Recyklace motoru z VHS
Recyklace motoru z VHS
Dostal se mi do ruky motor z VHS .Konstrukce je stejná jako CD ROM motoru . Je však trochu větší , průměr =45mm , síla=15mm.
Máte někdo zkušenosti ? výkon ,otáčky,proudy?
dík za případné info Qwert
Máte někdo zkušenosti ? výkon ,otáčky,proudy?
dík za případné info Qwert
- Billy Bob Bean
- Kontaktovat uživatele:
Co to je? Já to z toho obrázku nepoznám. Připadá mi to jako ten motor co otáčí hlavou. Ty máš štěstí, pokud bys ho poupravil, tak by se použít dal. Má lichej počet cívek, tak to půjde. Já zatím narazil zatím jen na sudý počty a s těma to nejde. Ten motor má poměrně kvalitní ložiska. Stavěl jsem motor z 5,25" disketovky. Ten motor utočil bez problému 11" vrtuli...
Extra VA330
Toro 900 Brtutale
Toro 900 Brtutale
CD romka motorek
Tak jsem venoval tyden casu po odpolednach a vyrobil vlastnimi silami motorek. Vsem vrele doporucuji, je to vybornej relax a kdyz pak ficite s vlastnim motorkem, tak je to bajo. Vzal jsem obyc motor z cdromky, vykuchal jsem 4, nakonec jsem vzal ten nejvetsi 25mm, na soustruhu vytocil obezku a pak jen motal, lepil magnety, znova motal, znova lepil a ted v konecne fazi ma motor rovnych 30g, s vrtuli APC-E 6/4 se tahem vyrovna 400, ale s polovicnim proudem a hmotnosti. Zapojeni do hvezdy, dve loziska, celkove naklady 60kc za loziska plus 11 neodymovych magnetu 5*5*2mm za 15kc, trocha lepidla a 7 hodin casu, kdyz bych to delal znova, tak 3. Druhy motorek jsem udelal jen provrtanim statoru a nandanim loziska, lze pouzit i puvodni provedni s kluznym loziskem, pak se musi vyfrezovat drazka pro segrovku na osicce, aby se vymezila axialni vule, obezka puvodni s feritovym prstencem, hmotnost do 10g a to nejvic vazi privodni draty. Tedka planuju vyrobit nejakej vetsi kousek s kostrou z motorku ze sterace a vetsima magnetama. Kdyby nekdo mel zajem diskutovat a podelit se o fotky a podobne, tak na mejl slechta.ondrej@seznam.cz
Abych se moh zvednout, musím nejdřív padnout na ...