Nine Eagles Free Spirit - zkušenosti?

Vrtulníky do velikosti 450
Odpovědět
Zpráva
Autor
mattycz

#436 Příspěvek od mattycz »

Ne, vážně, pokud to máš takhle "originál", tak předveším zjisti, jak je to s tím těžištěm, a pak řeš to, co je špatně. Hýbání betarkou není jediná cesta. Nemá cenu kompenzovat jednu chybu druhou.[/quote]

a můžete mi prosím poradit jak to v domácích podmínkách vyvážit či jak zjistit těžiště ?
off
Kontaktovat uživatele:

#437 Příspěvek od off »

mattycz píše:a můžete mi prosím poradit jak to v domácích podmínkách vyvážit či jak zjistit těžiště ?

Kontrolní otázka - víme, co je to těžiště?
mattycz

#438 Příspěvek od mattycz »

pod osou rotoru ??
Kalamita

#439 Příspěvek od Kalamita »

V ose nebo mírně před....

off: Díky tobě jsem si Free Spirita pořídil, tak mi budeš muset poradit :lol:

Ty tam máš hliníkový podvozek a kovovou cykliku? Dneska mi to přišlo, tak zkoumám jak to půjde vyměnit. Jsou tam nějaký zádrhele :?: :?: Díky moc.....
mattycz

#440 Příspěvek od mattycz »

[quote="Kalamita"]V ose nebo mírně před....

já jsem asi hloupej, ale jak to tedy vyvažujete? v ose nebo mírně před ??
Kalamita

#441 Příspěvek od Kalamita »

mattycz píše:
Kalamita píše:V ose nebo mírně před....

já jsem asi hloupej, ale jak to tedy vyvažujete? v ose nebo mírně před ??

Čapni to za tu tyčku stabilizátoru tak, aby byla kolmo k čumáku a koukni jestli máš vrtulník:

a) v rovině - OK
b) čumákem dolu - lepší do větru
c) čumákem nahoru - špatně

No a pokud to budeš mít lehký na předek, tak do kabinky zalep nějakou matku. Matku na šroub, ne svojí :-)

Líp to vysvětlit neumím....
off
Kontaktovat uživatele:

#442 Příspěvek od off »

Kalamita píše:Dneska mi to přišlo, tak zkoumám jak to půjde vyměnit. Jsou tam nějaký zádrhele :?: :?: Díky moc.....

Cyklika vůbec nic, lyžiny - je potřeba buď použít lamáckou kabinku nebo mírně zastřihnout originál. V RCZ je maj chycené vzadu dvěma vruty skrz ty dírky, vpředu jednou elektropáskou, já jsem měl první na vruty, ale druhé jsem přilepil ke kostře oboustrannou samolepkou a přitáhl vpředu i vzadu dvěma páskami. Nafotil bych, ale dneska jsem Spiritka odvezl kamarádovi a kdo ví, kdy ho zase uvidím :-)
Naposledy upravil(a) off dne čtv 15.10.2009 7:46, celkem upraveno 1 x.
Kalamita

#443 Příspěvek od Kalamita »

To je v pohodě. Nemusíš fotit. Objednám novou kabinu. Na tu cykliku jsem zvědavej. Každopádně díky......
off
Kontaktovat uživatele:

#444 Příspěvek od off »

Kalamita píše:off: Díky tobě jsem si Free Spirita pořídil, tak mi budeš muset poradit :lol:

Jo a ohle prosím pošli do RCZ... :-)
mattycz

#445 Příspěvek od mattycz »

Tak FS visí a dobře ... stačilo ho jen vyvážit :?
Bože jsem to ale blb, kolik jsem mohl ušetřit peněz kdybych to udělal hned na začátku ! Každopádně lyžiny odešly do věčných lovišť, dnes kupuji ty kovové, kabinku jsem zalepil stříbrnou páskou, že původní není skoro vidět, ale drží. Zadní motorek znovu přilepen, listy okousané jak od myši ještě drží, kryt baterie půjde pryč a nastoupí suchý zip a začnu konečně trénovat :P Díky všem za rady !

poté snad kovová cyklika a střídák :?:
Milošek

#446 Příspěvek od Milošek »

Tak problém s motorem vyřešen.Vzal jsem to do RC Zony a pán byl velice ochoten a zjistil,že je špatný kontakt na jednom kablíku.Na místě jsem dostal jiný motor a lítám vsele dál.Teď o víkendu jsem ho protáhnul venku.Bylo docela bezvětří a super jsem si zalítal.No měl jsem pár krát namále.Jednou jsem ztratil vrťas z dohledu za stromem a pristál u souseda na střeše.Bez újmy.A pak jsem tak zatáhnul,že mi stabilizátor nabančil do kabinky,která následně ulítla.Mám tam kabinku domácí výroby.Vrťas byl dost vysoko a měl jsem problém dostat ho zpět k sobě páč byl najednou lehký na čumák a nechtělo se mu letět vpřed proti mírnému větru.Navíc jsem tam měl "lehkou" baterii 600Mah.Častěji lítám na 800.No naštěstí vše dobře dopadlo a nemusel jsem spiritka hledat někde po zahradách.Už se těším na další lety.
Milošek

#447 Příspěvek od Milošek »

Jinak mám baterii pořád v origo kleci.Sucháč se moc neosvědčil.Takhle je porád na stejnom místě a klec ještě drží. Zatím to měnit nebudu.Co jsem vyměnil jsou závaží na stabilizátoru a sice po vzoru Mr. off za ty vykuchané čokolády.
mattycz

Visím či nevisím

#448 Příspěvek od mattycz »

Ahoj všichni, můj druhý pokus o visení v obýváku, můžete mi to prosím zhodnotit ???

http://www.youtube.com/watch?v=Yo2in80Cs8c

jinak nový kovový podvozek, baterie na sucháč a matka v čumáku

díky
raging

#449 Příspěvek od raging »

ale jo,visis,to ridis jednou rukou :roll: :?:
mattycz

#450 Příspěvek od mattycz »

raging píše:ale jo,visis,to ridis jednou rukou :roll: :?:

ano, ale jenom jsem přidával a ubíral plyn
Odpovědět

Zpět na „Heli - do 450“