jaky vrtulnik na ven?

Začínáte nebo chcete začít s vrtulníkem.
Odpovědět
Zpráva
Autor
magforall

jaky vrtulnik na ven?

#1 Příspěvek od magforall »

Zdravim vsechny poletavce, hned na zacatek sem myslim patri omluva, protoze muj dotaz dozajista zpusobi flame...
Tedy: Jsem naprosty zatacenik, nemam vubec zadnou zkusenost krom pidimodelu vrtulnicku a RC setu letadel.
Rad bych: si poridil vrtulnik se kterym by se dalo letat venku - vnitrni letani me az tak nelaka... procetl jsem uz spoustu materialu a docela se mi zamlouva RC souprava DX6i. Planuju poridit i nejaky simulator, abych model nerozsekal hned na zacatku (nejake doporuceni simulatoru?) ....
A ted hlavni otazka... jaky model na zacatek na ven ? Ze vsech moznych for vyznelo, ze cim vetsi, tim stabilnejsi (ale taky drazsi)....
Cenovy limit mam na zacatek 12 tis, postupem casu samozrejme budu prikupovat jak budou/nebudou penize,

Dopredu diky za jakekoliv navrhy, poznatky, rady.... :-)
trey
Kontaktovat uživatele:

#2 Příspěvek od trey »

Ahoj, takže simulátor na vrtulník je nejlepší Phoenix, tvým požadvkům by vyhovoval Mini Titan, ikdyž jak trochu foukne, tak ti ho odnese vítr
FAQ není sprostý slovo,Hledat není jenom pro slepý
Kovboj

Re: jaky vrtulnik na ven?

#3 Příspěvek od Kovboj »

magforall píše:Zdravim vsechny poletavce, hned na zacatek sem myslim patri omluva, protoze muj dotaz dozajista zpusobi flame...
Tedy: Jsem naprosty zatacenik, nemam vubec zadnou zkusenost krom pidimodelu vrtulnicku a RC setu letadel.
Rad bych: si poridil vrtulnik se kterym by se dalo letat venku - vnitrni letani me az tak nelaka... procetl jsem uz spoustu materialu a docela se mi zamlouva RC souprava DX6i. Planuju poridit i nejaky simulator, abych model nerozsekal hned na zacatku (nejake doporuceni simulatoru?) ....
A ted hlavni otazka... jaky model na zacatek na ven ? Ze vsech moznych for vyznelo, ze cim vetsi, tim stabilnejsi (ale taky drazsi)....
Cenovy limit mam na zacatek 12 tis, postupem casu samozrejme budu prikupovat jak budou/nebudou penize,

Kup vysílač a slušný simulátor a pilně trénuj. Až tam udržíš vrtulník na místě a budeš schopen ovládat model v nejrůznějších fázích letu tak začni dumat jaký konkrétní vrtulník. Navíc i v samotném simulátoru si budeš moci vyzkoušet nejrůznější vrtulníky a získáš lepší představu co by ti vlastně nejvíc vyhovovalo.
2lizard

#4 Příspěvek od 2lizard »

Nechci být na tebe hnusnej, ale použij funkci hledat - bylo tu o tom napsáno kvanta příspěvků.

Jinak já bych Ti doporučil 6kanálovou RC stanici (spektrum DX6i) + Simulátor Phoénix. S tímto si na zimu vystačíš, přes zimu došetřit a pořídit heli velikosti 450 (T-Rex450PRO, MiniTitan).
Spectrum DX6iBlade mSRT-Rex250, T-Rex450PRO, T-Rex500Hyperion 0610i Duo IIa mnoho dalšího.
2lizard

#5 Příspěvek od 2lizard »

trey píše:... Mini Titan, ikdyž jak trochu foukne, tak ti ho odnese vítr

Co jsi to napsal za blbost??? :oops:
Spectrum DX6iBlade mSRT-Rex250, T-Rex450PRO, T-Rex500Hyperion 0610i Duo IIa mnoho dalšího.
gamer007
Kontaktovat uživatele:

#6 Příspěvek od gamer007 »

2lizard píše:

Tak né že by ho odnesl vítr, ale jak fouká tak to s ním docela cvičí. Mě se s ním teda ve větru lítá dost blbě...
T-rex 600EFL, Prôtos 500, Miniprôtos, Solo Pro 180, Ansmann X2, Beatle110BS
Futaba T8FG,GT3C
2lizard

#7 Příspěvek od 2lizard »

Nu vzhledem k velikosti je s ním polétání ve větru horší, ale to už opravdu musí hodně foukat, že to cvičí i s 500.

Si zvyš otáčky, pak to bude příjemnější. :wink:
trey
Kontaktovat uživatele:

#8 Příspěvek od trey »

2lizard píše:

To odnese bylo přehnaný slovo ;)
FAQ není sprostý slovo,Hledat není jenom pro slepý
gamer007
Kontaktovat uživatele:

#9 Příspěvek od gamer007 »

No otáčky mám na max, ale díky a123 moc nízký. Lítání osmiček je ve větru v pohodě, ale jak chci udělat nějakej hezky přesnej obrat tak to moc nejde, za bezvětří super.
T-rex 600EFL, Prôtos 500, Miniprôtos, Solo Pro 180, Ansmann X2, Beatle110BS
Futaba T8FG,GT3C
magforall

#10 Příspěvek od magforall »

Panove dekuji za tipy a rady... je mi jasne, ze se toho na tohle tema napsalo uz mraky, ale stale vychazeji nove modely, ceny se meni a tak jsem chtel znat Vase nazory s cerstvymi informacemi... jdu tedy do simulatoru... a asi nejakeho maleho vrtulnicku do indooru... a pak casem az budou penize tak do neceho meeeeega na ven :-)
martys

Re: jaky vrtulnik na ven?

#11 Příspěvek od martys »

magforall píše:Zdravim vsechny poletavce, hned na zacatek sem myslim patri omluva, protoze muj dotaz dozajista zpusobi flame...

vzhledem k limitu 12 tis. predstavě o DX6i a třídě 450 s potřebnou nabíječnou se podívej na modelbazar a kup neco jako MT E325, nebo Rex450 olitanýho.

Vubec se toho neboj, nech si ho předvést v letu (URCITE) a vem si sebou někoho zkušeného.
VBC Racing, Sanwa, Team Orion
sportak

#12 Příspěvek od sportak »

To bych si mohl přihřát polivčičku.Budu prodávat T-Rexe 450 s Futabou T6EX 2,4GHz+ sim. Phoenix+nabíječka+3x aku a nějaké díly cena cca 15000Kč.Když by měl někdo zájem napíšu podrobnější osazení.
T-REX 450S ,FUTABA T6EX,sim Phoenix
bigsam72

#13 Příspěvek od bigsam72 »

magforall píše:Panove dekuji za tipy a rady... je mi jasne, ze se toho na tohle tema napsalo uz mraky, ale stale vychazeji nove modely, ceny se meni a tak jsem chtel znat Vase nazory s cerstvymi informacemi... jdu tedy do simulatoru... a asi nejakeho maleho vrtulnicku do indooru... a pak casem az budou penize tak do neceho meeeeega na ven :-)

Bylo to tu naspano jiz mnohokrat, osvedcena klasika DX6i + Phoenix no a na doma bych doporucil treba Blade mSR
magforall

#14 Příspěvek od magforall »

no tak to si ji prihrej poradne a napis :-) mam zajem :-) ale jak psali panove nahore, chci to vsechno videt v akci :-D
Odpovědět

Zpět na „Heli - začátečník“