Servisní konektor Dualsky vs.PolyQuest

NiCd, NiMH, LiPol, LiIon, LiFe, Pb...
Odpovědět
Zpráva
Autor
Lindbergh
Kontaktovat uživatele:

Servisní konektor Dualsky vs.PolyQuest

#1 Příspěvek od Lindbergh »

Ahoj kluci,
používám v drtivé většině Li-polky se servisním konektorem Dualsky (Dualsky, Zippy, Rhino, Flightmax atd.) Mám jen jednu jedinou Li-polku PolyQuest, která má jiný servisní konektor. Kvůli ní jsem si pořídil i redukci k balanceru, kterou jsem nyní již potřetí ztratil. ( Nebo mně jí někam pořád schovává ten kamarád z Říše jménem Alzheimer, šmejd jeden :lol: ) Prý jde jednoduše přeházet ty kablíky ze servisního konektoru na nový servisní konektor (Dualsky) Máte s tím někdo zkušenosti? Napadlo mě jednoduše ty kablíky přeházet ve stejném pořadí jak jdou za sebou, ale vzhledem k tomu, že jde o Li-polku tak se raději zeptám. Dík.
KDO NEPADÁ, LÉTÁ POD SVOJE MOŽNOSTI!
arda1
Kontaktovat uživatele:

#2 Příspěvek od arda1 »

Proměř multimetrem to zapojení na servisáku Dualsky a dle toho přehaž ty na tom PQ- pokud teda nejdou ve stejným pořadí. :wink:
ICQ 638556901
mat100

#3 Příspěvek od mat100 »

Jakou máš nabíječku

já to dělal na raytronic c14
Nakadah
Kontaktovat uživatele:

#4 Příspěvek od Nakadah »

Normalne bych baterku kuchnul ze smrstovacky, odpajel puvodni servisni konektor a misto nej napajel obyc JST-XH (Dualsky, etc.) a zase to zamrstil do smrtovacky. Hotovo za chvilku :) Cim mene redukci tim lepe = kazdy konektor je napetova ztrata. Nak
Lindbergh
Kontaktovat uživatele:

#5 Příspěvek od Lindbergh »

mat100 píše:Jakou máš nabíječku

já to dělal na raytronic c14

Hyperion EOS5idp
Lindbergh
Kontaktovat uživatele:

#6 Příspěvek od Lindbergh »

Nakadah píše:Normalne bych baterku kuchnul ze smrstovacky, odpajel puvodni servisni konektor a misto nej napajel obyc JST-XH (Dualsky, etc.) a zase to zamrstil do smrtovacky. Hotovo za chvilku :) Cim mene redukci tim lepe = kazdy konektor je napetova ztrata. Nak

Já jsem to právě myslel tak, že bych z toho servisního konektoru špendlíkem vytahal kablíky a přestrkal je do novýho servisního konektoru, kerej mně zbyl ze starejch baterek.Ale bojim se, kerej drát - kam...
Nakadah
Kontaktovat uživatele:

#7 Příspěvek od Nakadah »

Eee noo ehm :) nevim esi ty vnitrni jazycky servisaku Polyquestu a JST-XH jsou stejne. Zkus to no, prinejhorsim to proste prepajis :) ted sem na DualSky baterce po roce a pul menil cely servisak, jeden kabliku se proste ulomil :D A ja se divil, proc ten balancer vyblikava Connection Error :oops: Nak

PS. pomuze tohle? http://www.horejsi.cz/HTML/servis_konektory.html
lubo1
Kontaktovat uživatele:

#8 Příspěvek od lubo1 »

Lindbergh píše:
Nakadah píše:Normalne bych baterku kuchnul ze smrstovacky, odpajel puvodni servisni konektor a misto nej napajel obyc JST-XH (Dualsky, etc.) a zase to zamrstil do smrtovacky. Hotovo za chvilku :) Cim mene redukci tim lepe = kazdy konektor je napetova ztrata. Nak

Já jsem to právě myslel tak, že bych z toho servisního konektoru špendlíkem vytahal kablíky a přestrkal je do novýho servisního konektoru, kerej mně zbyl ze starejch baterek.Ale bojim se, kerej drát - kam...

DS aj PQ sú kábliky na servisnom konektore po rade od - po plus, akurát DS má pauzu medzi niektorými dvoma káblikmi. Tuším je aj teleso konektoru s rovnakou roztečou pinov. Ja som to len prehádzal. Pozor - keď budeš prehadzovať tie piny rob to po jednom, lebo ak vytiahneš dva môžeš to ľahko šlusnúť, alebo prehodiť poradie. Ja som vlastne nemal origo PQ, ale Shark od Pelikána - tvrdia, že to je PQ....
http://lubo111.rajce.idnes.cz
Nakadah
Kontaktovat uživatele:

#9 Příspěvek od Nakadah »

No esi bude prehazovat HP/PQ konektor na JST-XH, tak nejdriv prehodi cerveny za cerveny, potom od cerveneho pojede poostupne vyvody 1. , 2. clanek a nakonec pichne vyvod 3. clanku coz je - pol baterky. U 3S baterky tak budou vsechny kabliky vedle sebe.

HP/PQ pouzivaji pro 2 a 3S baterky konektor pro 4S baterku, kde uplne na kraji je - pol, pak to maji vynechane a pak teprve pokracuji vyvody od clanku a nakonec je + pol.

Kruci chtelo by to obrazek :) Nak
Ivoš
Kontaktovat uživatele:

#10 Příspěvek od Ivoš »

Lindbergh
Kontaktovat uživatele:

#11 Příspěvek od Lindbergh »

Nakadah píše:No esi bude prehazovat HP/PQ konektor na JST-XH, tak nejdriv prehodi cerveny za cerveny, potom od cerveneho pojede poostupne vyvody 1. , 2. clanek a nakonec pichne vyvod 3. clanku coz je - pol baterky. U 3S baterky tak budou vsechny kabliky vedle sebe.

HP/PQ pouzivaji pro 2 a 3S baterky konektor pro 4S baterku, kde uplne na kraji je - pol, pak to maji vynechane a pak teprve pokracuji vyvody od clanku a nakonec je + pol.

Kruci chtelo by to obrazek :) Nak

Já myslím, že je to celkem pochopitelné...Díky. Pokud se do týdne neozvu, tak jsem vyhořel :lol:
Lindbergh
Kontaktovat uživatele:

#12 Příspěvek od Lindbergh »

Super.Díky. :wink:
assassin

#13 Příspěvek od assassin »

Při troše snahy jde upravit i PQ konektor, aby se dal zapojit do DS balanceru. Udělal jsem to tak u 2S packu a balancuje to v pohodě.
T-Rex 450SE V2, Walkera 60B
ASW 15
Futaba T7C
Lindbergh
Kontaktovat uživatele:

#14 Příspěvek od Lindbergh »

Děkuji tímto všem za odpovědi, opravdu stačil ten krajní drátek posunout k těm ostatním a postupně přeházet do servisního konektoru Dualsky :D Takže operace se zdařila, Li-polka je nabitá a nevyhořel jsem :wink:
Díky všem...
zdekar

#15 Příspěvek od zdekar »

Zrovna mě bude čekat přehození konektoru JST-XH na PQ a tohle mi taky dost pomohlo. Díky. :D Aspoň jsem si uvědomil jak to tam je zapojené. Dote'd jsem si myslel, že na jedné straně je + celé sady a na druhé straně - , ale co jsou ty kablíky mezi tím (plus nebo mínus) :lol: A ono to je vlastně + jednoho článku a zároveň - druhého. Úpně jasná věc. :lol: :lol:
OPTIC 6 2,4Ghz Assan
Odpovědět

Zpět na „Akumulátory“