Toro 900 a potrebne vybaveni
To: bunga,
nevím nejsem profík, ale co máš proti vteřiňáku+aktivátor? Vždyť tady "všichni" řesí "měkkost EPP modelů a vyztužování, tu skelnou páskou, tu uhlíkem, tak proč pružný spoj? Jsetli pro pocit, že při ráně na zem to bude lepší, tak já to mám 100% vteřiňákem a po fakt ráně, kdy setvačností aku doslova rozštípala trup Tora (už je opraveno
) = zas vteřiňákem + nový trup = fakt to byla hromada kuliček.... Tak kde bylo lepeno se nic nestalo.....
Jinak je tady v diskuzi právě vlákno věnované "čím" lepit EPP, přečet jsem a je to = aspoň dle mě = jedno = teď mě tady odpůrci vteřiňáku ukamenují, ale poměr různých lepidel je, co člověk to názor a každý má "svoje" důvody. Mě se líbí rychlost stavby a funguje to a to je pro mě rozhodující.
To: Bizon
Díky, ale tím jak začínám lítat, tak mě šlo o to, jestli není nějakej fígl ve vzduchu. Ale i tak díky. Volal jsem dneska i do Telinku, jak na to a tam právě říkali taky 80% že je OK....
Lítám na 2s 1700 přes 15min a pak jdu na zem = včera jsem dobíjel 1x 1136 a 1x 924...
ahoj a prima lítání všem a těm s Torem zvlášť

nevím nejsem profík, ale co máš proti vteřiňáku+aktivátor? Vždyť tady "všichni" řesí "měkkost EPP modelů a vyztužování, tu skelnou páskou, tu uhlíkem, tak proč pružný spoj? Jsetli pro pocit, že při ráně na zem to bude lepší, tak já to mám 100% vteřiňákem a po fakt ráně, kdy setvačností aku doslova rozštípala trup Tora (už je opraveno
Jinak je tady v diskuzi právě vlákno věnované "čím" lepit EPP, přečet jsem a je to = aspoň dle mě = jedno = teď mě tady odpůrci vteřiňáku ukamenují, ale poměr různých lepidel je, co člověk to názor a každý má "svoje" důvody. Mě se líbí rychlost stavby a funguje to a to je pro mě rozhodující.
To: Bizon
Díky, ale tím jak začínám lítat, tak mě šlo o to, jestli není nějakej fígl ve vzduchu. Ale i tak díky. Volal jsem dneska i do Telinku, jak na to a tam právě říkali taky 80% že je OK....
Lítám na 2s 1700 přes 15min a pak jdu na zem = včera jsem dobíjel 1x 1136 a 1x 924...
ahoj a prima lítání všem a těm s Torem zvlášť
Tak so + ne přinesla docela prima polítání a taky zkoušku, jak dlouho vydržím na 1700mA 2s LiPol ve vzduchu = 32minut! Je fakt, že jsem se dost držel a vždy vystoupal na "hranici" viditelnosti a pak se " kochal" plachtěním a snažil se "surfovat" ve větru, ale přijde mi to docela dost
.
Po přistání dobíjení 1325.
Nejsou tady nějaký Toro maniaci co by poskytli svoje zkušenosti? (zavádět nové téma např.: Létání s Torem, se mi zatím nechce, tady je spousta užitečných info).
Po přistání dobíjení 1325.
Nejsou tady nějaký Toro maniaci co by poskytli svoje zkušenosti? (zavádět nové téma např.: Létání s Torem, se mi zatím nechce, tady je spousta užitečných info).
- j.e.n.i.k.82
Ja jsem o vikendu spis pil nez letal, ale cas jsem stejne zatim nemeril.. Letam na 1300 3S a kdyz se mi zda, ze letadlo netahne, tak je menim - mam tri - a vzdycky naletam tak 3/4 hodiny. Zato jsem meril vysku a dostal jsem se na 352m.. Vzdycky kolmo nahoru, kam az jsem si troufl a pak kolmo dolu a zjistit zmerenou hodnotu. Bylo to na treti pokus, ale je to dost o hubu (letadlo).. Priste to zkusim s dalekohledem.
- Bizon
- Bydliště: Jižní Morava(Veseli n. M.); Praha 10 (Chodov-Kunratice)
Přes prázdniny jsem jezdil na letiště autem, takže jsem vylítal klidně míň, dal baterku na nabíječku a zatím lítal druhou. Jinak od začátku lítání s Torem jsem posunul těžiště víc dozadu aby to bylo mrchovatější, zvětšil jsem výchylky elevonů(ze stejného důvodu) a přidal spoustu hmotnosti ve formě lepidla při opravách=)
Teď naposled jsem zkoušel natáčet video mobilem (celkem sranda, trochu stres) a taky lítat se streamerama z krepového papíru. Jednak to za letu vypadá fakt dobře, a taky když lítá víc lidí tak si můžou zkusit trochu si na Toro "zastřílet". Na létání byla jako streamer pěkná i páska z videokazety, ale na ten kombat už tolik ne. Když mně brácha "sundal", tak se mu useknutá páska namotala do motoru, což není ideální.
Jo a včera večer při letu ve 2 jsem absolvoval svoji první kolizi s jiným letadlem ve vzduchu. Toru se ale jen trochu odlepil trupík a EPP Extře se zlomilo motorové lože, takže v pohodě...
Teď naposled jsem zkoušel natáčet video mobilem (celkem sranda, trochu stres) a taky lítat se streamerama z krepového papíru. Jednak to za letu vypadá fakt dobře, a taky když lítá víc lidí tak si můžou zkusit trochu si na Toro "zastřílet". Na létání byla jako streamer pěkná i páska z videokazety, ale na ten kombat už tolik ne. Když mně brácha "sundal", tak se mu useknutá páska namotala do motoru, což není ideální.
Jo a včera večer při letu ve 2 jsem absolvoval svoji první kolizi s jiným letadlem ve vzduchu. Toru se ale jen trochu odlepil trupík a EPP Extře se zlomilo motorové lože, takže v pohodě...
j.e.n.i.k.82 píše:Ja jsem o vikendu spis pil nez letal, ale cas jsem stejne zatim nemeril.. Letam na 1300 3S a kdyz se mi zda, ze letadlo netahne, tak je menim - mam tri - a vzdycky naletam tak 3/4 hodiny. Zato jsem meril vysku a dostal jsem se na 352m.. Vzdycky kolmo nahoru, kam az jsem si troufl a pak kolmo dolu a zjistit zmerenou hodnotu. Bylo to na treti pokus, ale je to dost o hubu (letadlo).. Priste to zkusim s dalekohledem.
(jinak já jsem to zkoušel do výšky (?m), kdy Toro je jen čárka, pak plná výchylka do zatáčky a nechal jsem ho "padat", až bylo aspoň něco vidět.... Ale kolik to bylo? to fakt nevím...
R-2 píše:![]()
jak že jsi měřil tu výšku??
(jinak já jsem to zkoušel do výšky (?m), kdy Toro je jen čárka, pak plná výchylka do zatáčky a nechal jsem ho "padat", až bylo aspoň něco vidět.... Ale kolik to bylo? to fakt nevím...)
352m se mi drobet nezda, ja jsem vylitnul s 2,5m vetronem tesne pod 400m a moc jsem toho teda nevidel. Pravda je, ze bych treba potreboval lepsi brejle a jini maji oci jak ostriz..
EDIT: Sorry, omyl, 2,5m byl v 575m, lehce pod 400m to byl EGe.
tengler píše:kroxigor píše:Můžu potvrdit EGeho jsem já už neviděl a výškoměr ukazoval na vrcholu 376m
Schválně zkusím, až půjdu lítat s Torem, do něj vrazit Altimeter. Myslím, že nad 200m se nedostanu ...
Tak ja taky prihodim Toro a muzeme dat "kombat v dostupu"
Jo, ale na tvoje přiděláme Airspeed. Schválně kolik nafoukáš do "pitotky" a né, že mi z těch tubiček uděláš balónky
Fyziku respektuji, ale nařízení Evropského parlamentu a Rady (EU) 2018/1139 NE = už nelítám
- j.e.n.i.k.82
Mam tenhle vyskomer.. http://hobbycity.com/hobbycity/store/uh ... Version%29
Zkousel jsem ho i prepnout na zobrazeni stop a vyblikal mi pres 900 stop, takze se ty hodnoty docela podobaji.. Ale je otazka, jestli to meri dobre..
Jinak rad zapujcim vyskomer do letadla s jinym systemem pro porovnani.. A o pravdivosti zmerene hodnoty se dohadovat nebudu, taky se mi to zda dost..
Zkousel jsem ho i prepnout na zobrazeni stop a vyblikal mi pres 900 stop, takze se ty hodnoty docela podobaji.. Ale je otazka, jestli to meri dobre..
Jinak rad zapujcim vyskomer do letadla s jinym systemem pro porovnani.. A o pravdivosti zmerene hodnoty se dohadovat nebudu, taky se mi to zda dost..
j.e.n.i.k.82 píše:Mam tenhle vyskomer.. http://hobbycity.com/hobbycity/store/uh ... Version%29
900feet je nějakých 275m což bych na Toro ještě uvěřil i když já bych ho asi už neviděl.
Já měřím EagleTreem http://www.eagletreesystems.com/Standal ... dalone.htm
Fyziku respektuji, ale nařízení Evropského parlamentu a Rady (EU) 2018/1139 NE = už nelítám
- j.e.n.i.k.82
Pokud bude vhodne pocasi, tak to zkusim znovu.. Prvni let s vyskomerem byl v metrech a byl cca 270m, pak jsem zkusil prepnout na stopy a bylo to kus pres 900 stop, potom jsem prepnul zpatky a udelal posledni let, kdy jsem Toro misty uz moc nevidel, ale darilo se mi ho drzet ve stoupani. A kdyz se mi zacalo ztracet, tak vypnout motor a supem na zem.. Btw. ta hodnota mi tam porad blika, protoze jsem od te doby s vyskomerem neletal