Jak začít s vrtulníkem
Jak začít s vrtulníkem
Jelikož, protože a nýbrž je nakonec tohle téma probíráno u většiny témat, tak jsem si říkal, že by to nemuselo být špatné přispěvky tohoto typu sousředit na jednom místě.
Můj názor samozřejmě vychází z mé zkušenosti
Do vrtulníků jsem přestoupil z autíček a rovnou jsem skočil do MT E325 se simulátorem Phoenix. A šlo to = po dvou padech (1x na ruce + 1x na techniku) jsem se naučil bezpečně viset a podle "učebního plánu stoupám a stoupám - a myslím, že jsem si ušetřil zbytečné investice do nějakeho dvourotoru.
Můj názor samozřejmě vychází z mé zkušenosti
Do vrtulníků jsem přestoupil z autíček a rovnou jsem skočil do MT E325 se simulátorem Phoenix. A šlo to = po dvou padech (1x na ruce + 1x na techniku) jsem se naučil bezpečně viset a podle "učebního plánu stoupám a stoupám - a myslím, že jsem si ušetřil zbytečné investice do nějakeho dvourotoru.
VBC Racing, Sanwa, Team Orion
Jak jsem psal už ve vedlejším fóru - nedovedu si představit, že bych začal lítat Coptrem450 bez předchozího lítání s dvorotory. Jako hlídat Coptra kam mi pořád utíká je i tak náročné, kdybych u toho měl ještě přemýšlet co která páčka dělá tak je to asi průser. Takhle mám ty pohyby zažitý, když Coptra utíká do strany, podvědomně vím kterou páčkou kam pohnout. A taky nehledě na to, že po neúspěšně vyskákaných dvou baterkách na Coptru je pak polítání s Lamou nebo Solem relax.
Dvourotory nezavrhuju v žádném případě - micro/solo/mcx je bezvadné na doma, a když se sejde víc lidí tak je zábavy kopec.
Dvourotory nezavrhuju v žádném případě - micro/solo/mcx je bezvadné na doma, a když se sejde víc lidí tak je zábavy kopec.
CoperX 450 SEV2 (kopie T-rex), Esky Honey Bee, Esky LamaV4, Free Spirit Solo, Free Spirit Solo Pro, RealFlightSimulator G4.5
(a od E-flite mi nesmí nic do baráku!)
(a od E-flite mi nesmí nic do baráku!)
mattycz píše:děkuji a co takhle kdybych šel do Free Spirita ? je to sice jednorotor, ale píšou že je hodně stabilní stojí jako Blade a šlo by s ním létat doma i venku ne ?
Free Spirit a podobne vrtulniky jsou na vem problematicke, budes se pretlacovat i s malym vetrikem a na doma je zase dost velky, pokud nemas mensi halu, nezalítáš si
Dobry vrtulnik na doma i na ven je neco, jako sbirat cerstve jahody v zime. Myslim ze neexistuje, bude se muset rozhodnout co chces, aby to tzv. fungovalo.
VBC Racing, Sanwa, Team Orion
- oskar 007
- Kontaktovat uživatele:
já jen jestli nemáš moc zkušeností z jednorotorovýma helinama tak bych asi do toho msr nechodil... Mám takový pocit že to bude něco podobného jako walkera 4g3 nebo tak něco.. A ta je vratká a živá!!! Ale je to jen můj názor...
www.hrabanek-sroubky.cz
[img]http://alefnula.wz.cz/modely/rcmania/rcheliholics.png[/img]
[img]http://alefnula.wz.cz/modely/rcmania/rcheliholics.png[/img]
Re: Jak začít s vrtulníkem
martys píše:Jelikož, protože a nýbrž je nakonec tohle téma probíráno u většiny témat, tak jsem si říkal, že by to nemuselo být špatné přispěvky tohoto typu sousředit na jednom místě.
Ještě tam chybí možnost postupně ale bez koaxiálů.Něco takového popisoval třeba Mikelo ( a v podstatě s ním souhlasím ).A nebo třeba začít s Kestrelem nebo Free Spiritem.
scarabeus píše:Viz zdzd. Dvourotor neda vubec nic krome packovani (vlastni zkusenost). Tj. to same da simulator.
Cili za me je to zacit rovnou se 450kou na simu a pak prejit do realu.
Naprosty souhlas. pri litani s koaxialem mylne nabydes dojmu, ze letani s vrtulnikem je sranda a ze prechod na jednorotor nemuze byt slozity. Opak je pravdou. Je to neco uplne jineho, takze krome zminovaneho packovani to nic neprinese. Ted uz bych spis ty penize investoval do simulatoru.
Solo Pro V2 - HK450 - HK500 - Blade mCPX - EasyCub
Spektrum DX6i - Phoenix 4
Spektrum DX6i - Phoenix 4
Ono záleží na cílu, který ten začátečník má. Když má jasný cíl létat s velkým vrtulníkem na letišti a chce tomu věnovat hodně času a peněz tak je je nejrychlejší a nejlevnější cesta simulátor a kvalitní jednorotor.
Tento cíl však mají jen někteří začátečníci - např. ti co předtím létali s letadly nebo jezdili s auty nebo mají známé, kteří létají s takovými vrtulníky.
V současné době je však mnoho začátečníků kteří tento cíl nemají. Chtějí si to jen vyzkoušet. A nemají na to hodně času a často si stanoví cenový limit. Tyto začátečníky není dobře hecovat do "dospělé" heli. Ti dle mého mají začít s kvalitním pokojovým dvourotorem.
Tento cíl však mají jen někteří začátečníci - např. ti co předtím létali s letadly nebo jezdili s auty nebo mají známé, kteří létají s takovými vrtulníky.
V současné době je však mnoho začátečníků kteří tento cíl nemají. Chtějí si to jen vyzkoušet. A nemají na to hodně času a často si stanoví cenový limit. Tyto začátečníky není dobře hecovat do "dospělé" heli. Ti dle mého mají začít s kvalitním pokojovým dvourotorem.
Já jsem asi klasický zástupce varianty sim -> jednorotor a vubec nelituji že jsem zvolil tuhle cestu.
Původně jsem chtěl MT E325 ale pak jsem dal na rady zkušených a šel rovnou do T-rexe 6000N - podle mě další správný krok...když vidím jak jsou ty elektropotvory jako T-rex 450 neposedný tak se mi z toho motá hlava.
Ale taky souhlasim s tím, že člověk, který k modelařině nečuchnul, by si měl zkusit alespoň letadlo nebo dvourotor. V žádném případě bych ale nevypouštěl simulátor...ušetří spoustu peněz.
Původně jsem chtěl MT E325 ale pak jsem dal na rady zkušených a šel rovnou do T-rexe 6000N - podle mě další správný krok...když vidím jak jsou ty elektropotvory jako T-rex 450 neposedný tak se mi z toho motá hlava.
Ale taky souhlasim s tím, že člověk, který k modelařině nečuchnul, by si měl zkusit alespoň letadlo nebo dvourotor. V žádném případě bych ale nevypouštěl simulátor...ušetří spoustu peněz.