Timing mode:low,middle, high?

Budoucnost klepe na dveře. Zde se diskutuje o různých aspektech elektropohonu - motorech, akumulátorech a regulátorech, klidně i o převodovkách a vrtulích.
Zpráva
Autor
jamel

#46 Příspěvek od jamel »

powder píše:jamel: Jakou metodou jsi získal hodnoty proudu a otáček? Rád bych věděl, jak jsou údaje relevantní - jestli je mám překrmit do motocalcu :wink:
Díky

No proud a napětí jsem normálně měřil mezi aku a reglem pomocí WatsUp a otáčky vrtule otáčkoměrem Q model nebo jak se to jmenuje. Ale ruku do ohně bych za ty hodnoty nestrčil. Tak jak jsem psal v předchozím příspěvku nejsou to špičkové hodnoty s čestvě nabitou baterkou to tam teklo u 12x8 chvilkově až 39A. Ono je to docela problém, protože to napětí na těch A123 hodně cestuje podle toho jaká je zátěž. Navíc když se ta baterie ohřeje tak se mi zdá že potom dává větší výkon. A já zas neměl takovou trpělivost i když jsem se snažil to odměřit za naprosto totožných podmínek. Mě šlo hlavně o to jestli mám použít motor 900 s vrtulí 12x8 nebo 800 s vrtulí 14x10 a hodil jsem to sem s tím, že to třeba někomu pomůže...
Nevím jestli existuje nějakej obecně danej postup jak to správně měřit. S elekto jsem teprve nedávno začal.
Multiplex Mentor, Sig Somethin Extra (elektrifikace),
Multiplex Parkmaster, Hacker Mig 3
Lindbergh
Kontaktovat uživatele:

#47 Příspěvek od Lindbergh »

Tak nevím, jestli ještě někdo sledujete toto téma, ale skoro po roce ( kurňa toto letí :roll: ) jsem se zase k tomuto problému vrátil a nyní konkrétně s motory Dualsky. Dají se programovat také kartou Turnigy, to je všeobecně známý fakt.
A nyní k problému: Motor Dualsky XM 3530-CA-12 1200 RPM/V jsem měl v Cessně (viz moje galerie) Půjčil jsem ho i s réglem kámošovi a on na něm mimo jiné "ladil" nastavení dle karty. Na jeho éru mu moje nastavení Timing mode high fungovalo tak, že se mu motor nechtěl rozběhnout po prudkém přidání plynu a motor hvízdal. Při pomalém přidávání plynu vše O.K. Tak přehodil na middle a makalo to. Mně to dělá na middle to samé, co jemu na high 8O Takže to asi bude jak zde někdo psal nejlepší vyzkoušet a podle toho lítat. Mimo jiné jsem si všimnul, že nyní s tím nastavením middle mám plný plyn v půlce kniplu a pak už to nepřidává. Ani není třeba, motor jede v půlce plynu na plný výkon, ale dotaz zní, jestli je tento "krátký chod" plynu (inteligentnější výraz mně nenapadnul :lol:) způsoben špatným časováním...? Samozřejmě mně je toto nastavení nepříjemné, nejsem zvyklej mít v půlce plynu plnej céres :lol: Zítra to sice vyzkouším a bude jasno, ale teď už je noc a sousedi by mě vykostili a také mě zajímají vaše názory :wink:
KDO NEPADÁ, LÉTÁ POD SVOJE MOŽNOSTI!
Abu
Kontaktovat uživatele:

#48 Příspěvek od Abu »

Draha plynu podle me nesouvisi s casovanim. Mrkni do manualu k reglu na nastaveni drahy plynu. Tenhle problem jsem pred rokem resil (taky u reglu "z rodiny kartou Turnigy programovatelnych") a po nastaveni podle navodu to chodi jako hodinky. Pozor, tenhle parametr jediny nelze nastavit z karty, jedine z Tx.
Abu (Tomáš S.) - MC19 - kanál č.90 na 40MHz
Lindbergh
Kontaktovat uživatele:

#49 Příspěvek od Lindbergh »

Abu píše:Draha plynu podle me nesouvisi s casovanim. Mrkni do manualu k reglu na nastaveni drahy plynu. Tenhle problem jsem pred rokem resil (taky u reglu "z rodiny kartou Turnigy programovatelnych") a po nastaveni podle navodu to chodi jako hodinky. Pozor, tenhle parametr jediny nelze nastavit z karty, jedine z Tx.

Nu vida! A já si doteď myslel, že na kartě je všechno!!! Díky :wink:
arda1
Kontaktovat uživatele:

#50 Příspěvek od arda1 »

Ono když se nad tím zamyslíš tak ona tahle funkce ani z karty by být nastavena nemohla- regl si musí očuchat nula a plný- jedině jako je to třeba u mastera ale tam se nastavují přímo ms - :wink:
ICQ 638556901
Lindbergh
Kontaktovat uživatele:

#51 Příspěvek od Lindbergh »

arda1 píše:Ono když se nad tím zamyslíš tak ona tahle funkce ani z karty by být nastavena nemohla- regl si musí očuchat nula a plný- jedině jako je to třeba u mastera ale tam se nastavují přímo ms - :wink:

Jasně, chápu :wink:
Bizon
Bydliště: Jižní Morava(Veseli n. M.); Praha 10 (Chodov-Kunratice)

#52 Příspěvek od Bizon »

Jsu na tom podobně. Taky jsem se o časování zezačátku hodně zajímal, a jediná univerzální pravda na kterou jsem zatím došel je že záleží od konkrétní kombinace regl/motor. Jednou to je uplně jedno, jednou větší předstih=znatelně větší výkon, někdy se motor při změně časování ani nerozběhne...

Jednou jsem regl změnou předstihu i spálil, což si doteď nedokážu vysvětlit. Asi to byla náhoda, nebo nějaká chyba jinde...
Odpovědět

Zpět na „Elektropohon“