Optik 6 vs. Eclipse 7

Všechno co souvisí s modelářskými vysílači, výběr, programování, napájení
Zpráva
Autor
cidi22

Optik 6 vs. Eclipse 7

#1 Příspěvek od cidi22 »

Ahoj!
Rád bych si pořídil novou RC soupravu a nemůžu se rozhodnout mezi
Opticem a Eclipsem. Doteť jsem létal s Prismou a byl jsem s ní naprosto
spokojenej, ale už bych něco nového! :lol: Tak jestli by jste byli od té dobroty a napsali mi svůj názor, doufám, že mi to pomůže s rozhodováním. :wink:
Vigo
Kontaktovat uživatele:

#2 Příspěvek od Vigo »

Ahoj,

Podobnou otázku jsem řešil před 3 měsíci. Nakonec jsem koupil Optic 6. Bylo mi řečeno, že má lepší sw. Nevím co je natom pravdy, ale umí myslím téměř to samé jako 7 a navíc má dvoje stopky. Funkcí to má tolik že mi ztoho jde hlava kolem :lol: Je ovšem fakt že cenový rozdíl není moc velký. Rozhodoval bych spíš podle toho který se ti líbí víc a jestli potřebuješ 7 kanál. Jinak fungovat budou asi oba fine
Vzduchoplavec
Kontaktovat uživatele:

#3 Příspěvek od Vzduchoplavec »

Take jsem cosi zaslechl, ze Optic 6 ma lepsi SW, ale je to trochu z cyklu "jedna pani povidala".

Ja jsem osobne vybral Optica 6, protoze me prisel tak nejak mene cingrlatkove nablejskany. Plastova pseudoimitace leskleho kovu u Eclipse mi moc nesedela...

Na druhou stranu mozna bude dobre, jak ma Eclipse umisteny display nahore - preci jen pri letani by to mohlo byt vice na ocich... nevim. Funkcemi a kvalitou budou jinak asi oba dosti podobne.
okapes

#4 Příspěvek od okapes »

Přesně to samé jsem řešil pře třemi měsíci.

Já se rozhodl opačně zejména z důvodu toho displaye, jak říká Vzduchoplavec. Cokoli, co je třeba za letu sledovat na displayi bude u Optica asi trochu problém, bude to pod rukama a na břiše . Navíc kolega má již pár let Eclipse a je moc spokojenej, takže doporučil totéž.

Pavel
zdzd

#5 Příspěvek od zdzd »

Obvykle je rozhodování mezi Opticem a Eclipse vyřešeno koupí FX-18.

Lze jen doporučit.
Kerberos
Kontaktovat uživatele:

#6 Příspěvek od Kerberos »

mám otica 6 už roka něco k plné spokojenosti. lepší sw má. je taky novější. a úplně v pohodě :-) a nemusí to být FX -18 :P
zdzd

#7 Příspěvek od zdzd »

V okamžiku, kdy je FX-18 za 7000,- s accu a třemi servy (možná i přijímač, ale to bych se musel zeptat), nic už bych dál neřešil.

Eclipse má chyby v softu, Optic zase málo kanálů...
Kerberos
Kontaktovat uživatele:

#8 Příspěvek od Kerberos »

no, pokud vybírá mezi těmahle dvěma, tak je divný mu předhazovat něco jinýho. a když teda vybírá s těhle, tak ví kolik maji kanálů a asi to stačí ne ? nejsi zaujatý vůči HITECum ? :lol:
zdzd

#9 Příspěvek od zdzd »

Nejsem (mám i Hiteca). Ale byl jsem svědkem více rozhodování tohoto typu a dopadly tak, jak říkám a k následné spokojenosti uživatelů.

Je dobré aby znal i další srovnatelné možnosti.
j3nda
Kontaktovat uživatele:

#10 Příspěvek od j3nda »

vsak ona ta futaba ma v zakladu jen 4 - coz mi nestaci
sice umi az 8, jenze se musi dovybavit (budto originalnimi dily za hroznou dardu a nebo obyc soucastkami z gesu) ale pro to nemam rozumne vyuziti

vzdy mi stacilo 6, takze jsem zvolil optic6 a jsem spokojen
Mad_Box
Kontaktovat uživatele:

#11 Příspěvek od Mad_Box »

No já kdysi koupil Eclipse (Optic v té době ještě neexistoval, je to jeden z prvních) a asi před měsícem jsem si jej upgradoval "tuningem od J.Palika" a teď se už může jít FX-18 zahrabat. To co teď Eclipse umí nedokážou ani vysílače o několik tisíc dražší.
arda1
Kontaktovat uživatele:

#12 Příspěvek od arda1 »

Mad_Box píše:No já kdysi koupil Eclipse (Optic v té době ještě neexistoval, je to jeden z prvních) a asi před měsícem jsem si jej upgradoval "tuningem od J.Palika" a teď se už může jít FX-18 zahrabat. To co teď Eclipse umí nedokážou ani vysílače o několik tisíc dražší.
A jak je to s tou"upgade SW" v případě dvouroční zákonné záruky u výrobce? :wink:
ICQ 638556901
Mad_Box
Kontaktovat uživatele:

#13 Příspěvek od Mad_Box »

arda1 píše:
Mad_Box píše:No já kdysi koupil Eclipse (Optic v té době ještě neexistoval, je to jeden z prvních) a asi před měsícem jsem si jej upgradoval "tuningem od J.Palika" a teď se už může jít FX-18 zahrabat. To co teď Eclipse umí nedokážou ani vysílače o několik tisíc dražší.
A jak je to s tou"upgade SW" v případě dvouroční zákonné záruky u výrobce? :wink:

To netuším, ale mě to bylo jedno - už mám pár let po záruce :roll:
Kokes

#14 Příspěvek od Kokes »

Ja bych si osobne zadnou vysilacku od Hiteca nekoupil...Ale asi bych ti doporucil toho Eclipse
eset

#15 Příspěvek od eset »

Ja mam Optica 6 a jsem zatim spokojen. Mel jsem na chvili FX-18 a Optic se mi zda mnohem prehlednejsi, pokud clovek nema zkusennost se slozitejsim programovanim vysilace. K Opticovi je take bezkonkurencni navod.
Odpovědět

Zpět na „Vysílače“