Flash epp - vyztuzeni

Taky vás už nebaví jen tak poletovat? Zkuste létat akrobacii nebo si o tom aspoň tady povídat.
Odpovědět
Zpráva
Autor
steno1883

#31 Příspěvek od steno1883 »

Souhlas. Svému Elite od VA, který je prakticky identický s Katanou, dávám pořádně zabrat, ale trup se mi zlomit ani zdaleka nepodařilo.Tedy aspoň prozatím. Ta pecka do země musela být o dost dynamičtější než jen malinko. :D
aja

#32 Příspěvek od aja »

Pánové, nikdy jsem nelhal, nemám to zapotřebí. To přistání s EPP Katanou bylo opravdu takové, že s balsáčem podobného typu letadla jsem neměl žádný problém. Byl jsem z toho sám hodně překvapený, protože to fakt bylo celkem pohodový přistání. Škoda, že jsem to nenatočil, abyste i vy něvěřící uvěřili. Možná je to tím, že mám serva vzadu pod VOP (kvůli krátkým táhlům) a to způsobuje při přistání větší setrvačnostné síly, které trup namáhají výrazně na ohyb. Nebo možná nějaká vada materiálu či co, nevím. Ale to je jedno, už je to slepený. Zalepnul jsem tam celkem čtyři tenký uhlíkový tyče (1,5mm), což zajistilo tuhou a pevnou konstrukci při nepatrném zvýšení hmotnosti.
gamer007
Kontaktovat uživatele:

#33 Příspěvek od gamer007 »

Mám zas dotaz. Když držím flashe za ocas směrem dolů, tak je vidět že jsem u stavby nejspíš byl moc zkouřenej :lol: , protože VOP není rovnoběžná s křídlem, je maliknko stočená doprava. Co teď s tím? Možná se to zkroutilo tím teplem co bylo. Dá se to nejak fikaně narovnat? Co třeba použít fén, nebo horkovzušnou pistoli?
T-rex 600EFL, Prôtos 500, Miniprôtos, Solo Pro 180, Ansmann X2, Beatle110BS
Futaba T8FG,GT3C
Jiří Kolář-BAN2

#34 Příspěvek od Jiří Kolář-BAN2 »

gamer007 píše:Mám zas dotaz. Když držím flashe za ocas směrem dolů, tak je vidět že jsem u stavby nejspíš byl moc zkouřenej :lol: , protože VOP není rovnoběžná s křídlem, je maliknko stočená doprava. Co teď s tím? Možná se to zkroutilo tím teplem co bylo. Dá se to nejak fikaně narovnat? Co třeba použít fén, nebo horkovzušnou pistoli?

Asi dost paříš a potom lepíš. Pokud na to nejsi zvyklý, musíš lepit za střízliva. :lol: Já si klidně dám 2 piva a potom začnu. Během lepení zvládnu ještě 2-3 kousky.Celkem pohoda. :lol:

Jestli jsem to dobře pochopil, tak Ti padá výškovka proti rovině křídla? Nevím, jak se Ti to mohlo podařit u páteřového trupu Flashe. Vždyť se to lepí na plochu. A než to přilepím, tak musím měřit. Přiložím, zapíchnu špendlík, změřím a teprve potom lepím . Pokud je to tento případ, pak Ti nezbývá, než použít uhlíky a VOP podepřít nebo stáhnout. Vzhledem k pevnosti SOP bych volil uhlíky zespodu. A jak na tom je SOP? Pokud je pravda, co jsi napsal, nemohla sedět ani SOP. I EPP se musí měřit, aby dobře létalo.
gamer007
Kontaktovat uživatele:

#35 Příspěvek od gamer007 »

Neni to nic hroznyho, je tam rozdil na koncich od pohledu max pul centaku. Ne nebyl jsem na mol 8) , to byla sranda. Delal jsem to na rovine a meril si to. Myslim ze se malinko pokroutil trup, z tech veder a kufru myho auta. Ptam se jestli to muzu nejak nahrat a pootocit zpatky?
Futaba T8FG,GT3C
ËWRYBADY
Kontaktovat uživatele:

#36 Příspěvek od ËWRYBADY »

To pochybuju,že by se to zkroutilo teplem..
Chopso 7EW , MSH PROTOS 500 , Torsion SOLID Blades
Futaba 8FG
gamer007
Kontaktovat uživatele:

#37 Příspěvek od gamer007 »

No nechal jsem ho v autě, když jsme šli na návštěvu. Muselo tam bejt cca 50 stupnů. Tak nevim no, fakt jsem to lepil na rovný podlaze, to snad ani nakřivo nalepit nejde...

Dotaz zní: Zkoušel jste někdo nahřát epp aby jste změnily tvar? A jak?
Futaba T8FG,GT3C
arda1
Kontaktovat uživatele:

#38 Příspěvek od arda1 »

Zkoušel-fén a nebo opatrně horkovzduška-rovnal jsem takhle křídlo na Puzzle :wink:
ICQ 638556901
gamer007
Kontaktovat uživatele:

#39 Příspěvek od gamer007 »

No to jsem chtěl slyšet, díky....
Futaba T8FG,GT3C
Jiří Kolář-BAN2

#40 Příspěvek od Jiří Kolář-BAN2 »

gamer007 píše:Dotaz zní: Zkoušel jste někdo nahřát epp aby jste změnily tvar? A jak?

Já ne. Ale arda1 ti už poradil.Použij tu horkovzdušnou :lol: . Určitě se Ti povede změnit tvar EPP- myslím těch bublin. Možná některé i zmiznou. Nevím, jak můžou ty bubliny "zahřáté na 50°C" zkroutit ty dvě pásoviny(uhlíkové), které jsou v páteři zalepené.

P.S. Dnes jsem opět 2x boural. Žádná sranda to nebyla. Už to byly celkem dost velké prdy na křídlo a čumák. Pořád bez újmy. Serva v poho, EPP gumové, poškození žádné. Opravdu dobré éro. Tvar drží.
Jiří Kolář-BAN2

#41 Příspěvek od Jiří Kolář-BAN2 »

arda1 píše:Zkoušel-fén a nebo opatrně horkovzduška-rovnal jsem takhle křídlo na Puzzle :wink:

Čéče, co to máš za model?
Michal_N
Kontaktovat uživatele:

#42 Příspěvek od Michal_N »

gamer007 píše:Dotaz zní: Zkoušel jste někdo nahřát epp aby jste změnily tvar? A jak?

Přímo EPP ne, ale na rovnání Elaporu se mi nejlépe osvědčil infrazářič. Mám už vyzkoušenou přesnou vzdálenost, ve které se Elapor dobře prohřeje a ještě na něm nenaskáčou "bublinky". Pro můj IR zářič Sirius o výkonu 500 VA to je 22 cm od reflektoru.
Jiří Kolář-BAN2

#43 Příspěvek od Jiří Kolář-BAN2 »

A proč se vlastně rovná elapor?
JirkaA
Kontaktovat uživatele:

#44 Příspěvek od JirkaA »

gituna píše:A proč se vlastně rovná elapor?

Překvapivě proto, aby byl rovnej..
OK2WY
Jiří Kolář-BAN2

#45 Příspěvek od Jiří Kolář-BAN2 »

JirkaA píše:
gituna píše:A proč se vlastně rovná elapor?

Překvapivě proto, aby byl rovnej..

A proč je křivý?(ohnutý, atd)
Odpovědět

Zpět na „Akrobacie a 3D létání“