Realne skusenosti s Hitec AURORA 9

Všechno co souvisí s modelářskými vysílači, výběr, programování, napájení
Zpráva
Autor
Krtek
Kontaktovat uživatele:

#16 Příspěvek od Krtek »

mám pocit, že ne, skáče to z kanálu na kanál
coro

#17 Příspěvek od coro »

Krtek píše:
petertn píše:V ktorom tom mode vysielania to pouzivas? Dost sa popisalo o nejakych nedostatkoch a hlavne neobnovenia spojenia pri vypadku prijimaca.

v modu NORMAL a nedostatek v načítání spojení jsem nezaznamenal. "Výpadek" jsem uměle vyvolal vypnutím rádia. Po zapntí se to načetlo hned, rychleji než při výpadku PCM.

O tom nespojení při výpadku se tu psalo v momentě, kdy jsem ji měl jako jedinej v ruce, a hodně se teoretizovalo. V momentě, kdy se dostala na trh se už o tom nepsalo :-)

Neteoretizovalo sa vôbec, je to o celom Hitec 2.4 a nie o nejakej Aurora, a ten namáš jediný.

A bolo jednoznačne povedané, že na hovn_ je SCAN mod, a v ňom sa spojenie neobnoví - kto vie čítať a nechce mlžiť, musí to vedieť presne.

Ak chceš zabiť čas, prepni si to a vyskúšaj.
Krtek
Kontaktovat uživatele:

#18 Příspěvek od Krtek »

odpovídal jsem na otázku jasně danou - obnovení v klasice. Přiznám se, že scan mod jsem nezkoušel.
Jinak pokud vím, tak finální verze hitec 2,4 byla až s první aurorou. Moduly a přijímače, které se testují už přes rok mají ještě starý soft a tam byl problém navázat spojení v jakémkoliv modu po výpadku signálu.
Krtek
Kontaktovat uživatele:

#19 Příspěvek od Krtek »

JCHonza píše:2 Krtek: Jak je to s tou BODA antenou? Musi byt pripevnena k modelu za to telo aby se neuklepala? Predpokladam ze ano, ale vic by me zajimalo jestli musi byt odizolovana od vibravci. Treba u ty vzpery...mas ji tam pripevnenou na tvrdo jen nejakou stahovaci paskou nebo nebo mezi ni a tou vzperou musi byt nejaka pena jako u prijimace?

žádná podložka, stahovačkou za tělo přímo ke vzpěře.
JCHonza
Kontaktovat uživatele:

#20 Příspěvek od JCHonza »

Vybere 20 kanalu ze 79 a ty pak strida jestli se nemylim

2 Krtek..dik za odpoved, presne takovou jsem si predstavoval
petertn
Kontaktovat uživatele:

#21 Příspěvek od petertn »

to je mod SCAN ale ten NORMAL som myslel

ake moduly sa tam este daju pouzit? mam v tom dost hokej, som novacik a rozhodujem sa co kupit. tak preto mozno otravujem blbostami okolo.

Ale konecne niekto kto ju ma a pouziva ...
coro

#22 Příspěvek od coro »

"normal" mod je pre predstavu skoro to isté čo scan, akurát použije továrne preddefinované frekvencie, nič sa nesnaží merať, a keďže je uložená aj v príjmači, malo by sa po prípadnom resete spojenie obnoviť.
Takto povedané, to je presne v mode normal, to isté čo nejaký FASST alebo väčšina ostatných (okrem Assan, Spektrum).

Spomínajú v návode ale aj preddefinovanú postupnosť skákania, to sa mi nezdá a bolo by dobre mať v tom jasno - keď ich bude na letisku niekoľko naraz, ako sa prestriedajú?
Toxi

#23 Příspěvek od Toxi »

Mna by zaujimalo ci sa da nasatvit prahove napetie hlavne od typu napajacich pohonnych akumulatorov, pri ktorom bude suprava indikovat slabe pohonne baterie, teda ze je navyssi cas pristat. V RC revue som cital, ze tato volba sa nastavit neda a ze to vzdy reaguje rovnako. Tak teda tomu nerozumiem, lebo mozem pouzit jak 7 poh. aku NIMH alebo 2 ci 3 pohone aku LiPOL a kazde maju to prahove napatie ine. Tak ako to teda v skutocnosti je?
Krtek
Kontaktovat uživatele:

#24 Příspěvek od Krtek »

Toxi píše:Mna by zaujimalo ci sa da nasatvit prahove napetie hlavne od typu napajacich pohonnych akumulatorov, pri ktorom bude suprava indikovat slabe pohonne baterie, teda ze je navyssi cas pristat. V RC revue som cital, ze tato volba sa nastavit neda a ze to vzdy reaguje rovnako. Tak teda tomu nerozumiem, lebo mozem pouzit jak 7 poh. aku NIMH alebo 2 ci 3 pohone aku LiPOL a kazde maju to prahove napatie ine. Tak ako to teda v skutocnosti je?

pravděpodobně došlo k nějakému komunikačnímu šumu - indikace nízkého napětí na přijímači se nedá nastavit - tedy palubní napětí.

co se týká pohoných aku - nevim, ale předpokládám, že to bude možné řešit. Moduly - čidla, které měří pohoné aku nejsou ještě na trhu, takže jsem netestoval.
Thomas.
Kontaktovat uživatele:

#25 Příspěvek od Thomas. »

Nizke napeni aku je signalizovano jen u 4 a 5-ti clanku, u vyssiho poctu clanku je zobrazeno pouze napeti.
http://picasaweb.google.com/chladektomas
http://www.youtube.com/chladektomas
petertn
Kontaktovat uživatele:

#26 Příspěvek od petertn »

je tam moznost nastavit aj parametre failsafe modu? tak sa to tusim vola :?
proste myslim nastavenia serv po vypadku spojenia
Toxi

#27 Příspěvek od Toxi »

No podla vsetkeho co som zatial cital a videl na vystave model hobby, na prijimaci je vstup SPC, ktorym by sa malo priviest napatie z pohoneho akumulatora jednym kablikom do prijimaca a prijimac uz potom posiela infomaciu o aktualnom napati do vysielaca na dislpey. A teda, by ma zaujimala tato skutocnost, ci sa da nastavit teda to prahove napetie, kde vysielacka bude pipat ze je cas pristat. Tato funkcia fugnuje hned v zaklade. Netreba nic dokupovat...
zdzd

#28 Příspěvek od zdzd »

petertn píše:je tam moznost nastavit aj parametre failsafe modu? tak sa to tusim vola :?
proste myslim nastavenia serv po vypadku spojenia

Dá, ale značně nešikovně. Mrkni do návodu.
Krtek
Kontaktovat uživatele:

#29 Příspěvek od Krtek »

Toxi píše:No podla vsetkeho co som zatial cital a videl na vystave model hobby, na prijimaci je vstup SPC, ktorym by sa malo priviest napatie z pohoneho akumulatora jednym kablikom do prijimaca a prijimac uz potom posiela infomaciu o aktualnom napati do vysielaca na dislpey. A teda, by ma zaujimala tato skutocnost, ci sa da nastavit teda to prahove napetie, kde vysielacka bude pipat ze je cas pristat. Tato funkcia fugnuje hned v zaklade. Netreba nic dokupovat...

v základu je přenos PALUBNÍHO napětí - tedy napětí v přijímači resp. na servech. Na tu funkci - docházej POHONÉ baterky - přistaň bys musel dát externí čidlo, které ještě není na trhu
JMalik

#30 Příspěvek od JMalik »

Krtek píše:odpovídal jsem na otázku jasně danou - obnovení v klasice. Přiznám se, že scan mod jsem nezkoušel.......

Já ano, zkusil bych to, než Tě rozcupují na s.....

( nabíhá to za......- jestli se shodneme ?)
Naposledy upravil(a) JMalik dne pon 19.10.2009 0:36, celkem upraveno 1 x.
Odpovědět

Zpět na „Vysílače“