Čemech díky.
Čemech díky.
Nevím jaké kdo máte zkušenosti s motory Python od Čemecha, ale já bych chtěl alespoň touto cestou poděkovat. Koupil jsem si nedávno 60w a 200w a ta 60w zkolabovala. Mezizávitový skrat. Vzhledem k tomu že jsem začátečník, tak si myslím že jsem mu ublížil asi já nějakým přehřátím nebo zastavením vrtule v trávě i když jsem ihned stáhnul plyn. Volal jsem tedy panu Čechovy co se s tím dá dělat, neb jsem účet pochopitelně už neměl. Za tři dny jsem měl doma drát na převinutí motoru a to grátis. Ani za poštu jsem neplatil. A drátu že ten motor s tím převinu ještě 5x. Převinul jsem a létám spokojeně dál. Takže děkuji.
Naposledy upravil(a) Papir dne stř 02.08.2006 11:42, celkem upraveno 1 x.
Re: Čemech díky.
Papir píše:Nevým jaké kdo máte skušenosti s motory Python od Čemecha, ale já bych chtěl alespoň touto cestou poděkovat. Koupil jsem si nedávno 60w a 200w a ta 60w zkolabovala. Mezizávitový skrat. Vzhledem k tomu že jsem začátečník, tak si myslím že jsem mu ublížil asi já nějakým přehřátím nebo zastavením vrtule v trávě i když jsem ihned stáhnul plyn. Volal jsem tedy panu Čechovy co se s tím dá dělat, neb jsem účet pochopitelně už neměl. Za tři dny jsem měl doma drát na převinutí motoru a to grátis. Ani za poštu jsem neplatil. A drátu že ten motor s tím převinu ještě 5x. Převinul jsem a létám spokojeně dál. Takže děkuji.
Zajímavý přístup. Výrobce udělá motor bez impregnace, takže vinutí odchází (Předpokládám, že jsi létal ráno nebo večer = rosa. Standardní chování). Tudíž kvůli blbé konstrukci motor odejde. Místo toho, aby to výrobce řešil opravou, pošle mi drát abych si motor přemotal sám. Grátis, bez poštovného a ještě je ho víc. Tudíž poloamatérsky udělaný motor amatérsky přemotám. Samozřejmě opět bez impregnace. Tudíž co nevidět odejde znova.
Až ti umře zase a vezme s sebou i regl a případně také accu, tak ti Čemech pošle co?
Za takové řešení bych mu vůbec neděkoval, motor mu hodil na hlavu a koupil třeba MP jet. Ten pojede a nebudu muset nic přemotávat...
zdzd píše:Zajímavý přístup. Výrobce udělá motor bez impregnace, takže vinutí odchází (Předpokládám, že jsi létal ráno nebo večer = rosa. Standardní chování). Tudíž kvůli blbé konstrukci motor odejde
Nedokážu posoudit jak dobrá je konstrukce od Čemechu, jiný stříďák nemám, ale já s ní nemám problém. Létal jsem i v zimě, při každém přistání (na zasněženou louku) jsem z nijak nechráněného motoru prstem vyškrábal sníh a letěl dál. Stejně tak plno ranních letů s přistáním do orosené trávy. Do dnes žádný problém.
od nas s tim nejak dobre zkusenosti nemajiKovboj píše:zdzd píše:Zajímavý přístup. Výrobce udělá motor bez impregnace, takže vinutí odchází (Předpokládám, že jsi létal ráno nebo večer = rosa. Standardní chování). Tudíž kvůli blbé konstrukci motor odejde
Nedokážu posoudit jak dobrá je konstrukce od Čemechu, jiný stříďák nemám, ale já s ní nemám problém. Létal jsem i v zimě, při každém přistání (na zasněženou louku) jsem z nijak nechráněného motoru prstem vyškrábal sníh a letěl dál. Stejně tak plno ranních letů s přistáním do orosené trávy. Do dnes žádný problém.
Kovboj píše:zdzd píše:Zajímavý přístup. Výrobce udělá motor bez impregnace, takže vinutí odchází (Předpokládám, že jsi létal ráno nebo večer = rosa. Standardní chování). Tudíž kvůli blbé konstrukci motor odejde
Vycházím z informaci z www.satria.cz. Reklamací na Pythony docela dost, standardní důvod: vyhořené vinutí při létání za ranní nebo večerní rosy.
Pročpak asi?
Takže reakce jsou koukám různé. Já abych řekl pravdu pořádně nevím co je to impregnace, ale jekási pěna z mezi zívitů po spálení vylezla. Je asi zceja jasné že někdo má skušenosti dobré a někdo špatné, ale neřekl bych že je to vyloženě šit. Ale jak říkám, jsem v začátcích a zkušenosti prakticky žádné.
Vycházím z informaci z www.satria.cz. Reklamací na Pythony docela dost, standardní důvod: vyhořené vinutí při létání za ranní nebo večerní rosy.
Zdenku Zvědělíku několikrát jsme spolu debatovali a dle tvého vyjádření ani jeden z našich motorů nemáš a také nemáš zádné kloudné vybavení na měření a testování motorů ( všech motorů)
Pokud nebudeš mít vlastní zkušenosti tak se do toho n---r protože jseš považovanej jako všeobecnej GURU modelářství tak nepomlouvej a zachovej si své já
Doufám že se nebudeš chovat jako ITAL nebo ANTIITAL
Jarda Čech
Zdenku Zvědělíku několikrát jsme spolu debatovali a dle tvého vyjádření ani jeden z našich motorů nemáš a také nemáš zádné kloudné vybavení na měření a testování motorů ( všech motorů)
Pokud nebudeš mít vlastní zkušenosti tak se do toho n---r protože jseš považovanej jako všeobecnej GURU modelářství tak nepomlouvej a zachovej si své já
Doufám že se nebudeš chovat jako ITAL nebo ANTIITAL
Jarda Čech
Satria od nás žádné motory na prodej nedostala takže kde jsou ta reklamace ??????
Satria stránky nefungují tak kde jsou ta reklamace ?????
Jarda
Satria od nás žádné motory na prodej nedostala takže kde jsou ta reklamace ??????
Satria stránky nefungují tak kde jsou ta reklamace ?????
Jarda
Po hovoru s panem Bidovským (kontaktní osoba z fa Satria ) musím konstatovat že pan Zvědělík je lhář a měl by se tady omluvit za to co napsal jelikož fa Satria od fa Čemech neodebrala nikdy žádné zboží a tudíž nemohla mít žádné reklamace
Jaroslav ČECH
Po hovoru s panem Bidovským (kontaktní osoba z fa Satria ) musím konstatovat že pan Zvědělík je lhář a měl by se tady omluvit za to co napsal jelikož fa Satria od fa Čemech neodebrala nikdy žádné zboží a tudíž nemohla mít žádné reklamace
Jaroslav ČECH
zdzd píše:Vycházím z informaci z www.satria.cz. Reklamací na Pythony docela dost, standardní důvod: vyhořené vinutí při létání za ranní nebo večerní rosy.
Pročpak asi?
Ono je vždycky problém, když někdo odsuzuje něco, z čím sám osobně nemá žádné praktické zkušenosti. Já zase četl i pár stížností třeba na AXI motory, ale i tak bych si nedovolil tvrdit že to jsou šunty
Jistě je ale řada lidí, co s Pythony nemá problémy (včetně mě) a oceňují i jejich cenu. Teď už jde sehnat víc motorů za podobnou cenu, ale tak před rokem byl podle mě Čemech cenově bezkonkurenční. A naopak je plno lidí, co s nimi má problém. Ale tak to je přece úplně s každým výrobkem, nic není 100%...
Papir píše:Takže reakce jsou koukám různé. Já abych řekl pravdu pořádně nevím co je to impregnace, ale jekási pěna z mezi zívitů po spálení vylezla. Je asi zceja jasné že někdo má skušenosti dobré a někdo špatné, ale neřekl bych že je to vyloženě šit. Ale jak říkám, jsem v začátcích a zkušenosti prakticky žádné.
Impregnácia závitov elektromotora sa robí šelakom.
cemech píše:Vycházím z informaci z www.satria.cz. Reklamací na Pythony docela dost, standardní důvod: vyhořené vinutí při létání za ranní nebo večerní rosy.
Jaroslav ČECH
dementuji tímto jakékoliv informace o tom že mám reklamaci na el.motory fy Čemech..
bida píše:cemech píše:Vycházím z informaci z www.satria.cz. Reklamací na Pythony docela dost, standardní důvod: vyhořené vinutí při létání za ranní nebo večerní rosy.
Jaroslav ČECH
dementuji tímto jakékoliv informace o tom že mám reklamaci na el.motory fy Čemech..
Dále bych chtěl uvést to co uvedl Kovboj,a je zbytečné abych to znovu psal.
cemech píše:Vycházím z informaci z www.satria.cz. Reklamací na Pythony docela dost, standardní důvod: vyhořené vinutí při létání za ranní nebo večerní rosy.
Jaroslav ČECH
Ano, to spouhlasí. Nevyjádřil jsem se přesně. Satria opravdu motory od Čemechu neodebírá a tudíž nemá ani reklamace. Přesné vyjádření je: "Vyhořených Pythonů docela dost, standardní důvod: ....". Tudíž podstata přetrvává, jen okolnosti sběru údajů jsou poněkud jiné. Za zkreslení se omlouvám, uvedl jsem informaci tak jak jsem ji sám původně pochopil.
To ale nic nemění na tom, že neimpregnované vinutí považuji za neprofesionální řešení a zdroj problémů. Z toho důvodu si nikdy žádný motor podobného charakteru nekoupím. Komu to riziko za ušetřený peníz stojí, je to jeho volba...
Takže např. motory AXI jsou podle vyjádření p. Zvědělíka neprofesionální ???