Turnigy 9X 9Ch

Vše o TURNIGY 9X. Programování, úpravy HW i SW této vysílačky
Zamčeno
Zpráva
Autor
svitek

#91 Příspěvek od svitek »

Jestli nepotřebuješ 2.4 GHz prodávám Futabu6EXHP s přijímačem R146ip a oba krystaly,ang.manuál-cena 2.200Kč.
Johnny
Kontaktovat uživatele:

#92 Příspěvek od Johnny »

chtel bych se zeptat zda nekdo nezkousel jinej modul nez 2,4GHz... treba 35 nebo 40 MHz..
Don't drink and drive, smoke and fly.
kraro

#93 Příspěvek od kraro »

Možná je nějaký malý problémek, protože Turnigy 9X 9Ch byla stažena úplně z nabídky HC 8)
DaggyMAC

#94 Příspěvek od DaggyMAC »

Nemáte informácie o tom, prečo bola táto vysielačka stiahnutá z predaja v HC?
kraro

#95 Příspěvek od kraro »

DaggyMAC píše:Nemáte informácie o tom, prečo bola táto vysielačka stiahnutá z predaja v HC?

Asi nespolehlivost, zde je to tom diskuze:
http://www.hobbycity.com/hobbycity/foru ... f86e58dcdf

A teď mi odepsali, že kvůli nespecifikované chybě bylo vše vráceno výrobci. Termín dodání v nekonečnu :( .
Na mé požádání mi vrací peníze, což běžně nedělají, vždy nabízení výběr jiného zboží. takže průser to bude asi větší a vysílač se jen tak neobjeví.
Arnyun

#96 Příspěvek od Arnyun »

Nevím proč byla stažena z prodeje, ale to už tady bylo jednou a za několik dnů se tam objevila znova.
Já bych chtěl jenom přispět do diskuze ohledně této vysílačky. Já jsem ji také zakoupil jako výzkumník, neboť mě lákala ta její cena. Vzhledem k tomu, že tady všichni doporučovali jako VF díl ASSAN, tak jsem se rozhodl zakoupit VF Corona DSSS V2, zatím s jedním RX. Tato RC souprava už má nalétáno cca 20 hodin a zatím bez jediného problému, co se týče spojení TX-RX. Jediný problém, který se mě stal při nastavování diferenciace křidélek, byl ten, že při nějakém nevhodném zmačknutí MODE, přestalo fungovat pravé křidélko, které je na RX 7-mý kanál a v Tx na pozici AUX1. Přes veškeré snahy se mě to nepodařilo vrátit. Tak jsem tuto funkci nahradil volným mixem, kterých má toto rádio velké množství a vše funguje tak jak má. Já zatím co jsem zkoušel, tak toto rádio umí všechno, co je v reklamě uvedeno, ale musí se to nastavovat vždy za pomoci volného mixu. Jako hlavní rádio mám MC 24 s upgradovaným SW na Black-Gold Profesionál Edition. Samozřejmě, že s tímo číňanem nejde tento vysilač srovnávat, ale já zkouším se tomu SW Mc 24 nějak přiblížit.
Luzr
Kontaktovat uživatele:

#97 Příspěvek od Luzr »

Zdravím, také jsem majitelem této vysílačky, s Assanem.

Dodneška jsem byl spokojen maximálně (Toro s elevony a další éro křidýlka/výškovka), dneska jsem ale 3 hodiny řešil jak namixovat na větroň brzdy. Moje verze firmware má opravdu roztomilé chybičky...

Nicméně po 3 hodinách bádání jsem přišel na zajímavý tip:

Místo větroně jsem to přehodil na akrobat a tam brzdy normálně fungují.

Třeba se to bude někomu hodit....
Luzr
Kontaktovat uživatele:

#98 Příspěvek od Luzr »

RiMr píše:I am using programmable mixes for BUTTERFLY operation. There are 5 programmable mixes. You can program most anything yourself if the factory programs are not working. Here is what I am doing.

Activate programmable mixes.

Motor ch. (ch. 3) to flap 1
ch. 3 to flap 2
ch. 3 to aileron 1
ch. 3 to aileron 2
ch. 3 to elevator compensation

Hezký, ale čím pak ovládáš plyn?

Stejně, jak by to všechno bylo jednoduchý, kdyby v těch mixech normálně jako vstup byly všechny ty páčky a přepínače a jako výstup kanály....
RiMr
Kontaktovat uživatele:

#99 Příspěvek od RiMr »

Luzr píše:
RiMr píše:I am using programmable mixes for BUTTERFLY operation. There are 5 programmable mixes. You can program most anything yourself if the factory programs are not working. Here is what I am doing.

ch. 3 to flap 2
ch. 3 to aileron 1
ch. 3 to aileron 2

Stejně, jak by to všechno bylo jednoduchý, kdyby v těch mixech normálně jako vstup byly všechny ty páčky a přepínače a jako výstup kanály....

No dyť, to jsou ty "špeky"... :D
No nic, já už T9X využívám s menšími nároky, slouží dobře a brzo budu stavět velkého větroně a tak budu kupovat buď Auroru, ale spíš DX9, nebo ještě spíš nějakou Futabu.
jyrry
Kontaktovat uživatele:

#100 Příspěvek od jyrry »

RiMr píše:.... tak budu kupovat buď Auroru, ale spíš DX9, nebo ještě spíš nějakou Futabu.

Co tohle: http://www.hobbycity.com/hobbycity/stor ... oduct=9894 ???
Auroru jsem pustil z hlavy, zato mi v ní vrtá JR...
Luzr
Kontaktovat uživatele:

#101 Příspěvek od Luzr »

RiMr píše:
Luzr píše:

ch. 3 to flap 2
ch. 3 to aileron 1
ch. 3 to aileron 2

No dyť, to jsou ty "špeky"... :D
No nic, já už T9X využívám s menšími nároky, slouží dobře a brzo budu stavět velkého větroně a tak budu kupovat buď Auroru, ale spíš DX9, nebo ještě spíš nějakou Futabu.

No, myslím že s tou brzdou na akrobat by se možná 4-servove křídlo dalo nastavit. Je tam i nastavení FLAP (bohužel jenom "FLP", ne "FLP1" "FLP2"...)
RiMr
Kontaktovat uživatele:

#102 Příspěvek od RiMr »

No dyť to je právě "stará" dobrá X9303. Tam si myslím že to je na jistotu. Ale říkám si, že jestli když do rádia vrazím 10-13 litrů, jestli nemám něco přihodit a jít rovnou do "ultimátního" FASSTu...
Mým favoritem je toto:
http://2.4gigahertz.com/systems/futk9255.html
ale za jinou cenu než v ČR, to je smutný (pro mě) fakt:
http://www.modelarina.cz/rc-souprava-fu ... p-491.html
jyrry
Kontaktovat uživatele:

#103 Příspěvek od jyrry »

http://www.himodel.com/radios/FUTABA_2. ... ode_1.html
nevíš z hlavy, jak se liší "CAP" od "CAG"? Futaba má těch aditivních zkratek nějak moc....
tks
Kontaktovat uživatele:

#104 Příspěvek od tks »

jyrry píše:http://www.himodel.com/radios/FUTABA_2.4Ghz_10CAP_10-Channel_FASST_System_W_R6014FS_Mode_1.html
nevíš z hlavy, jak se liší "CAP" od "CAG"? Futaba má těch aditivních zkratek nějak moc....

Umístěním antény...
ROZSYP.CZ - Web o modelech letadel v rozsypu
Už sem nechodím, jsem na mailu, viz můj web.
arda1
Kontaktovat uživatele:

#105 Příspěvek od arda1 »

Dle mě integrovaným 2.4G :wink:
ICQ 638556901
Zamčeno

Zpět na „Turnigy T9x“