Jaký celokompozitový hot-liner
Ak do toho mozem trosku prehovorit, tak by som si v prvom rade vyjasnil, ci chcem vyslovene hotlinera, alebo chcem univerzalnejsi vetron, ktoremu nerobi problem lietat na svahu, termiku (v medziach moznosti) a samozrejme blbnutie na rychlosti.
Osobne som zvolil univerzalnejsi vetron a akurat som vo faze kompletovania Lynxa takze mozem trosku lobovat zan :) Vybaveny bude viac-menej identicky ako m2 s tym, ze prave pre moznost volnejsie si s nim zalietat budem mat aj lahsiu baterku a slabsiu vrtulu.
Ak chces vyslovene hotlinera, pozri sa radsej po specialoch..
P.S. Lynx aj ked je 2.06m je _velmi_ skladny, tym ze je vsetko stihle a VOP lahko oddelitelna to v priebehu minuty zlozis do 20x10x110cm balicku a strcis to na zadne plato auta (mam ho takto zlozeny na plate VW Polo).
Osobne som zvolil univerzalnejsi vetron a akurat som vo faze kompletovania Lynxa takze mozem trosku lobovat zan :) Vybaveny bude viac-menej identicky ako m2 s tym, ze prave pre moznost volnejsie si s nim zalietat budem mat aj lahsiu baterku a slabsiu vrtulu.
Ak chces vyslovene hotlinera, pozri sa radsej po specialoch..
P.S. Lynx aj ked je 2.06m je _velmi_ skladny, tym ze je vsetko stihle a VOP lahko oddelitelna to v priebehu minuty zlozis do 20x10x110cm balicku a strcis to na zadne plato auta (mam ho takto zlozeny na plate VW Polo).
- Lindbergh
- Kontaktovat uživatele:
Tak už od rána nedělám nic jiného, než studuju různé nadupané brka. Co mě teda dost vadí je uchycování křídel lepící páskou. Už jsem jedno takové éro měl a neskutečě mě to otravovalo. Neustále zbytky lepenky na křídlech, pak následné čištění atd. Je to asi u těchhle ér normální...?
Abu:Ten Beach se asi zajišťuje také páskou?
ALL: U toho miniCorada je to na šroubky? Alespoň z těch obrázků se to zdá být přišroubované....Já to z toho nějak nemůžu "vykoukat".
m2: U toho Espadita se to asi také lepí? Ten teda vypadá fakt prďácky!
Abu:Ten Beach se asi zajišťuje také páskou?
ALL: U toho miniCorada je to na šroubky? Alespoň z těch obrázků se to zdá být přišroubované....Já to z toho nějak nemůžu "vykoukat".
m2: U toho Espadita se to asi také lepí? Ten teda vypadá fakt prďácky!
KDO NEPADÁ, LÉTÁ POD SVOJE MOŽNOSTI!
Lindbergh píše:m2: U toho Espadita se to asi také lepí? Ten teda vypadá fakt prďácky!
Neviem, ja ju nemám. Inak to meno bude asi ženského rodu ...
Čo sa týka pásky, dá sa nahradiť takými plastovými "cvakmi" do krídiel. Kdesi sa to tu už diskutovalo. Ďalšia možnosť je pútacia guma. Lynxa lepím, Volcano má pútaciu gumu. Hmmm, vidíš, že by som hodil gumu aj do Lynxa, to lepenie je fakt otrava...
http://galerie.rcserver.cz/index.php?sum=72
-
lubak
- Kontaktovat uživatele:
m2 píše:Čo sa týka pásky, dá sa nahradiť takými plastovými "cvakmi" do krídiel. Kdesi sa to tu už diskutovalo. Ďalšia možnosť je pútacia guma. Lynxa lepím, Volcano má pútaciu gumu. Hmmm, vidíš, že by som hodil gumu aj do Lynxa, to lepenie je fakt otrava...
Neviem, co mate proti lepeniu kridiel paskou.
Pokial si dobre spominam, tak vsetky F3F brusy na Viking Race (neoficialne MS F3F) sa lepili paskou a tiez posledne som bol pozriet na MS F3B v Ivancicich a tam to bolo to iste.
Ja lepim kridla paskou aj na Proxime II - to natahovanie gumicky je ovela horsie
lubak píše:to natahovanie gumicky je ovela horsie
S tym suhlasim - osadzuje sa lahsie paska ... ale gumicka ide zasa lahsie dole...
Ono je to jedno, svoju sluzbu urobi aj jedno aj druhe aj tretie, je to vec osobnej preferencie a dorazu na estetiku. Co sa tyka Proximy, tak tam to lepit o Oracover prilepeny o balzu - no neviem. Ja som mal raz prilepeny na kridle fotak a po odstraneni pasky som musel foliu nanovo zazehlit, lebo paska sla dolu aj s Oracoverom ... tam by som asi predsalen vsadil na tu gumu.
http://galerie.rcserver.cz/index.php?sum=72
-
lubak
- Kontaktovat uživatele:
m2 píše:lubak píše:to natahovanie gumicky je ovela horsie
S tym suhlasim - osadzuje sa lahsie paska ... ale gumicka ide zasa lahsie dole...![]()
Ono je to jedno, svoju sluzbu urobi aj jedno aj druhe aj tretie, je to vec osobnej preferencie a dorazu na estetiku. Co sa tyka Proximy, tak tam to lepit o Oracover prilepeny o balzu - no neviem. Ja som mal raz prilepeny na kridle fotak a po odstraneni pasky som musel foliu nanovo zazehlit, lebo paska sla dolu aj s Oracoverom ... tam by som asi predsalen vsadil na tu gumu.
Ja som ten Oracover pri konci kridla prelepil 3M paskou z Baumaxu a na nu lepim nejaku tenku priehladnu pasku.
Drzi to dobre a pri odliepani to ide tiez v pohode a Oracver sa neodlepuje.
-
were
- Kontaktovat uživatele:
Jak Abu zminoval ten Beach, tak mam za sebou prvni lety s ciste svahovou verzi a muzu rict ze me prijemne prekvapila vyborna klouzavost a prekvapiva stabilita v nizkych rychlostech bez snahy padat po kridle s tim souvisejici moznost hezky jemne ho posadit na zem. Jak se chova kdyz ho clovek necha poradne rozjet jsem jeste nemel moznost zkusit, nicmene z prvnich letu jsem dost nadseny, cekal jsem trochu potvoru pri pretahovani a tak, ale vubec - coz ale nejsou vlastnosti ktere bys od hotlineru vyzadoval na prvnim miste, tak to ber s rezervou, je to od cloveka co leta hlavne lehke termicke vetrone a poridil si prvni svahove brousidlo
Proste jsem chtel napsat, ze jsem s letovym projevem velmi spokojeny a uz se tesim az to zacne poradne foukat a bude moct ukazat co v nem je. Neni to rozhodne zadne pericko a tak jak psal Abu, pokud v nem budou motor a baterky, tak bych se nebal ze ty rychle prulety s adrenalinovym zvukem neda
Kridla se samozrejme lepi paskou, jak dlouho vydrzi gelcoat je druha vec. Jak dobry hotliner by z nej byl nemuzu posoudit, ale co se tyce obecnych letovych vlastnosti tak u me zatim spokojenost.
Nejlépe to nosí nad hlavou a ještě ke všemu směrem do slunce.
Nejlepší investice jsou peníze vyhozené do vzduchu.
Žádný učený ještě z nebe nespadl.
Nejlepší investice jsou peníze vyhozené do vzduchu.
Žádný učený ještě z nebe nespadl.
Ak chceš naozaj hotliner tak pozri ešte Backfire od Petra Janku:
http://www.electro-team.net/Backfire.htm
http://www.rcgroups.com/forums/showthread.php?t=1091725
Ten vyzerá s dostupných modelov SUPER! Rozpätie 2400mm je pre mňa osobne lepšie ako 1500 či 2000 (F5B). Lieta o niečo pomalšie a lepšie ho vidím
Pohon zvoľ niečo osvedčenné. Ja mám Neu 1509 1D, 6.7, CC125, RF 15x13 alebo 16x17 + 3S accu
p.s.
Keby som nemal pre dokončením RW2 F5F tak by som si vzal tento model.
p.p.s.
žiadny "warmliner" sa nevyrovná skutočnému F5B či F5F modelu (aj staršiemu) a nemusí to byť zrovna momentálna špička ako je napríklad Avionik. ODPORÚČAM to skúsiť !!!
http://www.electro-team.net/Backfire.htm
http://www.rcgroups.com/forums/showthread.php?t=1091725
Ten vyzerá s dostupných modelov SUPER! Rozpätie 2400mm je pre mňa osobne lepšie ako 1500 či 2000 (F5B). Lieta o niečo pomalšie a lepšie ho vidím
Pohon zvoľ niečo osvedčenné. Ja mám Neu 1509 1D, 6.7, CC125, RF 15x13 alebo 16x17 + 3S accu
p.s.
Keby som nemal pre dokončením RW2 F5F tak by som si vzal tento model.
p.p.s.
žiadny "warmliner" sa nevyrovná skutočnému F5B či F5F modelu (aj staršiemu) a nemusí to byť zrovna momentálna špička ako je napríklad Avionik. ODPORÚČAM to skúsiť !!!
Nie je mi úplne jasný rozdiel medzi pyloňákom a tým čomu sa teraz hovorí hotliner.
Kedysi bol hotliner každý vetroň s elektromotorom, na tie príliš slabé sa teraz používa názov Warmliner alebo čo, a hotliner je asi až od kilowatu? Ja som myslel že hotliner by mal byť aj na svah a termiku.
Inak toto moju predstavu osobného vkusu a dojmu estetična a aerodynamiky nespĺňa soorrry.. http://www.electro-team.net/images1/Beach/Beach16.jpg
Odišli ste k 2,4m rozpätiu, ale strom sa začal otázkou na maličké modely, a Jaro Muller robí aj 1466mm miniEllipse (svahový aj elektro trup), a mám tú radosť s ňou občas lietať - http://www.topgun.sk/downloads/Peter/Fe ... llipse.jpg
Pravda, nemám pri mojich 200W príkonu ani odvahu nazvať to hotlinerom (to platí pri stúpaní na motor, mám tam obyčajnú Megu napriamo), ale to je pohon relatívne za pár korun, a kto by musel určite by našiel aj výkonnejší (Výrobca tam spomína Hacker - drive B40 7 Wi/s with gear 4,4:1: with 8 cells 45-55A)
Kedysi bol hotliner každý vetroň s elektromotorom, na tie príliš slabé sa teraz používa názov Warmliner alebo čo, a hotliner je asi až od kilowatu? Ja som myslel že hotliner by mal byť aj na svah a termiku.
Inak toto moju predstavu osobného vkusu a dojmu estetična a aerodynamiky nespĺňa soorrry.. http://www.electro-team.net/images1/Beach/Beach16.jpg
Odišli ste k 2,4m rozpätiu, ale strom sa začal otázkou na maličké modely, a Jaro Muller robí aj 1466mm miniEllipse (svahový aj elektro trup), a mám tú radosť s ňou občas lietať - http://www.topgun.sk/downloads/Peter/Fe ... llipse.jpg
Pravda, nemám pri mojich 200W príkonu ani odvahu nazvať to hotlinerom (to platí pri stúpaní na motor, mám tam obyčajnú Megu napriamo), ale to je pohon relatívne za pár korun, a kto by musel určite by našiel aj výkonnejší (Výrobca tam spomína Hacker - drive B40 7 Wi/s with gear 4,4:1: with 8 cells 45-55A)
-
Abu
- Kontaktovat uživatele:
coro - podle me je hotliner porad jeste vetron, tzn lita se s nim chvili na motor a delsi chvili bez, proto ma sklopnou vrtuli. Pylonak ma pevnou a lita se furt na motor, pokud mozno plnej (dokud to pilot psychicky zvlada, tzn tak 2 minuty).
ciki - aha, tak uz asi dela tridilne. Pred rokem v Pisnici se tvaril, ze by to sice slo, ale moc se mu do toho nechtelo.
ciki - aha, tak uz asi dela tridilne. Pred rokem v Pisnici se tvaril, ze by to sice slo, ale moc se mu do toho nechtelo.
Abu (Tomáš S.) - MC19 - kanál č.90 na 40MHz
- vitousek
- Kontaktovat uživatele:
Coro: Otázka co je a co není Hot-liner se už řešila mnohokrát a můj závěr je asi takový. Hot liner je pro každého něco malinko jiného. Všichni se asi shodneme, že musí být rychlý. Ale jaká rychlost už " je " dostatečně HOT ????
V mé představě je hotliner F5b ( F5F ) mašinka. Brutálně rychlý pod motorem, neskutečně rychlý a obratný v kluzu a zárověň schopný točit termiku. Nedávno to pro mě byl můj ION se stoupáním cca 20m/s. Dnes mám jiného a stoupání cca 30-35 m/s už mi přijde skoro jako autobus. Nicméně ve srovnání se stroji ( např. Carbonovo RW ) to tak opravdu i je. Bohužel si nemohu dovolit nacpat do modelů tolik peněz, kolik bych chtěl.
Samozřejmě asi nelze srovnávat IONa s kompozity, je to jiná liga. Ale pokud byla otázka poraďte mi - myslím si že cesta k většímu rozpětí při zachování podmínky skladnosti a snadného převozu není od tématu.
ABU: V Písnici sem si nad BF také poslintal, ale právě křídlo v celku je pro mne problém. Vím, že otázka děleného křídla se řešila, ale jaký byl výsledek nevím
V mé představě je hotliner F5b ( F5F ) mašinka. Brutálně rychlý pod motorem, neskutečně rychlý a obratný v kluzu a zárověň schopný točit termiku. Nedávno to pro mě byl můj ION se stoupáním cca 20m/s. Dnes mám jiného a stoupání cca 30-35 m/s už mi přijde skoro jako autobus. Nicméně ve srovnání se stroji ( např. Carbonovo RW ) to tak opravdu i je. Bohužel si nemohu dovolit nacpat do modelů tolik peněz, kolik bych chtěl.
Samozřejmě asi nelze srovnávat IONa s kompozity, je to jiná liga. Ale pokud byla otázka poraďte mi - myslím si že cesta k většímu rozpětí při zachování podmínky skladnosti a snadného převozu není od tématu.
ABU: V Písnici sem si nad BF také poslintal, ale právě křídlo v celku je pro mne problém. Vím, že otázka děleného křídla se řešila, ale jaký byl výsledek nevím
Rychlost, výška, myšlenka.Pro úspěšné létání je třeba mít alespoň dvě.