ASW-28 od Pelikána

Sem můžete psát své zkušenosti se stavebnicemi konkrétních modelů.
Odpovědět
Zpráva
Autor
SirSkluzman
Kontaktovat uživatele:

#121 Příspěvek od SirSkluzman »

Ahojte. Mám zapůjčené ASW28 od pelikána které bylo po tvrdém nárazu o zem :) a nyní se ho snažím dát dohromady.

Chtěl jsem se zeptat jestli by nebyl někdo ochoten naskenovat origo manuál, případně mi alespon zdělit kde má být cca těžiště?

díky 8)
Snažím se mít co nejvíce letů po kterých bych pak nemusel nic opravovat :-)
Pamo
Kontaktovat uživatele:

#122 Příspěvek od Pamo »

snad pomoze tento polokvalitny obrazok :)

Obrázek

tu je cely navod http://www.sheng-teng.com/ym/asw/asw%20manual.html
, tiez polokvalitny :) ale pri zväcseni sa nejako daa :wink:
http://galerie.rcserver.cz/index.php?sum=765
kubadera
Kontaktovat uživatele:

#123 Příspěvek od kubadera »

SirSkluzman píše:Ahojte. Mám zapůjčené ASW28 od pelikána které bylo po tvrdém nárazu o zem :) a nyní se ho snažím dát dohromady.

Chtěl jsem se zeptat jestli by nebyl někdo ochoten naskenovat origo manuál, případně mi alespon zdělit kde má být cca těžiště?

díky 8)

také jsem zde zkoušel poptávat naskenovaný manuál, bohužel neúspěšně. nicméně u ASW 28 by mělo být těžiště 3-5 mm od přední hrany krytu na spodku křídla, tj. 43-45 mm od náběžky u kořene. Tak nějak to mám a zdá se mi že to je dost těžký na hlavu, ale potýkal jsem se ještě s problémy s výškovkou takže možná je to správně. Bohužel jsem ještě neměl čas to odzkoušet poté co jsem tu výškovku předělal.
SirSkluzman
Kontaktovat uživatele:

#124 Příspěvek od SirSkluzman »

díky moc za info, za chvíli to pujdu zkusit nějak naštelovat.
Jinak zde http://ondra-bedna.rajce.idnes.cz/ASW-28_oprava/ jsem nafotil výchylky na křídlech a na výškovce po úpravě (originálně to stálo zaprd :( ) tak doufám že to poletí 8)
kubadera
Kontaktovat uživatele:

#125 Příspěvek od kubadera »

SirSkluzman píše:díky moc za info, za chvíli to pujdu zkusit nějak naštelovat.
Jinak zde http://ondra-bedna.rajce.idnes.cz/ASW-28_oprava/ jsem nafotil výchylky na křídlech a na výškovce po úpravě (originálně to stálo zaprd :( ) tak doufám že to poletí 8)

wow, to bude dělat loping na pětníku ne? :-)
SirSkluzman
Kontaktovat uživatele:

#126 Příspěvek od SirSkluzman »

wow, to bude dělat loping na pětníku ne? :-)

jo lopindy to dělá dobrý 8) . zde je video s podvečerního prvního letu http://www.youtube.com/watch?v=cjS8RvJ9LVk . První start se nepovedl ale napodruhé už to vyšlo, přistání taky OK, letadlo je vcelku takže si nestěžuji :D
arda1
Kontaktovat uživatele:

#127 Příspěvek od arda1 »

Jednoznačně špatná technika hodu-nauč se házet pravou a levou mít na výškovce-éro výš a křídlo až za hlavu -bradou přidáš plyn a hodíš ladně ale rychle-pak to půjde samo. :wink:
ICQ 638556901
SirSkluzman
Kontaktovat uživatele:

#128 Příspěvek od SirSkluzman »

arda1 píše:Jednoznačně špatná technika hodu-nauč se házet pravou a levou mít na výškovce-éro výš a křídlo až za hlavu -bradou přidáš plyn a hodíš ladně ale rychle-pak to půjde samo. :wink:

já vím no....jsem si to na začátku neuvědomil protože jsem dlouho s takovým házecím letadlem nelítal. Mám zlína se kterým startuji ze země a pak EPP akrobata a toho házet nemusím ten se tak nějak vznese sám takže ho stačí jenom pustit 8)
illegal

#129 Příspěvek od illegal »

Tak dnes je nadherne pocasie a musim povedat, ze som ho s ASW vyuzil dost dobre :)
Letove casy 28 a 20 minut, pricom tych 28 je kvoli tomu, ze som sa bal, aby mi lietadlo neodletelo. Ak su dobre stupaky, tak sa da nabrat vela vysky bez vacsej namahy. Momentalne moje ASW kruzi same, stacia len male korekcie kridelkami a vyskovkou. Motor som v oboch pripadoch pouzil cca 4,5 minuty.
Ak by som sa nebal, tak by podla mna nebol problem prekonat aj rekord z rcgroups, kde ma niekto 41 minut s neupravenym modelom.

//dnes 32 minut :D
zdendys
Kontaktovat uživatele:

#130 Příspěvek od zdendys »

Tak jsem ero konečně složil, koupil nové serva co jsem zničil přepolováním, provedl úpravy
aby plochy lépe chodily a dnes vyrazil na louku a provedl svůj první hod.
Let trval cca 3 vteřiny, ero se stáčelo na křídlo, to jsem nějak vyrovnal ale stále klesal a klesal až dopadl na čumák, ani ne moc prudce. Samozřejmě jsem rozrušením nestáhl okamžitě plyn, kabina odletěla a z reglu vyšlehly plameny. Jsem překvapen,že to nemá nějakou ochranu.
Rychle jsem odpojil aku a vše uhasil. Jen zázrakem jsem nepodpálil posečenou louku.

Prosím tímto o radu, zda tam můžu dát některý z těchto regulátorů:
http://hobbycity.com/hobbycity/store/uh ... oduct=6457
či
http://hobbycity.com/hobbycity/store/uh ... oduct=6460
"Je těžké být debilem, protože konkurence je veliká."
lubo1
Kontaktovat uživatele:

#131 Příspěvek od lubo1 »

Tak som včera krtkoval s ASW...
Pozor na origo príjmač zo sady...
Robil som neaké úpravy na kolegovej ASW a večer som to bol zalietať. Odletel som tak 70 m, ASW prešlo do ľavej zátačky - hodil som krídelkami plnú pravú, stiahol motor a ono nič. V ľavej klesavej zátačke s plným knedlíkom sa ASW vydalo k zemi. Chytilo sa tesne nad zemou, ale aj tak som zakrtkoval. Škody síce neveľké, len prasknutý winglet...
Doma som testoval, kde je problém. So zatiahnutou anténou dosah sotva 2 metre....
Skúsil som druhý vysielač - výsledok rovnaký. Takže príjmač. Ten som testoval hneď na začiatku - dosah o niečo lepší ako REX 5+ Príjmač pracoval veľmi kultivovane, potlačovač šumu pracoval tak ako má - pri slabom, alebo žiadnom signáli servá ani neškubli. Inštaláciu som práve upravoval a tá bola vzorová... Všetko upevnené, káble sa nemohli pohnúť, všetko na svojom mieste, Dal som príjmačovky miest BECu - výsledok rovnaký...
Vykuchol som príjmač von a pracoval znuvu ako hodinky..
Nakoniec som zistil, že príjmač je veľmi citlivý na kovové predmety pod 5 mm od šutráku. Ak je neaký kovový predmet bližšie, tak príjmač totálne ztratí citlivosť. Takže pozor na túto vlastnosť.
Ja som zabudoval príjmač pod krídlo až za servá, no a tiahlo bolo asi 3 mm od kryštálu a to spôsobilo rozhodenie príjmača.
http://lubo111.rajce.idnes.cz
illegal

#132 Příspěvek od illegal »

zdendys píše:Tak jsem ero konečně složil, ...
To je skoda :(
Regulator tam podla mna mozes dat ten 18-20 A, pretoze podla mojho nazoru zakladny motor v ASW vacsi odber nema, ale nemeral som to. Na tvojom mieste by som vsak uz radsej kupil aj silnejsi motor, pretoze ten povodny je slaby. Potom by si tam uz mohol dat aj 3 clanok a lety by sa ti vyznamne predlzili. Ja to tiez vidim tak, ze ked nieco spalim alebo budem mat peniaze navyse, tak ich zainvestujem do lepsieho motora.
zdendys
Kontaktovat uživatele:

#133 Příspěvek od zdendys »

Zdravím, napíšu několik vět, i když ne přímo k tématu.
Zkusil jsem mailem kontaktovat šéfa obchodu, který mi doporučil ASW 28, místo Radiana (nebyl), jako vhodný model pro ÚPLNÉHO začatečníka, a informoval ho o svém cca 3 sec. letu a následném požáru.
Odpověděl, cituji : " Ve Vašem případě si myslím,že se podařilo vyzkratovat baterku, ale jak to netuším.
Spoustu dobrodruhů zkoušelo vyzkratovat aku a málo kdy to skončilo ohněm."

Odepsal jsem, že dobrodruh jsem, ale ne až takový, že bych zkratoval baterku. Ještě jsem podotkl, že na tomto a jiných forech jsem se dočetl, že toto ero vůbec není vhodné pro začatečníka, je špatně ovladatelné a navíc se musí udělat plno úprav, aby vůbec nějak letělo.
Na krabici je nápis " 1min. STAVBY - CELÉ DNY LÉTÁNÍ", dobrý slogan pro zasmátí.
Zkrátka, že mě napálil, aby prodal.

Odpověď následovala střelhbitě, zde je:

"Vážený pane!!
Kdybych neměl v letu již 2ks exemplářů ASW-tak bych je nedoporučoval.

A co se týče diskusí-tak ty již ze zásady několik let nečtu. To proto,že ti diskutéři jsou celý den u PC-tak kde berou ty rozumy.
Právě naopak já mám relativně špatné zkušenosti-tedy od zákazníků s Radianem, ale nato nemám čas to rozebírat. Kdyby to ASW bylo špatné-tak se neprodává jako rohlíky a nekupují si jej i starší modelář-myslím služebně a ne začátečníci.
Ještě mne napadlo, použil jste 2 nebo 3-článek??"

Tož tak jsem dopad, žádný náznak, že by třeba na ten šmejd byla nějaká záruka a pod. Dokonale se mu podařilo mi znechutit začit modelařit a navíc začínám litovat těch cca 7 tis. co jsem u něj už utratil.

PS. Na fóra mám jiný názor, je to z nadsázkou, studnice informací k nezaplacení, někomu se ale třeba nemusí hodit do krámu....
"Je těžké být debilem, protože konkurence je veliká."
lubo1
Kontaktovat uživatele:

#134 Příspěvek od lubo1 »

zdendys píše:....

ASW ti začalo horieť až po dopade na zem... nie za letu.
Sám píšeš, že si nestiahol plyn, tak čomu sa divíš, že to horelo - to nieje vada výrobku, to že si to neudržal dlhšie ako 3 sekundy vo vzduchu, tiež ťažko pričíať lietadlu. O vhodnosti pre začiatočníka by som ale už vcelku pochyboval.
lubo1
Kontaktovat uživatele:

#135 Příspěvek od lubo1 »

...
Odpovědět

Zpět na „Stavebnice“