poradte zacatecnikovy

Budoucnost klepe na dveře. Zde se diskutuje o různých aspektech elektropohonu - motorech, akumulátorech a regulátorech, klidně i o převodovkách a vrtulích.
Zpráva
Autor
Bingi

poradte zacatecnikovy

#1 Příspěvek od Bingi »

rozhodl sem se koupit svoje prvni rc letadlo. jde o el.vetrone a model skyline 17
tady
k tomu sem vybral rc soupravu hitec
optic6 fm

a potrebuju poradit co vsechno k tomu budu jeste potrebovat.napr. motor, vrtuli, akumulator. a co jeste? navic nevim presne jake bych mel vybrat. dik vam za rady
zelda

#2 Příspěvek od zelda »

byt tebou tak bych sel do vampira od va-models, ten je z EPP(hodne vydrzi) ale taky skvele plachti a lita desne pomalu, na vsechno mas hodne casu, uplne bezva letadlo, k vampirovi bys potreboval stridavy motor, regl, baterky(lipolky), prijimac, serva a nabijecku pokud nemas..jinak mrkni na stranky (www.va-models.com) a stahni siu videjko, vampire je fakt bomba
Vzduchoplavec
Kontaktovat uživatele:

#3 Příspěvek od Vzduchoplavec »

Budes potrebovat jeste elektromotor (nejlepe stridavy i kdyz u tohoto modelu pisi ze je koncipovan na stejosmerny), regulator na tento motor, pohonne akumulatory, prijimac + krystal, vrtuli (na vetron nejlepe sklopnou), 3x servo na ovladani SOP, VOP, kridelek.

Celkova cena se bude odvijet podle konkretnich komponent.
koko
Kontaktovat uživatele:

#4 Příspěvek od koko »

S timhle urcite nezacinej, pokud nemas kolegu modelare co bude furt s tebou. Vyber neco z EPP, ten Vampir nebo Easy Star atd. S timhle kdyz prastis tak muzes delat ohnicek narozdil od peny, tu na miste slepis vterinakem nebo purexem, ani to nebude poznat a litas vesele dal. Ver nam !
georg
Kontaktovat uživatele:

#5 Příspěvek od georg »

To EPP je nejlepší já mám balzu a laminat a věř mi že je to pomlacený když sem začínal :roll:
kanál: 40 Mhz-81, 54, 53 a 2.4 Ghz Jeti DUPLEX
Modeláři Točná
Bingi

#6 Příspěvek od Bingi »

hm hm, no kamarada modelare mam, ale asi to jeste poresim. ten vampire se mi ale vubec nelibi.co toto?tady
sice je to taky laminat ale pisou ze je to pro zacatecniky.ja nevim, me se zda ze kdyz budu letat opatrne ze to zvladnu. ale mozna mate pravdu ze ze zacatku neco zpadne:( nebo neco na co jsou dily? doporucili byste mi jeste neco? dik
Hora
Kontaktovat uživatele:

#7 Příspěvek od Hora »

No věř jim, já sice už druhým rokem přiležitostně lítám, ale pořád se považuji za začátečníka a EPP je k nerozbití stačí trošku lepidla a jde se opět do vzduchu. Jako první letadlo jsem zvolil Toro 300, ale to bych Ti moc nedoporučoval je to divoch :D
Vzduchoplavec
Kontaktovat uživatele:

#8 Příspěvek od Vzduchoplavec »

Bingi: Tomu never. V leteckem modelarstvi plati dvojnasob, ze zadny uceny z nebe nespadl. Zato zacatecnik pada porad. :wink:
Pokud to neumis, tak se neda letat "opatrne", protoze nevis jak.

Proto bych se rovnez priklanel k EPP letadlu. Ja ted kratce letam se spalovacim motorem, ale uz jsem poridil male EPP letadelko, abych se trochu zdokonalil. Preci jen u balzoletu je jedno spatne pristani prinejlepsim konec letani pro ten den a v pripade horsim to znamena novy model.

Nadruhou stranu - elektrovetron je snad docela hodne letadlo a pri trose stesti bys to rozbit nemusel...
georg
Kontaktovat uživatele:

#9 Příspěvek od georg »

hlavně si nekupuj laminat já vim co to obnáší kup to epp hodně to vydrží si začátečník a nechci říkat ale na létání musíš mít nalítaný hodiny a ty prostě bez cviku nebudou
kanál: 40 Mhz-81, 54, 53 a 2.4 Ghz Jeti DUPLEX
Modeláři Točná
Prasopes

#10 Příspěvek od Prasopes »

Pokud máš ve svém okolí svahy na svahové létání zkus třeba svahový EPP samokřídlo , je to '' levný'' nerozbitný , naučíš se na tom lítat a zůstane ti éro na souboje pokud to tam někdo létá . Na svahu nalítáš spoustu hodin .
MakoBear
Kontaktovat uživatele:

#11 Příspěvek od MakoBear »

Ohledne Joly a Skyline - zacinal jsem kdysi podobne, celobalsovy Tomba a Prima - laminat a balsa - spise jsem spravoval nezli lital, Tomba byla silenost i kdyz byla take udajne pro zacátecniky, Prima hodnejsi ale moc toho neodpustila. Litat jsem se naucil s Easy Star - zkus Easy nebo neco podobneho z EPP, idealne s tlacnou vrtuli. Ver tomu, ze i tak prvni ero skonci jako hrouda vterinaku ci purexu. Usetri ti to vsak penize a nervy a dostanes do krve zakladni navyky. I kdyz lidska zkusenost je neprenosna, kazdy si musi svoje letadlo nabít sám..... Zkusit EPP samokridlo je take cesta , i kdyz podle mne ti da spise nezdrave navyky, litani je s nim jednodussi nezli s klasickou konstrukci - viz i s tvoji Joly, Skyline.
Nevim co je to litat opatrne - to neni auticko, ci lodka, kde kdyz nevis tak zastavis .. :-) Mozna jsem obklopen samymi nesiky, ale lidi co znam, vcetne mne - kazdy jsme meli prvni letadlo pomlacene ...
Galaxy520

#12 Příspěvek od Galaxy520 »

Já jich mám pomlácených více nejen jedno. Protože lítání a lítání,je taky rozdíl.
Extra 330 - 2,12m MVVS 45
ydev

#13 Příspěvek od ydev »

No ja si jako prvni letadlo poridil Bellancu Decathlon 480 v RC setu.
Potom co mi odesel behem 10 minut regulator, jsem si nadaval. Ale druhy den jsem koupil regulator od Jeti a od te chvile se nemohu nabazit letani s Bellancou.

Je to ero nezaludne a necha si libit silene veci. Jsem uplny rc panic a presto jsem si za posledni tyden paradne poletal. Dnes po ranu uz jsem to nevydrzel a zkusil si looping a par padu pri ztrate rychlosti ... vsechny mozne chyby, ktere jsem udelal, tak ero po navratu kniplu do neutralu samo vybralo.

Nevadi tomu ani mirny vetrik, jen je to houpavejsi.
misurec

#14 Příspěvek od misurec »

Bingi píše:hm hm, no kamarada modelare mam, ale asi to jeste poresim. ten vampire se mi ale vubec nelibi.co toto?tady
sice je to taky laminat ale pisou ze je to pro zacatecniky.ja nevim, me se zda ze kdyz budu letat opatrne ze to zvladnu. ale mozna mate pravdu ze ze zacatku neco zpadne:( nebo neco na co jsou dily? doporucili byste mi jeste neco? dik

No já začínal před nějakou velmi krátkou dobou, nevím jak seš nadanej, já asi ne, mé první éro SkyLady jsem ani kloudně nedostal do vzduchu, možná máš nějaký zkušenosti, ale jestli do toho jdeš jako já z naprosto čistý vody, myslím si, že to co se ti líbí či ne musí jít stranou, jinak to bude plejáda 5 sekundových letů, méněčí více destrukčních pádů a hlavně neustálé návštěvy modelářské prodejny a pomni, že tam mají otevřeno jen velmi krátce. Naučit se musíš na jednoduchém éru a pak přeskočit, čínu nechej bokem. odkud jsi? rád ti ukážu mé začátky vím jak jsem bojoval a bojuji stále, co let to boj.
Abu
Kontaktovat uživatele:

#15 Příspěvek od Abu »

ydev píše:No ja si jako prvni letadlo poridil Bellancu Decathlon 480 v RC setu..

Musim potvrdit, videl jsem ji litat a je to opravdu velka pohoda, dost to zmenilo muj nazor na tyhle cinske sety. Teda spousta jich jsou smejdy, ale Bellanca a SkyLady jsou pouzitelny stroje a pokud je zalita a seridi zkusenejsi modelar, tak muzou skvele poslouzit uplnymu zacatecnikovi.
Abu (Tomáš S.) - MC19 - kanál č.90 na 40MHz
Odpovědět

Zpět na „Elektropohon“