Nine Eagles Free Spirit - zkušenosti?

Vrtulníky do velikosti 450
Odpovědět
Zpráva
Autor
Medvitek

#391 Příspěvek od Medvitek »

mattycz píše:Hurá Free Spirit zakoupen na výstavě za akční cenu 2500 kč.
Teď štelování a učení viset ! později upgrade :-), měli tam taky verzi se třídákem, ale na jejich radu když začínám tak je prý lepší bez něj.

A kolikpak chtěli za verzi se stříďákem ? . Měli tam ty kovové úpony listů?
Medvitek

T-REX 450, T-REX 250
mattycz

#392 Příspěvek od mattycz »

Medvitek píše:
mattycz píše:Hurá Free Spirit zakoupen na výstavě za akční cenu 2500 kč.
Teď štelování a učení viset ! později upgrade :-), měli tam taky verzi se třídákem, ale na jejich radu když začínám tak je prý lepší bez něj.

A kolikpak chtěli za verzi se stříďákem ? . Měli tam ty kovové úpony listů?

za verzi se střídákem chtěli 3600 kč !! kov úponů jsem si nevšiml
josef kraček

#393 Příspěvek od josef kraček »

Zdravím úpony měli za 500 k koupil jsem a dnes osadil zdá se to lépe ovladatelné nejsou tam takové vůle Zkouška byla jen doma tak že se teprve ukáže co venku
JM

#394 Příspěvek od JM »

Kovové úpony sice už jsou, ale dokud nebude kovová hlava, pořád to nebude úplně OK. Ta plastová kebule je totiž největší slabina rotující části-bohužel. Nevíte někdo, jak to se slibovanou kovovou hlavou vypadá?? Moje poslední info z RCzony bylo to, že potencionální výrobce již několikrát změnil termín dodádní :cry:
josef kraček

#395 Příspěvek od josef kraček »

Ptal jsem se na výstaě paní Herinkoé a ona také nic neví Tak že nám zbude jen čekat No stejně už toho moc nepolítáme
mattycz

#396 Příspěvek od mattycz »

Tak jsem poletoval až jsem usekl vrtuly :( nevíte zda se dá dát nějaká jiná - pevnější bytelnější ???? a ještě dotaz jak se dá vrtulník vyvážit ???
Rotvík

#397 Příspěvek od Rotvík »

mattycz píše:Tak jsem poletoval až jsem usekl vrtuly :( nevíte zda se dá dát nějaká jiná - pevnější bytelnější ???? a ještě dotaz jak se dá vrtulník vyvážit ???

Projeď vlákno,něco o vyvažování se v něm píše.
Máš-li na mysli zadní vrtulku tak asi ne,už se tu jeden čas řešil jejich nedostatek a pokud by někdo o nějaké náhradě věděl tak by se spochlubil. :)
JM

#398 Příspěvek od JM »

mattycz píše:a ještě dotaz jak se dá vrtulník vyvážit ???

Free Spirit žádné dovažování nepotřebuje. Spíš si pohraj s délkou táhel :wink:
mattycz

#399 Příspěvek od mattycz »

JM píše:
mattycz píše:a ještě dotaz jak se dá vrtulník vyvážit ???

Free Spirit žádné dovažování nepotřebuje. Spíš si pohraj s délkou táhel :wink:

no jsem laik takže tomu moc nerozumím, ale chápu správně, že má být cyklika úplně v rovině ?
Tomtom8

#400 Příspěvek od Tomtom8 »

já jsem tedy zastánce správného rozložení váhy, než to ladit nakloněním cykliky, aby se vrťas i ve visu pořád pral se špatným vyvážením. Spirit určitě chce baterku dopředu - podle toho, jestli máš stříďák nebo ne. Jestli jo, klidně otoč tu klec na baterii (jsou tam připravené packy na polohu víc dopředu). Zadní motorek, až ho urazíš, tak ho přidělej na střed ocasní trubky, ne aby trčel doleva. Při vodorovné cyklice a správném vyvážení by měl v klidu viset. Nedoporučuji ale dovažovat ho olovem jako lodičku, pak se taky nemusí už vůbec zvednout :D Jen přesouvání toho, co tam už beztak musí být. viz toto vlákno
JM

#401 Příspěvek od JM »

mattycz píše:no jsem laik takže tomu moc nerozumím, ale chápu správně, že má být cyklika úplně v rovině ?

Někdo tvrdí, že by měla. Ale já, když jsem si poladil táhla k obrazu svému-tj. tak, aby sám visel i při odložení vysílačky a létal dopředu o cca 80% rychleji než dozadu, tak ji v rovině rozhodně nemám. Neřeš co jak "má být" a pohraj si s tím tak, aby to vyhovovalo tobě.
mattycz

#402 Příspěvek od mattycz »

Díky, zkusím si sním dneska pohrát a dotrimovat,
nejlépe asi držet v ruce a kontrolovat kam táhne ne ?
JM

#403 Příspěvek od JM »

mattycz píše:Díky, zkusím si sním dneska pohrát a dotrimovat,
nejlépe asi držet v ruce a kontrolovat kam táhne ne ?

No ona tahle moucha moc netáhne, takže v ruce toho moc nepoznáš-snad jen ze začátku štelování když to táhne opravdu hooodně mimo požadovaný směr, potom je lepší nechat ho vznášet po vypuštění z ruky-samozřejmě nejlepší pro dobré seřízení je total bezvětří. A hlavně bacha na oči, je to sice moucha, ale asi by nebylo nejpřjemnější nechat si líznout rohovku listem rotoru :wink:
Rotvík

#404 Příspěvek od Rotvík »

JM píše:
mattycz píše:no jsem laik takže tomu moc nerozumím, ale chápu správně, že má být cyklika úplně v rovině ?

Někdo tvrdí, že by měla. Ale já, když jsem si poladil táhla k obrazu svému-tj. tak, aby sám visel i při odložení vysílačky a létal dopředu o cca 80% rychleji než dozadu, tak ji v rovině rozhodně nemám. Neřeš co jak "má být" a pohraj si s tím tak, aby to vyhovovalo tobě.

Stejná zkušenost.Taky jí nemám rovně,je mírně skloněná dopředu.Teprve po tomhle nastavení je to ok.Ale mám Kestrela a tem má možná trochu těžší ,,prdelku " než F.S. :D
mattycz

#405 Příspěvek od mattycz »

Tak jsem včera trimoval a trimoval až jsem vytrimoval 5 baterek.
Nicméně se mi povedlo, že ho zvednu 1,50 m nad zem a jakž takž visí.
Pořád je ale totiž trochu nakloněný do leva a při visu se pomalinko otáčí nebo trošku letí do kolečka ale fakt malinko. Chci se zeptat , dá se vytrimovat tak aby visel úplně v klidu a nikam neutíkal ????
Bojím se teď do něj šáhnout, když to jakžtakž visí.
Odpovědět

Zpět na „Heli - do 450“