Jaký celokompozitový hot-liner

Název je dostatečně samovysvětlující...
Odpovědět
Zpráva
Autor
Speedy
Kontaktovat uživatele:

#46 Příspěvek od Speedy »

Já jsem spojku u hotlinera zlomil jen jednou (při prvním pokusu o přistání), byl to plný uhlík 7x11mm a její prasknutí společně s plast. šrouby mě asi zachránilo celý letadlo. Od tý doby mám spojku v stejným profilu ze 700MPa duralu a snáší neskutečný věci. Jinak u mě vítězí dělený křídlo kvůli skladnosti. Mnohdy vyrážím i třeba na svah na kole a 2m křídlo v kuse mi dělalo dost problémy.
Vzduchoplavec
Kontaktovat uživatele:

#47 Příspěvek od Vzduchoplavec »

m2: Ja myslim, ze "tresnickou na dortu" mel Linbergh na mysli spise to nekompromisni naradi nez estetickou ozdobu oblohy.

To ze je kridlo vcelku obecne pevnejsi, lehci a lacinejsi zpochybnit nemuzes. Samozrejme jiste existuji i modely, kde se kridlo vcelku ropzadlo i za mirneho letu (naprikald muj depron-cup special), ale to nikterak nedokazuje, ze delene je lepsi nebo stejne dobre.

Nicmene ja bych to cele kridlo nechtel ani tak z duvodu pevnosti jako spise prakticnosti sestavovani a zapojovani. Neustale spojovani a rozpojovani nutne vede k ochozeni materialu jak konektoru, tak kridel. Navic me to fakt docela otravovalo. Take neustala pochybnost, zda to ta lepenka fakt udrzi i pri velke divocine me taky moc netesila.

Priznavam, ze jsem to nemel provedeno prilis kvalitne, takze to jiste jde zkonstruovat nejak pohodlneji a fortelneji. To nepopiram.
Abu
Kontaktovat uživatele:

#48 Příspěvek od Abu »

Lepenka vydrzi neskutecny veci. Kdyz se mi cely kridlo rozfluttrovalo, tak lepenka vydrzela. Ono totiz namahani v tomto smeru v ose kridla nebude moc velke. Lepej to takhle i na F3B a F3F (protoze kridlo 3m vcelku uz fakt nikdo nedela).
Abu (Tomáš S.) - MC19 - kanál č.90 na 40MHz
were
Kontaktovat uživatele:

#49 Příspěvek od were »

Jojo, o lepenku se taky nebojim - kolega mel pochybnosti u vetrone o zaveseni kridelek na lepence - pote co jsem chytnul flutter na kridelkach a vysledkem jsou vylamane prevody a ohnuta tahla ze zavitove tyce, zatimco lepenka vydrzela, uz je nema :D
Ale na druhou stranu si myslim ze ta lepenka namahana asi bude, ostrediva sila na pulkilovem kridle pri vykrutu bude podle me docela znacna, ale to je pevnost lepenky v tahu taky

Ja myslim ze tresnickou na dortu myslel oboji - neco co lita stejne skvele jako to vypada, proste zradlo pro oci i usi :D
Nejlépe to nosí nad hlavou a ještě ke všemu směrem do slunce.
Nejlepší investice jsou peníze vyhozené do vzduchu.
Žádný učený ještě z nebe nespadl.
m2
Kontaktovat uživatele:

#50 Příspěvek od m2 »

Vzduchoplavec píše:Neustale spojovani a rozpojovani nutne vede k ochozeni materialu jak konektoru, tak kridel.

Praktická skúsenosť - ten tenulililinký káblik serva HS-81, ktorý v Proxime každý raz pripájam do servopredlžovačky, sa zlomil pri pine po viac ako 500 letoch (čo je cca 100 spojení / rozpojení).

Ale uznávam, že spojiť dva MPX konektory v delenom krídle oproti jednému pri krídle vcelku je 2x väčšia otrava... A hlavne to krídlo vcelku je balzam na dušu pre milovníkov šróbovania. :twisted:

Re: lepenka a krídlo: lietaval som Lynxa aj bez prepáskovania... (až sa mi to raz uvoľnilo pri tvrdšom pristátí, tak som to zasa začal lepiť).
http://galerie.rcserver.cz/index.php?sum=72
TomasC
Site Admin
Kontaktovat uživatele:

#51 Příspěvek od TomasC »

Mohu doporučit EXCITE http://www.stratair.com/Produktdetail.aspx?ArtId=360
Mám osazeno pevnou vrtulí, ale v dodávce jsou tři přední části (větroň, kužel 30, kužel 40) Takže není problém mít model i se sklopkou. Přední část se nasadí na osazení v délce cca 15mm a zajistí dvěma šroubky.
Křídlo lze odmontovat (šroub M4 a M3), ale vozím model složený, jen s motorovou hlavicí mimo. Bez problému se vejde na zadní sedadlo Oktávky. Jen nasadím ochranné obaly křídel a VOP.

Do trupu se vejde 5S 2,2Ah aku. (Tedy ne všech, ale lze najít).

Díky velikosti je dojem z rychlosti úžasný!! A samozřejmě rychlost je sama o sobě dost velká cca 80m/s.

Pokud si myslíš, že to zvládneš, tak je to skvělá volba. Super je, že s takovým modelem prostě rychlost větru neřešíš :wink:
Lindbergh
Kontaktovat uživatele:

#52 Příspěvek od Lindbergh »

No hoši...člověk si odjede na služebku a oni se do něho takhle obujou :lol:

Abu: Kdyby věděla ekon. ředitelka co chystám, přijde mně obsílka od okresního soudu s nápisem "návrh na rozvod" :lol: :lol: :lol:

Vzduchoplavec: Naprosto přesně jsi mě pochopil. Jde mně opravdu o nekompromisni naradi nez o estetickou ozdobu oblohy. A s tím dělením křídel je to u mě naprosto stejně. Než to lepit, dal bych tam cvaky. Ale ten pocit klidu z jednoho křídla prostě z hlavy nevymažu...Mam kámoše klaustrofobika a moje kydy typu"neboj, vždyť je tady v tom výtahu místa dost" ho nikdy neuklidnili...

TomasC: Tak tohle mě natolik dostalo, že jsem asi na 10 minut zůstal čučet do monitoru a poslintal si klávesnici.... Pokud zvládnu hot-linera, který je na poloviční rychlosti než toto zvěrstvo, asi do něčeho podobného časem půjdu, ale nyní musím reálně uznat, že před něčím takovým mám opravdu respekt....a i zkušeností asi pár let bude chybět...A to jsem si myslel, že kombat létá docela rychle...Už si to nemyslím...Kombat se blíží spíš k rychlosti Demoiselle v hale, než k tomuto...Fakt hustý!!!
KDO NEPADÁ, LÉTÁ POD SVOJE MOŽNOSTI!
Vzduchoplavec
Kontaktovat uživatele:

#53 Příspěvek od Vzduchoplavec »

Lindbergh: Jo, to prvni video s Excitem jsem uz kdysi videl. To je proste priserny! Naprosto nechapu, jak se to da uridit. 8O :lol: :?:
TomasC
Site Admin
Kontaktovat uživatele:

#54 Příspěvek od TomasC »

Záleží na motorizaci. Dovedu si představit omotorování klidně na úrovni 200W a bude to skvělé poletovadlo. Možná trošku menší, ale velmi skladné.
Jen je třeba říci, že EXCITE je pyloňák, tedy otimalizovaný na rychlý let pod motorem. Což je něco jiného než větroň s pomocným motorem.
Osobně, kdybych si chtěl udělat radost, tak naprostý skvost je RaketenWurm F5F. Rozpětí 2,3m, štíhlost 16, drak za 550g :D :D
were
Kontaktovat uživatele:

#55 Příspěvek od were »

to Lindbergh: Ta rychlost je fakt strasna, ale zase doma by ti to melo projit - takove ero zpusobi, ze z litani budes vracet uz po par minutach letu a navic stastny, ze uz to mas za sebou :D :D :D
Nejlépe to nosí nad hlavou a ještě ke všemu směrem do slunce.
Nejlepší investice jsou peníze vyhozené do vzduchu.
Žádný učený ještě z nebe nespadl.
Abu
Kontaktovat uživatele:

#56 Příspěvek od Abu »

Zapomnel jsi pripocitat pulhodinove vydychani a snizeni tepove frekvence, aby se vubec trefil klickem do spinaci skrinky (pokud nema francouzsky auto).

Taky si jednou neco takovyho poridim... ale prozacatek nejakou zacatecnickou variantu, treba toho pylonacka od Bacinskyho :wink:
Lindbergh
Kontaktovat uživatele:

#57 Příspěvek od Lindbergh »

No je fakt, že když jsem se ptal na malý rychlý hotliner, tak mě myšlenka na F5D vůbec nenapadla :lol:

Jinak zatím jsem se předběžně domluvil s Daliborem Štěrbou z Electro-teamu, že mně přijede ukázat miniCorado na víkendovou akci MilitaryShow Kolešovice, kde budeme s naším kombat-teamem vystupovat. Velmi mě svojí ochotou a vstřícností potěšil, takže Dalibore...díky.
Abu
Kontaktovat uživatele:

#58 Příspěvek od Abu »

MiniCorado je pekny, obzvlaste ta Daliborova "ne zcela standartni" varianta (ikdyz tenhle konkretni kousek jsem na vlastni oci nevidel).

Ale puvodne jsem myslel ze chces stroj s velkym S, proste Porshe 911 a ne VW Brouk s dvoulitrovym motorem a spojlerama :D
jackboy
Kontaktovat uživatele:

#59 Příspěvek od jackboy »

were píše:to Lindbergh: Ta rychlost je fakt strasna, ale zase doma by ti to melo projit - takove ero zpusobi, ze z litani budes vracet uz po par minutach letu a navic stastny, ze uz to mas za sebou :D :D :D

alebo sa rovno napojit na kyslik ako kardiak :lol:
Lindbergh
Kontaktovat uživatele:

#60 Příspěvek od Lindbergh »

Abu píše:MiniCorado je pekny, obzvlaste ta Daliborova "ne zcela standartni" varianta (ikdyz tenhle konkretni kousek jsem na vlastni oci nevidel).

Ale puvodne jsem myslel ze chces stroj s velkym S, proste Porshe 911 a ne VW Brouk s dvoulitrovym motorem a spojlerama :D

No chtěl bych menší celokompozitový rychlejší éro... Kompozit to je, klapky to má, umí to prej lítat pomalu i rychle, můžu to hodit téměř kdekoliv a nemusím s tím bezpodmínečně na letiště, do auta to taky dám vpohodě a hlavně to mohu vidět a to nejenom na Netu, ale i v reálu... Jaký je rozdíl mezi tímto érem a érem s velkým S? Velikost? Chtěl jsem něco menšího... Kvalita? Zdá se to být podle Dalibora perfektně zpracované... Výbava? Motory S-Neu a celkově to co tam v tom má je prý světová špička...chtěl bych to ve stejné výbavě... Tak fakt nevím v čem...
EDIT: pravopisné chyby :lol:
Odpovědět

Zpět na „Větroně“