Nine Eagles Free Spirit - zkušenosti?

Vrtulníky do velikosti 450
Odpovědět
Zpráva
Autor
josef kraček

#361 Příspěvek od josef kraček »

Ahoj já nakupuju po netu na RCzona jinej obchod neznám ani tu v mém okolí žádnej není
Medvitek

#362 Příspěvek od Medvitek »

scaly píše:chtěl bych se zeptat jestli tady většina kupuje náhradní díly do free spiritu přes net z rczony nebo chodí někam do obchodů...

Chodím do kamenné prodejny RC zóny v Košířích. Na stránkách je i otvírací doba. Je vhodné telefonicky se domluvit, aby tam opravdu byli...
Medvitek

T-REX 450, T-REX 250
scaly

#363 Příspěvek od scaly »

a nevíte ejstli rc zona nebo někdo takový by mohl mít prodejnu s free spiritem i v Brně?
Rotvík

#364 Příspěvek od Rotvík »

Zdravím pány ,,spiritisty" :wink: :) .Mám takový dotaz,zkoušel někdo z vás kdo máte střídavý upgrade o kolik se zvýšil výkon?Tedy spíš nosnost abych byl přesnější.Letos na dovolené u ,,Mácháče" jsem se konečně přinutil pořešit křehký ocas u Kestrela na který jsem si tady stěžoval.Našel jsem při vyklízení chalupy laminátovou trubičku která měla vhodný průměr.Takže přiříznout a obrousit její vnější průměr kvůli váze.Dostal jsem se až na 7g při zachování rozumné pevnosti.Nedobrovolně jsem vylepšení vyzkoušel když vrťas spadl z cca 4-5 m do zbořeniště staré drubežárny.Jedna ližina ko,nějaké praskliny na kastli ale ocasní pylon naprosto bez úhony.Nevýhodou je že jsem musel hodně dovažovat na předku a vrťas nese navíc min. 20g (7 trubička,7 její protiváha a něco dalšího pro dovážení, to už jsem nepřevažoval ) a zdálo se mi že už je to na letu znát.Laminát asi půjde ven a nahradí ho uhlík takže váha klesne,ale stejně uvažuju o tom stříďáku...... :?:
samurai70

#365 Příspěvek od samurai70 »

Zdar vrtulníkáři !

Chlapi, moc dobrý fórum, díky tomu a všem hodně aktivním členům (víte koho myslím :-)) bude helina snad brzy doma, tak doufám, že toto vlákno teď neskončí ?! Četl jsem ho poctivě od 1 do 25 str., ale už si nepamatuju co bylo na tý první... no ne, vážně - vrťas je to asi opravdu dobrej, díky moc offovi za pěkná videa, je vidět, co všechno FS umí a (ne)vydrží. Myslím že tu bylo dost rad a návodů, abych to jako "starší" začátečník zvládl, pokud ne, vy mi, chlapi, určitě poradíte a pomůžete :-)
Lítáme s mým synovcem, on s Alloy Sharkem - což je dle mého skromného názoru trochu chyba - já zatím s Walkerou HM4#, ale moc mi nesedla a taky mě profík vrtulníkář od ní odrazuje, a doporučuje právě FS nebo Kestrela 500. A Spiritek je jasná volba. A konečně ze sebe vymáčknu dotaz, o který jde především mému mladšímu kolegovi (10 let) a byl tu už zmíněn bez odpovědi : lze vysílačku připojit redukcí k PC a učit se na simulátoru? Mám PHOENIX RC sim. Ještě jednou velký DÍK všem fórařům FS...
off
Kontaktovat uživatele:

#366 Příspěvek od off »

Rotvík píše:zkoušel někdo z vás kdo máte střídavý upgrade o kolik se zvýšil výkon?

Měřil jsem to naprosto přesně a zde je výsledek - O HODNĚ!!!
raging

#367 Příspěvek od raging »

scaly píše:a nevíte ejstli rc zona nebo někdo takový by mohl mít prodejnu s free spiritem i v Brně?
kousek od Brna,posli SZ
zdenek582

#368 Příspěvek od zdenek582 »

off píše:
Rotvík píše:zkoušel někdo z vás kdo máte střídavý upgrade o kolik se zvýšil výkon?

S tím výkonem s Off-em souhlasím. Teď s tím stříďákem jde tak ochotně nahoru, že mám doma problém, aby nebyl furt přilepenej u stropu.
Jinak je velká škoda, že přijímač z FS nejde spárovat s DX6i. Vím, že je to nejspíš blbost, ale jestli by tam nešel dobastlit přijímač z Blade CX3? http://www.astramodel.cz/podrobnosti_pr ... d=EFLH1024 Sice je to koaxiál, ale nakonec FS má taky dva motory, i když je ten na ocase menší. Myslím si, že u těch koaxiálů, gyro rovná ocas také pouze otáčkami jednoho motoru.
No je to jen taková úvaha, která je finančně dost ulítlá a asi i technicky, ale když doma ovládám Blade mCx s Dx6i a FS se setovou, tak bych byl radši kdyby to bylo obráceně.
Medvitek

Spiritistický sraz.

#369 Příspěvek od Medvitek »

Obrázek
Zleva: Pavel, Tomtom8, Medvitek.
Medvitek

T-REX 450, T-REX 250
raging

#370 Příspěvek od raging »

pekne 8) 8) 8)
off
Kontaktovat uživatele:

#371 Příspěvek od off »

zdenek582 píše:Jinak je velká škoda, že přijímač z FS nejde spárovat s DX6i. Vím, že je to nejspíš blbost, ale jestli by tam nešel dobastlit přijímač z Blade CX3?

Abych se přiznal, taky jsme o tom s kolegou vážně uvažovali, ALE nakonec to narazilo na to, že jsme nevymysleli rozumnou odpověď na základní otázku - PROČ? Po celkem velké investici s nejistým výsledkem (nejsem si tak úplně jistý, zda by to fugovalo, už si to přesně nepamatuju, ale narazili jsem tam na nějaké dost nepřekonatelné problémy) získáš nakonec v zásadě to samé, co máš. A upřímně řečeno, když si Spiritka beru s sebou na dovolenou nebo vejlet, jsem docela rád, že netáhnu "velkou" vysílačku, ale ten originál, který když někdo ukradne z auta, tak mi to zase nebude tak moc líto...
zdenek582

#372 Příspěvek od zdenek582 »

off píše:
zdenek582 píše:Jinak je velká škoda, že přijímač z FS nejde spárovat s DX6i. Vím, že je to nejspíš blbost, ale jestli by tam nešel dobastlit přijímač z Blade CX3?

Abych se přiznal, taky jsme o tom s kolegou vážně uvažovali, ALE nakonec to narazilo na to, že jsme nevymysleli rozumnou odpověď na základní otázku - PROČ? ...

Důvody PROČ, bych já osobně měl. Stejná vysílačka s HK450, takže si nemusím zvykat na jiný chod páček, víc ji využiji a o jeden krám míň (podle manželky), co sebou tahám na chalupu. Jo a ještě se mi zdá, že ta moje vysílačka od FS, je už mechanicky docela jetá.
S tím ukradením z auta souhlasím, ikdyž potom co jsem do upgrade a příslušenství FS nacpal (cyklika, stříďák, baterie) by mě to mrzelo, ale je fakt, že ta cena za nejistý výsledek je nereálná :cry:
Rotvík

#373 Příspěvek od Rotvík »

off píše:

Velice fundovaná a vyčerpávající odpověď. :) Trochu jsem doufal že třeba někdo uvažoval že by podvěsil třeba kamerku a proto zkoušel kolik to po upgrade unese.No nic,no.
A propó, nevíte někdo kolik je ,,hodně " v gramech ? :) :)
Kovboj

#374 Příspěvek od Kovboj »

zdenek582 píše:Vím, že je to nejspíš blbost, ale jestli by tam nešel dobastlit přijímač z Blade CX3? http://www.astramodel.cz/podrobnosti_pr ... d=EFLH1024

To je řídící jednotka z prvních Blade, teď už je v nich normální samostatný přijímač AR6100. Pokud by šel do Spiritu zapojit samostatný přijímač tak bys měl vyhráno.
Tomtom8

#375 Příspěvek od Tomtom8 »

Rotvík píše:
off píše:

Velice fundovaná a vyčerpávající odpověď. :) Trochu jsem doufal že třeba někdo uvažoval že by podvěsil třeba kamerku a proto zkoušel kolik to po upgrade unese.No nic,no.
A propó, nevíte někdo kolik je ,,hodně " v gramech ? :) :)

Zkoušel jsem před upgrade - se starým motorkem - dát polystyrenové "plováky" a přistávat na vodě. Spirit se motal jako líný nalitý čmelák, byl evidentně těžký. Nicméně přistání se podařilo, i následný start, ale pak už jsem to radši nikdy neopakoval. Na létání to rozhodně není. Ale kamerka je malá, lehká, tak by to asi šlo. Se stříďákem určitě. vyzkoušeno nemám, pokud někdo máte, napište. myslím, že jsem někde na netu viděl video z malého mobilu přřidělaného pod Spiritem, ale nic bližšího o tom nevím
Odpovědět

Zpět na „Heli - do 450“