F/A-18 Hornet
- Mar
- Kontaktovat uživatele:
F/A-18 Hornet
Psal jsem již koncem loňského roku o zakoupení Horneta a případnou pomoc při zalétávání.Nakonec jsem se musel spolehnout sám na sebe a vyrazit na louku s mým prvním letadlem v životě.Poprvé se mi podařilo vzlétnout z prašné cesty,ale létání byl jeden velký chaos a přistání přímo katastrofa.Letadlo bylo na mne moc rychlé a téměř nezvladatelné.Když spadlo na zem,naštěstí se odlomily jen obě směrovky,jelikož žuchlo na záda.Byl jsem bezradný,co dál.Éro jsem spravil během chvilky.Když mne asi po týdnu kamarád požádal,abych vzal letadlo s sebou k nim na chalupu a tam jim ho všem předvedl,byl jsem v rozpacích.V duchu jsem viděl tu ostudu,ale i totálně rozbitý letoun.Tentokrát jsem ho na louce hodil z ruky a světe div se,nádherně si zalétal!Pak znovu a znovu a od té doby si létám pro radost a myslím si,že docela slušně.Jen baterky mi jednou vypověděly službu,tak jsem je reklamoval a jede se dál.Nedávno jsem to tedy trochu pocuchal,ale to byla moje vina,neměl jsem stát při létání téměř pod vysokým napětím,letadlo mne vůbec neposlouchalo a odnesla to přední část.Dokonce jsem i kamarádovi zalétal nově sestavený ASW28,i když jsem větroně nikdy neřídil.Je s ním oproti Hornetu lepší polétání,moc mne to bavilo.Docela jsem litoval,že jsem si nepořídil radši takovéto letadlo,ale zvítězila touha po rychlosti a na dmychadlové letadlo bych nedal dopustit.Ať si říká kdo chce,co chce,jak by to mělo být a jak by nemělo apod.Tolik jen o mých začátcích a případní začínající letci,nenechte se odradit názory ostatních.Každý jsme jiný a kdo se bojí trochu toho riskování,tak ať začne třeba s házedly.Vždyť nejde o život.Musím ale říct,že je opravdu dobré začít na simulátoru,já si koupil obyčejný ovladač za cca 700 Kč s FMS.Pokud se rozhodnete někdo začít třeba na jaře s létáním,doporučuji si již na podzim sehnat simulátor a přes zimu ve volných chvílích cvičit.Určitě se Vám to zúročí v praxi.Takže letu zdar,přeji všem hodně štěstí,jakého se dostalo zatím mně.
V první řadě gratuluju k úspěchu. Přečetl jsem vlákno s tvou žádostí o pomoc a díval jsem se na tvůj profil. Ani se nedivím, že se nikdo nepřihlásil k osobní pomoci. Nikde jsem nenašel odkud jsi, aby se mohl ozvat někdo z blízkého okolí, popř. tě nasměrovat do správných míst (tím myslím modelářské plácky a letiště
, nic jiného
). Možná jsem jen blbě četl, už mám na čtení brýlem, které jsem nyní nepoužil
a ono to tam někde je (?), pak sorry. Ovšem bez místa se ti nikdo, nikdy a na nic nepřihlásí.
Hitec Aurora 9X
Kdo se bojí sere v síni jak říkal můj děda. Udělals jsi to dobře, já jsem se taky začínal učit sám mám už takovou povahu, že bych v 28 letech kdy jsem tehdy začínal s lítáním nesnesl aby mě nějakej chytrák (to neberte nikdo ve zlém ) radil, to jsem to radši párkrát rozsekal a znova slepil, Alien od Svoru bylo sice v podstatě cvičné éro (tedy stále létá ikdyž už má čumák pěkně olaminovaný) ale stejně ze začátku víc padal než lítal, moje druhý éro byl Gripen od EPPAIRFORCE a díky jeho rychlosti jsem zase v podstatě začínal znovu i když na Alienu jsem měl nalítáno už 5 hodin.
Nejdůležitější si myslím bylo když se mě podařilo utočit první dvě zatáčky 360° za sebou a nespadnout po křídle od tý doby jsem už lítal.......
Nejdůležitější si myslím bylo když se mě podařilo utočit první dvě zatáčky 360° za sebou a nespadnout po křídle od tý doby jsem už lítal.......
Takže taky gratuluju a obdivuju odvahu začít s rychlým letadlem. Letos na jaře jsem začínal s větroněm Easy fly a párkrát jsem ho pěkně rozsekal a to všichni tvrdí že větší a pomalejší letadlo je jednodužší,
což jsem si ověřil po výměně motoru za dvakrát tak výkonější. Teď už je to celkem v pohodě, ale první lety byly opravdu takřka vždy do rozbití letdla:-).
což jsem si ověřil po výměně motoru za dvakrát tak výkonější. Teď už je to celkem v pohodě, ale první lety byly opravdu takřka vždy do rozbití letdla:-).
- Mar
- Kontaktovat uživatele:
Asi vypadám jako blbec,když prosím o pomoc a neuvedu ani místo svého působení,ale jsem úplnej zelenáč a nějak mi různý věci zatím unikají,časem budu mít taky snad nadhled.Ale mail tam byl:-)
To že jsem začal s tímhle letadlem byl záměr.Nedbal jsem rad ostatních,jak a s čím "správně" začít a vrhl se do neznáma s nejistým výsledkem.A vyplatilo se to.Když jsem pak vzal do ruky poprvé a pak ještě několikrát tu ASW28,létalo se mi skvěle a připadalo mi to strašně jednoduchý.Tolik moje naivní začátečnický názory.Dík za odpovědi,beru vše.
To že jsem začal s tímhle letadlem byl záměr.Nedbal jsem rad ostatních,jak a s čím "správně" začít a vrhl se do neznáma s nejistým výsledkem.A vyplatilo se to.Když jsem pak vzal do ruky poprvé a pak ještě několikrát tu ASW28,létalo se mi skvěle a připadalo mi to strašně jednoduchý.Tolik moje naivní začátečnický názory.Dík za odpovědi,beru vše.