Vyber perspektivnej RC supravy

Všechno co souvisí s modelářskými vysílači, výběr, programování, napájení
Zpráva
Autor
JMalik

#31 Příspěvek od JMalik »

coro píše:
JMalik píše:....
nazev tema je : Vyber perspektivnej RC supravy
Pochopil bych doporučované řešení, kdyby ten Multiplesk měl a uvažoval o přechodu na 2,4. Ale doporučení koupit ho a přemýšlet jestli do něj dát Duplex, nebo Assana já dost dobře nechápu.

Ty nemusíš, možno on pochopí.

JMalik píše:Jestliže napíše PERSPEKTIVNÍ, tak bych mu nedoporučil JAKÝKOLIV TX do kterého ještě doporučím 2,4 třetího výrobce. Nebo se Ti zdá logické?

Čo by bolo perspektívne, na TX s ktorým by nemal na výber a bol vydaný na milosť či nemilosť jeho výrobcovi?
Alebo mu poradíš spomenutú Futabu 9C, najpomalší ešte vyrábaný vysielač?
Hlavne že by bol "natívny" alebo ide o značku ? :-)

Ne 9C. Koko mu doporučuje 10CG. To se mě zdá třeba jako perspektivmí řešení.
Ladul
Kontaktovat uživatele:

#32 Příspěvek od Ladul »

Ja si na jare poridil MC-22s (chtel sem striktne pultove Tx) kolega mi ho vytunil (prepinace v kniplech + Assan (zatim nemam potrebu kvalitnejsi 2,4)) a ja si chrochtam blahem a pocitam ze este dlouho budu
MC-22s CH-50+Assan
Towmaster, Tiger Trener
Tarot-450PRO, T-REX 500 3G,T-REX 600EFL PRO
JMalik

#33 Příspěvek od JMalik »

Ladul píše:Ja si na jare poridil MC-22s (chtel sem striktne pultove Tx) kolega mi ho vytunil (prepinace v kniplech + Assan (zatim nemam potrebu kvalitnejsi 2,4)) a ja si chrochtam blahem a pocitam ze este dlouho budu

Ano, to je jedno z možných řešení. Sám mám doma MX22 s neoriginálním pro změnu zase jiným modulem 2,4. Taky chrochtám.... Jen by možná nebylo od věci napsat, proč tam nejenom my dva nemáme ty origoš moduly 2,4.
Řešení to je, ale zase - on se ptá na perspektivní.
coro

#34 Příspěvek od coro »

JMalik píše:Ne 9C. Koko mu doporučuje 10CG. To se mě zdá třeba jako perspektivmí řešení.

To ano, kvalita za rozumnú cenu.
Ale bez 35 či 40 MHz? Nič proti 2,4GHz, ale modelári majú ešte stále rezervované pásmo jedine tam, 2,4 je super ale je úplne verejné a nikto tam nič negarantuje, a FASST aj maličké príjmače alebo naopak kebvy chcel mať loďku tak viackanálové, stále budú drahšie ako FM...
- Tá 40 MHz syntéza ktorú u PRO7 má v cene, by sa mu perspektívne na niečo mohla zísť.
Nejde mi o to že by multiplex bol najlepší, (aj keď si to myslím), ale o to že pre Teba je na tom niečo nepochopiteľného. Pre mňa naopak, je nepochopiteľné kupovať 2.4 GHz rádio bez telemetrie, teraz na zimu, v dobe keď pol roka znamená že ani nevieme odhadnúť čo všetko nové už možno bude na trhu, a čo všetko dnešné sa stane prepadákom.
JMalik

#35 Příspěvek od JMalik »

Coro,
to mu píšu ale hned na úvod - chce-li telemetrii, Auroru, ...napadne sníh - ať počká.
Jen to číst.
Ladul
Kontaktovat uživatele:

#36 Příspěvek od Ladul »

JMalik píše:Ano, to je jedno z možných řešení. Sám mám doma MX22 s neoriginálním pro změnu zase jiným modulem 2,4. Taky chrochtám.... Jen by možná nebylo od věci napsat, proč tam nejenom my dva nemáme ty origoš moduly 2,4.Řešení to je, ale zase - on se ptá na perspektivní.

No ja sem zvolil z ciste praktickejch duvodu a to jest cena prijimacu, par modelaru kolem me uz Assan melo a kazdej jen chvalil a ja sem zatim taky spokojen = za celou dobu pouzivani sem nemel problem. Nemam v soucasnosti zadnej model na dalkovel lety nebo nejakej extra stroj, nejvetsi ero mam 1,5 m trenera na spalovak a s tim uz sem byl tak daleko ze sem ho uz vazne spatne videl a porad bez potizi. 8 kanalu mi zatim taky staci a az nebudou tak planuju prechod na (pravdepodobne) Jeti.
MC-22s CH-50+Assan
Towmaster, Tiger Trener
Tarot-450PRO, T-REX 500 3G,T-REX 600EFL PRO
m2
Kontaktovat uživatele:

#37 Příspěvek od m2 »

JMalik píše:Jestliže napíše PERSPEKTIVNÍ, tak bych mu nedoporučil JAKÝKOLIV TX do kterého ještě doporučím 2,4 třetího výrobce.

A ktorý výrobca TX okrem Futaby nepoužíva 2,4G systém tretej strany (niektorí "výrobcovia" TX používajú ešte aj TX tretej strany...)? :D

Akože Graupner s TX od JR Propo s IFS 2,4GHz systémom od Xtreme Power Systems je OK/perspektívny, zatiaľ čo Multiplex so SW od Palíka a Jeti Duplexom neperspektívny?

Veď to nemá hlavu ani pätu...

Sranda na tom je to, že človek si "zabalený bundle" kupuje raz od výrobcu SW (Graupner), raz od výrobcu TX (JR) a inokedy od výrobcu prenosového systému (Spectrum). Poprípade od nejakého preznačkovávača (Robbe, Turnigy). No ak si to poskladá sám, stáva sa zrazu "neperspektívny"...

Dajako mi to okrajovo začína pripomínať porovnanie "značkový počítač" - "skladačka". Ono z hľadiska perspektivity, takmer všetci tí, čo sa držali vlastného vývoja všetkých komponentov počítačov, sú už dávno skrachovaní.
http://galerie.rcserver.cz/index.php?sum=72
arda1
Kontaktovat uživatele:

#38 Příspěvek od arda1 »

m2 píše:, zatiaľ čo Multiplex so SW od Palíka a Jeti Duplexom neperspektívny?

.
????
ICQ 638556901
m2
Kontaktovat uživatele:

#39 Příspěvek od m2 »

arda1 píše:
m2 píše:, zatiaľ čo Multiplex so SW od Palíka a Jeti Duplexom neperspektívny?
.
????

ok, tak Hitec - to nie je príspevok "kúp si XYZ", ale príspevok na zamyslenie sa.
http://galerie.rcserver.cz/index.php?sum=72
lada

#40 Příspěvek od lada »

arda1 píše:Co FF9? Promiň ale MPX je zastaralá vykopávka. Že tomu dají nový soft je sice hezký ale to je asi tak vše. :wink:

Multiplex mc 4000

Třeba tahle vykopávka ????????
arda1
Kontaktovat uživatele:

#41 Příspěvek od arda1 »

coro píše:Alebo mu poradíš spomenutú Futabu 9C, najpomalší ešte vyrábaný vysielač?
Hlavne že by bol "natívny" alebo ide o značku ? :-)
Jak to mám chápat?
ICQ 638556901
arda1
Kontaktovat uživatele:

#42 Příspěvek od arda1 »

lada píše:
arda1 píše:Co FF9? Promiň ale MPX je zastaralá vykopávka. Že tomu dají nový soft je sice hezký ale to je asi tak vše. :wink:

Multiplex mc 4000

Třeba tahle vykopávka ????????
Jak dlouho se vyrábí-jako jeden z mála měl možnost PCM- ale bohužel přijímače jaxi nejsou -takže to je perspektiva? :wink:
ICQ 638556901
coro

#43 Příspěvek od coro »

arda1 píše:
coro píše:Alebo mu poradíš spomenutú Futabu 9C, najpomalší ešte vyrábaný vysielač?
...
Jak to mám chápat?

http://www.runryder.com/helicopter/t172571p1/
Proti Duplexu a vôbec tretím stranám tu väčšina argumentov volala po natívnosti z dôvodu rýchlosti odozvy, pričom EVO9 a aj v prípade že sa použije plus Duplex po PPM, je rýchlejší ako 9C, akokoľvek natívne a akokoľvek Futaba sa na to pozrieš.. :-)
arda1
Kontaktovat uživatele:

#44 Příspěvek od arda1 »

Poznám tu "rychlost" při řízení normálního modelu?To by mě fakt zajímalo zda se to dá poznat a má to nějaký vliv na rychlost reakcí třeba u řízení heli -
ICQ 638556901
lada

#45 Příspěvek od lada »

Chtěl jsem říct, že když do této (MPX 4000) vykopávky dáš 2,4GHz, tak strčí do kapsy prakticky cokoliv....... :)
Odpovědět

Zpět na „Vysílače“