Easy Star - pokračování

Začínáte nebo chcete začít s letadlem.
Odpovědět
Zpráva
Autor
jspalek

#556 Příspěvek od jspalek »

Nabíječ Protech, 150 mAh nabíjecí proud...tedy jak dlouho to mám nechat nabíjet chlapi? V opticu je 1300 NiMh, mám tomu tedy rozumět, že za necelých 9 hodin je nabitá?
arda1
Kontaktovat uživatele:

#557 Příspěvek od arda1 »

1300/150xcca 1,2-1.4 -platí u úplně vybitých článků-pokud nabíjíš a není pack zcela vybitý tak čas úměrně zkrátit. :wink:
ICQ 638556901
feek

#558 Příspěvek od feek »

Nebo si koupit redukci a nabíjet pomocí nabíječky. Samozřejmě to ta nabíječka musí umět. Výhoda je, že ty Ni-Mh můžeš cyklovat, což je dobré pro životnost toho packu a nehrozí že by jsi je přebíjel.
arda1
Kontaktovat uživatele:

#559 Příspěvek od arda1 »

Cyklují se pohonné packy- ne do TX.Tady se formují- tedy vybíjet a nabíjet nejlépe 1/10C. :wink:
ICQ 638556901
feek

#560 Příspěvek od feek »

Tak to se omlouvám za nepřesné označení, ale přesně tohle jsem myslel:)
feek

#561 Příspěvek od feek »

Musím se pochlubit, protože mi to nedá:) Dnes jsem vydržel ve vzduchu s ES poprvé přes hodinu s 1300mAh. Bylo to tak napůl svah a termika. Napůl říkám protože jsem byl za vsí kde je celkem dlouhý kopec dolů a vál na něj kolmo vítr. Sice slabý, ale v nárazech sílil. No a občas jsem chytil nějakou tu termickou bublinu. Už včera to vypadalo slibně, ale musel jsem dolů kvůli prolétavajícímu vrtulníku, který se vyhoupl za lesem ve psí výšce a to by mi asi pojistka nepokryla:)
jspalek

#562 Příspěvek od jspalek »

Tak jsem zkoušel dnes easystara, ale zase jako obvykle nepřálo počasí, pač fouká a fouká, už přes týden čekám na den, kdy bude bezvětrno
, abych to mohl zalétnout a naučit se to ovládat... :roll:
Několikrát mi to v zatáčce podfouknul vítr a letadlo šlo k zemi. Naštestí se mi jen ve předu před kabinou rozlepil trup, spravil to vteřiňák. Říkám si, že to zlikviduju dřív, než vůbec pořádně vylétnu...
R-2

#563 Příspěvek od R-2 »

feek píše:Musím se pochlubit, protože mi to nedá:) Dnes jsem vydržel ve vzduchu s ES poprvé přes hodinu s 1300mAh.
ale musel jsem dolů kvůli prolétavajícímu vrtulníku, který se vyhoupl za lesem ve psí výšce a to by mi asi pojistka nepokryla:)

ahoj = jaký 1300mA tam máš = 2s - 3s li-xx? a jaký motor? čas je to pěknej = co vy tady na to?

To s tím vrtulníkem, je zajímavé, zjistím Ti jak to je dle předpisů = bude nějaká min letová hladina + jak to je vztah model vz. letadlo (vrtulník). Samotného mě to zajímá 8O
feek

#564 Příspěvek od feek »

Jsou to Zipy Flightmax 3S1P 25C a motor je stříďák 180W, 16-20A,1000ot/V, váha 65g, 2-3 LiPol, který jsem koupil s reglem u ŠaD model, vrtule 8x6 GWS, ale čekám na APC. Ten motor je opravdu hodně na ES, ale zase to pěkně stoupá :twisted:

Výšku letu vrtulníku bych tipnul max. 200 metrů, ale spíš níž. Byl celkem dobře vidět pilot. Z mého pohledu je to jasné - vrtulník má přednost.
mhabr

#565 Příspěvek od mhabr »

Byl by někdo z Brna a okolí, kdo by byl ochoten pomoci se zalétnutím Easy Stara? Ještě ho nemám slepenýho, takže někdy v polovině září.
Samozřejmě přijedu a odvezu kam bude potřeba.
Díky moc.
cptFlyer
Kontaktovat uživatele:

#566 Příspěvek od cptFlyer »

mhabr píše:Byl by někdo z Brna a okolí, kdo by byl ochoten pomoci se zalétnutím Easy Stara? Ještě ho nemám slepenýho, takže někdy v polovině září.
Samozřejmě přijedu a odvezu kam bude potřeba.
Díky moc.

Jsem též začátečník co staví Easy Stara a měl bych také zájem o pomoc se zalétnutím v okolí Brna, nejlépe Kuřim, Medlánky ... ale po dohodě přijedu i jinam. I u mě bych to viděl na polovinu září. Momentálně se "učím" s DX6i ve Phoenix RC a docela mě to jde, ale sim je sim a realita bude jiná :lol:
were
Kontaktovat uživatele:

#567 Příspěvek od were »

feek píše:Výšku letu vrtulníku bych tipnul max. 200 metrů, ale spíš níž. Byl celkem dobře vidět pilot. Z mého pohledu je to jasné - vrtulník má přednost.

Podle posledni verze predpisu kterou jsem zaregistroval tak je maximalni povolena vyska letu modelu 100m (a samozrejme pouze mimo kontrolovany letovy prostor), a to vzhledem k tomu ze minimalni povolena vyska letu letadel a vrtulniku (mimo vzletu a pristani) je 150m

Co se tyce letani vys nez tech 100m tam to bylo takove nejasne, de facto mi z toho vyplyvalo ze takovy let musi byt schavely letovou kontrolou nebo jinou zodpovednou osobou - zrejne snaha alespon co nejvic pootevrit vratka pro poradatele soutezi vetronu apod.
Nejlépe to nosí nad hlavou a ještě ke všemu směrem do slunce.
Nejlepší investice jsou peníze vyhozené do vzduchu.
Žádný učený ještě z nebe nespadl.
kratas
Kontaktovat uživatele:

#568 Příspěvek od kratas »

were píše:
feek píše:Výšku letu vrtulníku bych tipnul max. 200 metrů, ale spíš níž. Byl celkem dobře vidět pilot. Z mého pohledu je to jasné - vrtulník má přednost.

Podle posledni verze predpisu kterou jsem zaregistroval tak je maximalni povolena vyska letu modelu 100m (a samozrejme pouze mimo kontrolovany letovy prostor), a to vzhledem k tomu ze minimalni povolena vyska letu letadel a vrtulniku (mimo vzletu a pristani) je 150m

Co se tyce letani vys nez tech 100m tam to bylo takove nejasne, de facto mi z toho vyplyvalo ze takovy let musi byt schavely letovou kontrolou nebo jinou zodpovednou osobou - zrejne snaha alespon co nejvic pootevrit vratka pro poradatele soutezi vetronu apod.

Jak tak na to koukám, tak to porušujeme předpisy při pokusu o termické lítání, páč 200m není žádná výjimka a tam už to táhne často jako hrom :). Teda ...
SOVA is YouR CO-pilot
http://rc-sovy.blogspot.com
http://www.rcsovy.cz
were
Kontaktovat uživatele:

#569 Příspěvek od were »

Tak se omlouvam za mistifikaci, sem koukal po aktualnim stavu a posledni oznameni jsem nasel z 26. ledna 2009

V současné době můžete s modely bez ohlášení létat do výšky 300m ať jste členem SMČR, ČMMA, ACES, SAM nebo nějaké jiné modelářské organizace.
(jak je to pro neorganizovane modelare netusim :D )
Nejlépe to nosí nad hlavou a ještě ke všemu směrem do slunce.
Nejlepší investice jsou peníze vyhozené do vzduchu.
Žádný učený ještě z nebe nespadl.
arda1
Kontaktovat uživatele:

#570 Příspěvek od arda1 »

Ano od letoška je to opravdu zvedlý na 300m. Jinak jsem členem SPRP-můžu lítat taky do 300 metrů? :wink:
ICQ 638556901
Odpovědět

Zpět na „Letadla - začátečník“