Rada ohledne stavby YAK55M
- spawn78
- Kontaktovat uživatele:
Rada ohledne stavby YAK55M
Dobry den, obracim se na Vas s prosbou. Stavim YAK 55M z depronu(extrupor)
Chtel bych poradit jak resit:
1) Depron + depron UHUpor asi jako postup TomasC tenoucka vrstva na oba dily 7min cekat a pak sesadit
2) Depron + uhlikova pasnice? CA nebo UHU nebo Purex?? Zde vubce netusim.
3) Jake spreje pouzivate na barveni? Zde na foru jsem se docetl, ze se daji pouzit foukaci fixy na textil. Nebo nejake lepsi reseni?
Velice moc dekuji za Vase rady s pozdravem PV.
1) Depron + depron UHUpor asi jako postup TomasC tenoucka vrstva na oba dily 7min cekat a pak sesadit
3) Jake spreje pouzivate na barveni? Zde na foru jsem se docetl, ze se daji pouzit foukaci fixy na textil. Nebo nejake lepsi reseni?
-
Marek71
- Kontaktovat uživatele:
Re: Rada ohledne stavby YAK55M
Ad 2) CA lepidlo leptá depron ! Pokiaľ je to teda Climapor Extrupor, z toho som staval ja. Uhlíkové pásnice na spevnenie som do trupu lepil purexom. Narezať, dovnútra jemne naliať purex, zatlačiť pásnicu a bude to v pohode. Zbytky purexu počas schnutia som postupne utieral.
Ad 3) Na farbenie som použil obyčajné fixky, napr. tu:
http://www.rcalbum.com/index.php?action ... de=&id=717
PS:
Ad 1) Súhlasím, toto je asi najlepší postup lepenia depron-depron.
Ad 3) Na farbenie som použil obyčajné fixky, napr. tu:
http://www.rcalbum.com/index.php?action ... de=&id=717
PS:
Ad 1) Súhlasím, toto je asi najlepší postup lepenia depron-depron.
Truggy od TeamC - Torch E TR8Te
Moj RC web: www.mojefotogalerie.com/rc
-
Marek71
- Kontaktovat uživatele:
To sice ano, ale uhlík-EPP a nie uhlík-depron ! Riedky CA mu ten depron spoľahlivo rozleptá, odskúšané.
Bizon píše:2) Na uhlík je asi nejlepší řídký kyanoakrylát, chvilku počkat než se kolem uhlíku nasákne, a zastříknout aktivátorem.
Truggy od TeamC - Torch E TR8Te
Používal jsem přesně toto: http://www.rcm-pelikan.cz/index.php?sec=product&id=5318
Pravda, cena je poněkud drsnější, ale v ledničce to vydrží dlouho.
Pravda, cena je poněkud drsnější, ale v ledničce to vydrží dlouho.
ROZSYP.CZ - Web o modelech letadel v rozsypu
Už sem nechodím, jsem na mailu, viz můj web.
spawn78 píše:Dobry den, obracim se na Vas s prosbou. Stavim YAK 55M z depronu(extrupor)
1) ano
2) UHUpor nebo CA STYRO od pelikána nebo HVP model pak přes nalepený uhlík na náběžce tenká cca 10mm široká izolepa, přehnutá přes uhlíkovou pásnici nahoru i dolu. při stavbě je lepší používat ten UHUpor pro opravy pak CA styro
3) buď fixy, nebo spej -musíš vyzkoušet jestli neleptá, pokud leptá tak stříkat opartně hodně z dálky a prakticky suchá barva spadne na depron a je to OK. další možností je stříkat vodou ředitelné barvy pomocí fixírky ( docela pakárna) nebo pomoxí airbrushky.
Purex rozhodně ne.
docela mě pobavily rady těch co jsem v životě v hale na závodech neviděl....
souhlas z Danem tato metoda opravdu funguje
Vladislav Plichta
www.clouseau.eu
místopředseda
KLeM ČR
www.clouseau.eu
místopředseda
KLeM ČR
clouseau píše:docela mě pobavily rady těch co jsem v životě v hale na závodech neviděl....
Pardon, ale co má technologie lepení uhlíku na depron společného s halou? Já jsem depronových letadýlek slepil poměrně dost, všechny byly kombinované s uhlíkem. A přitom v hale hraju jen volejbal, lítám venku na čerstvém vzduchu.
ROZSYP.CZ - Web o modelech letadel v rozsypu
Lepil jsem z extruporu a z vteřinových lepidel zaručeně neleptá Styro CA od Robbe, použitelný je taktéž styro aktivátor od pelikána, naopak střední styro Ca od pelikána leptá, Na bervení vetších letadel kde nezáleželo moc na váze jsem použil obyčejný akrylový autolak ve spreji. Musí se ale stříkat velmi opatrně, nesmí se nastříkat souvislá vrtstva, musí se v několika vrstvách naprášit, dá se tím získat docela sytý odstín který fixem nebo nějakou vodovkou nikdy nedosáhnu. viz: http://www.youtube.com/watch?v=nqaeyeW4zdE
nahoru může, dolů musí
- BARTOSS.cz
Ahoj... Na depron jen styro vterinak nelepta a vaha zadna. Letadlo musi byt co nejlehci. Pokud v hale zacinas tak to ani nelakuj... Ja pouzivam balakryl hodne naredeny.. http://picasaweb.google.com/maxsphotostock/20090228#