Flash epp - vyztuzeni

Taky vás už nebaví jen tak poletovat? Zkuste létat akrobacii nebo si o tom aspoň tady povídat.
Odpovědět
Zpráva
Autor
JMalik

#61 Příspěvek od JMalik »

gituna píše:Už jsem nechtěl, ale musím......

JMalik- trup(pokud má uhlíky) překroucený být nemůže ani náhodou. Něco podkládat na noc je zbytečné. Pokud je rovný trup, stačí vlepit ty vzpěry, o kterých jsem už psal. Pokud nic nikdy nezalétával, nepomůže mu ani 50 stránek. Nejlépe předat někomu, kdo to umí. Ale éro musí být rovné. O seřízení platí to samé.
Nějak jsem nepochopil ten odkaz na poloviny VOP. O mixování tohoto stroje se raději nemá cenu bavit. Nevím co by mixoval na houbě. Ještě k tomu vyosení motoru.Pokud opravdu žádné éro nezalétával, tak to nemá ani cenu zkoušet. Navíc je vyosení už dáno při výrobě. Pokud to dobře slepí, určitě problém mít nebude.

Mám pocit, že se tu řeší nějaká třímetrovka od Krilla :lol: :lol: :lol:

Pokusím se vrátit stručně k jednotlivým bodům:
-trup (stejně tak křídlo) jde nevhodným uložením dokonale zkroutit - samo se to nevrátí . Pokud tomu nevěříš, přines na dva dny YAKa, vrátím Ti ho upraveného jenom "vhodným" uložením tak, že budeš mít dost starostí to dostat zpátky.
- odkaz na poloviny VOP? Až s tím třískne a bude lepit výškovku, bude vědět jak se to chová, pokud jednu polovinu přizdvihne a opačně.
- mixy na tohle? není to nezbytné, je to ideální si to vyzkoušet na tomhle.
- vyosení motoru? Pokud zastáváš názor, že to stačí vlepit tak, jak je to uříznuté při výrobě , tak jednoduše nemáš pravdu
-zalétávání? Pokud ještě nezalétával žádného akrobata, tak by bylo dobré jednou začít a pokud je na to vhodnější letadlo než tohle (EPP), tak se rád poučím
Jiří Kolář-BAN2

#62 Příspěvek od Jiří Kolář-BAN2 »

Už jsem myslel, že gamer dostal rozum a někteří další také. Bohužel.

- trup i křídlo jeho modelu uhlíky má. Že je blbě vlepil do křídla a ta se mu prohýbala, je jeho neschopnost. Že jsou 2 pásnice z uhlíku v trupu až do konce je pravda. Pokud je má zalepené, žádný trup se teplem v autě nezkroutí. A pokud někdo napíše, že se mu zkroutil trup s uhlíkem v autě , tak je to doslova d...l. Neznám takovou sílu tepla v autě+ podložení, která by ohnula ty uhlíky. A když jsi takový borec, zkus si vzít pásnici z uhlíku a zkoušej ji zkroutit. Třeba nad svíčkou. Až Ti zůstane zkroucená, tak napiš.
-VOP jsem bohužel nepochopil. Až tím třískne, tak se buď narovná sama, pokud zlomí uhlík, musí ji vyrovnat a zalepit znovu. Já jsem měl SOP skoro do pravého úhlu. Tam uhlík není. Narovnala se sama. EPP má paměť. Když je nalepená blbě nenarovná ji nic.Ani ta pistole od ardy1. Musí podepřít uhlíkem. A že to blbě slepil, pravda je.
- na co zkoušet mix, když mám "akrobata z EPP" rovného. Mix nahrazuje něco, co normálně seřízené nejde. Viz Silvestri a jeho mixy VOP a SOP při nožáku(katana). Model utíká za břichem.
-vyosení- nejdříve vyzkouším jak je to uříznuté při výrobě. Potom při zalétávání mohu o něčem uvažovat. Když to nefunguje jak má. Pořád se bavíme o EPP.
- zalétávání je určitě dobré začít. Ale rozhodně nejdříve s někým, který ví co má vlastně dělat. Pokud nic nezalétával, má smůlu. Sám na to nepřijde. Vždy je dobrá rada od zkušeného. A jednou seancí se to naučit nedá. Já se ptám zkušených pořád. Rozhodně se to nenaučí z příspěvků na mánii.

-JirkaA- určitě napíšeš sám adminovi, aby něco udělal. Že jsi celé téma mimo mísu, to by mělo vadit spíše jemu. Napiš něco k EPP nebo Tě smaže také. Někdo tu pořád banuje, kdo to asi bude? :lol: :lol:
JMalik

#63 Příspěvek od JMalik »

to gituna,
ať to celé necituji.
Pokud máš tenhle názor, těžko pak o tom polemizovat.
Jenom říkám -nemáš pravdu.
Jiří Kolář-BAN2

#64 Příspěvek od Jiří Kolář-BAN2 »

JMalik píše:to gituna,
ať to celé necituji.
Pokud máš tenhle názor, těžko pak o tom polemizovat.
Jenom říkám -nemáš pravdu.

Nechme ostatní stranou. Budeme řešit jen ten uhlík a jeho odolnost vůči teplotě v autě. Cca 50°C. A jeho odolnost vůči jakékoliv deformaci. Třeba na samovolné zkroucení podložením ,vlivem tepla v kufru auta. To je totiž jádro pudla.
JMalik

#65 Příspěvek od JMalik »

Dobře,
neřeš ale uhlík, řeš EPP trup vyztužený uhlíkovým páskem- stojinou, která je vzadu cca3cm od sebe, vpředu cca 9cm (YAK - máš ho doma, je na očích).
Teď si vezmi ten trup a zkus ho ohnout do strany - moc to nejde co? Proto je tam ten uhlík.
Teď vem trup jednou rukou za čumák, druhou za ocas a zkus ho překroutit - co tomu říkáš?
Jiří Kolář-BAN2

#66 Příspěvek od Jiří Kolář-BAN2 »

JMalik píše:Dobře,
neřeš ale uhlík, řeš EPP trup vyztužený uhlíkovým páskem- stojinou, která je vzadu cca3cm od sebe, vpředu cca 9cm (YAK - máš ho doma, je na očích).
Teď si vezmi ten trup a zkus ho ohnout do strany - moc to nejde co? Proto je tam ten uhlík.
Teď vem trup jednou rukou za čumák, druhou za ocas a zkus ho překroutit - co tomu říkáš?

Překroutit jde. Ale díky uhlíkům se dostáváš tam, kde nikdo nechce, aby EPP bylo. Ten uhlík trup vrátí zpět. Ten prostě nepřekroutíš. To nejde už z principu, že je to dobře vlepený uhlík. Já ten trup klidně překroutím, ale uhlík ho vrátí zpět. Pokud ho nezlomím. Uhlíková pásnice nezná něco jako plastická deformace. O tom něco vím. Bohudík. Buď se uhlík vytrhne, odpruží a vydrží(při ráně), nebo se zlomí, pokud je dobře vlepen. Víc k tomu nemám.
Jiří Kolář-BAN2

#67 Příspěvek od Jiří Kolář-BAN2 »

Ještě musím dodat. Nemám problém s Jakem. Kamarád nemá problém s Flashem. Prostě to létá dobře. Pokud je to dobře postavené. Pokud bych přišel na to, že mám blbě nalepenou VOP(tam se snad ani špatně nalepit nedá),rozhodně bych nepsal na mánii. Uznal bych sám sobě, že jsem vůl a opravoval bych. Buď podepřením VOP, nebo odřezáním a nalepením znovu. Tak bych to řešil já. Sám jsem to posral, sám to sobě musím přičíst a sám to musím opravit. A ne se vymlouvat .
JMalik

#68 Příspěvek od JMalik »

Dořešíme to,
ten Flash je YAK (konstrukčně). Vezmi ten překroucený trup vypodlož to, za dva dny to z těch podložek vyndej a čekej až se to vrátí (pokud budeš chtít ještě letos létat, budeš tomu muset pomoci).
Ten tenoučký uhlíkový pásek je víc než půl metru dlouhý, překroucený cca o 5 -10 stupňů = bezpečně to EPP udrží zkroucené, nevrátí se to samo.
Jiří Kolář-BAN2

#69 Příspěvek od Jiří Kolář-BAN2 »

JMalik píše:Dořešíme to,
ten Flash je YAK (konstrukčně). Vezmi ten překroucený trup vypodlož to, za dva dny to z těch podložek vyndej a čekej až se to vrátí (pokud budeš chtít ještě letos létat, budeš tomu muset pomoci).
Ten tenoučký uhlíkový pásek je víc než půl metru dlouhý, překroucený cca o 5 -10 stupňů = bezpečně to EPP udrží zkroucené, nevrátí se to samo.

Ten překroucený trup je co? Mně to nejde překroutit tak, aby se to nevrátilo zpět. Když ho překroutím, vždy se vrátí zpět. EPP tomu trochu brání(vrací se zpět pomaleji), ale nakonec jsem tam ,kde jsem byl. Koukám, že nemám šanci. :cry: Jediná možnost jak zkroutit EPP je špatně zalepená tyčka nebo pásnice.

Další debata o tom, že někdo neumí slepit EPP s antidebilní úpravou nemá cenu. Konečně jsem se dozvěděl, že EPP má lepší vlastnosti než uhlíkové tyčky , či pásnice. RCMánie je opravdu nenahraditelná. Doporučuji předat vzorek k odzkoušení na AV. Navíc se tu měří i na stupně. Pánové dolů, sesedat. Čas kvapí.

P.S. Ten tenký uhlíkový pásek má takové fyzikální vlastnosti, že si to člověče ani neumíš představit. Ten pásek v současné době není výztuha pro EPP, ten pásek je všude tam, kde normální technologie selhává(svými fyzikálními vlastnostmi). To Tě ovšem nijak nezatěžuje. :lol: EPP je technologie budoucnosti. To jsem nevěděl. Já myslel, že je to model na naučení .
Naposledy upravil(a) Jiří Kolář-BAN2 dne ned 16.08.2009 21:18, celkem upraveno 1 x.
JMalik

#70 Příspěvek od JMalik »

Nevím, jestli to popisuji tak, že tomu nerozumíš, nebo tomu prostě jenom rozumět nechceš.
Nech ten překroucený trup (o kus - ať to teda není ve stupních) dva dny odležet. Nevrátí se to zpátky (samo).
Jiří Kolář-BAN2

#71 Příspěvek od Jiří Kolář-BAN2 »

JMalik píše:Nevím, jestli to popisuji tak, že tomu nerozumíš, nebo tomu prostě jenom rozumět nechceš.
Nech ten překroucený trup (o kus - ať to teda není ve stupních) dva dny odležet. Nevrátí se to zpátky (samo).

Poslední příspěvek- některým se uleví.

Neumím a neznám nikoho, kdo umí překroutit uhlíkovou pásnici tak, aby se nevrátila do původního stavu. Uhlík není drát. Uhlíková tyčka nezná pojem plastická deformace.

Celkem dobrá diskuze na to, že jeden modelář(vůl) blbě slepil Flashe. :lol: :lol: :lol:
arda1
Kontaktovat uživatele:

#72 Příspěvek od arda1 »

TomasiC prosímtě jak dlouho tady budou normálně uvažující a myslící modeláři (neberu sebe-jsem už zvyklý a myslím si své) poslouchat výpady ,urážky jednoho člověka který mele furt svoje i když mu deset dalších tvrdí opak(a mají to z vlastní zkušenosti)-a člověka který chtěl poradit tituluje slovy nescopný vůl co to blbě slepil..atd....
ICQ 638556901
Jiří Kolář-BAN2

#73 Příspěvek od Jiří Kolář-BAN2 »

arda1 píše:TomasiC prosímtě jak dlouho tady budou normálně uvažující a myslící modeláři (neberu sebe-jsem už zvyklý a myslím si své) poslouchat výpady ,urážky jednoho člověka který mele furt svoje i když mu deset dalších tvrdí opak(a mají to z vlastní zkušenosti)-a člověka který chtěl poradit tituluje slovy nescopný vůl co to blbě slepil..atd....

Neléčíš se náhodou u Dr.Nešpora? Nemáš náhodou Ty BAN někde jinde, kde už nemůžeš? Mně ostatní nevadí, mně vadíš jen Ty. Pokud Ti to pomůže při té motlidbě, pomohu. Arda je magor, léčí se. a potom to tak vypadá. Pokud to nestačí ,můžu přitlačit. Stačí napsat. TomasiC, dej mi BAN, arda1 si to přeje. Sice píše hovadiny. ale je to modelář. Co mám ještě napsat? Ardo vem si léky a jdi spát. Já tu zítra už určitě nebudu. A Ty můžeš zase zvyšovat počet příspěvků a radit, protože u toho netu snad i spíš.
arda1
Kontaktovat uživatele:

#74 Příspěvek od arda1 »

gituna píše:Neléčíš se náhodou u Dr.Nešpora? Nemáš náhodou Ty BAN někde jinde, kde už nemůžeš? Mně ostatní nevadí, mně vadíš jen Ty. Pokud Ti to pomůže při té motlidbě, pomohu. Arda je magor, léčí se. a potom to tak vypadá. Pokud to nestačí ,můžu přitlačit. Stačí napsat. TomasiC, dej mi BAN, arda1 si to přeje. Sice píše hovadiny. ale je to modelář. Co mám ještě napsat? Ardo vem si léky a jdi spát. Já tu zítra už určitě nebudu. A Ty můžeš zase zvyšovat počet příspěvků a radit, protože u toho netu snad i spíš.

Jo a prosímtě ještě k tomu tématu v motorech-netahej sem svoje rodinné problémy(kdo a co a kdy) za první to většinu lidí nezajímá(mě už vůbec ne) a ti co tě budou litovat to stejně nemyslí vážně a je to jen "na oko"-(tvoje defakto vlastní slova když jsem si já nedávno stěžoval na život a ty jsi věděl kulový o co šlo)-a pokud na mě cvičíš psa a chceš mi rozbít hubu-jak jsi taky napsal-myslím že by jsi se spíš měl léčit ty. :wink:
Naposledy upravil(a) arda1 dne ned 16.08.2009 23:04, celkem upraveno 1 x.
ICQ 638556901
JMalik

#75 Příspěvek od JMalik »

gituna píše:
JMalik píše:Nevím, jestli to popisuji tak, že tomu nerozumíš, nebo tomu prostě jenom rozumět nechceš.

Poslední příspěvek- některým se uleví.

Neumím a neznám nikoho, kdo umí překroutit uhlíkovou pásnici tak, aby se nevrátila do původního stavu. Uhlík není drát. Uhlíková tyčka nezná pojem plastická deformace.

Celkem dobrá diskuze na to, že jeden modelář(vůl) blbě slepil Flashe. :lol: :lol: :lol:

Těžká řeč,
mám podobné (a stejné) EPP stroje doma asi dva, tři roky, myslím, že vím o čem mluvím. Přines YAKa nebo Flashe, uvidíš, že Ti ho dokážu přetvarovat i s těmi uhlíkovými "pásnicemi".
Odpovědět

Zpět na „Akrobacie a 3D létání“