Easy Star - pokračování

Začínáte nebo chcete začít s letadlem.
Odpovědět
Zpráva
Autor
winter

#526 Příspěvek od winter »

Zdravím,

chlapi kde máte umístěný regulátor (délka kabelů atd.) v případě pohonu střídavým motorem. Ideální by bylo foto. Díky ***winter***
Surgical

#527 Příspěvek od Surgical »

To máš těžký. Buď jsem viděl obrázky ES s reglem zapuštěným do výřezu ve vrcholu motorové gondoly, pak jsou krátké silové kabely mezi reglem a motorem a dlouhé kabely od baterie, nebo je regl v trupu, a pak jsou dlouhé kabely k motoru a přiměřené k baterii....
Netroufám si říct, co je lepší.
feek

#528 Příspěvek od feek »

Regulátor do kabiny kvůli chlazení.
winter

#529 Příspěvek od winter »

Já osobně bych regulátor umístil do kabiny (patřim mezi modeláře detailisty) takže regl umístěný kdeko-li na trupu je mi trnem v oku. Ale pak je tu problém s tím , že kabely mezi motorem a reglem budou mít málem 30 cm. A také nevím jestli se regl stačí v kabině uchladit.
Je to po pětadvaceti leté přestávce můj první model takže chybí zkušenosti. Tenkrát byl elektropohon něco nemožného. Takže uvítám každý Váš názor. ***winter***
Michal_N
Kontaktovat uživatele:

#530 Příspěvek od Michal_N »

winter píše:Já osobně bych regulátor umístil do kabiny (patřim mezi modeláře detailisty) takže regl umístěný kdeko-li na trupu je mi trnem v oku. Ale pak je tu problém s tím , že kabely mezi motorem a reglem budou mít málem 30 cm. A také nevím jestli se regl stačí v kabině uchladit. ...

Při umísťování regulátoru bys neměl překročit maximální délku kabelů od baterie k regulátoru viz http://www.rcmania.cz/modules.php?name= ... highlight= . Délka kabelů od regulátoru k motoru tak kritická není. Asi bude tedy nejlepší instalovat regulátor v kabině. Potřebné chlazení můžeš zajistit větracími otvory v trupu. Pro inspiraci viz http://www.mpx-easystar.de/index.php?id=82&L=1 .
jspalek

#531 Příspěvek od jspalek »

Tak jsem sestavil toho easyho, zprovoznil a ještě ten den vyrazil na pole. Trochu to občas foukalo, myslel jsem, že to bude ok, ale nebylo. Vítr to vzal, zmizelo mi to v nedohlednu a já to půl hodiny hledal v poli, které bylo zarostlé skoro půl druhého metru plevelem. Pomohlo až nahození motoru, aby ho člověk našel. Nic se mu nestalo, spadnul jak do bavlnky, ale bylo po létání. Asi fakt musí bejt bezvětří. Jaké máte zkušennosti? Jsem naprostej amatér, nikdy jsem nic nestavěl a s ničím nelétal. Nemám ani v dosahu nikoho, kdo by mi nějak pomohl to zalétat. Resp. nikdo nemá čas a nebo se do toho nikomu neche :?

Další věc je vyvážení, mrsknul jsem do předku závaží, ale zdá se to stále málo. Baterku mám Li-pol 1600.
feek

#532 Příspěvek od feek »

Tak to prostě dovaž a zkontroluj si jestli máš těžiště tam kde má být. Tuším že to je 78 mm od náběžky (bez záruky). Na dovážení používám broky v pytlíku, ale chystám se do pneuservisu pro ty nalepovací závaží na dovažování elektronů. Jinak zálet provádět ideálně za bezvětří a nejprve hodit bez motoru atd.atd. Těchto informací je na síti spousta. Moje zkušenost je jinak taková, že při rychlosti větru do cca 5 m/s se dá s ES relativně v klidu létat.
lakotamm
Kontaktovat uživatele:

#533 Příspěvek od lakotamm »

jspalek píše:Tak jsem sestavil toho easyho, zprovoznil a ještě ten den vyrazil na pole. Trochu to občas foukalo, myslel jsem, že to bude ok, ale nebylo. Vítr to vzal, zmizelo mi to v nedohlednu a já to půl hodiny hledal v poli, které bylo zarostlé skoro půl druhého metru plevelem. Pomohlo až nahození motoru, aby ho člověk našel. Nic se mu nestalo, spadnul jak do bavlnky, ale bylo po létání. Asi fakt musí bejt bezvětří. Jaké máte zkušennosti? Jsem naprostej amatér, nikdy jsem nic nestavěl a s ničím nelétal. Nemám ani v dosahu nikoho, kdo by mi nějak pomohl to zalétat. Resp. nikdo nemá čas a nebo se do toho nikomu neche :?

Další věc je vyvážení, mrsknul jsem do předku závaží, ale zdá se to stále málo. Baterku mám Li-pol 1600.

Hádzal si proti vetru?
Sky Lady - po 4 rokoch zhorela, Tornado XX, Cap 232, Super Zoom 2 - 460g, F3K Super Gee, Lynx E
Wasek
Kontaktovat uživatele:

#534 Příspěvek od Wasek »

Ještě k těm baterkám, já jsem tam narvaz ZIPPY 2S 2200 mAh a ještě jsem dovažoval cca. 60 gramů na čumák, tak to tam toho závaží taky musíš mít celkem dost... A létat se s tím opravdu dá do nějakého větru 6 m/s, ale když jsou větší nárazy, tak to je celkem sranda. Hlavně, když ti do toho foukne z boku, když víc klopíš zatáčku... :roll:
Multiplex Easy Star
Multiplex Mentor - neustále opravován... :-(
Spektrum DX7
jspalek

#535 Příspěvek od jspalek »

Hodil sem to proti, ale pak to vzal vítr a motor /originál 400/ vůbec nestíhal. Vítr a to nebyl veliký si s letadlem dělal co chtěl a pak to zmizelo z dohledu, nešlo to ani dolu, pak to spadlo až do toho pole daleko za stromama. :roll:
lakotamm
Kontaktovat uživatele:

#536 Příspěvek od lakotamm »

jspalek píše:Hodil sem to proti, ale pak to vzal vítr a motor /originál 400/ vůbec nestíhal. Vítr a to nebyl veliký si s letadlem dělal co chtěl a pak to zmizelo z dohledu, nešlo to ani dolu, pak to spadlo až do toho pole daleko za stromama. :roll:

Tak potom to skús hodiť bez motora dolu miernym svahom za bezvetria a ťažisko daj podľa výrobcu poprípade o cca 5mm vpred (model bude stabilnejší)
Sky Lady - po 4 rokoch zhorela, Tornado XX, Cap 232, Super Zoom 2 - 460g, F3K Super Gee, Lynx E
jspalek

#537 Příspěvek od jspalek »

Nevíte jestli jde zapojit OPTIC 6 k PC pomocí nějakého kabelu, zda chodí s nějakým RC simulátorem?
lakotamm
Kontaktovat uživatele:

#538 Příspěvek od lakotamm »

jspalek píše:Nevíte jestli jde zapojit OPTIC 6 k PC pomocí nějakého kabelu, zda chodí s nějakým RC simulátorem?

Jasné že ide :D Hitec dodáva redukciu na usb ale dá sa aj vyrobiť (ak chceš môžem ti poslať schému) za chvíľu tu napíšem odkaz na originál redukciu.
Naposledy upravil(a) lakotamm dne ned 23.08.2009 18:46, celkem upraveno 2 x.
lakotamm
Kontaktovat uživatele:

#539 Příspěvek od lakotamm »

jspalek

#540 Příspěvek od jspalek »

Díky za tip... :wink:
Odpovědět

Zpět na „Letadla - začátečník“