Vyber perspektivnej RC supravy

Všechno co souvisí s modelářskými vysílači, výběr, programování, napájení
Zpráva
Autor
Toxi

Vyber perspektivnej RC supravy

#1 Příspěvek od Toxi »

Potreboval by som poradit, ktoru RC supravu by som si mal kupit ako pespektivnu. Momentalne som este len zaciatocnik, bavi mato a urcite chcem v tomto hobby pokracovat. Len ma zbytocne boli hlava z vyberu RC supravy. RC supravy som rozdelil na 2 skupiny: 1 skupina okolo 5 000 Czk a 2 skupina okolo 10 000 Czk. Samozrejme ze chcem utratit co najmenej penazi. V prvej skupine uvazujem o DX6i ale ma pomerne drahe prijimace s minimalnym poctom kanalov 6. Potom nieco ako Optic6 s modulom ASSAN X8 ktory sa mi paci a ma dobre ohlasy vratane lacnych prijimacov so sirokym vyberom. Len neviem nan okrem Optic-ku zohnat nieco ine.
No a v druhej skupine uvazujem o Aurore9 kt. ma zatial velmi male portfolio prijimacov, niesu ani velmi drahe a disponuje aj telemetriou. Potom je tu nieco ako DX7 ale neviem ci bude nejaky podstatny rozdiel oproti DX6i. A hlavnym kamenom urazu je stranka www.rc711.com kde predavaju vysielace zn. Futaba rady T10CG (FF10) za cenu nizsiu ako Aurora, len to nema telemetriu a drahsie prijimace. Alebo sa mi pozdava este Futaba 9C (FF9) tiez s nizsou cenou ako aurora do ktorej by som mohol pouzit lacny a spolahlivy vysielaci modul ASSAN.

PROSIM O RADU RESP. VAS NAZOR NA VEC!!!
arda1
Kontaktovat uživatele:

#2 Příspěvek od arda1 »

Optic + Assan- dobrá kombinace za relativně málo peněz.
Eclipsa + Palík+ Assan -velmi dobře vybavené rádio za malinko víc.
FF9+ Assan-hodně dobrý rádio- mám používám a asi ještě dlouho budu. :wink:
ICQ 638556901
koko
Kontaktovat uživatele:

#3 Příspěvek od koko »

V podstate si odpovidas sam...Nicmene ja osobne doporucuju tu Futabu 10. Vlaken na tohle tema je tu mraky, tak to prolez, ale stejne nakonec koupis tu ktera se Ti bude nejvic libit vzhledove. Malakdo si to prizna ale je to tak.
arda1
Kontaktovat uživatele:

#4 Příspěvek od arda1 »

Jinak samozřejmě pokud nejde o peníze tak jednoznačně FF10 :wink:
ICQ 638556901
JCHonza
Kontaktovat uživatele:

#5 Příspěvek od JCHonza »

Sam resim podobnou otazku....a pri rozmejsleni jsem narazil na informaci ze Futabu kterou nekoupis od Robbe ti v CR nevezmou ani na pozarucni opravu natoz na klasickou reklamaci. Takze dilema - vsadit na spolehlivost Futaby a doufat ze nechytis nejakej zmetek nebo vzit neco z ceskyho obchodu s "priplatkem za zaruku"
arda1
Kontaktovat uživatele:

#6 Příspěvek od arda1 »

Mám taky (teda maník co ji měl pouze na sim a lítal s myslím 9Z a po koupi 14MZ dostal od přítulky ultimátum buď ona nebo jedno z rádií :lol: :lol: :lol: )FF9 z asie - no servis asi nehrozí -ovšem vzhledem k pověstné kvalitě TX od Futaby je pravděpodobnost závady opravdu minimální(mizivá) :wink:
ICQ 638556901
Marek71
Kontaktovat uživatele:

Re: Vyber perspektivnej RC supravy

#7 Příspěvek od Marek71 »

Už som sa potešil, že za dobrú cenu kúpim T10CG, ale predčasne. Cena je tam 540 USD, poštovné je 40 USD. Ak budeš mať šťastie a bude to bez DPH, tak je to cca. 10.300 KČ, čo by bolo celkom fajn. Pokiaľ zaplatíš aj DPH, tak je to už vyše 12.000 KČ :-( A to všetko pri nemožnosti uplatniť v Európe záruku.

Čo som pozeral, tak Aurora je v USA tak o 100 USD lacnejšia, v ČR je ten rozdiel ešte večší.

Toxi píše:A hlavnym kamenom urazu je stranka www.rc711.com kde predavaju vysielace zn. Futaba rady T10CG (FF10) za cenu nizsiu ako Aurora, len to nema telemetriu a drahsie prijimace.
Truggy od TeamC - Torch E TR8Te
Moj RC web: www.mojefotogalerie.com/rc
JCHonza
Kontaktovat uživatele:

#8 Příspěvek od JCHonza »

Kvality Futaby jsem si plne vědom. Ale muze se stat vsechno...nejsem elektrotechnik ale vadnej kondenzator nebo dioda se urcite cas od casu objevi...Ale vetsi nebezpeci vidim v lidskym faktoru, TX neni vec se kterou by neslo shodou okolnosti prastit o zem a neco v nem pocuchat. A s tim jakej sem smolar bych si proste radsi priplatil za zaruku.
arda1
Kontaktovat uživatele:

#9 Příspěvek od arda1 »

No když tady v tu dobu stála FF9 kolem 15-20k(někteří dobrodruzi ji prodávali i dráž) a já ji měl i s kufrem za 7 tak nebylo o čem moc přemýšlet. I kdyby se mi něco pokakalo tak jsem za tu cenu tady měl dvě z venku. :wink:
ICQ 638556901
arda1
Kontaktovat uživatele:

#10 Příspěvek od arda1 »

Jinak prkotinu ti opraví i tady a pokud se rozbije třeba displej či klekne procák či snad mi na ní něco padne tak je asi levnější rovnou koupit novou než si ji nechat opravovat u robbe v autorizovaným servisu-nedoplatíš se. :wink:
ICQ 638556901
JCHonza
Kontaktovat uživatele:

#11 Příspěvek od JCHonza »

arda1 píše:Jinak prkotinu ti opraví i tady a pokud se rozbije třeba displej či klekne procák či snad mi na ní něco padne tak je asi levnější rovnou koupit novou než si ji nechat opravovat u robbe v autorizovaným servisu-nedoplatíš se.

A to je prave vec co me od Futaby odrazuje...Bud ji koupim za draho tady, s drahym servisem i prijimacema nebo ji koupim venku za levno ale kdyz se neco podela tak mam 2 moznosti - koupit novou(na to nemam) nebo doufat ze to nejakej znamej zpravi tak abych tomu moh verit az mi na tom bude viset heli za dalsi tezky penize. Asi jsem srab...ale radsi budu srab nez uzemnenej. :wink:

Jinak k tvymu kupu...za ty prachy a v ty dobe bych o tom taky premejslel. Ses stastnej clovek
arda1
Kontaktovat uživatele:

#12 Příspěvek od arda1 »

Taky jsem pro ni jel až na slovač- v deset dával inzerát a už v poledne měl zájemců jako máku- takže kolem třetí jsem "kšeftoval " z ručky do ručky. :wink: :lol: :lol: :lol:
ICQ 638556901
JMalik

#13 Příspěvek od JMalik »

Toxi píše:Potreboval by som poradit, ktoru RC supravu by som si mal kupit ako pespektivnu. Momentalne som este len zaciatocnik, bavi mato a urcite chcem v tomto hobby pokracovat. Len ma zbytocne boli hlava z vyberu RC supravy. RC supravy som rozdelil na 2 skupiny: 1 skupina okolo 5 000 Czk a 2 skupina okolo 10 000 Czk. Samozrejme ze chcem utratit co najmenej penazi. V prvej skupine uvazujem o DX6i ale ma pomerne drahe prijimace s minimalnym poctom kanalov 6. Potom nieco ako Optic6 s modulom ASSAN X8 ktory sa mi paci a ma dobre ohlasy vratane lacnych prijimacov so sirokym vyberom. Len neviem nan okrem Optic-ku zohnat nieco ine.
No a v druhej skupine uvazujem o Aurore9 kt. ma zatial velmi male portfolio prijimacov, niesu ani velmi drahe a disponuje aj telemetriou. Potom je tu nieco ako DX7 ale neviem ci bude nejaky podstatny rozdiel oproti DX6i. A hlavnym kamenom urazu je stranka www.rc711.com kde predavaju vysielace zn. Futaba rady T10CG (FF10) za cenu nizsiu ako Aurora, len to nema telemetriu a drahsie prijimace. Alebo sa mi pozdava este Futaba 9C (FF9) tiez s nizsou cenou ako aurora do ktorej by som mohol pouzit lacny a spolahlivy vysielaci modul ASSAN.

PROSIM O RADU RESP. VAS NAZOR NA VEC!!!

Máš to rozdělené do dvou cenových kategorií, ani jedno rádio není nějak vysloveně problémové. U Aurory musíš počítat s tím, že se o tom celkem nic neví - budeš jedním z výzkumníků. Nějaké první klady, zápory tady najdeš. Pokud uvažuješ o té T10 od Futaby, tak bych já koupil TX tady a další RX potom z venku. Na druhou stranu je to právě u té T10 hraniční rozhodnutí (ten nákup tady). Vyšší třídu TX určitě tady, nižší bych risknul z venku, tá T10 je právě mezi.
T10 a Auroru můžeš mezi sebou porovnávat, musíš počítat s tím, že Aurora je úplně nová - pokud o ní vážně uvažuješ, napadne sníh....., počkal bych ještě chvíli.
GP

#14 Příspěvek od GP »

Co vim, tak Aurora sice ma vyresenou telemetrii, ale doposud nema zadne senzory, takze ji stejne nevyuzijes. Nicmene je fakt, ze budes mit HW, ktery to umi a casem si zbytek dokoupis, az bude.
Kovboj

#15 Příspěvek od Kovboj »

Toxi píše:Potreboval by som poradit, ktoru RC supravu by som si mal kupit ako pespektivnu. Momentalne som este len zaciatocnik, bavi mato a urcite chcem v tomto hobby pokracovat.

Sice nevím že by na Spektrum byly drahé přijímače, zvlášť třeba ve srovnání s Futabou, ale když myslíš...
Každopádně taky popřemýšlej jestli by se ti líbilo kdyby tím vysílačem šly ovládat třeba i hoodně oblíbené mikromodely jako Blade mSR, mCX nebo mikroletadla typu Suchoj SU-26M. A ty všechny modely jdou ovládat jenom Spektrem. Navíc je poslední dobou čím dál tím víc i velkých modelů v nabídce už osazených přijímači pro Spektrum.
Odpovědět

Zpět na „Vysílače“