Blade 400 3D

Vrtulníky do velikosti 450
Odpovědět
Zpráva
Autor
bigsam72

#106 Příspěvek od bigsam72 »

oskar 007 píše:
bigsam72 píše:
oskar 007 píše:tobě odešlo celé servo jo??? ja sem měnil po pádu ozubené kolečka v servech protože byly vylamané ale servo jinak servovalo
:idea: :idea: :idea:

Jasne ze se vylamaly jenom zuby ale koupil jsem novy servo ja netusil ze jdou koupit jenom ty kolecka nebo nejdou ? Ja si to servo taky nechal, protoze priste mozna rupne jiny kolecko :-)

No jo to sou ty začátky.... :lol: :lol: :lol: Mě zas tedka dělá problém seřídit cykliku... měl jsem rozebraný vrtas a nemužu to doladit... ještě pak mám více baterek a každá je jinak těžká a to je lítaní na houby.. musím to nejprv seřídit...

Jakou baterku by jsi doporucil pro blade 400 ? Jedna je fakt malo jestli se to clovek nauci poradne ovladat = nerozbije to na jednu baterku :-)
oskar 007
Kontaktovat uživatele:

#107 Příspěvek od oskar 007 »

tak já mám baterku tu setovou a kámoš co tahá díly ze zahraničí ve velkém mi prodal na blade http://www.hobbycity.com/hobbycity/stor ... h_20C_3S1P uplně novou... koupil jsem ji už nevím za kolik ale je těžší a větší.... a taky ty original konektory nejsou moc dobré, protože tá baterka má hrubší drátky a je umění to provlécttím plastem... ale jinak za tu cenu je v klidu
michalval

#108 Příspěvek od michalval »

bigsam72 píše:Jasne ze se vylamaly jenom zuby ale koupil jsem novy servo ja netusil ze jdou koupit jenom ty kolecka nebo nejdou ? Ja si to servo taky nechal, protoze priste mozna rupne jiny kolecko :-)

Převody se dají koupit zvlášť (všech 5 ozubených koleček, číslo dílu je EFLR S751) , problém je, že u nás stojí 99,- Kč,no ale pořád je to jenom čtvrtina ceny serva.
michalval

#109 Příspěvek od michalval »

oskar 007 píše:tak já mám baterku tu setovou a kámoš co tahá díly ze zahraničí ve velkém mi prodal na blade http://www.hobbycity.com/hobbycity/stor ... h_20C_3S1P uplně novou... koupil jsem ji už nevím za kolik ale je těžší a větší.... a taky ty original konektory nejsou moc dobré, protože tá baterka má hrubší drátky a je umění to provlécttím plastem... ale jinak za tu cenu je v klidu

Kromě setové baterky a jedné Flightpower, používám Zippy 2200 mAh a jsou perfektní http://www.hobbycity.com/hobbycity/stor ... h_3S1P_20C prodává se k tomu za pár kaček redukce k orig.konektoru u Blada. Dobrý je, že díky té redukci, můžu konektory spojit mimo kabinku, tzn.nasadím si kabinu a pak až před letem zapojím konektor. Nevím, jak pro vás, ale pro mě je nasazování kabinky na tu tenkou uhlíkovou tyčinku přes ty průchodky docela otrava.
oskar 007
Kontaktovat uživatele:

#110 Příspěvek od oskar 007 »

michalval píše:
oskar 007 píše:tak já mám baterku tu setovou a kámoš co tahá díly ze zahraničí ve velkém mi prodal na blade http://www.hobbycity.com/hobbycity/stor ... h_20C_3S1P uplně novou... koupil jsem ji už nevím za kolik ale je těžší a větší.... a taky ty original konektory nejsou moc dobré, protože tá baterka má hrubší drátky a je umění to provlécttím plastem... ale jinak za tu cenu je v klidu

Kromě setové baterky a jedné Flightpower, používám Zippy 2200 mAh a jsou perfektní http://www.hobbycity.com/hobbycity/stor ... h_3S1P_20C prodává se k tomu za pár kaček redukce k orig.konektoru u Blada. Dobrý je, že díky té redukci, můžu konektory spojit mimo kabinku, tzn.nasadím si kabinu a pak až před letem zapojím konektor. Nevím, jak pro vás, ale pro mě je nasazování kabinky na tu tenkou uhlíkovou tyčinku přes ty průchodky docela otrava.

tak já dojistoty lítám bez kabiny.... lítal jsem vis a posuny tam se dvě baterky šikly... ale uvízl jsem na kolečkách tam už sem měl 2 pády... na simu lítám i listama dolu ale ve zkutečnosti ne a ne udělat kolečko a navíc ted nemám moc na helinu čas páč mám závěrečné zkoušky....Jinak zipy jsou určitě vynikající....
Tommis

Tuningové pádla

#111 Příspěvek od Tommis »

Zdravím a chci se zeptat kdo měnil pádla za uhlíkové:jakým způsobem je upevnit?
Jediný způsob se zdá je přímo našroubovat na tyč stabilizátoru, ale vůbec nedrží-dají se lehce rukou stáhnou ...
oskar 007
Kontaktovat uživatele:

#112 Příspěvek od oskar 007 »

Tak já jsem ještě neměnil ale díly nebo šroubky kov kov lepím.... Zkusit třeba toto...
Tommis

#113 Příspěvek od Tommis »

Díky za odpověď, ale neveřím, že odstředivá a vztlaková síla při 2tis. otáčkách může udržet pádlo , které je jen přilepené a navíc na tak malé ploše.Takový uvolněný díl je asi dost rychlý:)U standartního dílu je to vyřešeno šroubením pádla na patku, ktrerá je dále uchycena šroubem na stabilizační tyč.
Zatím jsem tam byl nucen nechat původní díl.Řešili jste nekdo ten problém? Všechno ostatní mám už vyměněno za tuningové díly/kov,karbon/, jen toto nechápu..
dagx
Kontaktovat uživatele:

#114 Příspěvek od dagx »

Ahoj.Mám problém s vrtulkou.Přidám ho sem protože se týká BLADE 400.Při rychlém pohybu vpřed,přemety,výkruty je vše vpořádku.pokud,ale zastavím,nebo přepnu na idle1 pro přistání dělá občas ocas nepředvídatelné věci.Někdy na malý pohyb páčky reaguje okamžitým otočením heli až o 180 stupnů,jindy se vrtulník začne otáčet,ale při snaze o zastavení otáčení nereaguje.Už jsem tím získal docela dobrý trénink v přistávání s točícím se vrtulníkem.je už jen otázka času kdy to neuřídím.Po přistání a kontrole vše funguje jak má.Děje se to nepravidelně.Mechanická závada to asi nebude,vše chodí volně.Nic mě nenapadá,Snad s tím má někdo zkušenost.
https://www.youtube.com/user/dagxcz/videos
http://dagx.rajce.idnes.cz/
zdeno koren

nastavenie blade 400

#115 Příspěvek od zdeno koren »

prosim poradte
lietal respektive visel som s Walkerou 60 b a teraz som si kupil BLADE 400 bez vysielaca, nakolko na tu WALKERU som si musel kupit graupner mx-12 s prijimacom.citam Vase recenzie a nastavenie od pana kLABACKU ale na tu mx-12 to neviem nastavit. Mozno nepoznam vsetky tie nazvy a pojmy v anglictine a vlastne som zaciatocnik vo veku(50)Vrtulnik sa mi nechce odlepit od zame, mozem pridavat otacky na vysielaci a stale nic.Neviem, ci to nieje v uhle listov alebo nastavenie kolektivu. Dakujem za odpoved
michalval

#116 Příspěvek od michalval »

Vypadá to tak. Pokud máš dostatečné otáčky a přitom se vrtulník nezvedá, tak je zřejmě špatně nastavená křivka kolektivu, což je totéž co úhel náběhu listů. Kolektiv se tomu říká proto,že při zvýšení úhlu náběhu listů se zvýší odpor rotoru a proto se musí zároveň přidat otáčky, aby se helina nedusila. Ale o to se stará vysílačka sama.
Stačí když nastavíš křivku kolektivu, anglicky Pitch. Nejpoužívanější křivka listů je lineární od 0 do 100 %, což v případě Blada znamená od -10°do +10° ale pokud úplně začínáš tak se ta křivka dá zmírnit a nebo posadit výš, abys s helinou neprásknul o zem v případě, že stáhneš prudce plyn / kolektiv.
Ale abys pochopil, jak se co nastavuje,tak doporučuju přelouskat trochu teorie, dobrá učebnice je třeba tady na stránkách zdzd
http://zd.wwwcity.cz/zd/TeorieLetuHeli.htm
zdeno koren

#117 Příspěvek od zdeno koren »

Pitch som nastavil na vecsiu hodnotu a helinu mi tlaci k zami.asi mam niekde nastavene revers, ale neviem kde?
dakujem za radu
michalval

#118 Příspěvek od michalval »

A máš správně namontované rotorové listy? Když dáš páku kolektivu nahoru, jde taky náběžná hrana listu nahoru? U Blada se otáčí listy ve směru hodinových ručiček při pohledu zhora.
demolátor

#119 Příspěvek od demolátor »

Ahoj,koupil sem si vrtulník blade 400 a občas připojím baterii k vrtulníku a vrtulník se mi točí. Chvíli trimuju tam a naspátek jako blázen a vůbec nejde vytrimovat až po chvíli se mi srovná a stejně nejde úplně skvěle vyladit. Nevíte čím by to mohlo být. Dík za případné rady.
oskar 007
Kontaktovat uživatele:

#120 Příspěvek od oskar 007 »

počkej jak trimuješ?? máš setové rádoi dx6i? s těmi elektrickými trimry co jsou u kniplu nehýbej.. a když budeš chtít vyladit cykliku tak přes sub trim v měnu.. asi máš špatně nastavene táhlo vrtulky nebo gyro? a když zapneš vrtase počkej chvíli až se skalibruje vrtulka..
www.hrabanek-sroubky.cz
[img]http://alefnula.wz.cz/modely/rcmania/rcheliholics.png[/img]
Odpovědět

Zpět na „Heli - do 450“