Vyber perspektivnej RC supravy
Multiplex RoyalPRO 7 za 7990.- , tu a so zárukou.
http://www.rcm-pelikan.cz/index.php?sec ... t&id=36903
Nepíšu aký RF modul na 40MHz tam je, ale skoro určite neexistuje PRO s kryštálom, je tam potom teda syntéza! (vysielaciu frekvenciu si volíš v menu vysielača).
40MHz lietam od začiatku a nikdy som nemal problém, naopak, mám čím riadiť aj autíčko a loďku.
Výhodou je, že na začiatok môžeš kúpiť 40MHz príjmače naozaj za babku, oproti 2,4GHz - u 2.4 buď vyberieš lacný systém a už z neho špičku neurobíš alebo kvalitný a drahší kde aj malé príjmače stoja viac.
Čo sa týka možností programovania, u Multiplex máš určite viac a lepšie, ako u ostatných vysielačov triedy do 10tis.
Potom som tam strčil 2.4 GHz Duplex, ale dá sa ušetriť a strčiť tam napr. ASSAN.
Netreba nič vŕtať a prerábať, 2.4GHz anténka vojde na miesto pôvodnej dlhej FM.
Kto by chcel, Multiplex Pro má rovnako vyriešenú telemetriu ako Aurora9, akurát príjmače sú drahšie (ale aj technicky na lepšej úrovni, štandardne s diverzitou čo Hitec Nemá, len sľubuje až pre 9-kanál!)
Navyše hrozí, že prevodník pre telemetriu z Duplex pre Multiplex Evo/Pro bude oveľa skorej, ako pre Aurora, prípadne že nový Jetibox poskytne telemetrii viac a vyšším komfortom, ako integrované funkcie Aurora9.
Nepíšu aký RF modul na 40MHz tam je, ale skoro určite neexistuje PRO s kryštálom, je tam potom teda syntéza! (vysielaciu frekvenciu si volíš v menu vysielača).
40MHz lietam od začiatku a nikdy som nemal problém, naopak, mám čím riadiť aj autíčko a loďku.
Výhodou je, že na začiatok môžeš kúpiť 40MHz príjmače naozaj za babku, oproti 2,4GHz - u 2.4 buď vyberieš lacný systém a už z neho špičku neurobíš alebo kvalitný a drahší kde aj malé príjmače stoja viac.
Čo sa týka možností programovania, u Multiplex máš určite viac a lepšie, ako u ostatných vysielačov triedy do 10tis.
Potom som tam strčil 2.4 GHz Duplex, ale dá sa ušetriť a strčiť tam napr. ASSAN.
Kto by chcel, Multiplex Pro má rovnako vyriešenú telemetriu ako Aurora9, akurát príjmače sú drahšie (ale aj technicky na lepšej úrovni, štandardne s diverzitou čo Hitec Nemá, len sľubuje až pre 9-kanál!)
Navyše hrozí, že prevodník pre telemetriu z Duplex pre Multiplex Evo/Pro bude oveľa skorej, ako pre Aurora, prípadne že nový Jetibox poskytne telemetrii viac a vyšším komfortom, ako integrované funkcie Aurora9.
coro píše:Navyše hrozí, že prevodník pre telemetriu z Duplex pre Multiplex Evo/Pro bude oveľa skorej, ako pre Aurora, prípadne že nový Jetibox poskytne telemetrii viac a vyšším komfortom, ako integrované funkcie Aurora9.
Máš neaké info, že by takýto prevodník hrozil?
Prípadne chystá sa nový Jetibox so záznamom na kartičku - to už by som vcelku prežil aj káblik z rádia....
http://lubo111.rajce.idnes.cz
lubo1 píše:coro píše:Navyše hrozí, že prevodník pre telemetriu z Duplex pre Multiplex Evo/Pro bude oveľa skorej, ako pre Aurora, prípadne že nový Jetibox poskytne telemetrii viac a vyšším komfortom, ako integrované funkcie Aurora9.
Máš neaké info, že by takýto prevodník hrozil?
Prípadne chystá sa nový Jetibox so záznamom na kartičku - to už by som vcelku prežil aj káblik z rádia....
Mám akurát sledovanú tému "Potrebujem pomoc s dekódovaním Multiplex EVO protokolu", s tým že zatiaľ končí slovami:
"OK, takže u Pro je to rovnaké ako bolo u EVO len sa zmenila identifikácia modulu,
Pre M-Link je iný číselný rozsah pre výchylky (Menší! než u PPM/PCM synth modulu).
A hlavne "počkáme kým bude na trhu aj nejaký senzor aby sme pozreli ako posiela data". Ak to Jeti z nejakého dôvodu neurobia, urobí to malý atmel.
http://www.rcgroups.com/forums/showthre ... o=lastpost
Čo sa týka nového JetiBoxu, pokiaľ viem mal komunikovať vzduchom, čiže priamo príjmať čo posiela príjmač z modelu, a káblik nebude.. Nechajme sa príjemne prekvapiť.
coro píše:Čo sa týka nového JetiBoxu, pokiaľ viem mal komunikovať vzduchom, čiže priamo príjmať čo posiela príjmač z modelu, a káblik nebude.. Nechajme sa príjemne prekvapiť.
To by bola bomba... to by som vedel, ako si urobím radosť....
V pondelok skúsim brnknúť Jeťákom.
coro píše:Multiplex RoyalPRO 7 za 7990.- , tu a so zárukou.
nazev tema je : Vyber perspektivnej RC supravy
Pochopil bych doporučované řešení, kdyby ten Multiplesk měl a uvažoval o přechodu na 2,4. Ale doporučení koupit ho a přemýšlet jestli do něj dát Duplex, nebo Assana já dost dobře nechápu.
JMalik píše:
Pochopil bych doporučované řešení, kdyby ten Multiplesk měl a uvažoval o přechodu na 2,4. Ale doporučení koupit ho a přemýšlet jestli do něj dát Duplex, nebo Assana já dost dobře nechápu.
Nechápem, čo nechápeš...
Ak chce perspekivne rádio do 10 litrov na lietadla, ten multiplex je nejperspektívnejší. Ak mu stačí sedem kanálov a nechce heliny, ťažko nájde za tie prachy niečo lepšie. Je výber 35/40, 2,4 origo, 2,4 oem.....
Len bacha - heliny to rádio moc nemusí....
Aspoň mňa nenapadá niečo lepšie....
lubo1 píše:JMalik píše:
Nechápem, čo nechápeš...
Ak chce perspekivne rádio do 10 litrov na lietadla, ten multiplex je nejperspektívnejší. Ak mu stačí sedem kanálov a nechce heliny, ťažko nájde za tie prachy niečo lepšie. Je výber 35/40, 2,4 origo, 2,4 oem.....
On se ti lehce plete význam slov nejperspektivnějí s nejvýhodnější...
all píše:On se ti lehce plete význam slov nejperspektivnějí s nejvýhodnější...
FF9 už v predaji nevidím a tam kde ju majú , tam je hodne nad 10 litrov...
Perspektívnosť rádia... No ja ti neviem, neaká DX xx nevypadá zle, ale len do chvíle, kým si nevymuslíš, že chceš dve servá na povedzme výškovku a V-kábel nieje to, čo by si chcel...
Tie Eva majú dnes totožný soft a pokiaľ nenarazíš na problém s počtom kanálov, tak ťa nemá čo obmedziť a jediné nebezpečie hrozí v tom, že dlhé roky nebudeš mať dôvod urobiť si radosť novým rádiom....
Re: Vyber perspektivnej RC supravy
Kovboj píše:Toxi píše:Potreboval by som poradit, ktoru RC supravu by som si mal kupit ako pespektivnu. Momentalne som este len zaciatocnik, bavi mato a urcite chcem v tomto hobby pokracovat.
.... Každopádně taky popřemýšlej jestli by se ti líbilo kdyby tím vysílačem šly ovládat třeba i hoodně oblíbené mikromodely jako Blade mSR, mCX nebo mikroletadla ... A ty všechny modely jdou ovládat jenom Spektrem. ....
to vazne nejde niecim inym? len spektrom?
lubo1 píše:JMalik píše:
Nechápem, čo nechápeš...
Jestliže napíše PERSPEKTIVNÍ, tak bych mu nedoporučil JAKÝKOLIV TX do kterého ještě doporučím 2,4 třetího výrobce. Nebo se Ti zdá logické?
JMalik píše:lubo1 píše:JMalik píše:
Nechápem, čo nechápeš...
Jestliže napíše PERSPEKTIVNÍ, tak bych mu nedoporučil JAKÝKOLIV TX do kterého ještě doporučím 2,4 třetího výrobce. Nebo se Ti zdá logické?
Pri cene MLinku áno...
JMalik píše:....
Ty nemusíš, možno on pochopí.
JMalik píše:Jestliže napíše PERSPEKTIVNÍ, tak bych mu nedoporučil JAKÝKOLIV TX do kterého ještě doporučím 2,4 třetího výrobce. Nebo se Ti zdá logické?
Čo by bolo perspektívne, na TX s ktorým by nemal na výber a bol vydaný na milosť či nemilosť jeho výrobcovi?
Alebo mu poradíš spomenutú Futabu 9C, najpomalší ešte vyrábaný vysielač?
Hlavne že by bol "natívny" alebo ide o značku ?