Papírový potah polystyrenu - jaké lepidlo
Tak jsem polepil kridlo na sveho Spitfire. Vypada to suprove, pevnost skvela, ani nebyla potreba vyztuha. Ale zaráží mě to, že když mám mokré ruce a sáhnu na křídlo tak se to jako povoli a prsty se mírně přilepují, prostě jako by se to znovu rozpustilo, bojím se povrchové úpravy, aby se to nepovolilo a dřív než se to znovu stáhne tak zaschne barva a bude to zkrabatěný. Možná jsou mé myšlenky mylné, co vy na to? 
Karas píše:Tak jsem polepil kridlo na sveho Spitfire. Vypada to suprove, pevnost skvela, ani nebyla potreba vyztuha. Ale zaráží mě to, že když mám mokré ruce a sáhnu na křídlo tak se to jako povoli a prsty se mírně přilepují, prostě jako by se to znovu rozpustilo, bojím se povrchové úpravy, aby se to nepovolilo a dřív než se to znovu stáhne tak zaschne barva a bude to zkrabatěný. Možná jsou mé myšlenky mylné, co vy na to?
Keď tam je paier + herkules, tak to bude na vlhkosť reagovať vždy. Treba tomu dať povrchovku. Ja som u VSO hodil na vrch niekoľko veľmi tenkých vrstiev zaponového laku. Je to ale treba urobiť rýchlo a fakt v tenučkej vrstve, pretože ak tam budeš šmrdlať štetcom, tak sa lak dostane na penu a je to v ....
Dnes som bol akurát kúpiť polyurex, Nové krídlo nalakujem s ním...
http://lubo111.rajce.idnes.cz
RiMr píše:Polyurex... Je to lak na parkety čili cosi snese, prodává se matný polomatný i lesklý. Je to polyuretanový lak, takže k našim "pěnám" je naprosto netečný...
Mal som problém akurát či vybrať matný, alebo lesklý, tak som vybral polomatný....
Cez víkend skúsim už konečne vyrezať krídlo a snáď postúpim zas o krok ďalej v stavbe.
To čo som rezal minulý týždeň je všetko na vyhodenie. Zničil som dve tabule styroduru a výsledok žalostný. Tak som včera kúpil ďaľšiu - už mi dali zľavu....
-
Abu
- Kontaktovat uživatele:
Davam tak 2-3 vrstvy polyurexu (nebo podobneho laku) a pak uz se to klidne da strikat i nejakejma agresivnejsima barvama, k polystyrenu se nic nedostane, vyzkouseno mnohokrat.
lubo - ja si to nechal vyriznout u znamyho co to ma zmaknuty, parada, za hodinu bylo 5ti dilny 2m kridlo hotovy.
lubo - ja si to nechal vyriznout u znamyho co to ma zmaknuty, parada, za hodinu bylo 5ti dilny 2m kridlo hotovy.
Abu (Tomáš S.) - MC19 - kanál č.90 na 40MHz
Abu píše:Davam tak 2-3 vrstvy polyurexu (nebo podobneho laku) a pak uz se to klidne da strikat i nejakejma agresivnejsima barvama, k polystyrenu se nic nedostane, vyzkouseno mnohokrat.
Už som na to myslel, že to dám niekomu reznúť, ale ten blbý pocit, že som taký patlal, čo nevie vyrezať krídlo, by mi kazil radosť z lietadla...
Takže zásoba na 3 krídla je, v sobotu má u nás pršať, budem skúšať ďalej...
Edit
Trošku som pátral... do druhej rána som špihlal nové šablóny, tak snáď to už bude OK.
RiMr píše:Stačí si přečíst odpověď uživatele Ikar na straně 1 tohoto tématu...
Hele, v dobrým, zkus to číst, co ti tady kucí radí, budeš to mít jednodušší !![]()
Hele v dobrym, ja se ale neptal jak se to polepuje, to ja vim ze obe strany, ale jde mi o povrchovku (barva,lak). Kdyz striknete jednu stranu, nepovoli herkules?
vodni barva treba balakryl-vzhledem k navlhceni samozrejme povoluje,proto je potreba nanest barvu na obe strany soucastne nejlepe co nejmene naredenou valeckem ve slabe vrstve,na natreni bileho kridla balakrylem je potreba zhruba 4-5 nateru hodne na sucho,pokud naneses silnou vrstvu tak to zaschne pouze povrchove ale vnitrek nateru bude dlouho živej.postavene kridlo schne rychleji nez polozene-termika v dilne 
arda1 píše:Jak jsem psal už mockrát-hlavně Herkules je dnes už překonaný lepidlo- dneska jsou už úplně jiné a nesrovnatelně kvalitnější "lepy".
Hoď príklad.....
Konečne som včera vyrezal krídla, takže v blízkej dobe budem poťahovať... Nové šablonky upravené podľa Zami-ho sa osvedčili. Zatiaľ bol v pláne ten Herkules, ale ak by bolo niečo rozumnejšie.....