Flash epp - vyztuzeni

Taky vás už nebaví jen tak poletovat? Zkuste létat akrobacii nebo si o tom aspoň tady povídat.
Odpovědět
Zpráva
Autor
venry

#91 Příspěvek od venry »

gituna píše:
venry píše:pěkný,možná napomůže kratičký článek o vlastnostech použitého zázračného materiálu,viz zde http://www.modding.cz/?p=73

Článek jsem si přečetl. Celkem poučné. Hlavně pro ty, kteří neustále věří, že si jeden, který neumí slepit EPP, poškodil "model" v kufru auta při teplotě 50°C a zkroutí uhl. pásnice silou EPP.

Ono ani vlastně nejde o ten uhlík, tady jde o princip, jak vydusit někoho, který někomu vadí.Snad to na ten BAN bude stačit. TomasoviC se omlouvám. Velmi.

Podívej se chlape,ten článek jsem tu dal ani né tak tobě,ale i ostatním kteří o vlastnostech materiálu toho moc neví,tobě ,co by odborníkovi jsem myslel že ti napovím že není jen uhlík,ale i pojivo + lepidlo,které ten pom.nosník drží a že tyto materiály už nemaj ony zázračné vlastnosti jako "uhlíková stojina" a bezpochyby můžou spůsobit zborcení konstrukce.
K osatnímu nemám co říct,sand jen k tý anonymitě.jsme zhruba stejně staří,to že jsi ze Šumperka jsem již věděl dávno než jsi si to někde uvedl a to dle tvých fotek v galerii.Na letišti jsem tě viděl několikrát jednou když jsem tam seděl s 142 pak když jsem tam byl za Karlem . Mohl jsem tam za Vámi zajít pokecat ale tak jako ty asi i ty tak já mám ve svém okruhu lidi s kterými si mám co říct a s kterými ne.A tak je to i s tou anonymitou zde.A dušení kohokoliv ? proč ? Zamysli se proč se druzí k tobě tady tak chovaj a to nejen mlaďoši
AM

#92 Příspěvek od AM »

venry píše: Mohl jsem tam za Vámi zajít pokecat

Jasně…přijď pokecat…, rad poznám někoho živého z RC mánie…budeš první :D

V sobotu a neděli chodím ráno s Gitunou a chodí tam v tuhle dobu vic fajn lidí s kterými se dá kvalitně pohovorit....budeš mile překvapen z vybrané spolecnosti......
Jiří Kolář-BAN2

#93 Příspěvek od Jiří Kolář-BAN2 »

Venry- tak to jsi mohl klidně přijít. Já nekoušu a jak vidíš, na letiště chodím. Alespoň jedna dobrá zpráva. Nepatřím mezi leštiče klávesnice od rána do večera. Určitě má každý nějaký okruh lidí, se kterými se stýká. Já mám kolem sebe normální lidi, kteří létají s modely. Zde se pohybuje jen jeden. Ostatní to ani nečtou. A z těch ostatních, kteří to čtou, jde celkem strach. Viděl jsem dvakrát a stačilo to.
Pokud se tam ještě někdy ukážeš, rád bych si pokecal. Pokud budeš mít zájem.

A co se týká toho pojiva(lepidla), tak opravdu 50°C neudělá nic.

Ještě tu běží vlákno o soustružení. Celkem mě pobavila debata o destičkách ze slinutých karbidů. Jak hoří atd. O těch karbidech toho vím celkem dost. Točil jsem se kolem toho dost dlouho. I u řezných zkoušek. Pramet i VÚPM asi soustružníci znají. Ale vyjadřovat se už nebudu. Zase bych neuspěl.

Takže, až se tu objevíš, klidně přijď. Možná změníme názor oba.
venry

#94 Příspěvek od venry »

AM píše:
venry píše: Mohl jsem tam za Vámi zajít pokecat

Jasně…přijď pokecat…, rad poznám někoho živého z RC mánie…budeš první :D

V sobotu a neděli chodím ráno s Gitunou a chodí tam v tuhle dobu vic fajn lidí s kterými se dá kvalitně pohovorit....budeš mile překvapen z vybrané spolecnosti......

Já se spíš pohybuju mezi aeroklubáky,taky někteří jsou bývalí modeláři a někteří se modelařinou živí dodnes.Vobčas jsem tam splknul s klukama na place.A jezdil jsem tam na pokec a čumendu kolem F3D.Co vím,tak v Šumperku mezi modeláři byla vždycky dobrá parta.O to víc hledím jak to někteří koučujou zde.Jak se tam někdy zas zjevím,tak zajdu na plac.Ale teť jezdím makat do Jeseníku tak Karla spíš odchytnu v dílně než na letišti
jova
Kontaktovat uživatele:

#95 Příspěvek od jova »

gituna píše:Ještě tu běží vlákno o soustružení. Celkem mě pobavila debata o destičkách ze slinutých karbidů. Jak hoří atd. O těch karbidech toho vím celkem dost. Točil jsem se kolem toho dost dlouho. I u řezných zkoušek. Pramet i VÚPM asi soustružníci znají. Ale vyjadřovat se už nebudu. Zase bych neuspěl.

Škoda že ses nezapojil. :(
Člověk se učí celí život a obzvláště když se pustí do nových věcí soustružení, modelařina… je každá rada od zkušenějšího k nezaplacení. A ten kluk co se chce jenom naučit soustružit za ty vaše žabo-myší války co tu mezi sebou vedete nemůže. No nic snad příště.
EPP samokřídla
fotky: https://mapy.cz/fotografie?fotomapy&x=15&y=49&z=8&aid=861
dub
Kontaktovat uživatele:

#96 Příspěvek od dub »

Dobrý večer, potřeboval bych poradit, létám s Flashem asi 14 dní a utrhnula se mi výškovka v tom zeslabení, žádnou ránu jsem s ním ještě nedal, nevím kde se stala chyba , je na to nějaký fígl, aby to drželo. nastehoval jsem to vteřiňákem, ale po 10-ti letech se to utrhlo znova. Dík za radu , jinak éro lítá úžasně a max. spokojenost až na tu výškovku.
JMalik

#97 Příspěvek od JMalik »

Dokázal by jsi sem dát fotku, nebo je to na Tebe složité?
dub
Kontaktovat uživatele:

#98 Příspěvek od dub »

JMalik píše:Dokázal by jsi sem dát fotku, nebo je to na Tebe složité?

Zítra to zkusím vyfotit, ale mám to zas přilepené , ten spoj v detailu bude vidět
dub
Kontaktovat uživatele:

#99 Příspěvek od dub »

dub píše:
JMalik píše:Dokázal by jsi sem dát fotku, nebo je to na Tebe složité?

Zítra to zkusím vyfotit, ale mám to zas přilepené , ten spoj v detailu bude vidět

S tou fotkou to bude asi složitější :)
JMalik

#100 Příspěvek od JMalik »

Utrhává se Ti samotná výškovka, nebo to lámeš i s trupem? Máš tam ty uhlíkové vzpěry na výškovce ?
dub
Kontaktovat uživatele:

#101 Příspěvek od dub »

JMalik píše:Utrhává se Ti samotná výškovka, nebo to lámeš i s trupem? Máš tam ty uhlíkové vzpěry na výškovce ?

Ty vzpěry tam mám, myslím tím ty dva uhlíkové pásky nad sebou. Trhá se mi to v tom pantu. Z výroby to je dost zeslabené řekl bych kolem 0,1 mm
arda1
Kontaktovat uživatele:

#102 Příspěvek od arda1 »

Aha takže jestli jsem to dobře pochopil se ti to urvalu v místě "závěsu"-tedy upadla pouze samotná řídící plochy(kormidlo). No tak křížovou skelnou pásku a přelepit a bude. :wink:
ICQ 638556901
dub
Kontaktovat uživatele:

#103 Příspěvek od dub »

Myslíš tu co se dávala na svahový kombaty
arda1
Kontaktovat uživatele:

#104 Příspěvek od arda1 »

Ano přesně tu- drží fest a kdyby ne tak ji přežehlit-jo a tu plochu před tím odmasti. :wink:
ICQ 638556901
dub
Kontaktovat uživatele:

#105 Příspěvek od dub »

čím se nejlépe odmašťuje epp, aby mi neslezla ta barva. Mám již tu novější verzi
Odpovědět

Zpět na „Akrobacie a 3D létání“