.
Extra VA330
Toro 900 Brtutale
Hoki
Kontaktovat uživatele:

#12 Příspěvek od Hoki »

Já směrovky nevyztužoval a drží, i když nejsou nalepené.
Na vyztužení křídla jsem použil uhlíkové pásky a ani jsem je nedával po celé délce rozpětí. A lítání zvládá při 13ms.
A umístění větších baterek jsem si řešil po svém.
http://galerie.rcserver.cz/index.php?ac ... e=&id=2283
fofrofronek
Kontaktovat uživatele:

#13 Příspěvek od fofrofronek »

Mám kýlovky zespoda vzadu vyztužené skelnou páskou (přižehleno)
Ve spoji kýlovka-křídlo je páska asi 3 cm. Kýlovky jsou ke křídlu přilepené UHU-Porem a drží to, neodírá se to.
DefUnct

#14 Příspěvek od DefUnct »

Ja vim ze lepeni gondoly nebylo idealni, ale bylo to zvetsene (vysekal ty hrboly) a lepene pro jedny baterky, co mi hned pri zkouseni ale odesli, takze proto ted ty Ray.

TO se nejak vymysli :D

Toro 900 (se stavi)

DefUnct

#15 Příspěvek od DefUnct »

Billy Bob Bean píše:Já kýlovky nijak nevyztužoval. Ale do trupu jem natlačil 6mm uhlíkovou trubku. Toro je pevný jako prase. Na můj vkus je 80W stříďák málo. Toro jsem kupoval v JR v Brně a když jsem jim řekl že tam bude 200W vysokootáčkový motor tak mi borec říkal, že jsem magor.
Toro v sobě bez problémů vozí 3S 1800mAh. Chtělo to udělat díru aji trošku do trupu, ale to přece není problém. takže se vyprdni na 2S a natluč tam tu 3S. Jinak přilepit gondolu a pak tam cpát baterky nebyl moc dobrej nápad.

Jinak taky jsem to koupil v tom JR u Brna, a tam me prave doporucili tu 80w, ale s tim ze na 3S to pojede o neco lepe. Nikdy jsem tam pred tim nebyl, dobry obchod.

Toro 900 (se stavi)

Odpovědět

Zpět na „Elektropohon“