Heli HK-450 z HC

Vrtulníky do velikosti 450
Zamčeno

Co si o téhle heli myslíte?

Anketa končí za ned 15.02.2009 11:22

Nepovedený klon
2
13%
Jako vše ostatní,za málo peněz málo muziky
14
88%

Celkem hlasů: 16

Zpráva
Autor
martys

#901 Příspěvek od martys »

no nevím, je jsem o tom u 450-ky neslysel, ani se mi to nestalo, pokud s tim clovek nejdrive poradne nebouchne.

Jestli je drak a mechanika v poradku a listy taky.
VBC Racing, Sanwa, Team Orion
mikyno12

#902 Příspěvek od mikyno12 »

myslim, ze si si odpovedal

inak ak by to bol kov tak by sa mohli niektore suciastky ohnut
ono je to velmi nevyspitatelne
Raptor 50 SE V3
T-Rex 450 PRO
Futaba T-10CG 2,4 GHz
AdamProg
Kontaktovat uživatele:

#903 Příspěvek od AdamProg »

Momentalne mam uplne skoro stejne poskozene HK, z Krtkovani.
Zkousel sem pristat s autorotaci cumakem k sobe a tesne nadzemi mi to podfouklo(dost tam foukalo) a listem sem skrtnul o asfaltovou plochu :( V plastovem gripu se mi rozpadl zavit s kulickou k tahlu listu a neovladatelnej list se zastavil o trubku, po cemz nasledovalo male salto.
Poskozen je grip listu, trubka, ohla vrtulkova hridelka. Listy kupodivu v poradku. S opravou budu muset pockat, protoze nemam v zasobe vsechny dily co potrebuji :(
CyCo
Kontaktovat uživatele:

#904 Příspěvek od CyCo »

no mě HK po opravě zatím nevykazuje jiný závady.Hlavně musím venku vyzkoušet jestli se tím nárazem listu do trubky nerozhodilo seřízení gyro-servo-vrtulka.
BacilBA

#905 Příspěvek od BacilBA »

zdenek582 píše:
HynX píše:nakoniec som si objednal tieto http://www.hobbycity.com/hobbycity/stor ... Product=68 a zmrstovacku k tomu. ale aj tak tie kable asi len zletujem dokopy :roll:

Je tam díra jak na šroubek, ale určitě bych ty kabely připájel. Jinak jsou 3,5mm, takže jsou stejný jako jsem ti posílal, ale nemají pouze tu plastovou izolaci, kterou můžeš nahradit právě smršťovačkou.
Ten DEAN T konektory jsem kupoval na http://www.telink.eu/cz-kategorie14.html (ale mám to jednodušší, že jsem z Prahy) vlastně potřebuješ jen samce k ESC.

Tiež som si objednal tieto 3,5Goldy z HC a včera som ich prvý krát napájkoval na motor do setovej Cessny od Pelikánu. Tá diera je dobrá na to, aby sa tadiaľ pri pájkovaní navzlínal cín do celého vnútra konektora.
Čo je však horšie, zistil som, že tieto konektory idú síce do seba zasunúť dosť ztuha, ale veľmi ľahko sa otáčajú okolo osi, takže elektrické spojenie pri vyšších prúdoch je určite dosť mizerné. Hlavne spoj medzi tou pružnou časťou na samcovi a samotným telom samca. Myslel som, že pri zasunutí do seba sa to celé stlačí dohromady a bude to pevný spoj. Opak je pravdou celý spoj sa pretáča rovnako ľahko ako keď sa otáča iba samotná pružná časť na samcovi ak nie ja zasunutý. Mám takéto isté aj 2mm konektory a tie sú OK, držia pevne, voľne sa pretáčajú sú iba tieto 3,5mm.
Do heliny by som si to určite NEDÁVAL!
CESSNA 480 od RCM-Pelikán / SPRINT ľahučký dvojplošník od RCM-Pelikán -v rekonštrukcii / Quick Thunder II 3-kanál mikrovrtulník / TORO 900-vo výstavbe / BLADE mSR_BNF / P51D Mustang Ultra-Micro & SPEKTRUM DX6i
HynX
Kontaktovat uživatele:

#906 Příspěvek od HynX »

BacilBA píše:
zdenek582 píše:
HynX píše:nakoniec som si objednal tieto http://www.hobbycity.com/hobbycity/stor ... Product=68 a zmrstovacku k tomu. ale aj tak tie kable asi len zletujem dokopy :roll:

Je tam díra jak na šroubek, ale určitě bych ty kabely připájel. Jinak jsou 3,5mm, takže jsou stejný jako jsem ti posílal, ale nemají pouze tu plastovou izolaci, kterou můžeš nahradit právě smršťovačkou.
Ten DEAN T konektory jsem kupoval na http://www.telink.eu/cz-kategorie14.html (ale mám to jednodušší, že jsem z Prahy) vlastně potřebuješ jen samce k ESC.

Tiež som si objednal tieto 3,5Goldy z HC a včera som ich prvý krát napájkoval na motor do setovej Cessny od Pelikánu. Tá diera je dobrá na to, aby sa tadiaľ pri pájkovaní navzlínal cín do celého vnútra konektora.
Čo je však horšie, zistil som, že tieto konektory idú síce do seba zasunúť dosť ztuha, ale veľmi ľahko sa otáčajú okolo osi, takže elektrické spojenie pri vyšších prúdoch je určite dosť mizerné. Hlavne spoj medzi tou pružnou časťou na samcovi a samotným telom samca. Myslel som, že pri zasunutí do seba sa to celé stlačí dohromady a bude to pevný spoj. Opak je pravdou celý spoj sa pretáča rovnako ľahko ako keď sa otáča iba samotná pružná časť na samcovi ak nie ja zasunutý. Mám takéto isté aj 2mm konektory a tie sú OK, držia pevne, voľne sa pretáčajú sú iba tieto 3,5mm.
Do heliny by som si to určite NEDÁVAL!
diky za poznatok, no bohuzial konektory su uz na ceste :( ked pridu, otestujem ci aj moja sada bude vadna a potom uvidim ako dalej...
skusal si ich aj jemne stlacit kliestikmi?
Logo600SX • Spitfire Mk XVI (3D tlač) • Futaba 14SG
pcmaxik
Kontaktovat uživatele:

HK-450

#907 Příspěvek od pcmaxik »

Ahoj

Tak jsem po asi týdnu dočetl toto vlákno. Udělal jsem si trochu obráze o tom co objednat. Taky jsem se rozhodl koupit HK-450. Už je skoro vše na cestě. Jsem začátečník, tak doufám že to hned nerozflákám.

Měl jsem Walkeru 4, ale ta šla z domu. Mám zatím jen 2 dvourotory tak jesem zvědav jak se to bude chovat. Ta walkera byla jak s divokých vajec. Pořád bylo třeba páčkovat (plavalo to strašně)

Jsem zvědav kdy balík z HC dorazí. Odesláno to bylo 2.9.2009 Tak jsem zvědav jak to bude dluho trvat.

Je tu někdo z Českého Těšína. Pokud ano kde lítáte??
SpectrumDX7s
AGILE 5.5,TREX 450PRO DFC,Blade130X,Phoenix2000,HK MX2,HotWing1000
www.helitesin.cz
Zbynass1

#908 Příspěvek od Zbynass1 »

Jsem denně ve F-M v práci, třeba by se dalo někde potkat. Začátečník jsem taky, kromě simu je HK 450 první vrtulník co jsem měl kdy v ruce a docela bych řekl, že to ujde. Delší dobu jezdím závody RC aut a myslím že vím jak vypadá kvalitní výrobek, Hákačko ve mně nejdřív vzbudilo trrocho rozporuplné pocity čekal jsem trochu preciznější mechaniku hlavy, nicméně jsem spokojený, ono to léce ůplně v pohodě a snad se s tím i něco naučím, kdyby se tyhle číny za rozumné peníze nevyráběly určitě bych si kvalitní vrtulník nekoupil. Odviseno mám cca 25 minut a zatím žádný zádrhel a to tam mám dokonce obyč Telebéé gyro a na cyklice nepřesné HS 55.
nahoru může, dolů musí
Mikelo

#909 Příspěvek od Mikelo »

Možná jsi tak ve 3/4 životnosti této hračky...
flubber
Kontaktovat uživatele:

#910 Příspěvek od flubber »

Mikelo píše:Možná jsi tak ve 3/4 životnosti této hračky...

To bych netvrdil. HK450 už mám docela dlouho, po pádech vyměněny většinou hlavní ozubené kolo, hlavní hřídel, příčná hřídel a listy. Poslední pád asi před měsícem, od té doby přes 20 startů x 5 minut. Celkem odlétáno dost přes 100 hodin. OK, mám tam kovovou hlavu, ale taky z HK (ta první verze s 3mm hřídelí). Takže tvrdit, že HK vydrží viset 40 minut (letového času) je hodně zcestné.
EPA combat, T-REX 600N, HK500GT
pcmaxik
Kontaktovat uživatele:

Baterie

#911 Příspěvek od pcmaxik »

Ahoj

Tak to jsem zvědav. Myslím že názory typu to nic nevydrží, je to bláto atd.. Tak to tu píšou jen ti co mají rexe nebo lepší. Je to tak jak by někdo kdo má Audi S8 říkal že s Felicii se nedá vůbec nikam zajet. Jsem si vědom že T-Rex je o hodně lepší ale pokud na to nemám tak si to prostě nekoupím. Mám Felicii a taky jezdím sic s menším komfortem. A myslím že to je podobné s HK-450. Myslím že se vším to je takhle. Tak prosím zdržte se komentářů pokud máte lepší my to víme.

Jinak ještě s jiného soudku.

Co říkáte na tuhle baterii
http://www.hobbycity.com/hobbycity/stor ... oduct=9265

Uvažuji že ji do mého HK objednám
SpectrumDX7s
www.helitesin.cz
pcmaxik
Kontaktovat uživatele:

#912 Příspěvek od pcmaxik »

No tak to jsme sousedé já pracuji ve Vyšních Lhotách. Deně tam dojíždím. Končím většinou v 15:00

Zbynass1 píše:Jsem denně ve F-M v práci, třeba by se dalo někde potkat. Začátečník jsem taky, kromě simu je HK 450 první vrtulník co jsem měl kdy v ruce a docela bych řekl, že to ujde. Delší dobu jezdím závody RC aut a myslím že vím jak vypadá kvalitní výrobek, Hákačko ve mně nejdřív vzbudilo trrocho rozporuplné pocity čekal jsem trochu preciznější mechaniku hlavy, nicméně jsem spokojený, ono to léce ůplně v pohodě a snad se s tím i něco naučím, kdyby se tyhle číny za rozumné peníze nevyráběly určitě bych si kvalitní vrtulník nekoupil. Odviseno mám cca 25 minut a zatím žádný zádrhel a to tam mám dokonce obyč Telebéé gyro a na cyklice nepřesné HS 55.
SpectrumDX7s
www.helitesin.cz
Bizon
Bydliště: Jižní Morava(Veseli n. M.); Praha 10 (Chodov-Kunratice)

Re: Baterie

#913 Příspěvek od Bizon »

pcmaxik píše:Co říkáte na tuhle baterii

Turnigy baterky mi příjdou v pohodě, ale tahle už je zbytečně velká a těžká. Šel bych klasicky do 2.2Ah.
Ladul
Kontaktovat uživatele:

#914 Příspěvek od Ladul »

Mikelo píše:Možná jsi tak ve 3/4 životnosti této hračky...

V tom pripade moje HK uz ma naletano 4550% zivotnosti ;)
MC-22s CH-50+Assan
Towmaster, Tiger Trener
Tarot-450PRO, T-REX 500 3G,T-REX 600EFL PRO
pcmaxik
Kontaktovat uživatele:

Re: Baterie

#915 Příspěvek od pcmaxik »

Ok díky za radu. Myslel jsem že bych mohl déle létat. Ale asi ta váha to zase trochu zkrátí nak to vyjde asi na stejno co?? Pokud tomu dobře rozumím.

Bizon píše:
pcmaxik píše:Co říkáte na tuhle baterii

Turnigy baterky mi příjdou v pohodě, ale tahle už je zbytečně velká a těžká. Šel bych klasicky do 2.2Ah.
SpectrumDX7s
www.helitesin.cz
Zamčeno

Zpět na „Heli - do 450“