PC CESSNA - ARF 4kan - Pelikan

Sem můžete psát své zkušenosti se stavebnicemi konkrétních modelů.
Zamčeno
Zpráva
Autor
strahlung

#1801 Příspěvek od strahlung »

arda1 píše:Na tu Cessnu ti bohatě stačí ty 2,5mm (s velkou rezervou) . Ony by stačily i ty 1.8mm ale rozdíl v ceně je zanedbatelný a tady nejde až tak o váhu.:wink:

Tím se vracíme k odkazu, za který děkuji:
http://www.hobbycity.com/hobbycity/stor ... e_(5_pairs)
Omlouvám se za opáčko.
Mně se napřed zdály nevhodné k montáži na kabel, ale když jste pohanili ty punčošky u Goldů, tak jsem tam znovu a lépe koukl. Podstatná je pro mne poznámka, že to HC brzy nechá montovat na všechny packy do 3000mAh (!!!).
Takže je rozhodnuto. Konektory jsou kompaktní, v plastu. Vlastně se na kabel montují mnohem lépe, než se mi na první pohled zdálo. Kontakt je čtyřbodový bez plíšků pochybné kvality, na jejichž kvalitě vše závisí. Je to levné. Bude to na pacích automaticky. A oni asi vědí, proč to tam chtějí dávat, přestože je to asi vyjde dráž než ty Goldy.
Ale je to v páru. Máte nějaký typ na spojení motoru s regulátorem? Nebo prostě propájet?
do čínského modelu patří čínské díly z čínského e-shopu
j.e.n.i.k.82

#1802 Příspěvek od j.e.n.i.k.82 »

strahlung píše:[Máte nějaký typ na spojení motoru s regulátorem? Nebo prostě propájet?

Spajet natvrdo... Sice to pri poruse musis zase rozpajet, ale i tak si myslim, ze je lepsi tam mit nerozebiratelny spoj
arda1
Kontaktovat uživatele:

#1803 Příspěvek od arda1 »

Přesně tak -zapájet a smršťovačku.Jen bacha na směr otáčení-pokud ho neumí regl SW přehodit. :wink:
ICQ 638556901
mrsairus

#1804 Příspěvek od mrsairus »

pri objednavke z HC mi pisali, ze nemaju tu baterku skladom co som chcel, a tak sa ma opytali ci chcem zmenit objednavku, tak som to vymenil za motor http://www.hobbycity.com/hobbycity/store/uh_viewItem.asp?idProduct=8503
bude stacit na cessnicku? mate snim niekto skusenosti? utiahne to? a co spotreba? je to porovnatelne stym setacikom?
Peterkuk

#1805 Příspěvek od Peterkuk »

Ahojte,neviem ci si pamatate....zhruba pred mesiacom som pisal ze mi na aku odisiel jeden clanok (prostredny). Mal 0V, ostatne boli relativne v pohode. Baterka nebola nijak poskodena, ani nafuknuta.... no a slubil som ze dam vediet ako som dopadol. Volal som do Tatramodelu Zilina (kde som Cessnu kupoval), ........dnes im prisla, ze mi ju Pelikani vymenili za novu a este dnes mi ju poslu na moju adresu. Takze super, trvalo to nejaky mesiac aj par dni. Pelikanci zase nesklamali :wink:
coro

#1806 Příspěvek od coro »

Ja len poznamenám, že jeden článok na nule, čiže s výrazným samovybíjaním, je pre mňa známka hlbokého vybitia sady, napríklad na 7V, čo znamená pre 3s napätie 3,6V na jednom, 3,4 na druhom a 0V na treťom článku... a navyše to vybitie muselo byť dostatočne vysokým prúdom (motorom, nie príjmačom) - pritom sa do priestoru medzi elektródami lipo článku prenesie meď. Ak odíde na výrobnú vadu, najčastejšie sa ako prvé nafúkne. Ak by nastal skrat predtým ako je článok úplne vybitý, prehrial by sa, prepálili sa elektródy, alebo to celé blaflo... Nechcem Ťa obviňovať ale varovať ďalších, že tú reklamáciu uznať nemuseli.
Peterkuk

#1807 Příspěvek od Peterkuk »

Jasne, ale naschval som este odstranil tu modru foliu z aku aby som sa presvedcil ci sa nahodou neodpalil kontakt alebo co....ale nic som nezbadal, ani malilinky naznak niecoho co by tam nemalo byt, ani nafuknutie, to by som si hned vsimol. V Cessne mam zatial vsetko setove, vratane motora. Na druhom aku som zatial tiez nic nespozoroval, tak dufam ze to bolo v aku a nie v motore...
strahlung

#1808 Příspěvek od strahlung »

Zdravím coro, díky za podstatné technické informace o podvybití Lipol.
S tím uznáním reklamace jsem na rozpacích. Je to set a proto myslím, že dodavatel ručí za bezvadnou funkci celku. Když si někdo koupí hotový výrobek, nevím, jestli jde na jeho odpovědnost, když se to "nějak samo" pokazí překročením přípustných hodnot nějakého dílu. Pokud celek používá v souladu s návodem, nemusí ho zajímat, co se děje uvnitř. Jak jsem zde nedávno podotkl, baterka je v Cessně provozována takovým způsobem, že napětí na článku může klesnout klidně pod 1V, teoreticky až na nulu. Nevím, při jakém napětí packu nebo jak inteligentně se zablokují jiné regulátory, a také nevím, jak by se to u setů mělo správně řešit. Jinak akumulátor je spotřební zboží a je na něj záruka jen 6 měsíců, pokud se nepletu.
arda1
Kontaktovat uživatele:

#1809 Příspěvek od arda1 »

Některé regly opravdu omezí nebo vypnou-ale s elektrou se lítá zásadně na čas a nebo do prvních náznaků vadnutí pohonu( samo že se musí dát plný kotel)- a ne se s tím plácat hodinu na čtvrt plynu. :wink:
ICQ 638556901
Peterkuk

#1810 Příspěvek od Peterkuk »

ani to co pisal arda1 sa mi nestalo......s tou baterkou som mal posledny let pod 10 min a bola plne nabita, na plny plyn isla asi dva krat, nie ani nejak dlho.....potom som ju chcel dat znovu nabit, ze si pojdem zalietat ale nabijacka uz vykazovala chybu aku... skusil som to na druhej nabijacke a takisto chyba aku
strahlung

#1811 Příspěvek od strahlung »

arda1 píše:Některé regly opravdu omezí nebo vypnou-ale s elektrou se lítá zásadně na čas a nebo do prvních náznaků vadnutí pohonu( samo že se musí dát plný kotel)- a ne se s tím plácat hodinu na čtvrt plynu. :wink:

Létat na čas je pro začátečníky dost náročná a nepohodlná komplikace. Na setovém vysílači stopky nejsou. Nováček je rád že letí a nepozná, že motor slábne.
Třeba kamarád létá vyloženě na doraz, nakonec na čtvrt plynu jen hází a přistává - je to jeho věc, uvádím to jako ilustraci reality.
Než jsem prozkoumal blokování regulátoru, také jsem několikrát letěl až do jeho zablokování (a přišel o přední kolečko při neplánovaném přistání v poli mimo asfaltku). Já jsem to vyřešil indikátorem, který hlídá každý článek a včas začne pípat, ale o tom už jsem psal.
mrpilot

#1812 Příspěvek od mrpilot »

skúšali ste niekto trojlistovú vrtuľu na Cessnu ? 8)
https://www.hobbycity.com/hobbycity/sto ... _204x178mm
veľkosť by mala sedieť...
coro

#1813 Příspěvek od coro »

S elektrou sa už dnes dá lietať na vylietanú kapacitu - Duplex so senzorom MUI, mi za letu počíta minutú kapacitu a pri natavenej hodnote mi zzapípa vysielač že stačilo.
Je to fajn, môžte mi veriť.

Kto chce bezstarostne a bez častého nakupovania nových lipoliek lietať do vypnutia, tak nech použije zariadenie ktoré merá každý článok - Gabi, zo Satria Olomouc.
Sú aj zahraničné, ale sú drahšie - CellShield, Schulze LiPoDIMATIC, Graupner má niečo podobné... Aj Turnigy Sentry chcú mať niečo také, ale žiaľ, to nefunguje.

Ak už lietať na normálny regulátor, tak aspoň nech sa dá nastaviť napätie pri ktorom vypne. Treba mať nastavené vypnutie, nie obmedzovanie, a aspoň 3,2V na článok.

Trojlistú GWS HD vrtuľu som mal namontovanú, ale v porovnaní s APC E mi to takmer neletelo :(
mrpilot

#1814 Příspěvek od mrpilot »

coro píše:Trojlistú GWS HD vrtuľu som mal namontovanú, ale v porovnaní s APC E mi to takmer neletelo :(

A ktorú vrtuľu by ste doporučili z HobbyCity na tú Cessnu ?
pozeral som parametre tejto
https://www.hobbycity.com/hobbycity/sto ... peller_8x5
vyzerá byť schopná.. a je vyrobená z nejakých nylonových vláken alebo niečo také :)
coro

#1815 Příspěvek od coro »

Master vrtule sú dobré, takže ano.
Alebo APC Elektro - https://www.hobbycity.com/hobbycity/sto ... ller_8x6-E
len 8/5 nemajú. Mne sa ale zdalo že originál na cessne má poriadne stúpanie, nie /5 ale aspoň /6 ak nie 8/7.... Len odber motora treba strážiť, napriek rovnakému číslu niektoré vrtule žerú viac (aj ťahajú viac len aby to motor vydržal).
Vrtule treba bezpodmienečne vyvážiť. Nastriekaním ľahšieho listu farbou alebo zoškrabaním ťažšieho zo spodnej strany (od modelu)
Zamčeno

Zpět na „Stavebnice“