PC CESSNA - ARF 4kan - Pelikan
pro cassiopeus -lože motoru cessny
foto můžu poslat na icq nebo mail.
Re: pro cassiopeus -lože motoru cessny
sigi123 píše:foto můžu poslat na icq nebo mail.
bolo by dobre to ukazat vsetkym, aby sme sa pokochali a nabrali inspiracie
cessna pelikan
Mám pouze jednu foto motorového lože zde http://sigi123.rajce.idnes.cz/Fota_rajce.net/ Je to ale velmi jednoduché.Dodržel jsem délku původního lože a ostatni rozměry upravil tak aby se vešli do motorového krytu.Je naohýbáno z jednoho kusu hliníkového plechu tlouštky 1.2mm. Prišroubováno 6x sroubek M 2.5mm + matičky.
- Luky-plane
lože motoru
Ahoj,
hezké, tohle určitě nepraskne jako originál. I ten podvozek je parádní. Ale nebudu ho předělávat. Jsem s tím svým spokojený jak funkčně, tak vzhledově.
Jakou máš letovou hmotnost? Lože i podvozek jsou docela macatí.
Luky-plane
hezké, tohle určitě nepraskne jako originál. I ten podvozek je parádní. Ale nebudu ho předělávat. Jsem s tím svým spokojený jak funkčně, tak vzhledově.
Jakou máš letovou hmotnost? Lože i podvozek jsou docela macatí.
Luky-plane
Z-50LS - ŠAD, Z-50LX - maketa 1:4 (OK-XRD), Multiplex -Funray, Twister, Optic 6, Spectra 24
sigi, vzadu máš iba drátovú ostruhu, alebo aj kolečko?
edit:
Aho, kolečko, opäť som si pozrel video...
edit:
Aho, kolečko, opäť som si pozrel video...
CESSNA 480 od RCM-Pelikán / SPRINT ľahučký dvojplošník od RCM-Pelikán -v rekonštrukcii / Quick Thunder II 3-kanál mikrovrtulník / TORO 900-vo výstavbe / BLADE mSR_BNF / P51D Mustang Ultra-Micro & SPEKTRUM DX6i
Tak som konečne vymenil konektory medzi baterkou a reglom za 2mm goldy. Najprv som chcel vymeniť konektory aj na motor, ale zdali sa mi pridlhé a nakoniec aj zbytočné, tak som motor pripájkoval natrvdo bez konektorov.
Na pôvodnú setovú bateku mi stúpli otáčky na zemi z 8600 na 9500ot/min. a na Turnigy baterku z 9000 na 10 300ot/min.
Ešte budem musieť vymeniť ten podvozok za niečo v štýle podľa sigi-ho verzie. Za poslednú dobu nejako zbytočne lámem vrtule pri štarte, keď to na tom mini podvozku blbo poskočí, hoci štartujem z asfaltu.
Na pôvodnú setovú bateku mi stúpli otáčky na zemi z 8600 na 9500ot/min. a na Turnigy baterku z 9000 na 10 300ot/min.
Ešte budem musieť vymeniť ten podvozok za niečo v štýle podľa sigi-ho verzie. Za poslednú dobu nejako zbytočne lámem vrtule pri štarte, keď to na tom mini podvozku blbo poskočí, hoci štartujem z asfaltu.
CESSNA 480 od RCM-Pelikán / SPRINT ľahučký dvojplošník od RCM-Pelikán -v rekonštrukcii / Quick Thunder II 3-kanál mikrovrtulník / TORO 900-vo výstavbe / BLADE mSR_BNF / P51D Mustang Ultra-Micro & SPEKTRUM DX6i
- Luky-plane
setová vysílačka
Luky-plane píše:mrsairus píše:Lieta niekto este so setovym radiom?
Ahoj,
ano používám ho pořád.
Jedinou věc, kterou jsem se setovým vysílačem udělal, tak že jsem zkrátil páčky trimů.
Luky-plane
Ahoj,
ještě jednu věc jsem na vysílači o víkendu upravil - páčky. Nebyl v nich vůbec žádný cit, tak jsem je prodloužil. Nyní se mi létá o 100% lépe.
Luky-plane
Naposledy upravil(a) Luky-plane dne ned 11.10.2009 12:39, celkem upraveno 1 x.
Z-50LS - ŠAD, Z-50LX - maketa 1:4 (OK-XRD), Multiplex -Funray, Twister, Optic 6, Spectra 24
- Luky-plane
ocasní plochy
scarabeus píše:Panove, nema tu nekdo nahradni vyskovku a smerovku navic?Kdyztak SZ, v kramech je to vsechno vyprodany. Kridlo jsem sehnal, ale s ocasnima plochama je to problem.
U nás v Ústí nad Orlicí v modelářství mají ocasních ploch na Cessnu zatím zásobu. Mám ti je koupit?
Luky-plane
- cassiopeus
- Kontaktovat uživatele:
cessna pelikan
Ahoj,já mám motor Mig 2836 Turbo,regulátor HD Power 25 amper a serva Eco 08 od pelikána.
Ohnutá hřdel
Zdravím.
Muzete mi prosím poradit ? První let s CESNOU naprosto luxus !! Opravdu výbornej model na začátek, ale při posledním letu jsem trochu zavadil o vrtuli a ohla se mi hřídelka motoru. Nemáte zkušenosti s jejím rovnáním, nebo nějaký jiný způsob třeba i výměna pokud to jde ?
V Pelikanu vyjde oprava na 100 - 200,-Kč co mi říkali, ale nechce se mi to posílat z Brna až do Pardubic a čekat na to tak dlouho
Děkuji všem za Vaše nápady.
S pozdravem Roman Koloděj
Brno
Muzete mi prosím poradit ? První let s CESNOU naprosto luxus !! Opravdu výbornej model na začátek, ale při posledním letu jsem trochu zavadil o vrtuli a ohla se mi hřídelka motoru. Nemáte zkušenosti s jejím rovnáním, nebo nějaký jiný způsob třeba i výměna pokud to jde ?
V Pelikanu vyjde oprava na 100 - 200,-Kč co mi říkali, ale nechce se mi to posílat z Brna až do Pardubic a čekat na to tak dlouho
Děkuji všem za Vaše nápady.
S pozdravem Roman Koloděj
Brno