Jaký celokompozitový hot-liner

Název je dostatečně samovysvětlující...
Odpovědět
Zpráva
Autor
were
Kontaktovat uživatele:

#31 Příspěvek od were »

to Abu: musel jsem, Bíč je moje srdcovka - asi pred rokem a pul jsem ho videl v Lounech na prodejne, padl mi do do oka a uz tam zustal - Corovi se treba nelibi, ale me prave naopak, navic ty 2m jsou pro me na svahaka idealni rozmer - uz je to kus era, ale porad se to vejde do kufru a da se s s tim prodirat rostim :D
Nejlépe to nosí nad hlavou a ještě ke všemu směrem do slunce.
Nejlepší investice jsou peníze vyhozené do vzduchu.
Žádný učený ještě z nebe nespadl.
Lindbergh
Kontaktovat uživatele:

#32 Příspěvek od Lindbergh »

Abu píše:Pokud se nedokazes srovnat s lepici paskou, tak asi neni problem vyrobit si tam jiny system. Tomuhle problemu bych pri vyberu modelu daval vahu tak 5% maximalne. Ostatne sam jsi kdysi tady nejake zacvakavaci potvory propagoval, pokud si vzpominam.

Je fakt, že cvaky jsem několikrát použil a fungují perfektně. Použil jsem je však vždy na termické větroně, kde jsem létal (použiji tvůj výraz, který se mně moc líbí :wink: ) "katolicky". Je fakt, že po konzultaci s výrobcem by to asi použít šlo...
KDO NEPADÁ, LÉTÁ POD SVOJE MOŽNOSTI!
crazy nemo

#33 Příspěvek od crazy nemo »

jinak přelepování spoje části křídel se dělá i u skutečných větroňů, i když z jiného důvodu. Páska kterou používají mi příjde podobná elektrikářským páskám, a dá se použít vícekrát, při rozebrání se nalepí na křídlo a při dalším skládání znova přes spoj.
Abu
Kontaktovat uživatele:

#34 Příspěvek od Abu »

Teda pokud rikas katolicky tomu jako si lital onehda s Filipem na Divcacich... :wink:
To si toho kompozita objednej rovnou v double carbon verzi, kridlo vkuse a pevnostni ocelove M5ky, pak to snese i "tvoje nekatolicke" litani... :D
Abu (Tomáš S.) - MC19 - kanál č.90 na 40MHz
sumpi
Kontaktovat uživatele:

#35 Příspěvek od sumpi »

Lynx-e mám něco přes měsíc. Zpočátku jsem z něj nebyl moc nadšenej, po několika dalších dnech mé rozpaky zmizeli. Teď už jsem naprosto nadšenej, rychlost, obratnost, "svištění" a s lehkou baterkou letí takřka krokem.

Jediný "problém" jsem si tak trochu zavinil sám po kolmém pádu z hodně velké výšky jsem nedopatřením zatáhl naplno za výškovku a planžeta v křídle se docela hodně vzepjala(vzepětí se zvětšilo o 6cm na každé straně).
Po telefonátu s p. Diblíkem už je na cestě planžeta nová, přeci jen s 3s 4900mAh už Lynx něco váží ale ta setrvačnost je úžasná.

Uchycení křídla páskou se mi také nelíbilo, tak po čtrnácti dnech přišli na řadu "cvaky" ,od firmy Horst z Plzně a je pohoda.
Lindbergh
Kontaktovat uživatele:

#36 Příspěvek od Lindbergh »

Abu píše:Teda pokud rikas katolicky tomu jako si lital onehda s Filipem na Divcacich... :wink:
To si toho kompozita objednej rovnou v double carbon verzi, kridlo vkuse a pevnostni ocelove M5ky, pak to snese i "tvoje nekatolicke" litani... :D

No už mně pomalu hlava směruje k uplně k něčemu jinému, než byla myšlenka na začátku tématu...myslím tím bedýnku metr dlouhou a placatou jak oplatka. Za poslední týden jsem slyšel od několika kamarádů větu: Kup si celokompozit a křídlo vcelku, ta ho budeš potřebovat! :lol: Pokud na tom skončím, tak do auta se mně vejde max 180cm křídlo pod strop. Nojono...je to hold droga ta modelařina :twisted:
Lindbergh
Kontaktovat uživatele:

#37 Příspěvek od Lindbergh »

To Sumpi: To jsem rád, že ty cvaky někdo ocenil. Je to fakt dvacetikorunová, perfektně funkční blbůstka :wink:
coro

#38 Příspěvek od coro »

were píše:to Abu: musel jsem, Bíč je moje srdcovka - asi pred rokem a pul jsem ho videl v Lounech na prodejne, padl mi do do oka a uz tam zustal - Corovi se treba nelibi, ale me prave naopak, navic ty 2m jsou pro me na svahaka idealni rozmer - uz je to kus era, ale porad se to vejde do kufru a da se s s tim prodirat rostim :D

Mne sa nepáči ten tvar a prechod predku trupu, je to ako odpadová trubka so záslepkou.
Nepáči sa mi konkrétne odskok z menšieho kuželu na väčší priemer trupu.
Nepáči sa mi ani rovný predok trupu v tvare trubky bez akéhokoľvek aerodynamického zaoblenia jeho kriviek.
A hlavne ma irituje tá diera v kuželi, to už by ale bolo o polemike či to chladí alebo nie. :-)
O modeli ako takom vlastne nič neviem ani nehovorím - týka sa to aj mnohých iných, napríklad počínajúc Optimou http://www.lsmodel.wz.cz/optima_IV.html
...ale naozaj je ich kopa a od mnohých výrobcov.. Trhá mi to oči, nič viac.

Jo, jedna otázka k veci: Poznáte lepiacu pásku čo sa dá prilepiť (a drží) aj keď padá rosa alebo nebodaj dážď? Na hydropláne by som sa takej strašne potešil, všetky čo mám z mokrého povrchu odpadnú samé.
Vzduchoplavec
Kontaktovat uživatele:

#39 Příspěvek od Vzduchoplavec »

Stran turbo hotlineru nemam moc zkusenosti a popravde me desi. Ale mam zkusenost s lepici paskou a lepeni kridel u Lynxe. Musim rict, ze me to taky pekne otravovalo. A take se mi pri otrhavani pasky narusovala i barva na povrchu. Stejne tak me nebavilo zapojovani MPX konektoru pri nasazovani kridla na trup. Pravda vudel jsem toto mnohem lepe zpracovano, nez jsem mel ja a verim, ze pak se to asi zapojuje vyrazne pohodlneji.

Kazdopadne ja osobne bych u super brusu volil 2 metrove kridlo v celku nez delene. Ale vylozene jen kvuli subjektivnimu pocitu pevnosti nez kvuli nejakym hmatatelnym duvodum. Pokud nemas male auto, tak se to prevazet da a doma to take nekam strcis.
m2
Kontaktovat uživatele:

#40 Příspěvek od m2 »

Vzduchoplavec píše:volil 2 metrove kridlo v celku nez delene.

Dotazovateľ vzniesol na úvod názor, že by to mala byť čerešnička na torte. Krídlo vcelku v drvivej väčšine modelov znamená automaticky dizajn "pod doskou podvesená trubka". Vetrone s krídlami upevňovanými zboku trupu aspoň nejako vyzerajú.

Podľa mňa je tá debata o krídle vcelku úplne scestná - kolega rozlámal na Optime II za letu krídlo vcelku v jednoduchom priamočiarom lete a naopak, obyčajný Lynx v DS prevedení má pri Dynamic Soaringu v eliptickom lete nameraných cez 280km/h...
http://galerie.rcserver.cz/index.php?sum=72
Abu
Kontaktovat uživatele:

#41 Příspěvek od Abu »

Navazu na m2 - je otazka jak tu tresnicku myslel autor, jestli jako "krasa na pohled i ve vzduchu" nebo "nekompromisni sportovni naradi, kde jde jen o vykon a estetika je az na druhem miste".
Delene kridlo jde samozrejme udelat i dostatecne pevne, ale musi to byt udelano poradne (viz treba novy Beach, ktery ma spojku stejnou jako zavodni trimetrovky F3B a F3F - trikomorovej uhlikovej hranol). Pochybuju ze na tom DS Lynxovi byla stejna spojka typu "jeden kousek plisku", kterou tady uz par lidi ohnulo ve vzduchu :wink:
m2
Kontaktovat uživatele:

#42 Příspěvek od m2 »

Abu píše:Pochybuju ze na tom DS Lynxovi byla stejna spojka typu "jeden kousek plisku", kterou tady uz par lidi ohnulo ve vzduchu :wink:

DS verzia Lynxa je dvojspojková a má ďalšie úpravy. A dnes už prakticky každý výrobca rýchleho stroja so spojkou krídiel poskytuje úpravu na divoké lietanie. Tak keď chcem lietať jak besný, tak to výrobcovi poviem, aby prispôsobil materiály a technológie, ajtak je to všetko zákazková výroba. Ale paušálne sa na úvod upnúť na to, že krídlo vcelku vydrží, krídlo zo spojkou povolí - je blbosť. Ak tam teda nechce 3kW, ale veď písal, že chce iba okolo 1kW.
Naposledy upravil(a) m2 dne stř 12.08.2009 10:03, celkem upraveno 1 x.
Abu
Kontaktovat uživatele:

#43 Příspěvek od Abu »

m2 píše: Ale paušálne sa na úvod upnúť na to, že krídlo vcelku vydrží, krídlo zo spojkou povolí - je blbosť.

Ale ze kridlo vcelku bude pri stejne pevnosti lehci a levnejsi (tedy jednodussi na vyrobu) je podle me neoddiskutovatelna pravda.
m2
Kontaktovat uživatele:

#44 Příspěvek od m2 »

Abu píše:
m2 píše: Ale paušálne sa na úvod upnúť na to, že krídlo vcelku vydrží, krídlo zo spojkou povolí - je blbosť.

Ale ze kridlo vcelku bude pri stejne pevnosti lehci a levnejsi (tedy jednodussi na vyrobu) je podle me neoddiskutovatelna pravda.

3 - finance: nerozhodují :wink:
Abu
Kontaktovat uživatele:

#45 Příspěvek od Abu »

Aha, potrebuje do konce roku proinvestovat co nejvic, aby mu ekonomicka reditelka na pristi rok nezkratila rozpocet :D
Odpovědět

Zpět na „Větroně“