Spektrum vs Duplex

Všechno co souvisí s modelářskými vysílači, výběr, programování, napájení
Zpráva
Autor
arda1
Kontaktovat uživatele:

#16 Příspěvek od arda1 »

coro píše:Spektrum, XPS/IFS, Assan, Hitec a Corona, som škrtol zo zoznamu.
Mohu vědět proč? Konkrétně třeba ASSAN?
ICQ 638556901
coro

#17 Příspěvek od coro »

arda1 píše:
coro píše:Spektrum, XPS/IFS, Assan, Hitec a Corona, som škrtol zo zoznamu.
Mohu vědět proč? Konkrétně třeba ASSAN?

Myslím že tu je to off topic. Sú to súkromné dôvody.. A to že Assan nemá žiadnu diverzitu antén na príjmači, čiže v mieste kde je jeden smer nevyužiteľný, proste nemá signál a hotovo. To že v praxi to nenastáva často alebo že to trvá tak krátko že to pilot nezaregistruje, nie je podstatné..
Druhá vec proti ASSAN hovorí, že pri zapnutí si vyberie jeden alebo už dva kanály a tie má napevno. Jednoduché, ale keď niekto dolezie na letisko s 2g4 kamerou, zhodí ma. To radšej 40MHz FM, s tým som už roky nezažil ani len kopanec a o kanály sa dohadujeme, je to iné ako na 2g4 kde sa zapínajú veci bez opýtania.
Tretia vec je záruka a cena poštovného, a vôbec netuším ako je to s poruchovosťou..
Štvrtá je legálnosť, neviem ani že či má CE a či to nie je China Export. DSSS by mali vysielať 10mW, preto malo u mňa mínus body aj Spektrum.
Piata vec - čo vieme o odolnosti voči zvlneniu či výpadkom napájania? Pre 2g4 podstatná informácia, väčšina problémov 2g4 bola o napájaní.
A ja už ani neviem. A vlastne, prečo by som mal na 2,4GHz vôbec prejsť, na assan ktorý mi nič nové neprinesie...
arda1
Kontaktovat uživatele:

#18 Příspěvek od arda1 »

Nemyslím že je to až tak off- S tou kamerou na 2.4G - nemyslím si že by assan nějak dramaticky zarušila- určitě ne víc jak ostatní systémy .(pokud se mýlím a máš konkrétní případ pádu tak se nechám rád poučit-alespoň budu vědět na co si dát pozor) Co se týče ceny a záruky-z HC pohoda - záruka se řeší výměnou kusu za kus a cena poštovného -to nemyslíš vážně že? Kombo s dvěma přijímači vyjde na asi ne 1800 kaček.Poruchovost - zatím si nikdo co vím nestěžoval že by něco samo odešlo. Legálnost-dovážel(dováží) to čemech-myslíš že má spešl edition a nebo to tady nechal homologovat?O tom silně pochybuji-takže asi splňuje normy.A co se týče "žádného přínosu" oproti FM- nevím já myslím že mi to přineslo dost- od tý doby neznám problémy s kopanci a různými abnormalitami při létání. O handrkování se o kanály nemluvě-ale jak říkám je to pouze můj názor ale už bych se na 35 ani na 40MHz nevrátil-ani omylem.
ICQ 638556901
LV
Kontaktovat uživatele:

Re: Spektrum vs Duplex

#19 Příspěvek od LV »

šuter píše:Zdravím, zvažuji přechod na 2,4Ghz, mám MC 22s a zatím se předběžně rozhoduji mezi Spektrem DSM2 a Duplexem, můžete mi prosím poradit, který je lepší a proč? Nebo mi doporučíte jiného výrobce? Díky.

Čo je lepšie?
Tento boj si musíš vyhrať sám.
Všetko závisí od toho s čím chceš lietať, koľko investovať, čo od toho očakávaš.
Pokiaľ lietaš špongie, tak ti stačí ASSAN 2.
Pokiaľ potrebuješ telemetriu tak Duplex
Pokial to chceš do modelu za tisíce eur tak by som výber zúžil na FASST a Spektrum (celosvetové používanie a skúsenosti)
Pokiaľ preferuješ svoju značku je to na tebe..
Čo sa týka Spektrum, Duplex, Fasst tak chybu neurobíš ani v jednom prípade.
Nie som zlý.... iba rýpem
www.elektromodely.sk
arda1
Kontaktovat uživatele:

#20 Příspěvek od arda1 »

Takže assan do houbiček- ok ale myslím že víc lidí popadalo na Duplex než na hassana. :wink:
ICQ 638556901
LV
Kontaktovat uživatele:

#21 Příspěvek od LV »

arda1 píše:Takže assan do houbiček- ok ale myslím že víc lidí popadalo na Duplex než na hassana. :wink:

S tým nepolemizujem a je to dosť možné.
www.elektromodely.sk
kocour
Kontaktovat uživatele:

#22 Příspěvek od kocour »

Já mám Duplexe, nejstarší součásti jsem zakoupil na loňské MH, po problémech s dosahem a pádu mi Jeti opravil ( vyměnil ? ) nejstarší přijimač. Po zamontování reglu s pořádným BECem ( Jeti Advance 70 A ) to chodí bez jakýchkoli problémů. Moji kolegové létají s Duplexem i v obrech. Problémy, myslím, souvisejí s odběrem serv a ne dost tvrdými zdroji, to je ale asi společné pro všechny 2,4 GHz. U nás někteří vyměnili Graupner ( toho prvního ), o Futabě ( FASST ) jsem neslyšel, že by měla problémy. Spektrum se údajně nehodí do velkých větroňů pro poněkud menší dosah. Podle mě pro Duplex, kromě ceny, mluví to, že do Příboru je blíž než do Číny nebo Japonska.
Lítám blbě, ale rád http://www.kocour111.rajce.idnes.cz
JMalik

#23 Příspěvek od JMalik »

coro píše:http://www.rcmania.cz/modules.php?name=Forums&file=viewtopic&t=18505
Každá polovica je 1A, ak sa jedna prehreje, napätie pri pohybe niektorých serv, u mňa 2 kusy GWS Naro, padalo tak nízko že príjmač mohol vytuhnúť.
Prehrievanie spôsobil odber príjmača R8 spolu s MUI75, ktorý bol 90mA trvale, nie teda odber serv. S FM príjmačom by sa to neprejavilo.

coro,
víš, že bych se vrhnul na ten Duplex, kdyby to mělo potíže (má to potíže).
Ale vyčítat tomu s MUI75 odběr 90mA je směšné. (hlavně si to neber osobně).
Nepodstatný údaj.
coro

#24 Příspěvek od coro »

Čítať si anglické fóra je pri takomto rozhodovaní dosť výhodou.. U nás je predsa len skúseností menej lebo nás je menej, a v podstate nemusíme byť vôbec reprezentatívna vzorka.
Problémy majú všetci, každý iné. Aj Spektrum, napr. http://www.rcgroups.com/forums/showthread.php?t=1094034
Samozrejme, že aj Duplex.
Aj Fasst..
JMalik

#25 Příspěvek od JMalik »

coro,
v tomto případě se vykašlu na zahraniční fóra (čtu je) a použiju zdravý rozum.
100mA odběr RX +modul je nepodstatné pro rozhodování o systému.
Přesvědč mě o tom, že nemám pravdu . Sklopím uši a uznám argumentaci.
TG
Kontaktovat uživatele:

#26 Příspěvek od TG »

Chtěl bych s dovolením uvést svůj názor a odpovědět na co se tady původně ptal - šuter - jestli spektrum nebo duplex.
Když jsem si před zhruba rokem pořizoval rc soupravu, tak jsem vybíral z těchto dvou systémů.
Při čtení různých informací o přijímačích jsem někde u spektrumu narazil na informaci : přijímač s omezeným dosahem.
To stačilo k tomu, abych se dál spektrem nezabýval /nebudu si přece kupovat něco co neudrží spolehlivé spojení kvůli dosahu/.
Pořídil jsem tedy duplex. Zatím funguje spolehlivě, pakety jedou obousměrně - žádné rušení, žádné škubání servama, plný dosah na viditelnost. Nemusím se bát vystoupat s větroněm hodně vysoko s obavou, že ztratí spojení.
JMalik

#27 Příspěvek od JMalik »

TG píše:Chtěl bych s dovolením uvést svůj názor a odpovědět na co se tady původně ptal - šuter - jestli spektrum nebo duplex.
Když jsem si před zhruba rokem pořizoval rc soupravu, tak jsem vybíral z těchto dvou systémů.
Při čtení různých informací o přijímačích jsem někde u spektrumu narazil na informaci : přijímač s omezeným dosahem.
To stačilo k tomu, abych se dál spektrem nezabýval ...........

To byla ale chyba (dál se tím nezabývat). Zjistil by jsi , že přijímače s omezeným dosahem mají všichni (kdyby ses tím dál zabýval).
JirkaA
Kontaktovat uživatele:

#28 Příspěvek od JirkaA »

To stačilo k tomu, abych se dál spektrem nezabýval /nebudu si přece kupovat něco co neudrží spolehlivé spojení kvůli dosahu/.

To je dezinterpretace téhle informace. Podívej se na udávané dosahy u přijímačů jak Duplex, tak futabáckých FASSTů. U Duplexu stoupá citlivost RXu s počtem kanálů, i futabáckej čtyřkanál má udávaný dosah daleko nižší než větší přijímače. Jednoduše proto, že výrobce směruje méněkanálové RXy do segmentu trhu všelijakých parkflyerů a halových deproňáků, kde nejde o dosah (těžko budeš s půlmetrovým halákem lítat kilometr od sebe) ale spíš o velikost, váhu a cenu. Integrace a miniaturizace má ve VF technice meze dané fyzikálními zákony. Pokud budeš chtít vyrobit RX o polovičním rozměru, bude to vždycky něco za něco - buď dosáhneš nízké výrobní náklady za cenu kompromisu ve VF parametrech (citlivost, selektivita..), nebo uděláš velmi obtížně něco o téměř srovnatelných VF parametrech za cenu nesmírných komplikací a tím i podstatného zvýšení výrobních nákladů.
U každé technologie (ať už Duplex, Spektrum, FASST nebo jiné systémy) musíš zvolit přijímač adekvátně k modelu. Je blbost cpát do depronovýho haláčku čtrnáctikanálový RX špičkových parametrů, který bude vážit málem víc než to letadlo.. A nemá cenu do drahého větroně nebo akrobata kvůli úspoře ceny cpát osekanej málokanál s omezeným dosahem jenom proto, že stojí o něco míň.
OK2WY
JENDA01

#29 Příspěvek od JENDA01 »

JMalik píše:coro,
v tomto případě se vykašlu na zahraniční fóra (čtu je) a použiju zdravý rozum.
100mA odběr RX +modul je nepodstatné pro rozhodování o systému.
Přesvědč mě o tom, že nemám pravdu . Sklopím uši a uznám argumentaci.

Maliku , Maliku , já se musím smát :D .Už zase ty bláboly. :wink: To je jako tvrdit že je každý kdo si koupí auták s klimatizací je vůl . Protože to ubírá na výkonu motoru a zvyšuje spotřebu. Ten odběr je způsobený přidanou funkcí (mimo jiné dost užitečnou a pro elektroletce troufám si tvrdit zásadní).MONITORIG zdrojů a jejich bezpečný provoz je nadřazený veškerý vymoženoste jakékoliv- high- technice >BEZ OHLEDU NA ZNAČKU< Bez energie-není života- To je nad jakýkoliv super regulátor. Hodnotit jakoukoliv značku si na rozdíl od tebe netroufám -NEMÁM TU DRZOST-. A rovněz nemám v úmyslu -STRKAT POD NOS TU SVOJI.
Je to věc preferencí . Každý vyžaduje něco jiného. Není špatných zařízení
-JE TO VĚC ŠPATNÝCH APLIKACÍ.-

[/quote] Jirka
Plně souhlasím s tvým náhledem.

Jenda
LV
Kontaktovat uživatele:

#30 Příspěvek od LV »

TG píše:Při čtení různých informací o přijímačích jsem někde u spektrumu narazil na informaci : přijímač s omezeným dosahem.

Ďalší RADCA :roll:
Mlčeti zlato :wink:
www.elektromodely.sk
Odpovědět

Zpět na „Vysílače“