JMalik píše:No už jste ale zakecali ty motory. Zkuste ještě před spaním vyhodnotit toho NEU proti HACKER.
No ja mám skúsenosť s F3A či 3D pohonom nulovú, takže nehodím nič. Čo tak akrofórum?
Čisto len z papiera, keď pretriasame názory, nie skúsenosti: máš tri Hyperion-obežky (125 EUR koncová cena) za jedného Neua či Hackera (500 USD plus poštovné, clo a DPH) s tým, že životnosť očakávam bezproblémovú u všetkých troch, výkon 2-2,5kW u všetkých troch, hmotnosť 500-530g u všetkých troch, obežke nemusíš udržovať prevodovku.
Takže to, za čo budeš platiť, je len a len účinnosť. Tam by Neu mal predčiť Hackera a obaja by mali predčiť obežku. Ako to bude vyzerať v celom spektre výkonov závisí od konštukcie motorov v takej miere, že kým nemáš údaje z dynamometra, tak nenauvažuješ nič.
Resp. takto. Niečo mám. Efektívne kV 2,5kW motora 1512 vo Volcane čo mám zmeraný je temer rovnaké ako tej 2,5kW obežky od Hyperionu, čo má publikované merania. Pri 30V vidím na grafe v DC dve krivky priebehov účinnosti, prakticky úplne zhodné (paradoxne obežka má max. účinnosť pri mierne vyššom prúde), len vertikálne posunuté.
... o 4,5% ...
Pre mňa je 4,5% hmotnosti batérií (čo činí 40 gramov!) úplne nevýznamných na to, aby som zaplatil za motor trojnásobnú sumu. To je necelé 1% hmotnosti lietadla.
Ale vec je určite zložitejšia, určite by bolo dobre sa spýtať pilotov akrobatov, nie hotlineristov.