HK 500

Vrtulníky do velikosti 500.
Odpovědět
Zpráva
Autor
liborkovar

Re: hk-500

#106 Příspěvek od liborkovar »

dj_krata píše:musim říct že zatim me to vyšlo na necelych 5500Kc a mam heli,serva cyklika,baterky,motor,regulator,programovaci box na regl,gyro a vrtulkove servo jsem zatim vycuknul z t-rexe 450 na vyskouseni kdyz vse bude ok koupim nove gyro a servo

Takze ne 5500, ale cena dale roste. A to do toho nepocitas cas a "drobnosti", ktere u toho menis automaticky. Mimochodem mel bys do te ceny "domacich uprav" pocitat i cas, ktery ma svou cenu. A za tu dobu nez vypizlas neco z kuprextitu sis na to mohl mezitim vydelat.

dj_krata píše:..jinak veskere upravy co je potreba k letu si kazdy udela sam a zadarmo.novy stabylizatory a drzak si vyrezu z kuprexidu ...

Az budu chtit stavet a neco si dodelavat doma koupim si soustruh a udelam si ji celou :-D. Jinak Heli litam prave proto, ze se veci jen meni. Nehodlam v kuchyni nic pizlat lupenkovou pilkou. To jsem mohl zustat u letadel.

dj_krata píše:myslim ze plasty vydrzi dost. kdyz se podivame na drahe heli 500 rady dost jich je taky v plastu a kov je az upgrade..

Myslim, ze srovnavas nesrovnatelne. V plastu treba v T_Rex jsou uhlikova vlakna. Myslim, ze tento plast vydrzi daleko vic. Sam mas T-Rex 450S tak si idelej na nejakem stejnem plastovem dilu tahove zkousky a uvidis sam.

Vzdycky mam pocit, ze kdyz se nekdo ozve na nekvalitu heli HK, tak je hned ohen na strese. Ja rikam narovinu jen jedno. At si kazdy lita s cim chce, ale uvedomte si proboha, ze nejde jen o vas. Na letiste obcas jezdim s rodinou a takova nekvalitni vec jako HK vrtulniky jsou v teto velikosti uz smrtici nastroje.
Ricco, MT {prodan}, T-Rex 450 S, T-Rex500{prodan}, Sniper V2, Shuttle Plus+2 30, Raptor 50, Spectrum Dx6i {prodano}, Spectrum Dx7
Beep
Kontaktovat uživatele:

#107 Příspěvek od Beep »

A to tam ještě nepočítáš avizovanou výměnu listů, a jedno zkažené odpoledne kdy kráta místo aby létal se zlobil s "levnou kopii".
Hlavně začínající by si měli uvědomit že budou mít spoustu starostí sami se sebou a ne ještě eliminovat nectnosti a "vlastnosti" skoro T-Rexe.
Myslel jsem že doba nahrážek je pryč, kdy se třeba přední světlo do Dacie nahrazovalo světlem do Avie s patřičnou úpravou, protože origo nikde nebylo, asi ta doba některým chybí.
zdzd

#108 Příspěvek od zdzd »

Jim nechybí ta doba, nýbrž zkušenosti.

Helina totiž není kus EPP, kdy chybějící kus něčím hravě zaflikuješ. Zkrátka aby fungovala, potřebuje dostat svoje. A kdo si nenechá poradit, platí dvakrát. Koupí šmejd, který nakonec po boji, útrapách a spoustě dodatečných nákladů úplně odepíše a znechucený se na heliny vyprdne, nebo to stejně odepíše a koupí něco jiného, už rozumného. Prachy za první pokus jsou v háji tak nebo tak a navíc se ani nic nenaučí.

Další věc je v tom, že kdokoliv s kapkou rozumu odmítne pomoci se seřizováním. Stráví na takové mašině několik hodin jen proto, aby pak poslouchal výtky, že to pořád nechodí. Bodejť. Když se to kroutí pod rukama a co je nastaveno dopoledne je odpoledne úplně jinak. :(
Bizon
Bydliště: Jižní Morava(Veseli n. M.); Praha 10 (Chodov-Kunratice)

#109 Příspěvek od Bizon »

To Dj_Krata: Neboj se toho, myslím že HK je solidní stroj. Mně třeba i baví se v tom vrtat... Jen ty listy určitě vyměň, já jsem teď po kreši dal na svoje HK450 setové (ty novější) a nestačil jsem se divit! Nešla seřídit stopa, heli skoro nestoupala, ujíždělo gyro, zvýšil se odběr, a celkově pocit z letu byl strašný, cítil jsem se jak kretén...
Tak jsem to vyměnil za nějaké noname dřeva a všechno v pohodě. Doufám že se ti s novýma listama taky zadaří, rozhodně pak postni videa!
dj_krata
Kontaktovat uživatele:

Re: hk-500

#110 Příspěvek od dj_krata »

liborkovar píše:
dj_krata píše:musim říct že zatim me to vyšlo na necelych 5500Kc a mam heli,serva cyklika,baterky,motor,regulator,programovaci box na regl,gyro a vrtulkove servo jsem zatim vycuknul z t-rexe 450 na vyskouseni kdyz vse bude ok koupim nove gyro a servo

Takze ne 5500, ale cena dale roste. A to do toho nepocitas cas a "drobnosti", ktere u toho menis automaticky. Mimochodem mel bys do te ceny "domacich uprav" pocitat i cas, ktery ma svou cenu. A za tu dobu nez vypizlas neco z kuprextitu sis na to mohl mezitim vydelat.

dj_krata píše:..jinak veskere upravy co je potreba k letu si kazdy udela sam a zadarmo.novy stabylizatory a drzak si vyrezu z kuprexidu ...

Az budu chtit stavet a neco si dodelavat doma koupim si soustruh a udelam si ji celou :-D. Jinak Heli litam prave proto, ze se veci jen meni. Nehodlam v kuchyni nic pizlat lupenkovou pilkou. To jsem mohl zustat u letadel.

dj_krata píše:myslim ze plasty vydrzi dost. kdyz se podivame na drahe heli 500 rady dost jich je taky v plastu a kov je az upgrade..

co se tyce pouziti plastu na hk-500 nemyslim ze by to byl nakej smejd.. mel jsem od align t-rexe 450 v plastu a myslim ze materialove to je to same.(uhlikova vlakna)
jinak je to vsechno o penezich jasne ze bych mohl mit novy stroj t-rex 500 za 10 000Kc heli s motorem a reglem,dva packy baterek za 4000kc,serva cyklika 3500,gyro se servem za 4000 a to jsem na 21500Kc kdyz bych to trochu ošidil na vybave jsem tak na 16 000Kc

Myslim, ze srovnavas nesrovnatelne. V plastu treba v T_Rex jsou uhlikova vlakna. Myslim, ze tento plast vydrzi daleko vic. Sam mas T-Rex 450S tak si idelej na nejakem stejnem plastovem dilu tahove zkousky a uvidis sam.

Vzdycky mam pocit, ze kdyz se nekdo ozve na nekvalitu heli HK, tak je hned ohen na strese. Ja rikam narovinu jen jedno. At si kazdy lita s cim chce, ale uvedomte si proboha, ze nejde jen o vas. Na letiste obcas jezdim s rodinou a takova nekvalitni vec jako HK vrtulniky jsou v teto velikosti uz smrtici nastroje.

co se tyce pouziti plastu na hk-500 nemyslim ze by to byl nakej smejd.. mel jsem od align t-rexe 450 v plastu a myslim ze materialove to je to same.
jinak je to vsechno o penezich jasne ze bych mohl mit novy stroj t-rex 500 za 10 000Kc heli s motorem a reglem,dva packy baterek za 4000kc,serva cyklika 3500,gyro se servem za 4000 a to jsem na 21500Kc kdyz bych to trochu ošidil na vybave jsem tak na 16 000Kc

align je dobra znacka / kvalita.. ale cena je uplne nekde jinde rana u t-rexe 450 je minimalne za 1500Kc u 500 to bude tak 3000Kc a vic a 600 to nepujde pod 4000Kc,u hk kdyz to odnesou i listy tak budes s celym novym vrtulnikem a rotor listama na 2500Kc a jeste ti zbydou nahradni dily na príste.

hk-500 je proste nejlevnejsi 500kovy stoj , zacatek vyroby ma proste sve mouchy,určite bych ho nedoporučoval uplnemu začatečníkovi,

hk je kopie t-rexe 500 tak ze skoro vsechny dily pasujou od align 500 teda az na vyjimky par dilu je trochu odlisnich

celkem dobra srovnatelna kvalita s align je copterX 500 ,cenove odost levnejsi nez align, coptrX 500 jsou dily totozne s align a heli je komplet v uhliku a kovu za 250USD :-)

myslim ze se nema cenu dohadovat co ,jak, zakolik , je to proste vec kazdeho jakou cestu si vybere.ja jsem chtel skusit 500 radu a pocital jsem stim ze za 55USD to bude mit nake sve mouchy,vic zatim rict nemohu az dorazi nove rotor. listy podam zpravu .

letu zdar
:D
JR DSX7, T-Rex 450PRO FBL beastX , T-Rex 600 EFL beastX , RC-Factory Sbach , DJI f550 naza-m V2
liborkovar

#111 Příspěvek od liborkovar »

Jasne. Hele ale myslim, ze ten Copter je lepsi volba nez HK. Kazdopadne je to kvalitnejsi. A nevim kde nakupujes ale mne nova plne nalozeny T-Rex 500 u Pelikana vysel asi na 18200. Kdybych serva a gyro a tak bral ze zahranici tak jsem nekde na 13 K. Ale jak rikas i cesta muze byt cil. Tak at to lece.
Ricco, MT {prodan}, T-Rex 450 S, T-Rex500{prodan}, Sniper V2, Shuttle Plus+2 30, Raptor 50, Spectrum Dx6i {prodano}, Spectrum Dx7
Zero
Kontaktovat uživatele:

#112 Příspěvek od Zero »

tak už mají upgrade hlavy za cenu kitu :D
http://www.hobbycity.com/hobbycity/stor ... oduct=9792
http://galerie.rcserver.cz/index.php?sum=307&amode=
dj_krata
Kontaktovat uživatele:

nove listi

#113 Příspěvek od dj_krata »

hezky vecer panove tak jsem HK-500 osadil novym listim a udelal jsem si uhlikovy stabilizatory a drzak ocas.serva,musim koupit akorat listy vrtulky a pujdu na druhy pokus o zalet.pak dam vedet co a jak.. :D

jinak par fotek heli ..

http://djkrata.rajce.idnes.cz/HK-500/#DSCN4454.JPG
JR DSX7, T-Rex 450PRO FBL beastX , T-Rex 600 EFL beastX , RC-Factory Sbach , DJI f550 naza-m V2
CyCo
Kontaktovat uživatele:

Re: nove listi

#114 Příspěvek od CyCo »

dj_krata píše:hezky vecer panove tak jsem HK-500 osadil novym listim a udelal jsem si uhlikovy stabilizatory a drzak ocas.serva,musim koupit akorat listy vrtulky a pujdu na druhy pokus o zalet.pak dam vedet co a jak.. :D

jinak par fotek heli ..

Prosim tě jakejma servama jsi to osadil?
Kotvik
Kontaktovat uživatele:

#115 Příspěvek od Kotvik »

Musím na obranu číňanů říct, že včera jsem viděl HK500 lítat a tím, že to mělo na sobě kabinku z Rexe500, by to nikdo nepoznal. Fakt se omlouvám za kritiku, létalo to hezky.
Když se zdá, že jde všechno proti tobě, pamatuj, že letadlo vzlétne vždy proti větru a ne s větrem.
Mikelo

#116 Příspěvek od Mikelo »

Ale jóó, pár desítek minut to pohromadě vydrží...
dj_krata
Kontaktovat uživatele:

Re: nove listi

#117 Příspěvek od dj_krata »

CyCo píše:
dj_krata píše:hezky vecer panove tak jsem HK-500 osadil novym listim a udelal jsem si uhlikovy stabilizatory a drzak ocas.serva,musim koupit akorat listy vrtulky a pujdu na druhy pokus o zalet.pak dam vedet co a jak.. :D

jinak par fotek heli ..

Prosim tě jakejma servama jsi to osadil?

vrtulka futaba S 9254 a cyklika http://www.hobbycity.com/hobbycity/stor ... oduct=9391

jsou dobra, rychla ,silna ,zatim zadny problem uvidime casem jinak jsou trochu hlucnejsi
dj_krata
Kontaktovat uživatele:

hk 500

#118 Příspěvek od dj_krata »

tak ze hezky vecer panove dneska jsem na hkcko nasadil nove listi a vyrazil na letiste a musim rict ze jsem mile prekvapen ke vsi spokojenosti... :D heli jsem seridil doma na stole a na letisti pri prvnim roztoceni byla trochu rozhozena jen stopa listu(pomohlo jedno otoceni na dlouhym tahle a stopa byla OK :lol: ) vrtulnik byl krasne klidy,stabilni,poslusny, s aktualnim nastavenim vychylek (kuli problemu narazeni pak kompenzatoru do desky cykliky jsou nastavene mensi vychlky ) zvldne vrtulnik normal let po obloze,loop,pomalejsi vykrut,souvrat,vis na zadech.. problem s desku cykliky uz resi HC upgrade kovove rotrove hlavy za 50USD a pak je po problemu a mel by se z heli stat plne akrobaticky stroj....jinak teda shrnuti vrtulnik za 55USD letu schopny hed po sestaveni z krabice,jeste pred prvnim letem hned vymenit rotorove listy,hlinikove komponenty (drazak serva,stabylizatory VOP SOP) popripadne koupit upgrade kov rotorova hlava ktera resi problem s narazenim pak do desky cykliky.tot vse letu zdar :wink:
CyCo
Kontaktovat uživatele:

#119 Příspěvek od CyCo »

dj_krata
Kontaktovat uživatele:

deska cykliky

#120 Příspěvek od dj_krata »

urcite ano cetl jsem na foru hobby city ze tato deska cykliky problem resi... , ale porad je zbytek mechaniky v plastu a kov je kov a 50USD neni tolik.. :D
Odpovědět

Zpět na „Heli - do 500“