Realne skusenosti s Hitec AURORA 9
Krtek píše:petertn píše:V ktorom tom mode vysielania to pouzivas? Dost sa popisalo o nejakych nedostatkoch a hlavne neobnovenia spojenia pri vypadku prijimaca.
v modu NORMAL a nedostatek v načítání spojení jsem nezaznamenal. "Výpadek" jsem uměle vyvolal vypnutím rádia. Po zapntí se to načetlo hned, rychleji než při výpadku PCM.
O tom nespojení při výpadku se tu psalo v momentě, kdy jsem ji měl jako jedinej v ruce, a hodně se teoretizovalo. V momentě, kdy se dostala na trh se už o tom nepsalo
Neteoretizovalo sa vôbec, je to o celom Hitec 2.4 a nie o nejakej Aurora, a ten namáš jediný.
A bolo jednoznačne povedané, že na hovn_ je SCAN mod, a v ňom sa spojenie neobnoví - kto vie čítať a nechce mlžiť, musí to vedieť presne.
Ak chceš zabiť čas, prepni si to a vyskúšaj.
odpovídal jsem na otázku jasně danou - obnovení v klasice. Přiznám se, že scan mod jsem nezkoušel.
Jinak pokud vím, tak finální verze hitec 2,4 byla až s první aurorou. Moduly a přijímače, které se testují už přes rok mají ještě starý soft a tam byl problém navázat spojení v jakémkoliv modu po výpadku signálu.
Jinak pokud vím, tak finální verze hitec 2,4 byla až s první aurorou. Moduly a přijímače, které se testují už přes rok mají ještě starý soft a tam byl problém navázat spojení v jakémkoliv modu po výpadku signálu.
JCHonza píše:2 Krtek: Jak je to s tou BODA antenou? Musi byt pripevnena k modelu za to telo aby se neuklepala? Predpokladam ze ano, ale vic by me zajimalo jestli musi byt odizolovana od vibravci. Treba u ty vzpery...mas ji tam pripevnenou na tvrdo jen nejakou stahovaci paskou nebo nebo mezi ni a tou vzperou musi byt nejaka pena jako u prijimace?
žádná podložka, stahovačkou za tělo přímo ke vzpěře.
"normal" mod je pre predstavu skoro to isté čo scan, akurát použije továrne preddefinované frekvencie, nič sa nesnaží merať, a keďže je uložená aj v príjmači, malo by sa po prípadnom resete spojenie obnoviť.
Takto povedané, to je presne v mode normal, to isté čo nejaký FASST alebo väčšina ostatných (okrem Assan, Spektrum).
Spomínajú v návode ale aj preddefinovanú postupnosť skákania, to sa mi nezdá a bolo by dobre mať v tom jasno - keď ich bude na letisku niekoľko naraz, ako sa prestriedajú?
Takto povedané, to je presne v mode normal, to isté čo nejaký FASST alebo väčšina ostatných (okrem Assan, Spektrum).
Spomínajú v návode ale aj preddefinovanú postupnosť skákania, to sa mi nezdá a bolo by dobre mať v tom jasno - keď ich bude na letisku niekoľko naraz, ako sa prestriedajú?
Mna by zaujimalo ci sa da nasatvit prahove napetie hlavne od typu napajacich pohonnych akumulatorov, pri ktorom bude suprava indikovat slabe pohonne baterie, teda ze je navyssi cas pristat. V RC revue som cital, ze tato volba sa nastavit neda a ze to vzdy reaguje rovnako. Tak teda tomu nerozumiem, lebo mozem pouzit jak 7 poh. aku NIMH alebo 2 ci 3 pohone aku LiPOL a kazde maju to prahove napatie ine. Tak ako to teda v skutocnosti je?
Toxi píše:Mna by zaujimalo ci sa da nasatvit prahove napetie hlavne od typu napajacich pohonnych akumulatorov, pri ktorom bude suprava indikovat slabe pohonne baterie, teda ze je navyssi cas pristat. V RC revue som cital, ze tato volba sa nastavit neda a ze to vzdy reaguje rovnako. Tak teda tomu nerozumiem, lebo mozem pouzit jak 7 poh. aku NIMH alebo 2 ci 3 pohone aku LiPOL a kazde maju to prahove napatie ine. Tak ako to teda v skutocnosti je?
pravděpodobně došlo k nějakému komunikačnímu šumu - indikace nízkého napětí na přijímači se nedá nastavit - tedy palubní napětí.
co se týká pohoných aku - nevim, ale předpokládám, že to bude možné řešit. Moduly - čidla, které měří pohoné aku nejsou ještě na trhu, takže jsem netestoval.
No podla vsetkeho co som zatial cital a videl na vystave model hobby, na prijimaci je vstup SPC, ktorym by sa malo priviest napatie z pohoneho akumulatora jednym kablikom do prijimaca a prijimac uz potom posiela infomaciu o aktualnom napati do vysielaca na dislpey. A teda, by ma zaujimala tato skutocnost, ci sa da nastavit teda to prahove napetie, kde vysielacka bude pipat ze je cas pristat. Tato funkcia fugnuje hned v zaklade. Netreba nic dokupovat...
Toxi píše:No podla vsetkeho co som zatial cital a videl na vystave model hobby, na prijimaci je vstup SPC, ktorym by sa malo priviest napatie z pohoneho akumulatora jednym kablikom do prijimaca a prijimac uz potom posiela infomaciu o aktualnom napati do vysielaca na dislpey. A teda, by ma zaujimala tato skutocnost, ci sa da nastavit teda to prahove napetie, kde vysielacka bude pipat ze je cas pristat. Tato funkcia fugnuje hned v zaklade. Netreba nic dokupovat...
v základu je přenos PALUBNÍHO napětí - tedy napětí v přijímači resp. na servech. Na tu funkci - docházej POHONÉ baterky - přistaň bys musel dát externí čidlo, které ještě není na trhu
Krtek píše:odpovídal jsem na otázku jasně danou - obnovení v klasice. Přiznám se, že scan mod jsem nezkoušel.......
Já ano, zkusil bych to, než Tě rozcupují na s.....
( nabíhá to za......- jestli se shodneme ?)
Naposledy upravil(a) JMalik dne pon 19.10.2009 0:36, celkem upraveno 1 x.