Vrtule pro OSMax .61
Vrtule pro OSMax .61
Ahoj, tak jsem zlomil vrtuli u mojí Extry 300S 1600mm. Už jsem objednal novou. Původní ze stavebnice byla 13x8 .. ale co jsem teď tak pročítal diskuze, tak se obávám, jestli to nebude už moc. Objednal jsem Master Airscrew 13x8. Co byste na 10ccm akrobata doporučili za vrtuli? Dík 
Graupner Extra 300S 1,6m a OSMax .61 10ccm<br>
Svahový Tomahawk II<br>
QB-20, MVVS 3,5ccm
Svahový Tomahawk II<br>
QB-20, MVVS 3,5ccm
- aviatik666
- Kontaktovat uživatele:
no tak už jsem dneska koupil (protože jsem chtěl jít lítat) 13x8 a 12x8 obě masterky .... ta 13x8 je fakt moc ..12x8 jakš takš.... proč jsou masterky špatný? jinak ta graupnerovská tam byla 13x8 a bylo to v poho .. masterka je nějaká jiná ... :-/
Svahový Tomahawk II<br>
QB-20, MVVS 3,5ccm
Svahový Tomahawk II<br>
QB-20, MVVS 3,5ccm
- RadimHnilica
- Kontaktovat uživatele:
- RadimHnilica
- Kontaktovat uživatele:
mikvalik píše:TomasTR, wasulda:
Kupte si masterku a ve stejným rozměru APC. Obojí vyzkoušejte a pak dejte vědět na co jste přišli
No tak mi prosím rovnou řekni
Mám teď masterku 12x8 a zdá se mi, že je to takový líný ten motor - přechod na max otáčky trvá dlouho (než se jakoby vrtule roztočí
Svahový Tomahawk II<br>
QB-20, MVVS 3,5ccm
Svahový Tomahawk II<br>
QB-20, MVVS 3,5ccm
- RadimHnilica
- Kontaktovat uživatele:
RadimHnilica píše:Jo a jeste jeden typ na motorech kubatury 10ccm s ladakem v akrobatech tehdejsi RCM2 mi nejlip chodila APC 13x7 bez ladaku 12x6
Ok, díky .. to jsem potřeboval .. tak dneska koupím APC 12x6 a Možná i 13x6 pro zkoušku.
Svahový Tomahawk II<br>
QB-20, MVVS 3,5ccm
Svahový Tomahawk II<br>
QB-20, MVVS 3,5ccm
wasulda píše:mikvalik píše:TomasTR, wasulda:
Kupte si masterku a ve stejným rozměru APC. Obojí vyzkoušejte a pak dejte vědět na co jste přišli
No tak mi prosím rovnou řekniNechcu kupovat 10 vrtulí
Mám teď masterku 12x8 a zdá se mi, že je to takový líný ten motor - přechod na max otáčky trvá dlouho (než se jakoby vrtule roztočí- nevim, jak to popsat) .. chci teda koupit APC .. jaký rozměr? stejný, nebo raději menší 12x6?
Dyť jsem ti to napsal, tak co řešíš
A radim ti to potvrdil
- Andy1pl
- Kontaktovat uživatele:
Zdarek Wasuldo .... a jeje, vrtulka ... takze ted mam na Extre u OS Maxe 60 vrtuli APC 12x6 a ta jede ....
Vseobecne APC maji lepsi vykonost, vetsina pilotuv mensich akrobatu lita na APC vrtulkach, Masterki nemaji takovy ten ... no proste to neni ono .
V Diablu na 6,5 bezne pouzivam APC 11x4 ; pak jsem ji ulomil, dal jsem MS 11x4 ...a clovece nejak ani nechtel viset ... s APC neni problem... takze to neni chyba pilotazu, je to o volbe vrtuli ... Graupner ma dobre vrtule ale nejsou levne ... "vykonove" podobne do APC.
takze tak .... letu zdarrr.
Vseobecne APC maji lepsi vykonost, vetsina pilotuv mensich akrobatu lita na APC vrtulkach, Masterki nemaji takovy ten ... no proste to neni ono .
V Diablu na 6,5 bezne pouzivam APC 11x4 ; pak jsem ji ulomil, dal jsem MS 11x4 ...a clovece nejak ani nechtel viset ... s APC neni problem... takze to neni chyba pilotazu, je to o volbe vrtuli ... Graupner ma dobre vrtule ale nejsou levne ... "vykonove" podobne do APC.
Andy1pl píše:Zdarek Wasuldo .... a jeje, vrtulka ... takze ted mam na Extre u OS Maxe 60 vrtuli APC 12x6 a ta jede ....
Ahooj Andy
Co jsem tak porovnával Masterku a APC .. tak Masterka má větší plochu vrtule pro stejný rozměr .... tak proto asi i jinej výkon.
Svahový Tomahawk II<br>
QB-20, MVVS 3,5ccm
Svahový Tomahawk II<br>
QB-20, MVVS 3,5ccm