Easy Star - pokračování
Musím se pochlubit, protože mi to nedá:) Dnes jsem vydržel ve vzduchu s ES poprvé přes hodinu s 1300mAh. Bylo to tak napůl svah a termika. Napůl říkám protože jsem byl za vsí kde je celkem dlouhý kopec dolů a vál na něj kolmo vítr. Sice slabý, ale v nárazech sílil. No a občas jsem chytil nějakou tu termickou bublinu. Už včera to vypadalo slibně, ale musel jsem dolů kvůli prolétavajícímu vrtulníku, který se vyhoupl za lesem ve psí výšce a to by mi asi pojistka nepokryla:)
Tak jsem zkoušel dnes easystara, ale zase jako obvykle nepřálo počasí, pač fouká a fouká, už přes týden čekám na den, kdy bude bezvětrno
, abych to mohl zalétnout a naučit se to ovládat...
Několikrát mi to v zatáčce podfouknul vítr a letadlo šlo k zemi. Naštestí se mi jen ve předu před kabinou rozlepil trup, spravil to vteřiňák. Říkám si, že to zlikviduju dřív, než vůbec pořádně vylétnu...
, abych to mohl zalétnout a naučit se to ovládat...
Několikrát mi to v zatáčce podfouknul vítr a letadlo šlo k zemi. Naštestí se mi jen ve předu před kabinou rozlepil trup, spravil to vteřiňák. Říkám si, že to zlikviduju dřív, než vůbec pořádně vylétnu...
feek píše:Musím se pochlubit, protože mi to nedá:) Dnes jsem vydržel ve vzduchu s ES poprvé přes hodinu s 1300mAh.
ale musel jsem dolů kvůli prolétavajícímu vrtulníku, který se vyhoupl za lesem ve psí výšce a to by mi asi pojistka nepokryla:)
ahoj = jaký 1300mA tam máš = 2s - 3s li-xx? a jaký motor? čas je to pěknej = co vy tady na to?
To s tím vrtulníkem, je zajímavé, zjistím Ti jak to je dle předpisů = bude nějaká min letová hladina + jak to je vztah model vz. letadlo (vrtulník). Samotného mě to zajímá
Jsou to Zipy Flightmax 3S1P 25C a motor je stříďák 180W, 16-20A,1000ot/V, váha 65g, 2-3 LiPol, který jsem koupil s reglem u ŠaD model, vrtule 8x6 GWS, ale čekám na APC. Ten motor je opravdu hodně na ES, ale zase to pěkně stoupá
Výšku letu vrtulníku bych tipnul max. 200 metrů, ale spíš níž. Byl celkem dobře vidět pilot. Z mého pohledu je to jasné - vrtulník má přednost.
Výšku letu vrtulníku bych tipnul max. 200 metrů, ale spíš níž. Byl celkem dobře vidět pilot. Z mého pohledu je to jasné - vrtulník má přednost.
mhabr píše:Byl by někdo z Brna a okolí, kdo by byl ochoten pomoci se zalétnutím Easy Stara? Ještě ho nemám slepenýho, takže někdy v polovině září.
Samozřejmě přijedu a odvezu kam bude potřeba.
Díky moc.
Jsem též začátečník co staví Easy Stara a měl bych také zájem o pomoc se zalétnutím v okolí Brna, nejlépe Kuřim, Medlánky ... ale po dohodě přijedu i jinam. I u mě bych to viděl na polovinu září. Momentálně se "učím" s DX6i ve Phoenix RC a docela mě to jde, ale sim je sim a realita bude jiná
-
were
- Kontaktovat uživatele:
feek píše:Výšku letu vrtulníku bych tipnul max. 200 metrů, ale spíš níž. Byl celkem dobře vidět pilot. Z mého pohledu je to jasné - vrtulník má přednost.
Podle posledni verze predpisu kterou jsem zaregistroval tak je maximalni povolena vyska letu modelu 100m (a samozrejme pouze mimo kontrolovany letovy prostor), a to vzhledem k tomu ze minimalni povolena vyska letu letadel a vrtulniku (mimo vzletu a pristani) je 150m
Co se tyce letani vys nez tech 100m tam to bylo takove nejasne, de facto mi z toho vyplyvalo ze takovy let musi byt schavely letovou kontrolou nebo jinou zodpovednou osobou - zrejne snaha alespon co nejvic pootevrit vratka pro poradatele soutezi vetronu apod.
Nejlépe to nosí nad hlavou a ještě ke všemu směrem do slunce.
Nejlepší investice jsou peníze vyhozené do vzduchu.
Žádný učený ještě z nebe nespadl.
- kratas
- Kontaktovat uživatele:
were píše:feek píše:Výšku letu vrtulníku bych tipnul max. 200 metrů, ale spíš níž. Byl celkem dobře vidět pilot. Z mého pohledu je to jasné - vrtulník má přednost.
Podle posledni verze predpisu kterou jsem zaregistroval tak je maximalni povolena vyska letu modelu 100m (a samozrejme pouze mimo kontrolovany letovy prostor), a to vzhledem k tomu ze minimalni povolena vyska letu letadel a vrtulniku (mimo vzletu a pristani) je 150m
Co se tyce letani vys nez tech 100m tam to bylo takove nejasne, de facto mi z toho vyplyvalo ze takovy let musi byt schavely letovou kontrolou nebo jinou zodpovednou osobou - zrejne snaha alespon co nejvic pootevrit vratka pro poradatele soutezi vetronu apod.
Jak tak na to koukám, tak to porušujeme předpisy při pokusu o termické lítání, páč 200m není žádná výjimka a tam už to táhne často jako hrom
SOVA is YouR CO-pilot
http://rc-sovy.blogspot.com
http://www.rcsovy.cz
http://rc-sovy.blogspot.com
http://www.rcsovy.cz
-
were
- Kontaktovat uživatele:
Tak se omlouvam za mistifikaci, sem koukal po aktualnim stavu a posledni oznameni jsem nasel z 26. ledna 2009
V současné době můžete s modely bez ohlášení létat do výšky 300m ať jste členem SMČR, ČMMA, ACES, SAM nebo nějaké jiné modelářské organizace.
(jak je to pro neorganizovane modelare netusim
)
V současné době můžete s modely bez ohlášení létat do výšky 300m ať jste členem SMČR, ČMMA, ACES, SAM nebo nějaké jiné modelářské organizace.
(jak je to pro neorganizovane modelare netusim
Nejlépe to nosí nad hlavou a ještě ke všemu směrem do slunce.