Mám niekoľko otázok, možno sa niekomu budú zdať trivialne ale pre mňa ako začiatočníka s vrtulníkmi sú dosť podstatné. Objednal som si na Ebay Copreta X Carbon a chcel by som si objednať aj nejaké náhradne diely a doplnky.
Rád by som vedel, či rozmery rotorových listov (hlavne rozmery upevnenia k hlave) sú v danej triede (450) vždy rovnaké, bez ohľadu na material alebo výrobcu.
To isté ma zaujíma aj u zadnej vyrovnávacej vrtulky a padiel.
Aké ostatné náhradne diely by ste mi doporučili objednať. Čo zvykne odchádzať naskôr.
Dík Palo
Náhradne diely na vrtulníky velkosti 450
- Bizon
- Bydliště: Jižní Morava(Veseli n. M.); Praha 10 (Chodov-Kunratice)
Ahoj. Listy, vrtulka i pádla jsou skoro všechny kompatibilní, já osobně jsem zatím neviděl problém.
Náhradní díly člověk těžko koupí ideálně protože škody při pádu jsou vždycky nevyzpytatelné, ale co odejde většinou jsou hlavní kolo, hlavní hřídel, hřídel listů a hřídel vrtulky. Někdy unašeče listů a samozřejmně listy. Jo a z elektroniky mít rozhodně pár náhradních serv...
Zbytek snad dopíšou ostatní, nejsu zatím moc zkušený crasher takže jsem dost možná něco opomněl...
Náhradní díly člověk těžko koupí ideálně protože škody při pádu jsou vždycky nevyzpytatelné, ale co odejde většinou jsou hlavní kolo, hlavní hřídel, hřídel listů a hřídel vrtulky. Někdy unašeče listů a samozřejmně listy. Jo a z elektroniky mít rozhodně pár náhradních serv...
Zbytek snad dopíšou ostatní, nejsu zatím moc zkušený crasher takže jsem dost možná něco opomněl...
dopredu nic nekupuj, nemá to cenu.
Poprvé spadneš = sečteš škody a jdeš koupit první ND.
Protože dost se jich prodává v páru, při další nehodě sečteš škody = podíváš se co máš doma z předchozího nákupu a jdeš koupit zbytek atd.
U některých dalších nehod nepůjdeš kupovat třeba nic, protože z předchozích pádů budeš mít nakoupeno.
Co nejvíce odchází, to záleží na typu vrtulníku, ale stejně tě pořád bude překvapovat co najednou vydrželo, co ne apod. Záleží prostě na tom jak a kam spadneš. U dobrých vrtulníků (Copter neznám) prakticky nic neodchází na opotřebení, ale vše se rozbije při pádech a rozbít můžeš prakticky cokoliv.
Ohledně serv, doporučuji měnit pouze převody, je to levnější a rychlejší.
Znamená to ale mít serva na která se převody dodávají.
Poprvé spadneš = sečteš škody a jdeš koupit první ND.
Protože dost se jich prodává v páru, při další nehodě sečteš škody = podíváš se co máš doma z předchozího nákupu a jdeš koupit zbytek atd.
U některých dalších nehod nepůjdeš kupovat třeba nic, protože z předchozích pádů budeš mít nakoupeno.
Co nejvíce odchází, to záleží na typu vrtulníku, ale stejně tě pořád bude překvapovat co najednou vydrželo, co ne apod. Záleží prostě na tom jak a kam spadneš. U dobrých vrtulníků (Copter neznám) prakticky nic neodchází na opotřebení, ale vše se rozbije při pádech a rozbít můžeš prakticky cokoliv.
Ohledně serv, doporučuji měnit pouze převody, je to levnější a rychlejší.
Znamená to ale mít serva na která se převody dodávají.
VBC Racing, Sanwa, Team Orion
Bizon píše:hlavní kolo, hlavní hřídel, hřídel listů a hřídel vrtulky. Někdy unašeče listů a samozřejmně listy. Jo a z elektroniky mít rozhodně pár náhradních serv...
u začátečníka bych ještě doplnil ocasní trubku, řemínek náhonu vrtulky a výškovku se směrovkou.
Není špatné mít po ruce kvalitní izolepu na kabinu.
Spectrum DX6iBlade mSRT-Rex250, T-Rex450PRO, T-Rex500Hyperion 0610i Duo IIa mnoho dalšího.
Re: Náhradne diely na vrtulníky velkosti 450
palojak píše:Mám niekoľko otázok, možno sa niekomu budú zdať trivialne ale pre mňa ako začiatočníka s vrtulníkmi sú dosť podstatné. Objednal som si na Ebay Copreta X Carbon a chcel by som si objednať aj nejaké náhradne diely a doplnky.
Rád by som vedel, či rozmery rotorových listov (hlavne rozmery upevnenia k hlave) sú v danej triede (450) vždy rovnaké, bez ohľadu na material alebo výrobcu.
To isté ma zaujíma aj u zadnej vyrovnávacej vrtulky a padiel.
Aké ostatné náhradne diely by ste mi doporučili objednať. Čo zvykne odchádzať naskôr.
Dík Palo
Moje prvni rana byly listy + servo.
Druha listy + hlavni ozubene kolo + ocasni trubka.
Uz zacinam mit doma slusnou zasobicku dilu
Dopředu bych nekupoval nic a náhradní díly na helinu kupuju většinou na www.tellink.eu v sekci T-rex 450. Dopředu bych fakt kupiál asi jen listí, ocasní trubku a serva... Tohle se ničí často, dál je to individuální.
Radši lítám než šroubkuju...