Nine Eagles Free Spirit - zkušenosti?

Vrtulníky do velikosti 450
Odpovědět
Zpráva
Autor
mattycz

#406 Příspěvek od mattycz »

tak fakt nevim ať trimuju jak trimuju tak mi to nějak nejde
JM

#407 Příspěvek od JM »

mattycz píše:tak fakt nevim ať trimuju jak trimuju tak mi to nějak nejde

No ono totiž nestačí jen trimovat na vysílačce, ale taky šroubovat na vrtulníku :wink:
A to jak očkama na koncích táhel, tak dvěma šroubky na řídící jednotce-vliv gyra+regulace otáčení kolem svislé osy. Ale opatrně-ty dva prvky spolu souvisí, tak to chce trpělivost.
mattycz

#408 Příspěvek od mattycz »

jj to dělám trimuji i na vysílači ale furt to není ono
moc by mě zajímalo zda někdo umí viset, že se ani nehne
mě se buď malinko otáčí okolo osy a nebo trošičku někam táhne
mattycz

#409 Příspěvek od mattycz »

Prosím Vás, rád bych poprosil někoho z FS zda by sem nedal nejaké videjko jak má správně FS viset ??? Nerad bych pořád šteloval zbytečně.
raging

#410 Příspěvek od raging »

Zadne video ti nepomuze vrtulnicek seridit :roll: je potreba opravdu velice opatrne seridit citlivost gyra+proporcional,jak uz tu napsal JM,obe veci spolu souvisi,chce to serizovat pomalu, citlive a zkouset a zkouset :wink:
Medvitek

#411 Příspěvek od Medvitek »

Podle mne to vždycky někam malinko táhne. Uplně stát na místě se skoro nepovede, buď je vítr, nebo v místnosti zvířenej vzduch. Zejména nemá cenu něco seřizovat ve výšce menší než 2 průměry vrtule, tam se projevuje přízemní jev. Co se týká otáčení kolem osy- je to gyro hodně teplotně závislé.
Já mám na začátku létání trim gyra zcela v pravo, abych letěl rovne, po pár minutách musím dát trim zcela vlevo, a zachvíli ani to nestačí a musím korigovat kniplem. Seřídím to aby to jakžtakž stálo.
Nepočítat s tím, že by se to podařilo umravnit jako koaxial.
Při létání mi to nevadí snažím se netrefit zem :-)
Medvitek

T-REX 450, T-REX 250
mattycz

#412 Příspěvek od mattycz »

raging píše:Zadne video ti nepomuze vrtulnicek seridit :roll: je potreba opravdu velice opatrne seridit citlivost gyra+proporcional,jak uz tu napsal JM,obe veci spolu souvisi,chce to serizovat pomalu, citlive a zkouset a zkouset :wink:

me nejde o to abych videl jak se trimuje - to zvládnu
spíš mě zajímá jak vypadá správně vytimovanej spirit ve visu
mattycz

#413 Příspěvek od mattycz »

tak tady jsem nahral video kde se pokouším o vis.
můžete mi to prosím zkouknout - je to u okna kde dost táhne, takže to občas
uletí .. omluvte kvalitu točeno telefonem. diky

http://www.youtube.com/watch?v=nb4aEFMbe6Y
Rotvík

#414 Příspěvek od Rotvík »

mattycz píše:tak tady jsem nahral video kde se pokouším o vis.
můžete mi to prosím zkouknout - je to u okna kde dost táhne, takže to občas
uletí .. omluvte kvalitu točeno telefonem. diky

http://www.youtube.com/watch?v=nb4aEFMbe6Y

Budeš muset hrábnout do řídící jednotky jak už ti psal JM.Ocas se ti stáčí doleva a pokud se nepletu (jestli jo tak mně rychle opravte ) tak zadní vrtulka vyrovnává reakční moment tahem vlevo,tudíž by jsi jí měl ubrat.
Jinak ta poznámka partnerky byla celkem na místě,umělecký dojem kazilo to opakované ptaní zda to točí :) :)
mattycz

#415 Příspěvek od mattycz »

http://www.youtube.com/watch?v=nb4aEFMbe6Y[/quote]
Budeš muset hrábnout do řídící jednotky jak už ti psal JM.Ocas se ti stáčí doleva a pokud se nepletu (jestli jo tak mně rychle opravte ) tak zadní vrtulka vyrovnává reakční moment tahem vlevo,tudíž by jsi jí měl ubrat.
Jinak ta poznámka partnerky byla celkem na místě,umělecký dojem kazilo to opakované ptaní zda to točí :) :)[/quote]

díky, jj pořád se ocas ztáčí vlevo, takže uberu tah vrtulky jo ?
Milošek

#416 Příspěvek od Milošek »

nebo zkus posunout trim pod pakou plynu do leva.ten ovlada zadni vrtulku.jestli je nadoraz vlevo tak musis ubrat na r.j. - spodni sroubek. uz jsem to delal nekolik krat.neni to tak narocne. a k tem listum hl. rotoru.lamou se jak prase. ja tam mam ted listy z rc zony z trikanalu. jsou mensi ale v pohode. a vydrzi neskutecne rany.ale ja tam mam stridavy upgrade.
Rotvík

#417 Příspěvek od Rotvík »

mattycz píše:díky, jj pořád se ocas ztáčí vlevo, takže uberu tah vrtulky jo ?

Zkusil bych to tím trimem.Měla by se projevit nějaká změna,to ti napoví zda jdeš správným směrem a pak bych to seřídil na řídící jednotce tak aby jsi měl trim opět uprostřed.
zdenek582

#418 Příspěvek od zdenek582 »

Milošek píše:nebo zkus posunout trim pod pakou plynu do leva.ten ovlada zadni vrtulku.jestli je nadoraz vlevo tak musis ubrat na r.j. - spodni sroubek. uz jsem to delal nekolik krat.neni to tak narocne. a k tem listum hl. rotoru.lamou se jak prase. ja tam mam ted listy z rc zony z trikanalu. jsou mensi ale v pohode. a vydrzi neskutecne rany.ale ja tam mam stridavy upgrade.

Můžeš sem dát odkaz na ty listy. Díky.
Milošek

#419 Příspěvek od Milošek »

Tak zde ten odkaz. Já mam bílé. Jsou celkově menší než origo,ale jak jsem psal,mám tam stříďák a v pohodě.Ten má radši větší otáčky. V rc zoně se dají koupit samostatně dva listy "A" za poloviční cenu celé sady.Většinou jsou spodní pravotočivé listy z koaxiálu označené jako "B" aspoň si to tak myslím, ale zde je to obráceně. Hlavně je dobré dát si pozor aby byly opravdu pravotočivé. Jsou v úponu trochu silnější,ale zbrousit je není problém.Pak jsem ještě musel ubrat tah zadní vrtulky na ř.j.
https://www.rczona.cz/index.php?page=sh ... 26&lang=cz
zdenek582

#420 Příspěvek od zdenek582 »

Milošek píše:Tak zde ten odkaz. Já mam bílé. Jsou celkově menší než origo,ale jak jsem psal,mám tam stříďák a v pohodě.Ten má radši větší otáčky. V rc zoně se dají koupit samostatně dva listy "A" za poloviční cenu celé sady.Většinou jsou spodní pravotočivé listy z koaxiálu označené jako "B" aspoň si to tak myslím, ale zde je to obráceně. Hlavně je dobré dát si pozor aby byly opravdu pravotočivé. Jsou v úponu trochu silnější,ale zbrousit je není problém.Pak jsem ještě musel ubrat tah zadní vrtulky na ř.j.
https://www.rczona.cz/index.php?page=sh ... 26&lang=cz

Díky. No jestli prodají pouze co potřebuji a za polovic, tak to jde. Navíc by měl být ten material ze kterého jsou pružnější?
Odpovědět

Zpět na „Heli - do 450“